Forum

Subiect: Enduro Bearings Fork Sealing Kit for Marzocchi 30mm - FK-6606

#11550

Ati Boa AtiBoa
Postat de Ati Boa AtiBoa
Subiect deschis de la 13 septembrie 2022 la 01:38
Raporteaza
Salut,

Scriu acest review, ca sa nu ajungeti si voi in situatia (neplacuta) in care am ajuns eu cumparand acest produs.
Pe langa produs doresc sa va si comunic cum trateaza problemele acest producator.

Am cumparat produsul din titlu (service kit-ul pt Marzocchi 30mm de la Enduro Bearings, cu codul FK-6606), ca sa inlocuiesc simeringurile originale, vechi (de aproape 15 ani).
Produsul a ajuns la mine in stare perfecta (a se intelege: fara deformare fizica). Totusi, la montarea acestuia am intampinat probleme serioase: simeringurile "oil seal", care vin montate in partea de jos, si au rolul de a "tine uleiul inauntru", au intrat cu forta minima, adica suficient de etansat incat sa nu se miste in lower-ul furcii, INSA cele de sus "dust seal" nu au vrut sa intre nicicum in lower... Am luat sublerul sa masor daca exista vreo problema cu diametrul acestora, si... Da.
Mai jos aveti niste poze cu ajutorul carora va puteti da seama si singuri care e problema... Dust seal-urile sunt mult prea mari (diametrul e mult prea mare ca sa intre in lower):

Diametru LOWER:


Diametru simering vechi, Marzocchi:


Si minunatul simering nou, de la Enduro Bearing:
https://www.dirtbike.ro/img/foto/109/66655.jpg

Acestea au si o calitate "superba", cum se vede si in poze (inelul metalic "intaritor" este turnat stramb in materialul albastru - poliuretan):



Dupa ce am trimis un mail catre EnduroBearing sa le intreb ce s-a intamplat, si cum au reusit sa produca astfel de produse care pur si simplu NU SE POTRIVESC cu furca pt care ei le recomanda, raspunsul a fost, ca EU SUNT PROST, si nu pot masura cu sublerul, si probabil ca a ramas ceva mizerie in interiorul lowerului, astfel mi-a iesit ~40mm la masuratura, si ca ei PRESUPUN ca simeringul lor de 40.45mm ar trebui sa intre in lower fara nici o problema. Amuzant mai e, ca EI AU SPECIFICAT diametrul de 40.2mm pe produs in sine, apoi eu sunt prost, ca acesta avand 40.45mm nu intra...

Concluzie:
Nici daca crapa bicicleta, nu voi mai cumpara nimic de la aceasta firma, nu pt ca nu au reusit sa produca un amarat de simering de imensiunea potrivita, ci pt ca pe langa asta nici nu-si asuma raspunderea.
Sfat pt voi, care ati citit acest review: MASURATI mai intai si CUMPARATI doar daca SE POTRIVESTE simeringul la furca in care doriti sa le montati..
Postat de Ati Boa AtiBoa editat la 13 septembrie 2022 la 02:05
0
0
Firmă, frumos. Deci, șmirghel, pilă și...dă-i. Și dă-i. Și dă-i. Și,, o să intre. Aia este, mergi pe modelul românesc, ia la pilă. Și eu am primit bucșe de 32 care erau cam de 33 și...pilă...pilă...pilă.
Postat de Teodor Jagate la 13 septembrie 2022 la 07:42
0
0
Asa am si facut. Insa o modificare ulterioara DIY nu garanteaza precizia necesara. Tine cat tine. Pacat ca pt furcile mai vechi nu prea exista alternative cand vine vorba de piese de schimb.
Postat de Ati Boa AtiBoa la 13 septembrie 2022 la 08:21
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.