Forum

Subiect: Anvelopa Schwalbe Marathon Plus

#11123

Eduard Ionescu
Postat de Eduard Ionescu
Subiect deschis de la 3 august 2021 la 11:22
Raporteaza
Sper ca am nimerit categoria potrivita.

Am decis sa scriu o recenzie scurta si cuprinzatoare pentru anvelopa schwalbe marathon plus.
Acestea vin pe multe dimensiuni, dar prima mea pereche este pe marimea 26 x 2.0. Recenzia se aplica pentru toate marimile.

Marathon plus sunt cauciucuri grele(circa 900 grame per bucata pe 26x2.0) si dificil de montat dar mai ales de demontat de pe janta.

Odata ce le montezi insa si te impaci cu greutatea nu o sa le mai dai jos pentru ca nu o sa faci niciodata pana cu ele si nu o sa reusesti sa le uzezi niciodata(schwalbe estimeaza durata lor de viata la 8-10.000 de km).

Din cauza greutatii lor pasionatii de viteza o sa le evite si chiar si eu sunt frustrat din cauza asta, dar pe de alta parte sunt atat de obisnuit cu cauciucuri proaste si cu facutul penelor incat atunci cand pur si nu vreau nici sa ma mai gandesc la asa ceva, iau bicicleta pe care am montat cauciucurile astea si stiu ca indiferent pe unde circul nu o sa fac pana.

Ca sa intelegeti despre ce vorbesc, marathon-urile mele sunt deja vechi si crapate, dar asta nu are nici o relevanta. Odata m-am intors acasa si am descoperit o ceva pe suprafata cauciucului, am tras de ea si am descoperit un spin destul de lung si masiv, intrase in cauciuc dar nu a strapuns toata grosimea lui ca sa ajunga la camera. Cu orice alt cauciuc as fi facut pana cu ocazia asta, dar cu marathon plus nu s-a intamplat.

Pentru cei care fac naveta sau calatorii lungi nici nu exista alt cauciuc demn de luat in considerare.

Recenzie scrisa de un tip care a facut mult mai multe pene la viata lui decat si-ar fi dorit(dar nu cu schwalbe marathon plus).
Postat de Eduard Ionescu editat la 3 august 2021 la 11:25
0
0
^exact.
Pt ~150lei diferenta gasesti anvelope mult mai usoare dar la fel de rezistente, aceasta suma e irelevanta vs castig.

A mea are Marathon Racer 38C, ~450gr/ bucata
Luate SH cu 60lei in 2015 !! :P
Inca rezista, totusi nu-s tanc cum e marathon, la ~3 luni le iau la verificat si scot bucati de sticla din ele.
O data am scos si 1 sarma...
Postat de Calin Neagu editat la 3 august 2021 la 15:06
0
0
Anvelope mult mai usoare dar la fel de rezistente? Si care sunt alea, ca asa pot sa fac si eu generalizari de genul "altele sunt mult mai bune" dar nu spunem nici un nume. Sunt sute de modele pe piata, ma indoiesc ca le-a incercat cineva pe toate. Tocmai de-asta scriem recenzii, se cheama schimb de informatii.

Astept sa aflu ce alta anvelopa 26x1.75 sau 2.0 poate sa faca 8000 de km la o greutate de sub 600 de grame.
Postat de Eduard Ionescu editat la 3 august 2021 la 14:59
0
0
S-a zis, Marathon Supreme si ale mele Marathon Racer.

Nu stiu greutatea anvelopelor pt roata de 26, pers folosesc pe 28 ca aia e roata de oras... si cursiera... si mtb :P
Postat de Calin Neagu editat la 3 august 2021 la 15:43
0
0
Eu folosesc pt bicicleta mea Continental Touring Plus pe 28 la 800 gr / buc , sunt multumit de ele , nu fac pana niciodata chiar daca cateodata mai pun cca 20 kg in plus de greutatea mea (80+)si ceea a bicicletei .

Asfaltul umed si neded si liniile albe de pe drum sunt singurele carrrre i/mi dau emotii cateodata in caz de franare brusca .
Postat de Florian Faragau la 4 august 2021 la 06:43
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.