Forum

Subiect: Problema cu ghidonul

#11008

Albert Popos
Postat de Albert Popos
Subiect deschis de la 23 mai 2021 la 14:58
Raporteaza
Salut, sunt mai nou pe aici asa ca nu am cine stie ce experienta.
Am mers la un prieten sa il ajut cu o bicicleta (revizie, a verificam lantul si franele) si recent a cazut, lovindu-si ghidonul. L-am scos (doar am desfacut "stemul") sa il verificam si sa repozitionam. In timp ce strangeam surubul care tine ghidonul (e ghidon pe moda veche, cu "quill stem" nu stiu cum se zice in romana, las o poza jos) s-a auzit o pocnitura la filet, desi nu il stransesem peste limita, si acum nu mai tine bara ghidonului.
M-am gandit sa postez aici mai intai ca sa vad niste opinii, daca trebuie schimbat sau exista o solutie.(stiu ca nu e de joaca daca iti cade ghidonul in timp ce mergi :P)
Va multumesc si va urez "drum cu vant de la spate" ;)
Postat de Albert Popos la 23 mai 2021 la 14:58
0
0
ce ai strans mai exact ?
Surubul de sus ?
Postat de Calin Neagu la 23 mai 2021 la 18:13
0
0
"desi nu il stransesem peste limita"

care este limita?... cum afli care o fi aia?
raspuns: rupi cateva pipe si afli in acest fel.

vezi cum e cu coroziunea galvanica... otelul este oleaca mai nobil decat aliajul de aluminiu. cauta un lubrifiant special pt asa ceva. spre exemplu grafitul este un foarte bun conductor electric si deci e cea mai prost lucru de aflat in unsori.
Postat de Adi Petre editat la 23 mai 2021 la 20:42
0
0
Daca e vorba de surubul care tine ghidonul in pipa, eu la o pipa (ieftina) am stricat filetul de pe surub asa ca l-am schimbat cu altul.
Poate ai noroc si piulita e ok.
Postat de Rares Abrudan la 24 mai 2021 la 16:58
0
0
N-ai stricat nici o pipă, în cel mai rău caz ai stricat nuca filetată care se extinde și ține pipa în poziție, Găsești la multe ateliere. Și nucă și pipă și ce vrei tu...
Postat de Maximilian Munteanu la 27 mai 2021 la 09:01
0
0
"In timp ce strangeam surubul care tine ghidonul"
- e vorba de surubul care intra in aliajul de aluminiul al pipei, aluminiul a pocnit...

naiba stie ce rezistenta o fi avut materialul ala daca a fost strans repetat, obosit, corodat... coroziunea avanseaza apropo
Postat de Adi Petre editat la 27 mai 2021 la 10:10
0
0
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Se pare ca filetul pur si simplu nu a mai rezistat (probabil vechimea) si prietenul meu se gandeste sa isi ia o pipa noua (chiar daca inlocuirea piesei era ultima noastra solutie)
Postat de Albert Popos la 27 mai 2021 la 18:13
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.