Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Atentie la Pacalici


Victor Cristescu

Trimite mesaj
Posturi: 1
Subiecte: 1

#387348 3 noiembrie 2017 la 11:13

Relatarea ce urmează are menirea de a atrage atenţia asupra potenţialelor capcane pe care le puteţi întâmpina în momentul în care încercaţi să cumpăraţi sau vindeţi obiecte de valoare (noi sau second-hand) pe internet.
Nu demult, un bun prieten de-al meu a publicat o serie de anunţuri pe mai multe site-uri (bazar-ul dirtbike.ro , secţiunea buy&sell de pe pinkbike.com , olx.ro) în vederea vânzării propriei biciclete.
Este vorba de o bicicletă de enduro, al cărei preţ a fost stabilit în momentul punerii în vânzare la 9700 RON.
După publicarea anunţului, amicul meu a primit un mail de la un anume Martins Miguel de Silva din Portugalia, acesta manifestându-şi intenţia clară şi hotărâtă de a cumpăra bicicleta.
În urma schimbului de mailuri dintre cei doi nu reieşea de pe ce site a văzut Miguel anunţul şi nici că ar avea vreun background în sportul aferent bicicletei, în aşa fel încât să pună nişte întrebări pertinente în legătură cu starea acesteia, ca să se asigure că totul e în regulă. De asemenea, el s-a oferit să trimită banii prin paypal şi să se ocupe şi de partea de transport din România în Portugalia.
Până în momentul mai sus descris, amicul meu deja luase legătura cu mine, relatându-mi cele întâmplate şi cerându-mi părerea şi câteva sfaturi, situaţia având un iz bizar şi suspect.
Miguel părea că vrea să urgenteze lucrurile într-un ritm cât se poate de alert, astfel încât amicul meu, după ce bătuse palma cu el (virtual) în legătură cu tranzacţia, a şi primit un mail cum că i s-ar fi trimis în contul de paypal proaspăt creat cu această ocazie suma convenită plus încă 680 de EURO pentru a acoperi transportul din România în Portugalia, deci în total ipotetica sumă de 2730 de EURO.
În mail era specificat că suma totală va fi disponibilă/accesibilă din contul de paypal doar în momentul în care amicul meu ar face dovada plăţii de 680 de EURO prin moneygram unui presupus individ din Tbilisi, Georgia, pe numele de Murazi Gasanovi care s-ar ocupa de transportul bicicletei.
Acesta a fost punctul culminant al acestei poveşti suspecte, moment în care eu am trimis amicului meu nişte print screen-uri după mail-uri personale de la paypal prin care am fost înştiinţat în trecut de intrarea unor bani în contul meu de paypal. I-am evidenţiat că acele mail-uri nu era condiţionat accesul la sumele respective, acestea fiind direct disponibile şi fiind afişate din momentul primirii mailurilor în contul personal de paypal, la secţiunea "balance".
Între timp, pe lângă mailurile de Miguel prin care acesta insista asupra urgenţei cu care amicul meu trebuie să plătească, acesta din urmă a mai primit mail şi de la ceea ce părea ca fiind entitatea paypal însăşi; Mail în care era stipulat că tranzacţia realizată de Miguel este" 96% completă" şi "pending" până când va fi făcută dovada plăţii de 680 de EURO prin moneygram către cărăuşul Murazi Gasanovi din Georgia.
Deja totul era putred de dubios şi suspect, urmând ca amicul meu să contactateze direct pe cei de la paypal la numărul lor oficial de customer support 00353 1 436 9111, relatându-le şi lor cele întâmplate, aceştia atenţionându-l că este potenţiala victimă a unei înşelăciuni. Din acest moment totul a devenit 100% evident şi eforturile au început să fie canalizate în a da în vileag şi a face lumea conştientă de aceste tipuri de escrocherii. Este nevoie de vigilenţă pentru a evita astfel de capcane care te pot costa nişte bani frumoşi, timp, nervi şi energie irosită.
Pentru a oferi şi mai multă transparenţă relatării, voi ataşa şi nişte print screen-uri după mail-uri şi fragmente de mail-uri concludente pentru acest caz.
În concluzie:
Dacă vindeţi sau cumpăraţi ceva şi sunteţi contactat de un potenţial client din străinătate, întrebati-l de pe ce site a văzut anunţul vostru, încercaţi să îlatrageţi într-o discuţie de natură tehnică, specifică domeniului de specializare al produsului n vizat, astfel încât să verificaţi dacă ştie cu adevărat ce vinde/cumpără, indiferent că e vorba de biciclete, aparatură foto, maşini, aspiratoare, calculatoare, etc.
De asemenea, partea cu transportul trebuie să fie cât mai simplă şi eficientă, fără intermedieri dubioase din partea unor terţi. Acest aspect ar trebui să fie apanajul strict al unei firme internaţionale de curierat, cum ar fi GLS, nicidecum personaje din alte ţări îndepărtate. Nu este nici logic, nici eficient, este doar suspect.
Iar dacă cumva se ajunge la tranzacţii prin paypal sau alte entităţi asemănătoare, sunaţi la numărul de suport clienţi, oferind o relatare detaliată asupra celor întâmplate, astfel încât să vi se elucideze misterul şi să ştiţi cu certitudine în ce ape se scaldă ponteţialul vostru client.
Nu în ultimul rând, contactaţi şi autorităţile locale şi faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a face cunoscute astfel de cazuri , pentru a preveni înşelăciuni din acestea trans-naţionale.
Este de notat, că în urma expunerii acestei relatări printre comunitatea biciclistică locală din Braşov, s-a relevat că au existat cazuri similare şi printre alţii.
Aşa că pay attention or pay up!

