CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!

N-apăi, că iute trece timpul! Cam ca Ayrton Senna în 1988 la Monaco, dar asta e deja altă mâncare de pește... În fine, ce voiam să zic? Ah, da! Weekend-ul acesta începe Cupa Națională de Downhill și îl avem pe Tudor pe interval pentru informații despre cursă, context și surprize. Asta fiindcă avem surprize și o să ne distrăm împreună ceva la Chei. Dar ce mai atâta tura-vura, hai să vedem ce e de aflat, că de antrenat sper că v-ați antrenat deja și sunteți pregătiți să deveniți Campioni Intergalactici (Râpea, cu tine vorbesc!). Deeeeci...

CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!


Salut Tudor! Prima etapă din Cupa Națională de Dowhill de anul acesta bate la ușă. Cu ce gânduri te întorci la Chei după un an de zile de la prima experiență organizatorică?

Salut Maxi! Sincer să fiu nu știu exact. Cheile Grădiștei a fost primul eveniment organizat de noi și totul s-a desfășurat foarte repede și a fost foarte intens. Nu am apucat să ne dăm seama când a început evenimentul și când s-a terminat. Anul trecut am fost puțin ofticat după eveniment, pentru că nu apucasem să fac nici o tură pe traseu. Ne-am propus anul acesta să ne dăm și noi. Treaba asta ne motivează. Așteptăm cu entuziasm evenimentul, traseul de la Chei devine tot mai fain de la an la an.

Spune-ne niște lucruri de bază despre cursa de la Fundata!

Evenimentul are loc pe traseul de downhill Alf *. Sunt ani buni de când s-a ținut primul eveniment aici, iar traseul a devenit tot mai prietenos cu începătorii. Gradul de dificultate rămâne unul ridicat și nu vedem treaba asta schimbându-se vreodată; terenul e de așa natură. Am lucrat însă la a face traseul mai abordabil la viteze mici și totodată la a elimina din liniile fără valoare tehnică. Ne plac traseele cu flow și care să te țină în priză de sus până jos.

CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!

CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!Unii știu, alții poate mai puțin, dar la Cheile Grădiștei există mai multe trasee de coborâre și zona tocmai se dezvoltă în acest sens. Rămâneți pe traseul de anul trecut sau vă gândiți la altă linie?

Zona se dezvoltă și sunt planuri de construcție pentru alte 3 trasee noi. Nu de downhill, ci unele mai accesibile. Evenimentul rămâne pe traseul de downhill deja cunoscut de toată lumea.

Judecând după sezonul trecut, cam care sunt favoriții pe traseu? Cine are cheia Cheilor Grădiștei, ca să zic așa?

Cred că traseul de la Chei e genul de traseu unde pot apărea multe surprize. Cred că riderii care apreciază un traseu mai tehnic sunt avantajați. În același timp trebuie spus că “șerpăria” s-a schimbat mult de la prima ediție și este acum mult mai prietenoasă, deci, din nou, e multă lume care poate face o figură frumoasă, să zic așa.

CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!

CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!


Știu de la Alex că eu extins opțiunile de cazare pentru sportivi și că există locuri la prețuri decente, în așa fel încât lumea să poată sta brigadă și să se simtă bine împreună. Ai ceva date concrete despre asta?

În zona arenei de biatlon avem acum structuri noi de cazare. Toate camerele sunt în format twin, discutăm de camere de 2 și de 3 persoane. Acestea sunt in vecinătatea restaurantului și in imediata lor apropiere avem și noul pumptrack. Am reușit să obținem de la Cheile Grădiștei camerele respective la un tarif preferential pentru participanții la eveniment și astfel avem următoarele pachete:

Pachetul 2 nopți
– taxă de eveniment
– 2 nopti de cazare cu mic dejun inclus(bufet)
– boxă individuală, cu cheie, pentru bike service/bike storage/depozitare echipament
350 lei/persoana/sejur în camere de 2 sau de 3 persoane

Pachetul 3 nopți
– taxă de eveniment
– 3 nopti de cazare cu mic dejun inclus(bufet)
– boxă individuală, cu cheie, pentru bike service/bike storage/depozitare echipament
400 lei/persoana/sejur în camere de 2 sau de 3 persoane

Tarifele sunt valabile pentru un număr limitat de camere iar rezervările NU se pot face la recepția Cheile Grădiștei ci DOAR prin formularul de înscriere sau e-mail pe adresa [email protected]

CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!

CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!

CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!


Din ce am mai vorbit, am înțeles că există o problemă de percepție a publicului față de taxele de înscriere la anumite curse. Poți să le explici un pic oamenilor aici cum stau lucrurile, ca să priceapă unde se duc banii lor?

Sunt de părere că prețul reflectă ceea ce evenimentul oferă. Cheile Grădiștei este o locație premium și fix așa este și evenimentul nostru. Nu facem rabat de la nimic.

Dacă ni se pare normal ca la un concurs sa găsești un traseu aranjat, marcat frumos cu bandă cap-coadă, arbitrii de traseu de sus până jos, serviciu medical privat la fața locului, salvamont, un sistem de cronometrare cu fotocelulă, fotografi și videografi profesioniști, evenimentul să fie frumos branduit, iar urcarea să fie inclusă în taxa de înscriere, trebuie să înțelegem că toate lucrurile acelea înseamnă bani.

Acum, fie că te duci la Chei, Sinaia sau Buscat să te dai 2 zile cu bicicleta, vei plăti doar pe urcări între 140 și 190 lei. Repet DOAR URCĂRI. Adică nu și cronometrare, ambulanță, video, foto, arbitrii etc. O taxă de eveniment de 180 lei găsesc că este normală dacă pui lucrurile în balanță.

Nu văd cum taxa de înscriere mai mare cu 30 de lei anul acesta este o problemă în dezvoltarea scenei. Nu în condițiile în care costul bicicletelor și a echipamentului fac sportul by default să nu fie unul foarte accesibil. Cred că miza aici nu este să facem totul mai ieftin, ci mai degrabă să încercăm ca, păstrând aproximativ aceleași costuri de participare la evenimente, să plusăm pe partea de imagine. Asta este cea care aduce oameni în sport. Asta este ceea ce rămâne după eveniment și asta este cartea noastră de vizită, a noastră ca disciplină. Dacă tot avem niște cupe care au atras atenția asupra disciplinelor gravitaționale, ar fi păcat sa nu profităm de context. Evenimentele au fost și sunt deja faine, oamenii vin cu plăcere, artmosfera e una friendly, e important ca lucrurile ăstea să și aibă expunere.


CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!

CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!


Având în jurul Branului una dintre cele mai pitorești zone din țară, crezi că poate fi o idee bună ca aparținătorii să-și aducă și ei bicicletele, pentru a explora vecinătatea?

Categoric! Dacă tot bați drumul până aici, ar fi păcat să nu profiți de ocazie și să vezi ce are de oferit zona. Sunt o sumedenie de poteci faine în zona Branului, înspre Zărnești (Piatra Craiului) și de ce nu, Râșnov și Poiana Brașov. Sincer să fiu, ți-ar trebui minim o zi pentru fiecare din zonele astea.

Party sau doar racing pur-sânge și aia e?

Ne-am pus și noi întrebarea asta. Anul acesta va fi racing pur sânge și în ziua de duminică, după eveniment, cei ce rămân sunt invitați să vedem în reluare etapa de Cupă Mondială de la Fort William. Aducem un proiector și o stație, deschidem o bere, stăm la povești.

CND #1 Cheile Grădiștei: un antreu cu surprize!


Avem pe zonă un pumptrack fresh-fresh-fresh, nu e păcat să stea acolo așa, cu atât de multă lume pe zonă?

Atunci poate că ar fi bine de știut că nu va sta acolo degeaba, ne-am asociat cu oamenii de bine de la Cheile Grădiștei și de la Backcountry România și facem un concurs lejer cu accentul pe distracție! Evenimentul se va desfășura sâmbătă, după ziua de antrenamente, și va începe cu un jam session de antrenament și se va termina cu un bunnyhop challenge!Bun, atunci să ne vedem la Chei, cu viteză și holtei! ;)

Ne vedem la Chei! Încă ceva: rugăm concurenții să ia aminte că track walk-ul începe de vineri, antrenamentele sâmbătă iar înscrierile se termină tot sâmbătă. Nu vom face înscrieri duminică!

