SB DirtJam la a treia ediţie - Cifra Magică

Motto: "Nu este un prea mare secret că sportul extrem atrage o sumedenie de idioţi. Iar, spre deosebire de alte sporturi, sportul nostru nu avea nevoie de instrucţiuni de utilizare. Prea mulţi bucătari strică mămăliga." (Terje Haakonsen)Un nou episod al foiletonului de unanim succes "DirtJam" bate deja la uşa dirtpark-ului din Dumbrava Sibiului. ???ncet, dar sigur, acest eveniment se transformă într-o veritabilă instituţie a scenei rom???neşti. Cum? N-aţi avut antenă de bulgari în anii trecuţi? Eh, comedie ca asta! Păi staţi, că vă punem în temă numaidecât!DirtJam-ul, organizat de clubul Freetime, are ca scop declarat reuniunea membrilor scenei autohtone pentru un jam-session de pomină la sf???rşit de sezon. El este fără ???ndoială cel mai important happening din clasa lui (dacă nu singurul...), izbutind an de an să reunească atât BMX-eri c???t şi mountainbikeri, pentru o celebrare a sportului ???n cea mai pură formă a lui.

Apărut ???n 2004, ca o reacţie constructivă la şirul mai degrabă anemic şi incostant al competiţiilor de gen (four-cross, dual, etc.), SB DirtJam ram???ne singurul event dedicat scenei de BMX şi de dirtjumping. DirtJam-ul ???şi propune să acorde acestor două ramuri originale ale ciclismului atenţia cuvenită, ştiut fiind faptul că ele dau sarea şi piperul oricărui eveniment care se respectă. După două ediţii de incontestabil succes, DirtJam-ul a devenit o tradiţie ???n toată puterea cuv???ntului.Evenimentul cuprinde at???t ???ntreceri de dual, pe categorii distincte (MTB, BMX, copii), c???t şi un jam-session de dirtjumping, ???n cadrul căruia vor fi premiate cele mai bune linii şi cele mai bune trickuri. Formatul competiţiei este de "open", orice doritor entuziast fiind binevenit să participe. An de an, SB DirtJam a reuşit să reunească crema riderilor din Rom???nia, iar anul acesta ???şi propune să ridice ştacheta, aduc???nd invitaţi de marcă din Ungaria, Germania şi Elveţia.SB DirtJam se desfăşoară ???n Dumbrava Sibiului, pe un teren pus la dispoziţie de autorităţile locale, iar dirtpark-ul a fost realizat (şi este menţinut) de către membrii clubului Freetime, cu suportul moral, material şi logistic al c???torva firme locale. Pe l???ngă parcursul competiţional dedicat evenimentului, dirtpark-ul mai cuprinde şi numeroase linii domoale şi prietenoase, pentru copii şi ???ncepători. Dirtpark-ul Freetime este o piatră de temelie a sportului, fiind g???ndit ca loc de joacă al tuturor riderilor. El poate fi abordat de oricine are o bicicletă şi este locul ideal pentru cei care doresc să-şi descopere (şi să-şi dezvolte) noi calităţi, ???ndeosebi curajul şi coordonarea.Parcursul competiţional, recunoscut pe plan naţional (şi nu numai...), creşte ???n calitatea sa de la an la an, precum evenimentul ???n sine. Anul acesta s-a depus o muncă asiduă pentru ca el să fie ???mbunătăţit şi (parţial) refăcut. Pe l???ngă deja cunoscutele linii de trail-uri, au mai apărut step-up-uri, step-down-uri, wallride-uri şi treeride-uri. De asemenea, traseul de dual a fost cosmetizat şi prelungit, iar noile linii de duble s???nt concepute ???n aşa fel ???nc???t transferurile ???ntre ele au devenit o problemă de creativitate, nu de posibilitate. :D

Programul de desfăşurare al evenimentului:

Vineri, 27 octombrie (zi de antrenamente):
  • dirtpark-ul stă la dispoziţia riderilor pentru finisarea stilului şi a timpilor


S???mbătă, 28 octombrie (zi de dirtjumping)
  • jam-session cu 2 categorii: best line şi best trick

  • ceremonie de premiere şi party cu DJ şi formaţii live
Duminică, 29 octombrie (zi de racing)
  • 4 competiţii de Dual: MTB, MTB-copii, BMX şi BMX-copii

  • ceremonie de premiere cu şaureală(detalii cu privire la concursuri şi/sau criteriile de arbitraj vor fi comunicate ???n timp util, dacă vor fi solicitate; apropos: BMX ???nseamnă "Bicycle Motocross"...)SB DirtJam ???şi propune să răsp???ndească virusul BMX c???t mai eficient cu putinţă, să contribuie la o dezvoltare sănătoasă şi constantă a scenei de MTB şi BMX şi să faciliteze apariţia unor noi talente ale sportului. Ne exprimăm speranţa ca, ???n timp, să apară mai multe evenimente similare, ???n diferitele oraşe ale ţării, pentru a pune bazele unui circuit independent de orice federaţie ostilă sau vreo altă formă de restricţie oficială. Fiindcă urmărim o dezvoltare ???n plan local, am ales să cerem sprijinul unor firme din Sibiu, nu marilor corporaţii.

SB DirtJam este organizat de clubul Freetime din Sibiu. Acesta a luat fiinţă ???n 2004 şi număra ???n prezent 20 de membri, cu toţii rideri activi. Clubul Freetime s-a angajat ???n promovarea sportului prin organizarea şi amenajarea dirtpark-ului din Dumbrava Sibiului pentru trei ediţii de SB DirtJam, realizarea unui dirt-demo, participarea la majoritatea evenimentelor de profil din Rom???nia, sponsorizarea unor rideri de perspectivă şi editarea unui film de BMX şi MTB ţesut ???n jurul DirtJam-ului.

Vă mulţumim pentru atenţia acordată şi vă aşteptăm cu un z???mbet!

Coordonator de proiect şi consultant media, Maximilian Munteanu

Notă:

Organizatorul ???şi rezervă dreptul de a opera orice modificare ???n desfăşurarea evenimentului, fără notificare prealabilă; publicul urm???nd să fie informat ???n legătură cu eventualele schimbări din program prin intermediul paginii web a evenimentului (www.bmxmagazin.ro) sau a altor mijloace de comunicare.

 
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×