+5
NNN C

Trimite mesaj
Posturi: 1

#387349 3 noiembrie 2017 la 11:53

Am fost si eu contactat de acest individ dar am vazut ca-i ceva dubios si l-am dat dracului

Sorin Tripon

Trimite mesaj
Posturi: 24
Subiecte: 2

#387355 3 noiembrie 2017 la 12:44

Excroci sunt peste tot am fost contactat si eu anul trecut de o persoana din strainatate care avea cont pe dirt de citeva zile dar nu am fost interesat de oferta

Radu Popovici

Trimite mesaj
Posturi: 10

#387356 3 noiembrie 2017 la 13:02

In cazul in care sunteti contactati de asa persoane si daca va plictisiti puteti sa-i dati un cod random de 9-10 cifre (depinde de transfer, habar nu am cate sunt exact la moneygram) si macar sa-l puneti pe drumuri la banca ;)
Sporuri!

+1
Sorin Tripon

Trimite mesaj
Posturi: 24
Subiecte: 2

#387357 3 noiembrie 2017 la 13:09

Radu Popovici: In cazul in care sunteti contactati de asa persoane si daca va plictisiti puteti sa-i dati un cod random de 9-10 cifre (depinde de transfer, habar nu am cate sunt exact la moneygram) si macar sa-l puneti pe drumuri la banca ;)
Sporuri!

In cazul in care nu ai citit atent plata sa facut in cont paypal .moneygram sau western folosesti daca vrei sa trimiti tu bani cuiva insa nu ai nici o garantie ca o sa si primesti ceva pentru ei

razvan chetan

Trimite mesaj
Posturi: 11
Subiecte: 1

#387358 3 noiembrie 2017 la 14:58

In mare cam aceeasi pov3ste doar ca la mine clientul era din usa.......oricum era cam dubioasa tranzactia
Dupa ce i-am zis ca vreau banii jos la ridicarea mtb-ului au incetat mailurile
Sanatate si mare atentie

Radu Popovici

Trimite mesaj
Posturi: 10

#387359 3 noiembrie 2017 la 15:22

Am citit bine. Eu ziceam sa ii "platesti" transportul prin moneygram si sa ii trimiti un cod aleator ca sa il pui pe drumuri la banca. Poate nu am fost destul de explicit, scuze.
Ca sa nu existe alte dubii am pus si ghilimele ("" ) la platesti mai sus ca sa se inteleaga ca nu ii platesti.

Teodor-Mihail Sivu

Trimite mesaj
Posturi: 627
Subiecte: 33

#387363 3 noiembrie 2017 la 19:59

Mie mi se pare dubios ca dupa niste ani de supravietuire in Romania te entuziasmeaza o astfel de oferta. Ar trebui sa va ganditi de 2 ori daca sa trimiteti/cumparati biciclete prin curier din tara :)) eu cand am.primit mail de la un brazilian din asta i am zis s o ia la.cioc direct si nu m a mai cautat nici dracu. Sunt sanse sa fi pierdut afacerea vietii mele, totusi :)))

+7
Calin Neagu

Trimite mesaj
Posturi: 3656
Subiecte: 13

#387366 4 noiembrie 2017 la 11:19

Cum sa trimiteti bicicleta in ALTA tara ??!
Acolo n-au biciclete ?
Cine cumpara bicicleta in felul asta ?
NIMENI !!!

Poate vorbim de niste adolescenti cu biciclete de mii de euro bani de la tati, aia poate cred asa vrajeala..

ultima modificare: 4 noiembrie 2017 la 12:03

-1
Bogdan Tanasie

Trimite mesaj
Posturi: 31
Subiecte: 5

#387368 4 noiembrie 2017 la 14:20

Calin Neagu. Sunt oameni care isi iau biclele de pe net din afară. Eu asa incerc sa iau.Piata la noi e destul de restransa.Platesc cu paypal, caut transport , etc.

