Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Dirtbike.ro, dictatorii si mania persecutiei


Eduard Motoi

Trimite mesaj
Posturi: 606
Subiecte: 22

#343837 22 mai 2015 la 00:42

Uneori, trebuie sa faci lucruri despre care stii ca vor fi prost primite de altii. Cred ca asta e unul din principiile din spatele functiei de moderator al unui site. O functie care aduce cu sine o responsabilitate semnificativa, aceea de a imparti dreptatea, intrucat in orice sfera umana exista evenimente aflate la limita dintre ceea ce e acceptabil si ceea ce e inacceptabil pentru bunul mers al lucrurilor.

Astfel, tot asa cum autoritatea de guvernare(statul) e un rau necesar pentru un teritoriu locuit, tot asa moderatorii sunt un rau necesar pentru orice site care permite interventia publicului in activitatea sa. Unele site-uri au moderatori care actioneaza intr-o maniera discreta, complet transparenta si aproape invizibila pentru public, care pierde astfel dreptul la replica si la protest. In astfel de cazuri, moderatorii exista doar pentru a impiedica activitatile care nu sunt permise de regulamentul oficial si/sau neoficial, fara sa intervina altfel in mersul lucrurilor.

Dirtbike.ro, alaturi de alte cateva site-uri, e putin diferit. Aici, moderatorii contribuie in mod activ la schimburile de informatii ce au loc si avertizeaza in mod public ca vor exista sanctiuni in acele cazuri unde ele se impun, iar persoanele vizate au chiar si posibilitate de a protesta public fata de acele sanctiuni. Ceea ce este un lucru foarte democratic si just. Problema este ca actiunile oamenilor nu sunt mereu guvernate de sentimente liberale si juste, ceea ce conduce la situatia in care pe dirtbike.ro. exista mai multe mesaje in care se pun in discutie concepte politice precum dictatura si dictatorii.

Asadar, sunt unii oameni care au observat ca nu pot face orice doresc pe site si, indignati fiind de acest lucru, fac o asociere malitioasa intre dirtbike.ro si dictatura de stat. De obicei, situatiile in care apar astfel de acuzatii pot fi rezumate astfel:

1. Cineva vrea sa vanda pe site un obiect furat. Moderatorii ii cer sa-si modifice descrierea produsului in chestiune sau sterg direct anuntul. Reactia invinovatului e aproape mereu aceeasi: "Da` de ce domnule moderator imi stergeti anuntul? De ce va bagati nasul in treaba mea, de unde stiti ca am furat bicicleta, ca nu am spus nimanui ? Nu poate omu` sa comita nici o ilegalitate fara sa apari tu ca sa ma impedici, chiar asa???".

2. Un membru inregistrat pe site a tras o teapa unul alt membru, iar pagubitul se plange la sectiunea reclamatii. Moderatorii intervin si cer in mod public clarificarea situatiei. Aici teparul, sau impricinatul, profita de ocazie si folosindu-si contul propriu sau unul fictiv declara ca "Da` ce va bagati domnule moderator, erati acolo cand am tras teapa? De ce trebuie eu acuma sa ma explic de ce am tras teapa, care de fapt nici e teapa, ca de fapt cel tepuit e vinovat ca nu a stiut ce aveam eu de gand? Unde scrie in regulament ca tepele nu sunt permise pe site, ia sa vad, undee??"

3. Un vanzator din bazar descrie in mod incorect produsul aflat la vanzare, cu scopul de a insela potentialii cumparatori. Moderatorii intervin si someaza vanzatorul sa corecteze datele eronate. Ca un cliseu repetat la infinit, vanzatorul refuza si protesteaza cand moderatorii il forteaza sa-si modifice anuntul: "Ba, ati innebunit ?? Cum naiba sa mai vand Tohan-ul asta drept Stumpjumper daca scriu ca e Tohan si nu Stumpjumper? In loc sa ziceti mersi ca v-am facut onoarea de a trage tepe pe site-ul vostru, voi ma somati sa nu mint? Pai ce-i aici, dictatura bunului simt?".

