MTB Bike - Harghita Land 2018

Disciplina: MTB / Cross Country (XC)

Data: 26-05-2018 - 28-05-2018

Locație: Miercurea Ciuc

Țara: Romania

GPS: ,

Website: https://www.facebook.com/events/770942863114811/

MTB Bike - Harghita Land 2018
MTB Bike - Harghita Land 2018

ZIUA I – Sâmbătă 26 Mai
Dimineata, ora 07.00, se pleaca cu masinile din Miercurea Ciuc spre Rares (Pensiunea Nagy Homorod) vreo 55 km din Ciuc. Rareș e un sat în comuna Mărtiniș, pentru cine nu știe . Lasam masinile la pensiune, nu ne cazăm încă. Ne urcăm pe biciclete și pornim.
Traseu: Rareș, Sânpaul, Satu Nou, Jimbor, Mercheșa, Homorod, spre Hoghiz, (nu ajungem), facem stânga spre Racos (aici avem de vizitat Vulcanul Racoș, Coloanele de bazalt, Lacul de smarald, Castelul medieval Sukosd – Bethlen), pe malul stâng, până la Racoșul de Sus, Baraolt. Pauză de masă. Continuăm spre Tălișoara, Vârghiș (vizităm castelul), trecem dealul (cățărare din Turul Tinutului Secuiesc 2017) până la Ocland, Crăciunel, Sânpaul, Rareș.

ZIUA II – Duminică 27 Mai
Mic dejun și la treaba. Urmează „etapa regină”! Peste 100km, peste 2000m diferență de nivel!
Traseul: Rareș, Mărtiniș, Merești, Lueta, Vlăhița și pauză de hidratare. Trecem strada, drum forestier până la Harghita Mădăraș. Cățărare de categorie specială! Vreo 15km. Continuăm până la Muntele Sfânt al Secuilor. Facem poze. Ne tragem sufletul. Ne întoarcem în Harghita Mădăraș. Mâncam ceva (sper să găsim), ne odihnim și apoi prin pădure până în Harghita Băi. De aici urmează coborârea până “La cruci”,dreapta spre Băile Chirui, iar la intersectia cu Lueta mergem înainte pe forestier. În funcție de cât de obosiți suntem mergem să vedem un pic și din Cheile Vârghișului (am auzit că merită efortul). Urmeză Meresti, Martinis și Rareș.

ZIUA III – Luni 28 Mai
Mic dejun. Ducem bagajele la masina și apoi la pedale daca mai putem dupa primele două zile.
Traseul: Rareș, Sânpaul, Petreni, Orășeni, Ionești, Drăușeni, Cata (nu intrăm), facem dreapta spre Palos, Beia (nu intrăm), Petecu, Ulies, facem stânga să vizităm Biserica fortificată din Dârjiu. Continuăm spre Nicolești, Oțeni, Tăurni. Odorheiu Secuiesc. Pauză de masă iar apoi peste deal, pe lângă groapa de gunoi și “Cekend Radar Base” spre Băile Homorod. Umplem bidoanele de apă la Lobogo, bem o cafea apoi coborâm pe macadam spre Comănești, Aldea, Mărtiniș, Rareș. Bem o bere, în mașină și acasă!


COSTURI :
- Benzina/motorina până la Rareș.
- Cazare la NAGY-HOMORÓD PANZIÓ (o găsiți pe google maps sau pe facebook, nu are site propriu): 95 ron / persoană / noapte cu mic dejun (bufet suedez) și cină. Total 10 camere în care se pot caza 20 de persoane, din care 5 camere au baie proprie iar 5 camere împart două băi. Indiferent în ce cameră ajungi prețul este același. Hai că e ieftin!
- Bani pentru prânzuri și bere.
REGULI DE AUR:
1.Poartă cască si ochelari tot timpul pe bicicletă!
2.Nu folosi telefonul în timpul pedalatului! ( baterie incarcata )
3.Nu pedala singur!
4.Să ai la tine o cameră de rezervă!
5.Buzunarele pline cu batoane de ciocolata, glucoză, batoane energizante, geluri, magneziu, ....!
6.Cel putin un bidon de apă.
7,În ziua a doua o bluză cu manecă lungă.
8.Nu bem alcool în timpul turei! Berea despre care am tot vorbit o bem seara, la pensiune.
9.Lanterna,bricheta.
ÎNSCRIERE:
-Participarea implica costuri individuale. NU există taxă de înscriere! Se percepe totuși achitarea unei nopți de cazare în avans, către pensiune.
-Total locuri: 20.
-Locuri libere: 14 locuri.la data de 10 martie 2018
-Se vor anunta ce locuri libere sunt in masini si ii rog pe cei care vin cu masina proprie sa anunte disponibilitatea de a transporta si alti participantii, precum si numarul locurilor libere de care dispun.
ATENTIE:
Tura organizata doar pentru biciclete de tip MTB si trekking .
Nivelul de pregatir
Raporteaza

Urmatoarele evenimente

Întorsura Buzăului Challenge 2024
Întorsura Buzăului Challenge 2024
Județ: Covasna
Locație: Întorsura Buzăului
Data: 02-06-2024
Yolo Jersey 2024
Yolo Jersey 2024
Județ: Bucureşti
Locație: Bucuresti
Data: 16-06-2024
Cupa Aradului la Ciclism 2024
Cupa Aradului la Ciclism 2024
Județ: Arad
Locație: Arad
Data: 25-05-2024
Barcani Bike Race e-MTB 2024
Barcani Bike Race e-MTB 2024
Județ: Covasna
Locație: Barcani
Data: 22-06-2024

Anunță eveniment

Lipsește un eveniment din calendarul DirtBike? Spune-ne despre el și noi îl vom publica imediat.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.