Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Raspunsuri recente


In ultimele ore

Nagy Attila (AtiBoa)Nagy Attila (AtiBoa)
acum o ora si 38 minute
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
Ce faci, cand treci de la V-brake la disc brake, si mai ramai cu cateva piese in plus (piulita/distantiere de la saboti), dar n-ai bani de adaptor?
cutova andreicutova andrei
ieri la 20:59
Scurt metraje din jungla urbana - jurnal propriu
Discutii diverse / Discutii diverse
intre timp din plictis si lipsa acuta de material am mai "borat" 2 clipuri ref canal - intro si logo nou-nout !


gen "cui ii pasa?"

https://youtu.be/e2nxAmpd0tQ

si

https://youtu.be/WT3qAA6jqro

ne auzim la vara cu ceva actiune pe 2 roti.
Mircea CiucăMircea Ciucă
ieri la 16:44
Discutii despre frane disc cursiera
Discutii tehnice / Frane
Stilul asta de frânare, deși pare bun, și cred ca și eu fac la fel, am o vagă impresie ca nu e cel mai elocvent pentru cursiera. Stilul asta îl foloseam la mtb, apoi dădeam drumul la frâne “ca sa curgă”. Plus ca am o vagă impresie ca modulatia e mult mai buna pe frânele mai moi și pe distante mai lungi, motiv pentru care am înclinat spre plăcuțele de rășină. Cred ca ține și de locul unde te dai (teren, curbe, etc) și cum te-ai obișnuit.
Mircea CiucăMircea Ciucă
ieri la 16:37
Discutii despre frane disc cursiera
Discutii tehnice / Frane
După ce am cazul anul trecut, pe Boboci, zona Mizil, un motiv fiind ca și cel din fata nu a indicat faptul ca va apărea o problema pe traseu, am căpătat o frica pe coborâri. Motiv pentru care m-am gândit sa reiau coborârile pe înclinații mai mici, sa învăț mai bine cursiera cum reacționează. Venind de pe mtb și cursiera pe janta, fiind pe cursiera cu frâne pe disc, se pare ca reacționează cumva diferit decât eram obișnuit. Creierașul meu a fost obișnuit sa reacționeze sub impuls de stres altfel. Va trebui sa ii fac un nou exercițiu de acomodare.
Gelu VladGelu Vlad
ieri la 14:58
Discutii despre frane disc cursiera
Discutii tehnice / Frane
Mda si eu cred ca sunt fix aceeasi chestie, insa nu le-as lua pe cele exloxate in negru din cauza ca tratamentul de suprafata doar impiedica transferul de caldura. La cursiera sunt mai mici etrierele si discurile si nu disipa ca lumea caldura din cauza asta, motiv pentru care sunt indicate discurile si placutele cu radiator, in special daca ai obiceiul sa franezi lung. Eu cam evit, franez mai mai puternic, dupa care las frana, apoi franez iar.
Mircea CiucăMircea Ciucă
ieri la 12:58
Discutii despre frane disc cursiera
Discutii tehnice / Frane
Nu aș vrea sa schimb discurile momentan, nu e cazul. Căutam variante doar in cazul in care erau reduse in perioada asta. Inclusiv plăcuțe.

Ce e drept, nu am avut discuri de frână atât de mici. Cele mari se mai deformau uneori, cumva inevitabil la mtb.

Am o vagă impresie ca Dura Ace și XTR sunt cam același lucru ca și Ultegra și XT, doar ca au paint job-ul respectiv, poate ceva mai ușoare. Pentru secțiunile de mtb cu furci peste 120mm, DH, free, enduro, ar fi indicat discuri dedicate, unde se implica o altfel de strategie pe coborâre, vitezele fiind destul de mari și care implica o tehnica substanțial mult mai delicata decât pentru cursiere, unde, fiind pe asfalt, as zice ca poți prevedea din timp secțiunile de frânare. Bine, asta dacă nu cobori de pe înclinații destul de mari precum Transaplina și Transfagarsan.

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2022 DirtBike.ro