L'Etape Romania by Tour de France

Disciplina: Şosea

Data: 28-08-2022 - 28-08-2022

Locație: Bucuresti

Țara: Romania

GPS: ,

Website: https://romania.letapebytourdefrance.com/blog/events/78

L'Etape Romania by Tour de France
L'Etape Romania by Tour de France
Data eveniment: 28 August 2022

Curse:
The Race - 85 km
The Ride - 42 km
City Adventure - 14 km

Atmosfera turului frantei in inima Bucurestiului
Descoperă trasee complet închise și o experiență creată pentru toți, de la cicliști experimentați până la începători și familii. Alătură-te primei ediții a L'Étape România by Tour de France, pe 28 august 2022.

L’Étape by Tour de France va avea, începând cu 2022, și ediția L’Étape România, ce se va desfășura pe 27-28 august în București. Atât cei care concurează, cât și turiștii și locuitorii Capitalei vor avea parte pe perioada competiției de numeroase surprize destinate acestui eveniment unic în țara noastră:

Cele trei curse vor fi: The Race de 85 km (2 x loop), The Ride de 42 km (1 x loop) și The CITY ADVENTURE de 14 km, pentru adulți și copii.

Participanții vor putea descoperi, pornind din imediata vecinătate a Pieței Constituției, de pe Bd. Unirii și atingând artere importante precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și Bulevardul Libertății, puncte de atracție ce emană istorie: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea impozantă a Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român.

L’Étape România by Tour de France Village va spune tuturor povestea brandului legendar prin intermediul unei expoziții și a numeroaselor activări tematice, urmând ca, pe 28 august, cicliștii să devină regi pe două roți pentru o zi, trăind emoția acestei competiții iconice în aceleași condiții de cursă ca și profesioniștii, de la punctul de start până la linia de sosire, întrecându-se pe cele trei trasee pentru a obține celebrul tricou galben, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și determinării.
Turul Franței reprezintă cea mai renumită cursă de ciclism din lume, urmărită în fiecare an cu pasiune de milioane de fani de pe întreg mapamondul. Evenimentul sportiv devenit legendă a debutat în 1903, iar conceptul L’Etape by Tour de France s-a născut în 1993 în mod natural, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori de a trăi această experiență unică.

Race Village va conține un muzeu în aer liber al acestui brand, zonă de încălzire, food-court, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase activări interesante realizate de sponsorii și partenerii evenimentului.
Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Direcția de Cultură, Învățământ, Turism și PROEDUS. Partenerii instituționali care susțin evenimentul sunt Ambasada Franței, Ministerul Sportului și Federația Română de Ciclism.

Despre A.S.O.
Datorită prestigioasei competiții Turul Franței, unul dintre cele mai populare evenimente sportive internaționale din lume, clasice, prestigioase precum Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège, Flèche Wallonne și Paris-Tours, precum și curse pe etape precum Paris-Niza , Critérium du Dauphiné și Vuelta a España, A.S.O. este liderul mondial în organizarea curselor de ciclism, cu 100 de zile de competiție în fiecare an. Globalizarea ciclismului este unul dintre domeniile sale majore de dezvoltare. Cu Turul Saudiți, Turul Deutschland și organizarea Cursei Arctice a Norvegiei, A.S.O. continuă să contribuie energic la creșterea ciclismului ca exemplu de transport durabil pentru centrele orașelor.

Despre L'Étape by Tour de France
L'Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfășurate în 20 de țări în 2022 și 26 de evenimente globale. L'Étape by Tour de France oferă cicliștilor amatori posibilitatea de a concura sau de a merge pe o etapă de Turul Franței chiar la ei acasă. Turul Franței este cel mai recunoscut eveniment sportiv anual din lume și este o marcă premium pentru ciclism.

Oragnizatori: MPG & MTB Academy
Detalii concurs - https://romania.letapebytourdefrance.com
Raporteaza

Urmatoarele evenimente

Întorsura Buzăului Challenge 2024
Întorsura Buzăului Challenge 2024
Județ: Covasna
Locație: Întorsura Buzăului
Data: 02-06-2024
Yolo Jersey 2024
Yolo Jersey 2024
Județ: Bucureşti
Locație: Bucuresti
Data: 16-06-2024
Cupa Aradului la Ciclism 2024
Cupa Aradului la Ciclism 2024
Județ: Arad
Locație: Arad
Data: 25-05-2024
Barcani Bike Race e-MTB 2024
Barcani Bike Race e-MTB 2024
Județ: Covasna
Locație: Barcani
Data: 22-06-2024

Anunță eveniment

Lipsește un eveniment din calendarul DirtBike? Spune-ne despre el și noi îl vom publica imediat.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.