Forum

Subiect: Roti: Butuci Tune King Kong, Ryde Trace XC 29er, spite Sapim CX-ray 1350g

#113379

Gerhard Dumitrescu
Subiect deschis de la 9 septembrie 2016 la 18:19
Raporteaza
Salutare tuturor!

Poate putini dintre voi stiu faptul ca exista in Romania, un magazin on-line care se axeaza doar pe biciclete, componente, echipamente si accesorii usoare si profesionale (de top). Acest magazin este cyclemaster.ro , aflat sub conducerea lui Sabau Vlad, romanul omniprezent la cupele mondiala de MTB Cross Country Olympic (XCO). De la acest magazin am ales sa achizitionez un set de roti Tune, la recomandarea mai multor prieteni care si-au facut(custom) sau au cumparat si ei la randul lor un set de roti cu butuci Tune ( butuci folositi de multi ciclisti profesionisti atat la MTB cat si la sosea). Rotile au in componenta butucii Tune King / Kong, cercurile Ryde Trace XC 29er asimetrice si spite Sapim CX-Ray.

Acum sa le luam pe rand si sa detaliem fiecare componenta in parte:

Butucii Tune King / Kong:

Modelul acesta a aparut de foarte mult timp pe piata dovedindu-si pana in ziua de astazi rezistenta, fiabilitatea si eficienta. Desi aceste caracteristici de obicei vin alaturi de cateva sute de grame in plus, Tune a perfectionat acesti butuci in asa fel incat sa cantareasca doar 323 g(113g-fata, 210g-spatele), mai putin fata de butucii brand-urilor cu renume precum Mavic, Fulcrum sau Dt swiss, aflati la acelasi pret sau mai mare decat cel de la Tune.

Cercurile Ryde Trace XC 29er

In ultima vreme din ce in ce mai multi ciclisti de MTB profesionisti au inceput sa ruleze pe roti cu cercuri asimetrice. Aceste cercuri asimetrice ofera o rigiditate mult mai mare fata de cercurile normale (simetrice), deoarece permit tensionare egala a spitelor in ambele parti, astfel, eliminand riscul de rupere a niplurilor, rezultand, un set de roti mult mai competitive. Exact asa sunt si cercurile Ryde Trace XC 29er, din aluminiu, rigide, usoare si durabile.

Spite Sapim CX-Ray aero

Model de spite patentat in Belgia inca din 1918. Poate unele dintre cele mai rezistente si mai calitative spite de pe piata de atunci pana astazi. Spite folosite in tot ceea ce inseamna mountain bike, de la XC pana la DH, oferind o rigiditate sporita, o greutate redusa si o durabilitate deosebita.

Toate aceste specificatii sunt reunite in doar 1350g si sunt asamblate MANUAL, lucru care ofera o acuratete sporita in construirea lor.

Date fiind acestea, sa vedem de ce am ales cyclemaster.ro si implicit aceste roti si nu am ales un alt brand de roti cu renume.

1) Sunt printre cele mai rigide si mai usoare roti de ALUMINIU.
2) La un pret de mai putin 4000 lei NOI (pret ce include 2 spite de schimb ptr fiecare roata,fond de janta ptr tubeless si transportul prin courier) sunt cele mai ieftine roti noi pe care le-am vazut cu aceste specificatii si cu garantie.
3) Calitatea germana Tune imbinata cu calitatea belgiana a spitelor Sapim ofera cel mai bun raport calitate-greutate-pret de pe piata.
4) Rulmentii butucilor au o garnitura care izoleaza asa de bine incat, dupa 6 luni de folosinta, timp in care au fost si la Prima Evadare 2016 si la CN XCO Hunedoara( competitii cu foarte mult noroi ), rulmentii nu au necesitat service-are, aflandu-se in stare perfecta! (conform prietenului meu Alex Grozea care are acelasi model de roti din februarie anul acesta)

Am facut o recenzie acum ,dupa ce abia am achizitionat rotile, iar aceasta este o prima impresie legata de roti, de componentele acestora si de magazinul in sine. O sa revin cu o recenzie dupa ce o sa le folosesc si eu mai mult timp ca sa imi pot spune si eu parerea dupa propriile teste.

Sper ca v-am fost de folos!
Postat de Gerhard Dumitrescu la 9 septembrie 2016 la 18:19
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.