Forum

Subiect: Race Face Diabolus Headset, 2009

#11237

- Apostol.M.Alexandru -
Subiect deschis de la 30 noiembrie 2021 la 19:35
Raporteaza
Durata de folosire: 1 an
Domeniul: construite pentru DH.
Concluzie: In mod obisnuit acest set de cuvete se vinde cu aproximativ 500 lei si de banii astia te astepti ca produsul sa fie si estetic si functional pe masura. Dpdv estetic, nu sunt dezamagit, chiar completeaza bine imaginea alaturi de cadrul Kona si furca RS Tora. Am platit 300 lei pe ei de la playbike.ro, si am crezut ca pe langa functionalitate si estetica cumpar chiar si o bucata de istorie.

Dupa un an mi-am spus sa verific rulmentii. Am observat cum ca cupa exterioara a rulmentului este presata in cuveta iar cupa interioara iese daca trag de ea, expunand bilele din rulment. Sunt destul de dezamagit la "faza asta" pentru ca fata de cuvetele pe care le-am avut inainte, FSA Orbit Mx, unde puteai sa scoti rulmentul intreg, era un rulment capsulat si care putea foarte usor sa fie schimbat. Deci, RaceFace-ul nu prea e servisabil. Ca sa dai 500 lei si sa incerci vreo improvizare, sa incerci sa scoti rulmentul din cuveta si sa risti sa strici tot ansamblul, mai exact sa faci setul acesta de cuvete servisabil. Pff... foarte dezamagit. Nu recomand!!!
Postat de - Apostol.M.Alexandru - editat la 30 noiembrie 2021 la 20:13
0
0
...sau îți iei o presă de rulmenți sau lași un profesionist să facă treaba asta, pe bani, cum e normal. ;)
Postat de Maximilian Munteanu la 1 decembrie 2021 la 13:07
0
0
@Maximilian Munteanu
Presa de rulmenti? Corect. Dupa ce scoti rulmentul, ce anume pui in loc? Pentru ca RaceFace nu are un rulment care sa se vanda separat. Iar cupa interioara a acestui rulment merge direct pe gatul furcii, adica direct pe 28.6 mm.
O sa ajung sa iau un CaneCreek, unde scoti rulmentii cu mana, fara presa si fara complicatii. Si se gasesc si rulmenti de schimb.
Postat de - Apostol.M.Alexandru - la 1 decembrie 2021 la 15:20
0
0
Orice rulment se poate scoate și servisa, chiar și cei pe care ți se recomandă să nu-i schimbi decât la ei, din motive evidente. Dacă tu nu ai făcut rost de rulment de Diabolus, aia nu înseamnă nimic. Realizezi că ăstea sunt cuvete de peste 10 ani? Ai scris e-mail la Race Face? Ce ți-au răspuns? Dacă pentru tine singurul criteriu de calitate pentru un set de cuvete este să le poți desface cu mână, ce să zic, fii fericit! ;)

Pe mine te rog să mă scuzi, mie îmi plac Chris King și, la naiba, nici ălea nu se desfac cu mâna, sunt meganașpa!

Mx
Postat de Maximilian Munteanu la 1 decembrie 2021 la 18:31
0
0
As adauga la aceasta discutie ca "organismul cel mai simplu este si cel mai puternic". Cuvetele pe care le-am inlocuit au fost FSA Orbit MX, aparute tot in 2009 si costau 200 lei in timp ce RaceFace era 500 lei. Iar FSA-ul are si acum rulmenti de schimb usor de gasit. Singurul lucru care nu mi-a placut la FSA este aspectul. Nu sar asa in ochi cum sare RaceFace-ul si nu se aseaza pe cadru asa cum mi-as dori. Simt ca Fsa-ul a fost facut pentru un headtube subtire iar la Kona headtube-ul are grosime cam 5mm. Eu am fost asa de incantat ca am reusit sa cumpar un set de cuvete RaceFace incat nici nu m-am mai uitat care e situatia cu rulmentii. Mi-am inchipuit ca e "ultimate standard" sa poti schimba rulmentul in 10 secunde. Doar cuvetele ieftine, gen DHS aveau coronita cu bile si rulau direct pe suprafata cuvetei. Exact asa imi par cuvetele race face, ieftine. Daca mi-as fi dat seama pe moment de aceasta problema le-as fi returnat instant. Si e pacat. Sunt varful RaceFace, dinainte sa apara cuvetele integrate si semiintegrate, sunt parte din istoria si baza mtb-ului in lume. Si mi-as fi dorit sa le tin pe cadru cat mai mult timp. Dar zici ca nu au gandit-o pana la capat.

