Forum

Subiect: Anunturi cu produse de calitate dubioasa in Bazar

#10750

Ati Boa AtiBoa
Postat de Ati Boa AtiBoa
Subiect deschis de la 29 ianuarie 2021 la 13:47
Raporteaza
Salut!

As propune o reglemantare in sectiunea Bazar: sa nu mai aiba voie utilizatorii sa publice anunturi cu piese/biciclete/echipament de protectie de calitate slaba (dar cel putin dubioasa) declarand drept de "downhill / enduro / de coborari / de fite / de scheme". Vorbesc aici despre piesele (well known) chinezesti, care nu au nici o garantie ca nu se rup si pe asfalt drept...
Cu cele de mai sus ma refer la vanzarea acestor piese catre membrii care au incredere in acest website/forum/alti membri, dar cu cunostinte mai putine in lumea ciclismului, si nu au idee ce cumpara de fapt. Noi, care suntem aici de cativa ani (si urmarim evolutia bicicletelor de mai multe decenii), stim foarte bine de exemplu care este diferenta dintre un ghidon Ritchey Comp si unul RaceFace Next. Stim ce asteptari putem avea de la aceste piese, si la ce sa fim atenti / pt ce sunt recomandate. Insa pana vad anunturi cu ghidoane si pipe de 5$ (pe aliexpress) vandute drept "de downhill", s-ar putea sa se intample ceva urat cu unii care au incredere in aceste cuvinte, si le cumpara pt a face "upgrade" la biciclete. Sau echipamente de protectie care sunt doar fake-uri de pe aliexpress.
Unele s-ar putea sa fie destul de rezistente pt plimbat prin oras, in parcuri, dar care e garantia? Ce ofera producatorul?
Sunt multe exemple pe internet cu aceste piese care s-au rupt/deteriorat in timpul mersului (si vorbesc de poteci prin padure, la plimbare usoara cu bicicleta, nicidecum la concurs de DH / Enduro / etc).
Suntem o comunitate in crestere continua, noi, aici pe dirtbike, si pe strazile/traseele tarii, asa ca ar fi frumos sa avem grija unii de altii unde putem, sa sa-i ajutam pe cei incepatori. N-ar trebui sa trecem cu vederea peste aceste posibile pericole, poate prevenim o intamplare nasoala ce poate sa pateasca unul dintre noi folosind aceste piese pt o activitate ce necesita echipament/bicicleta de calitate neindoielnica.
Am deschis acest topic, sa va atrag atentia, ca poate ar fi timpul sa simtim putina responsabilitate fata de ce se intampla in jurul nostru. Nu cred ca e doar responsabilitatea moderatorilor/administratorului de aici, sa urmareasca aceste anunturi cu produse de calitate dubioase.

Thx,
AtiBoa


Postat de Ati Boa AtiBoa la 29 ianuarie 2021 la 13:47
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.