Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

BB de cursiera si pedalier de MTB


Nicolae-Dan Mutu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 5

#400242 25 mai 2019 la 08:01

Salut,

Deci am un proiect amu în care convertesc o bicicletă la 1 X 9.
Aveam pe acasă un BB Hollowtech 2 de Acera și ceva pedalier de la Prowheel. Totu fain și frumos!

Problema este următoarea: odată montate aceste două componente am sesizat că foaia e cumva prea în exterior, gen cu vreo 2-3 cm mai mult decât ar trebui, astfel chainline-ul e ciudățel. Adică în loc să vină lanțu pe la jumate +/- un pinion. Acesta vine cumva pe a 3-a treaptă din casetă. Viind un cadru cu BB lățime 68 mm a trebui să respect specificațiile Shimano în ceea ce privește amplasarea spațiatoarelor, astfel ar fi fost probleme. (pe lângă montarea incorectă, posibil să fi fost pedala din stânga prea depărtate de cadru în comparație cu cele din dreapta)

Inițial m-am gândit să scot un spațiator de pe partea cu foaia, însă cadrul la BB are 68MM astfel tubul acela de protecție al rulmenților va trebui eliminat,astfel rulmenții ar fi „expuși” să spun la ploaie și murdărie. Mai mult decât asta, pedalierul în sine ar fi mutat cu totul mai către stânga.
Problema numărul 2 ar fi lungimea axului pedalier în sine, mă gândesc dacă scot spațiatoarele să nu fie prea lung axul și să aibă joc stânga/dreapta.

Întrebările ar fi următoarele:

-Dacă schimb BB-ul cu unul de road, gen un RS500, axul crank-ului va fi oare prea lung? (axul are cam 122 mm când pe un Tiagra e de 110mm și BB-ul de șosea vine doar cu 2 spațiatoare care cică de multe ori nu se pun). Mă gândesc că un BB de road, fiind mai scurt, s-ar centra altfel pedalele, având un Q-Factor mai bun, astfel chainline mai bun.
-Dacă vreau un chainline mai bun, va trebui oare să iau BB și pedalier de șosea? (Gen un Sora Hollowtech) Bicicleta avea Sora pe butuc pătrat înainte, 9 viteze, pedalier de șosea. Problema cu el era flexul, nu îmi plăcea.

Orice idee ajută.

ultima modificare: 25 mai 2019 la 11:39

Nicolae-Dan Mutu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 5

#400507 5 iunie 2019 la 20:48

Deci în cele din urmă am încercat să scot un spațiator și aparent BB-ul s-a strâns lejer și acel tub din interior a intrat în ambii rulmenți ermetic (am verificat cu o lanternă și o cameră). Însă pe viitor cred că am să cumpăr un BB pentru cadru de oraș.

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Discutate recent

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2021 DirtBike.ro