Este evident ca oricine prefera un rulment pe care sa poti sa-l scoti cu mana, sa gasesti usor rulment de schimb, fara sa te folosesti de presa si fara sa dai email producatorului pentru piese de schimb.
Servisarea rulmentului RaceFace se aseamana mult cu servisarea butucului shimano cu cupa si con, numai ca nu chiar. Ar fi fost simplu sa poti sa scoti coronita cu bile, sa o ungi etc si apoi sa o pui la loc. Numai ca nu poate fi scoasa. Bilele sunt tinute intr-un fel de garnitura care se deformeaza si nu vrea sa iasa, oricat de gentil as fi. Doar risc sa o stric. Iar dac scot rulmentul cu presa este ca si cum as incerca sa scot cupa interioara din butucul Shimano, adica ceva ce nimeni nu face.
https://freerider.ro/wp-content/uploads/2012/05/schimbare_coroane_headtube_12.jpg
Postat de - Apostol.M.Alexandru - editat la 1 decembrie 2021 la 21:53
0
0
Dude, faci un mare mare amestec de idei și sunt acolo și multe presupuneri. Punctual:

1. FSA are un rulment mult mai comun decât RaceFace, e un rulment de duzină, pe care-l găsești pe orice gard. Asta nu îl face mai bun. Inclusiv felul în care ai descris tu rulmentul RaceFace îl descrie ca fiind mai bine etanșat.

2. Rulmenții sunt de zeci de feluri, printre altele demontabili sau nedemontabili, cu bile sau cu suprafață de contact angulară etc. Coronițele sunt altă mâncare de pește. Nu orice se demontează fiindcă așa ți se pare ție că e mai bine. Dar dacă nu poți demonta ceva, nu înseamnă că e vina producătorului. Ălea par să fie cuvete cu rulmenți demontabili de bună calitate. Dacă tu nu știi cum se face asta, adresează-te unui service bun și te rezolvă de treabă.

3. Să dai un mail durează 5 minute și e ceva normal, banal în ziua de azi. Dacă nici măcar nu te-ai interesat la producător, care e logic să-și cunoască cel mai bine produsul, zi așa! ”Men, n-am dat mail, aia e!” Ca fapt divers, de-a lungul timpului am rezolvat N situații prin e-mail-uri și vorbit frumos. Cele mai multe departamente de relații cu clienții rezonează cu asta. Am primit gratis de la stickere care nu se mai găseau, până la piese întregi noi-nouțe. Ultima chestie de am primit-o au fost axe noi pentru pedale Burgtec de acum 5 ani, care nu mai apăreau pe site-ul oficial. trebuie doar să VREI! Un. Email!

4. Da, Diabolus era vârf de gamă. Acum 15 ani. Tu ai o bicicletă pe care o folosești pentru plimbare/XC. Diabolus-ul ăla n-avea oicum ce căuta acolo. Corespondentul lui pentru ce faci tu cu bița era setul Deus, mult mai ușor. Cuvetele ălea FSA pe care le lauzi sunt calitativ inferioare. E treaba fiecăruia ce bicicletă își ia și ce piese pune pe ea și cum se dă, dar sincer, îmi aduc aminte bicicleta ta Kona Blast drept o chestie gen ”scărpinat la urechea stângă peste cap cu mâna dreaptă”. Adică ăla e un cadru de dirt greuț pe care tu-l folosești la XC. Pari să cumperi multe chestii pe bază de aspect, iar form follows function se pierde pe undeva pe drum. Sunt sigur că ai fi mult mai happy cu un 29er modern de XC, oricât de cool ți se pare ție hardtail-ul tău de dirt cu piese de XC de acum 14 ani sau câți are. Cu prieteni spun.

5. Exagerezi cu ”bucata de istorie”. Diabolus-ul nu prea e collectible, dacă acolo bați. Niște King-uri, Ringle, Syncros-uri vechi sau RaceFace Real Seal de dinainte de ăstea, mai degrabă. Dar sunt cuvete sănătoase, bine făcute.

Long story short, tu ai o problemă pe care nu ai încercat să o rezolvi până la capăt și asta nu e vina producătorului.

