Red Mountain Enduro 2023

Disciplina: MTB / Cross Country (XC)

Data: 24-06-2023 - 25-06-2023

Locație: Muntele Rosu-Ciucas

Țara: Romania

GPS: ,

Red Mountain Enduro 2023
Red Mountain Enduro 2023
Data eveniment:
24 - 25 Iunie 2023
Locatie: Muntele Rosu-Ciucas

Red Mountain Enduro - 24-25 iunie (EMTB race & enduro race)
La final de iunie va pregatim un festival de mountain bike, sus pe munte in inima Ciucasului, in plin de sezon de flori montane.
Vom avea 2 zile de petrecut la altitudine, campat sub stele, ascultat muzica buna, dar si dat pe potecile noi pe care le-am construit.
- Prima zi o dedicam iubitorilor de EMTB, carora le oferim unul dintre cele mai grele trasee din Romania la aceasta disciplina (cel putin asa credem noi). Va fi ocazia sa sparga stereotipul si sa arate ca EMTB inseamna hardcore riding.
- A doua zi va fi concursul de enduro, la care va pregatim 4 probe speciale, fiecare cu alt specific, gandite sa scoata ce-i mai bun din fiecare rider.

Iar intre ele, precum am spus mai sus, va pregatim un loc de campare pe pajistea de la Muntele Rosu, unde sa va bucurati de mancare faina si o seara la foc de tabara.

Unde trebuie sa ajungi?
Zone de start/finish si zona de festival sunt in Poiana Muntele Rosu, la capatul DC22 ce pleaca din DN1A. Poiana este in apropierea localitatii Cheia, PH. Pentru cei ce nu doresc sa petreaca seara la cort/camper in poiana, aveti optiunea de a va cauta cazare in Cheia.

Format Cursa EMTB

Am vrut sa realizam o cursa de EMTB ca o experienta ce vrea sa va faca sa bucurati de poteci si de timpul petrecut pe bicicleta voastra. Suntem la prima editie si principala noastra preocupare va fi sa va oferim cea mai faina experienta de cursa, tocmai ca sa reveniti si in anii urmatori. Astfel, dupa ce ne-am sfatuit cu oameni deja experimentati in domeniu, astfel ca formatul cursei de EMTB de sambata, 24 iunie va fi urmatorul:

Cursa se va desfasura ca sub formatul unui individual time trial. Adica veti pleca pe rand pe traseu, la interval de 1 minut unul fata de celalalt. Astfel nu va veti inghesui la intrarea pe segmente si veti putea sa va concentrati la cursa voastra. Este efectiv o simulare a unei curse de enduro.

Trasee Enduro Stage Race

PS 1: Gummy Bear
La concurs, poteca va incepe de la statia de monitorizare seismica si va cobori pe poteca turistica ce vine de la Gropsoare. La intrarea in Poiana Muntele Rosu se va bifurca si va intra pe poteca noua, pe langa gardul centrului seismic, prin fata pe la baza salvamont si apoi in padure pe poteca noua. In total va avea 2.1km si vreo 380,m diferenta de nivel de coborat. Portiunea de sus este catalogata drept black diamond, iar cea de sub baza salvamont este flowy si rapida. Se termina la observatorul de ursi, iar de acolo veti avea un transfer inapoi pe drumul forestier si poteca turistica punct albastru, ce urca inapoi la Muntele Rosu.

PS 2: Jungle Boogie
Poteca este complet finalizata, ciclabila, cu un transfer curatat si marcat, de la raul unde se termina pana la prima serpentina de la DC22 ce urca spre Muntele Rosu.
Go ride it and have fun!
Mai multe detalii aici.

PS 3: Loosey Goosey
Si aceasta poteca este complet finalizata si ciclabila. Urcarea se face de la intersectia DC22 cu vechiul forestier ce pleaca spre Valea Berii. Transferul catre start se face pe Loosey Goosey 2, paralel cu poteca, pornind de la intersectia DC22 cu forestierul de urca dinspre Valea Berii; este gandit ca o urcare la proba de EMTB, dar poate fi folosit si ca poteca de dat la vale, cu mentiunea ca la un moment dat trebuie sa treceti pe poteca principala (la distanta de doar cativa metri de aceasta).
Nici jos nu am curatat transferul, insa ea va lasa la 5m de DN1A, de acolo intrati repede pe Valea Berii pe langa fabrica de apa Keia si apoi urctai pe acelasi forestier de langa cantonul de exploatare silvica.
Mai multe detalii aici.

PS 4: Casuta din Povesti
Ea pleaca de la Stana lui Cojocaru (refugiu salvamont), pana jos la intalnirea cu traseul turistic punct rosu pe langa Paraul Rosu. De acolo, transferul inapoi se face pe poteca de iesire (atentie, nu e curatata in intregime, dar ciclabila lejer. Aveti de trecut 1 data peste Paraul Rosu, nimic extraordinar, fiind doar 1 pas peste un fir de apa mic. De acolo, o veti lua pe drumul forestier Valea Berii – Muntele Rosu.
Mai multe detalii aici.

Detalii si inscrieri:
https://redmountainenduro.ro/
Raporteaza

Urmatoarele evenimente

Întorsura Buzăului Challenge 2024
Întorsura Buzăului Challenge 2024
Județ: Covasna
Locație: Întorsura Buzăului
Data: 02-06-2024
Yolo Jersey 2024
Yolo Jersey 2024
Județ: Bucureşti
Locație: Bucuresti
Data: 16-06-2024
Cupa Aradului la Ciclism 2024
Cupa Aradului la Ciclism 2024
Județ: Arad
Locație: Arad
Data: 25-05-2024
Barcani Bike Race e-MTB 2024
Barcani Bike Race e-MTB 2024
Județ: Covasna
Locație: Barcani
Data: 22-06-2024

Anunță eveniment

Lipsește un eveniment din calendarul DirtBike? Spune-ne despre el și noi îl vom publica imediat.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.