Velo Power Road Race 2015

Disciplina: Şosea

Data: 26-09-2015 - 26-09-2015

Locație: Panciu

Țara: Romania

GPS: 45.907930, 27.088004

Website: http://velopower.ro/

Velo Power Road Race 2015
ompetitia de sosea intitulată Velopower Road Race a debutat în anul 2013, când la sfârsitul primei luni de toamnă, orasul Panciu a fost gazda punctului de start pentru cei aproape 100 de participanti prezenti. Discutiile cu participantii după prima si a II-a editie, ne-au determinat să nu schimbăm nimic în ceea ce priveste traseul, motiv pentru care anul acesta rămâne acelasi teren de joacă. Vom schimba însă, în bine desigur, pachetul de start, surprizele pentru finisheri si pentru premianti.

Cursa va începe în coborâre, ce va dura în jur de 5 km până în localitatea Satu Nou, după care traseul va urca usor. Prima urcare se situează la intrarea în comuna Tifeşti, are 500 de metri şi un maxim de 13\%, după care vom urca în fals plat de 2\%, până când traseul va vira brusc dreapta către localitatea Sârbi. Acest punct coincide cu startul tehnic al competiţiei, acolo unde maşina tehnică va accelera în funcţie de viteza primului concurent.

Tot traseul până în localitatea Vidra este valonat cu urcări de 3-4\%, până la 10\% şi coborâri de acelaşi nivel. Pe stânga veti fi însoţiţi pentru 20 km de priveliştea unui deal renumit pentru înălţimea şi bogăţiile sale – Măgura Odobeşti cu o altitudine de 996 metri. Odată ajunsi în centrul localitatătii Vidra, veti vira spre localitatea Câmpuri, ce serveşte ca şi poartă a Carpaţilor de curbură.

Din Vidra până în Câmpuri urcările devin mai lungi, dar şi coborârile, profilul rămânând unul valonat. Pe acest segment de traseu avem 2 urcări mai grele ca şi puncte de reper, ce apar una după intrarea în Vidra şi una înainte de localitatea Câmpuri, deci practic la începutul si sfârşitul segmentului. Ambele măsoară în jur de 1, 5 km şi au o medie de 8 cu înclinaţie maximă de 10\%. Segmentul de traseu este împânzit cu alei de nuci şi castani. Traseul este presărat cu dealuri de un verde crud, căpiţe de fân şi mirosuri autentice care vin din gospodăriile oamenilor.

După prima urcare urmează un segment de 300 de metri neasfaltat, ce va fi semnalizat corespunzător, unde vom amplasa şi un prim punct de hidratare, cu toate cele necesare unui concurent însetat şi înfometat, selecţionate chibzuit pentru a asigura o hidratare temeinică dar şi un aport caloric bun.

Următoarea portiune de 20 km de traseu continuă valonat, însă cu pante mai lungi, dar si coborâri pe măsură.

Din localitatea Câmpuri mai sunt de parcurs încă 36 de km până la final. Primii 19 din cei 36 de km sunt de plat. Popasul Valea Câmpului marchează urcarea regină a traseului, ce măsoară 3,5 km, atingând 11\%. Primul concurent si de asemenea, prima concurentă care va ajunge în vârful urcării vor urca pe podium în calitate de King si Queen of the mountain, fiind şi premiati pentru izbândă.

După urcare veti observa pe stânga monumentul Ecaterinei Teodoroiu, ce marchează si startul la coborârea ce măsoară 13 km si duce fix către linia de finiş amenajată la Panciu.

La finish va fi amenjat un punct de hidratare si vitaminizare. De la linia de finish ne vom deplasa către pasta party, ce va coincinde cu festivitatea de premiere.

Pentru 2015 partenerii nostri din cadrul Primăriei Panciu ne vor pune la dispozitie un centru al orasului renovat si o atmosferă de sărbătoare; anul acesta urmând a se organiza festivalul intitulat Zilele Orasului Panciu. Veti avea ocazia să degustati licoarea bahică, pentru care zona este atât de renumită în tară si să vă bucurati de atmosfera oferită de locuitorii orasului si ai satelor apropiate, ce vin să sărbătorească strângerea recoltei.

Categorii de varsta:
- Amatori
- Copii 14 -18 (cu însotitor)
- Fete < 35
- Fete 35+
- Băieți < 30
- Băieți 30-39
- Băieți 40-49
- Băieți 50+

Cu caracter de regulă înscrierile se realizeaza doar online si se închid la data de 20 septembrie 2015 orele 24.

Cu caracter de exceptie, cei care nu se vor înscrie până la data limită, vor putea să participe la concur prin completarea formularului de înscriere în ziua desfăsurării concursului, fără a primi însă pachetul de start complet, ci doar numărul de concurs însotit de chipul pentru cronometrare. Totodată, cei care vor alege să se înscrie la data desfăsurării concursului sau să efectueze plata pentru înscrierea online vor plăti un supliment de 20 de lei fată de taxa oficială.

Taxa de înscriere/ciclist – 70 lei.

Plata se face prin ordin de plată în contul organizatorului :
Asociatia Velopower
IBAN : RO83BTRL04001205E14299XX deschis la Banca Transilvania – Sucursala Vrancea

După efectuarea plătii vom confirma fiecărui ciclist în parte validarea înscrierii prin email. Totusi, va exista o listă care se va actualiza automat imediat după trimiterea formularului de înscriere, fără însă ca aceasta listă să contină o rubrică privitoare la efectuarea plătii.

Program:
08:00 – 09:30 – Ridicare pachete de start/Înscriere la concurs în conditiile afisate la punctul 3/Plata taxei
10:00 – Start
14:00 – Ultimul sosit
15:00 – Premiere
Raporteaza

Urmatoarele evenimente

Întorsura Buzăului Challenge 2024
Întorsura Buzăului Challenge 2024
Județ: Covasna
Locație: Întorsura Buzăului
Data: 02-06-2024
Yolo Jersey 2024
Yolo Jersey 2024
Județ: Bucureşti
Locație: Bucuresti
Data: 16-06-2024
Cupa Aradului la Ciclism 2024
Cupa Aradului la Ciclism 2024
Județ: Arad
Locație: Arad
Data: 25-05-2024
Barcani Bike Race e-MTB 2024
Barcani Bike Race e-MTB 2024
Județ: Covasna
Locație: Barcani
Data: 22-06-2024

Anunță eveniment

Lipsește un eveniment din calendarul DirtBike? Spune-ne despre el și noi îl vom publica imediat.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.