Spor,
Mx
Postat de Maximilian Munteanu la 1 decembrie 2021 la 23:17
0
0
I-am contactat pe cei de la RaceFace, mi-au trimis un pdf legat de cum trebuie servisat headset-ul. Nu am primit nici un raspuns legat de rulmenti de schimb dar mai insist si revin cu un raspuns.
Postat de - Apostol.M.Alexandru - la 4 decembrie 2021 la 09:08
0
0
Cei de la RaceFace au raspuns urmatoarele:
"
[b]Hello,

Unfortunately, we do not make nor carry any of the items for the Diabolus headsets, we have not had headsets for years now.

You might be able to source some trough your local bike shop, or it might be in your best interest to look into a new headset.

I wish I had better news for you.

Happy Trails"[/b]

Deci, nu. Daca s-a dus rulmentul, adio!

O sa tin cuvetele in continuare pe bicicleta, nu prezinta semne de uzura sau alte probleme. Vedem ce va mai fi peste cativa ani.
Postat de - Apostol.M.Alexandru - editat la 7 decembrie 2021 la 10:38
0
0
Pretul MULTOR lucruri NU reflecta valoarea lor reala... :)
imo astepti degeaba scaderi de pret, doar daca respectiva piesa e trecuta la lichidare in magazine/ la distribuitor.
Postat de Calin Neagu editat la 7 decembrie 2021 la 10:45
0
0
Erm, sper că știți că și FSA și Cane Creek fac ZECI de cuvete de calitate foarte diferită. ;)

Rulmentul folosit de RaceFace e unul industrial, pe undeva el există. Că doar King își fac proprii rulmenți și poate Acros, dar nu prea se compară.

Discuția cu ce merită și ce nu, în opinia noastră, ne poartă pe arătură. Nu te obligă nimeni să cumperi și e indicat să te documentezi înainte de a cumpăra. Nu, nu e vina companiei, dacă tu ai luat ceva ce nu ți se potrivește. Ce e ”prețul corect” e iarăși relativ. Unii sunt dispuși să plătească 200 USD pe niște cuvete, alții cred că ar trebui să le primească de pomană, fiindcă ei sunt speciali. De asemenea, un magazin nu poate vinde legal sub prețul de achiziție, indiferent ce filme au românii că e ”prețul corect” sau ce cred ei că li se cuvine.

E posibil să găsești cuverte VP pe rulmenți la 120 RON care să te servească bine.

În ce mă privește, prin 2001 am luat niște cuvete King din 1996. Turcoaz. Rare. Aveau vaselină originală. Le-am folosit cu câteva cadre și tot atâtea furci. Încă le mai am. Au fost dăți când am cumpărat biciclete întregi pentru un set de cuvete King. Nici azi nu-mi pare rău.

To each his own. Eu vânez King mai departe. :D
Mx

P.S.: Seriile scumpe de Cane Creek sunt vecine cu King, calitativ.
Postat de Maximilian Munteanu la 7 decembrie 2021 la 23:30
0
0
Gagarin a murit în accident de avion de vânătoare, nu i a intrat o mina de creion in ochi, pe când, cred că americanul se expunea pericolului doar pe la ședințe foto și conferințe de presă
Apropo, nu exista 300 tare cu minus.....oricum scump pixul ăla
Postat de Ioan Radu editat la 8 decembrie 2021 la 23:02
0
0
Race Face Diabulous headset e cel mai mare rip off al acestei companii. Dai bani de Chris King care si alea is over rated dar primesti un headset aproape de lowest quality possible. Da arata misto da cupa de jos intra bine in cadru dar tentativele esuate de rulmenti is o gluma proasta. Si de fapt ala nu e rulment ci ii bila e impropiu spus rulment. Ce poti face iei un subler precis masori cota din cuveta si vezi daca un rulment de la alt headset s-ar potrivi sau cauti un rulment de genu dar stai ca nu va merge are calea de rulare integrata in cuveta si nu o poti scoate afara deci e de unica folosiinta ramane piesa de muzeu. Sfatul meu da-l jos cat mai e intreg tine-l ca o piesa de muzeu sau scapa de el. Am avut si mie mi-a crapat calea de rulare in el de bun ce o fost inca mai am cuveta aia pierduta pe undeva
Postat de Leonardo-Adrian Curca la 27 decembrie 2021 la 07:40
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.