Calin Neagu

Trimite mesaj
Posturi: 3656
Subiecte: 13

#387369 4 noiembrie 2017 la 15:27

Am zis de cei care vor sa-si trimita bicicletele la "cumparatori" straini..

ultima modificare: 4 noiembrie 2017 la 15:39

Ilie Radu

Trimite mesaj
Posturi: 26
Subiecte: 1

#387375 5 noiembrie 2017 la 22:38

este o schema clasica de escrocherie, în spatele lor sunt români, care.şi racolează clienţii de pe olx sau de pe dirtbike. mi s-a întîmplat şi mie. vezi că ai de primit 5000 de euro, dar ca să-i primeşti trebuie să dai lui cutărescu 500 de euro. e plină lumea de escroci

+1
Catalin Vladu

Trimite mesaj
Posturi: 99
Subiecte: 9

#388329 16 ianuarie 2018 la 23:32

Eu sunt curios daca acel Miguel chiar este cel real. Se practica "furtul de identitate" - adica daca dai datele personale cui nu trebuie, acel cineva poate face diverse actiuni in numele tau, si poti avea astfel surpriza sa te trezesti cu politia la usa. De asta nu e bine sa dai datele personale oricui (nume, adresa, CNP, cont IBAN, adresa email, nume parinti etc.).

Vladimir Lazar

Trimite mesaj
Posturi: 442
Subiecte: 14

#388331 17 ianuarie 2018 la 09:47

Catalin Vladu: Eu sunt curios daca acel Miguel chiar este cel real. Se practica "furtul de identitate" - adica daca dai datele personale cui nu trebuie, acel cineva poate face diverse actiuni in numele tau, si poti avea astfel surpriza sa te trezesti cu politia la usa. De asta nu e bine sa dai datele personale oricui (nume, adresa, CNP, cont IBAN, adresa email, nume parinti etc.).


Se vand si baze de date atunci cand te inregistrezi pe anumite site-uri si aia dupa 2-3 ani se gandesc sa vanda unor banci bazele de date ca sa te racoleze. M-am trezit intr-o zi la usa cu una de avea doar numele mic, adresa si seria de la buletin, in rest nu stia mai nimic despre mine desi faceau niste studii de piata, cand m-am uitat pe lista ei avea doar seriile, numele mic si adresa.

Sorin Tripon

Trimite mesaj
Posturi: 24
Subiecte: 2

#388996 18 februarie 2018 la 12:59

Salut se pare ca Pacalici sunt din nou in actiune Atentie !!!!!!!!!!!!!

Joao Borges <[email protected]>
To:
Tripon Bogdy

Feb 17 at 11:14 PM

Hello,

Thanks for your response, I am interested and ready to buy it now. How I wish I could come to inspect it, but currently I'm working on a project in a field, due the nature of my job I won't be able to come and check it, I am buying it internationally and I don't currently have access to do a bank transfer, so i would pay you through PayPal into your PayPal account directly as it is the fastest & easiest way for me to make payment at this moment, do not worry about PayPal charges as it would be deducted from my account & about the transportation, I have arranged for a transport agent that will be coming for the pickup after the payment has been made.


So if you willing to work with me, kindly send me your info requested below if you have an account already with PayPal

Name :
PayPal Email address :
Price :

But if you don't have an account with PayPal just login to (www.paypal.com) and register with them. When you are done with the registration send me the info listed above for the registration with PayPal so i can pay into your PayPal account immediately and then we can arrange for my transport agent to come for the pick up, after you would have received your money.

I expect your reply soon

Kind regards

+1
Un fost membru
Posturi: 328
Subiecte: 52

#388997 18 februarie 2018 la 13:45

Si mie mi au trimis mesaj pe telefon ca sunt interesati de bicla

ultima modificare: 18 februarie 2018 la 13:45

+1
Florian Faragau

Trimite mesaj
Posturi: 122
Subiecte: 11

#389395 9 martie 2018 la 08:40

Si eu am avut o conversatie (in engleza ) cu cineva " interesat " de o bicicleta ,era una ieftina la 275 lei iar el mi/a oferit 250 ,eu fiind de acord deoarece nu mi s/a parut nimic suspicios .
Ulterior dupa o conversatie pe parcursul a cateva zile ,motivand ca el nu ma poate suna pe nr meu mi/a cerut sa/l sun eu pe
" It doesn't work
Here is my phone number: +33676653818 "

https://www.avantulliber.ro/2017/08/04/nu-raspundeti-la-apeluri-cu-prefixul-de-tara-33/

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2021 DirtBike.ro