Amu, că l-ați auzit/citit pe Tudor, dați o geană și peste programul complet al evenimentului! Găsiți date despre pumptrack jam session și despre bunnyhop challenge în josul paginii. :D


Evenimentul este organizat cu sprijinul:

Parteneri:
Asociația pentru Dezvoltarea Mountain Biking-ului din România
Federația Română de Ciclism
Cheile Grădiștei

Sponsori:
PlanetBike - https://www.planetbike.ro/
Recondi - http://www.recondi.ro/
NH Bike - http://www.nhbike.ro
AceOfSpanners - https://www.facebook.com/AceOfSpanners/
Star East Pet - http://www.stareastpet.ro/
Caerus - http://caerus.ro/
Trattoria Del Chianti - http://www.delchianti.ro/meniu.html
GoPro - http://www.xtremsports.ro/
Royal Compass - http://www.royalcompass.ro/
WatchShop.ro - https://www.watchshop.ro/
MTS - http://mts.ro/
BCR - https://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice
Ciuc Radler - https://www.ciucpremium.ro/age-gate/radler.2013
Forever Living Products - http://www.foreverliving.ro/
Coolexx - https://www.facebook.com/HorgeDani/

Parteneri media:
DirtBike - https://www.dirtbike.ro/
FreeRider - https://www.freerider.ro/
RECCreativ - https://reccreativ.wordpress.com/

------ ------ ------

Pumptrack & bunnyhop challenge @ CND #1 Cheile Grădiștei

Surpriză-supriză! Fiindcă în complexul sportiv de a Cheile Grădiștei a apărut de curând un pumptrack foarte fain, ne-am coalizat cu oamenii de bine de la Cheile Grădiștei și de la Backcountry România și o punem de un concurs lejer în care accentul e pe distracție!

Toată acțiunea are loc sâmbătă seara, după ziua de antrenamente, în zona de biatlon de la Cheile Grădiștei, unde este montat și pumptrack-ul. O să avem la fața locului niște muzică pentru voie bună și niște biciclete pentru dat (pentru cine nu are), iar voi trebuie să veniți doar cu voia bună de care tocmai vorbeam și cu niște aparținători, care să vă aplaude, dacă e cazul. Vă rugăm să rețineți că toată treaba este pentru distracție, pentru zâmbete, pentru o seară mai faină. Cronometrarea se face la mână, fără senzori și alte lucruri complicate, că nu e campionat mondial.

Program și lucruri esențiale:

Ora 19:00
- întâlnire și ședință tehnică rapidă la fața locului, pe ideea principal de fun-fun-fun și ”respect everybody who rides”
- jam session de o oră pentru antrenament

Ora 20:00
- începem să cronometrăm
- riderii dau câte o tură pentru elan și una rapidă cronometrată
- cine gafează tura rapidă mai poate primi o șansă, dar numai una, la voia publicului
- cei mai buni trei timpi se dau într-o superfinală
- câștigătorul primește un premiu surpriză


Ora 20:45
- concurs de bunnyhop, începem cu ștacheta de jos
- merg mai departe tot timpul cei care dau bunnyhop peste ștachetă
- pentru primele trei înălțimi nu există o a doua șansă
- cine nu trece, nu insistă, că e păcat de timpul irosit
- după primele trei încercări, totul merge pe sistem de ”obligatea”: primul care dă îi obligă pe ceilalți să dea și ei; cine ratează mai are o șansă, cine ratează a doua oară, iese
- când atingem o înălțime mai greu de doborât și nu e trecută din 5 încercări, revenim la ultima pentru a stabili câștigătorul
- câștigătorul primește un premiu surpriză

Subliniem încă o data că tot acest eveniment colateral are loc doar de dragul distracției și vă rugăm să nu-l luați prea tare în serios. Veniți, simțiți-vă bine, plecați cu un zâmbet pe buze!

Mulțumim!


O melodie de good vibes, că fără muzică viața e pustiu:


* N.R.: Primele trasee gravitaționale de la Cheile Grădiștei au fost realizate pentru Surmont Gravity Enduro Jam și au fost botezate Alf și Iac, după malamuții lui Tibi Macaveiu, organizatorul evenimentului de atunci, Puțină lume știe că Surmont s-a ocupat și cu evenimente pentru câini de sanie, dar mulți dintre mountainbikerii de acum 15 ani știu câinii lui Tibi. Fiindcă Iac era mai relaxat și mai molcom, traseul mai lin a fost botezat după el, iar Alf fiind cel mai șturlubatic și imprevizibil, traseul abrupt și mai dur a primit numele lui. Et voila, încă o felie de istorie!
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×