Maratonul Tarnavei

Maratonul Tarnavei

Categorie: Cross Country Data: 17 - 18 iunie 2023 Locaţie: Tarnaveni, jud. Mures
Maratonul Tarnavei
Data eveniment:
17 - 18 Iunie 2023
Locatie: Tarnaveni, Mures
Tip concurs: Cross Country MTB, Cross Country Trail Running

Maratonul Târnavei este un eveniment sportiv organizat de Asociația Târnaveni Cycling, Ruck Ventilatoare și CS Next Sports și va avea și în acest an startul și finish-ul în incinta Ruck Ventilatoare, din Municipiul Târnaveni, jud. Mureș, regiunea Transilvania.

Evenimentul MARATONUL TÂRNAVEI cuprinde două competiții:
CROSS COUNTRY MOUNTAIN BIKE și CROSS COUNTRY TRAIL RUNNING.

Ajuns la a 7-a ediție, MARATONUL TÂRNAVEI își propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze ciclismul și alergarea ca mod de petrecere a timpului liber în natură.
Obiectivele principale ale competiției sunt încurajarea practicării ciclismului și alergării, creşterea educaţiei ecologice și a respectului faţă de natură şi a mediului înconjurător, conștientizarea beneficiilor asupra organismului uman ale practicării sportului în aer liber.

Totodată, Maratonul Târnavei își dorește a crea spațiul propice pentru a aduna împreună sportivi care împărtășesc aceleași valori ale unui stil de viață sănătos, formându-se astfel o comunitate puternică.

Traseu family - 18 km
Dificultate: medie, ușor
Recomandat:
cicliștilor începători și minorilor, obligatoriu însoțiți de unul dintre părinți sau tutore legal ( cu excepția minorilor licențiați de Federația Română de Ciclism), de nivel mediu, care au reușit să pedaleze/antreneze în acest an, de preferat și în afara asfaltului, parcurgând și distanțe mai mari de 18 km. Se recomandă ca participanții să posede o tehnică bună de MTB (stabilitate, alegerea trasei corecte, trecerea peste diferite obstacole: șanțuri, rădăcini, crengi) atât pe urcări de tip single trail cât și pe coborâri.

Traseu mediu 35 km
Dificultate: medie
Recomandat:
cicliștilor amatori, cu un nivel de pregătire bun, care au reușit să se antreneze în acest an pe trasee în afara asfaltului, parcurgând și distanțe mai mari de 35 de km. Traseul este recomandat celor care au mai participat la alte concursuri de MTB și poate fi parcurs pe bicicletă aproximativ 99%, în condiții de vreme bună (pământ uscat). Interzis minorilor, excepție făcând participanții înscriși la categoria 14-17ani, licențiați la Federația Română de Ciclism.

Traseu lung 60 km
Dificultate: medie/avansat
Recomandat:
cicliștilor antrenați, care pedalează în mod regulat distanțe offroad mai mari de 50 de km, și au mai participat la alte concursuri de MTB, la turele lungi. Traseul nu este unul foarte tehnic, însă dificultatea constă în diferența de nivel pozitivă cumulată pe parcursul traseului care poate fi parcurs pe bicicletă aproximativ 99% în condiții de vreme bună (pământ uscat) și dacă există pregatirea fizică necesară.

Inscrieri si mai multe informatii:
https://maratonultarnavei.ro/
							
 
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×