Ca urmare a acestor tensiuni de pe site, unii membrii dirtbike au dezvoltat o conditie medicala specifica, care poate fi descrisa sub numele de Mania Persecutiei de pe Dirtbike. Vazand ca sansele lor de a insela si minti scad dramatic in prezenta moderatorilor, unii membri se simt haituiti si oprimati de un sistem de legi din care pot cu greu sa evadeze. In mintea lor acelasi gand se repeta incontinuu, zi si noapte, ca un ecou al vietii lor: "Trage teapa, trage teapa, trage teapa", si imposibilitatea de a-si materializa gandul folosindu-se de site-ul dirtbike ii duce la exasperare, ii innebuneste. Ca niste fiare incatusate, ei se zbat, urla, incearca sa zgarie, dar fara folos. Are loc o adevarata criza identitara, caci ce este un tepar care nu poate trage tepe? Un nimic, o ulcica goala.

Uneori viata e cruda- nu te lasa sa tragi teapa. Si de vina sunt numai moderatorii dirtbike. Ticalosii care vor sa faca dreptate. Daca ar disparea odata, ce afaceri s-ar mai face. Am putea minti fara sa ne arate nimeni cu degetul, am putea trage tepe dupa tepe fara sa fim trasi la raspundere, am face bani si am fi fericiti, in timp ce victimele noastre s-ar lupta cu frustrarea si regretul.

Din fericire, exista o solutie si pentru acei nostalgici al unui Vest Salbatic lipsit de legi si dreptate: campul ! Caci pe camp, poti sa faci ce vrei tu, fara sa fii persecutat sau amendat: poti sa tragi tepe, poti sa repeti in mod obsesiv "Vand ieftin, nu are nici un defect" fara sa vada nimeni ca nu e asa, poti sa furi fara sa te vada nimeni si sa te traga de urechi, poti chiar si sa-ti furi singur caciula si apoi sa o vinzi ca sa faci un ban. Pe camp poti face orice, caci pe camp....nu exista moderatori.

ultima modificare: 22 mai 2015 la 14:09

+16
Zoltan Balint

Trimite mesaj
Posturi: 278
Subiecte: 9

#343840 22 mai 2015 la 07:11

Chiar era nevoie de o astfel de postare? Dirtbike e un site privat. As simple as that.

+3
Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5872
Subiecte: 67

#343841 22 mai 2015 la 08:44

Eduard, ești un simpatic! Am început cu dreptul weekend-ul ăsta! :))

+7
alex-bula ciotarla

Trimite mesaj
Posturi: 184
Subiecte: 5

#343862 22 mai 2015 la 13:09

Daca ar fi durut prostia,erai tavalit prin tarana de durere Eduard......

-9
Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5872
Subiecte: 67

#343865 22 mai 2015 la 13:18

Alex, Eduard era ironic...

George Romanescu

Trimite mesaj
Posturi: 876
Subiecte: 10

#343870 22 mai 2015 la 13:57

vreau buton de share pe facebook.
Bravo EDUARD !!!

ultima modificare: 22 mai 2015 la 13:57

. bibi

Trimite mesaj
Posturi: 3471
Subiecte: 15

#343871 22 mai 2015 la 14:15

Despre proştii care ar trebui să se tăvălească nu mă pronunţ, dar cel puţin unor useri le pasă!

+4
alex-bula ciotarla

Trimite mesaj
Posturi: 184
Subiecte: 5

#343872 22 mai 2015 la 15:00

eu nu eram ironic Maxi,dar na,sa ne vedem de treburile noastre.Daca asta a avut omul pe suflet,asta a exprimat :)))
Te salut

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5872
Subiecte: 67

#343873 22 mai 2015 la 15:11

Păi eu spuneam că omul clar nu e rău intențiionat. Doar ceva trolling. ;)

Zoltan Balint

Trimite mesaj
Posturi: 278
Subiecte: 9

#343874 22 mai 2015 la 15:30

Trolling cu iz de cenaclul flacăra.

+3
Calin Roman

Trimite mesaj
Posturi: 134
Subiecte: 9

#343897 22 mai 2015 la 22:24

Nu ma asteptam sa apara vreodata un astfel de post, imi place cum e scris si sunt total de acord cu tine. Foarte fain!

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Discutate recent

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2021 DirtBike.ro