Lucrăm să îmbunătățim DirtBike.ro. Vă mulțumim pentru răbdare!

Forum

Subiect: Marimea bicicletei/cadrului vs inaltimea biciclistului

#10160

Sebastian Mocanu
Subiect deschis de la 4 mai 2020 la 22:49:00
Raporteaza
lut! De ceva timp ma uit dupa biciclete MTB dirt/street si am pus ochii pe una (https://www.dirtbike.ro/bazar/dartmoor-quinnie-425245) insa nu sunt sigur daca este potrivita pentru mine. Am 1.95m si undeva la 70kg. M-am uitat pe tot felul de siteuri dar nu am gasit un chart specific acestui tip de bicicleta. As dori daca poate cineva sa imi raspunda la cateva intrebari:
1. Este potrivita pentru mine, ca dimensiuni, bicicleta din link? (https://www.dirtbike.ro/bazar/dartmoor-quinnie-425245)
2. Care ar fi dimensiunile ideale pentru cineva cu inaltimea mea? (ma refer la cadru, roti, ce considerati ca e mai relevant)
3. Ce parere aveti despre piesele din descriere? Este o bicicleta de calitate?
Multumesc anticipat!
Postat de Sebastian Mocanu la 4 mai 2020 la 22:49:00
0
0
@Gelu stau in brasov, as vrea sa fac trasee de prin padurile de aici, Nimic prea hardcore, dar nu m-ar deranja sa invat si niste trickuri. Am vazut baieti care se dau si prin oras cu biciclete ca aceasta chiar daca, cel putin dupa ochiul meu de necunoscator, par echipate de padure (suspenie fata, cauciucuri groase cu striatii adanci).
Ideea e ca nu sunt nici macar novice in acest domeniu si nu stiu cat de bine am inteles ce imi sugerezi. Cel din link este tipul de cadru pe care mi-l doresc pe bicicleta, am cautat ce inseamna acest top-tube si banuiesc ca te referi la ceva de genul (https://www.chainreactioncycles.com/mobile/variant/a/browse/mobileSizeChartInfoNormal.jsp?productId=prod152977). Nu este tocmai ce mi-as dori, plus ca bicicletele pe care le-am vazut de acest tip sunt foarte costisitoare. Din pacate nu dispun decat de vreo 2000-2500 lei.. Te-as ruga daca poti sa-mi lasi un link sa-mi dau seama cam ce fel arata o astfel de bicicleta de care imi sugerezi. Multumesc pentru sfaturi!
Postat de Sebastian Mocanu editat la 5 mai 2020 la 08:31:00
0
0
https://racingbikeshop.ro/bicicleta-gt-avalanche-comp-29-xl-rosu-2019
Postat de Calin Neagu editat la 5 mai 2020 la 09:39:00
0
0
@CatalinNeagu Multumesc pentru sugestii!

@GeluVlad Azi am facut 24 si visez la una de tipul celor pe care mi le-ai aratat in primul clip de pe la vreo 14. Am inteles, este indicata celor "profesionisti" la tipul ala de dat, presupun ca te referi ca la 24 de ani nu te mai apuci de invatat trickuri. Sa zicem ca sunt dispus sa imi asum riscul sa ma apuc de asa ceva. Presupunand ca reusesc sa gasesc/fac una de dimensiuni ok pentru mine, va fi asa de nepotrivita/incomoda pentru o plimbare prin padure? O sa ma mai interesez, dar parca nu m-as lasa asa cu una cu doua tocmai acum:)))))
Postat de Sebastian Mocanu editat la 5 mai 2020 la 12:25:00
0
0
Dude, întrebare se pune așa:

Vrei o bicicletă care să ți se potrivească și care să îți fie UTILĂ la ce vrei să faci cu ea sau vrei să DEȚII un obiect fiindcă ți se pare că e cool, dar nu știi să-l folosești?

Întrebare adiacentă: știi să dai bunnyhop? Dar manual? E important.

Quinnie e o bicicletă scurtă. Foarte scurtă. Cadre custom de freestyle nu se prea fac. Eu am 1.91 m și bicicleta mea de street/dirt un Santa Cruz Jackal mărime L. Dartmoor 26Player e pe acolo ca date de geometrie și e good value. Dar tu ar trebui să te asiguri că asimilezi basics. Că nu se pare că le ai în buzunar momentan, că dacă le aveai probabil nu întrebai aici și așa.

Mx

P.S.: Ah, și vezi că profesioniști sunt cei care au ceva anume ca meserie principală, care le asigură traiul. Adică aproape nici un biciclist din România, sigur nici un freestyler.

Așa se dă un om care nu e profesionist: https://www.youtube.com/watch?v=xISLWUvtM1g ;)
Postat de Maximilian Munteanu la 5 mai 2020 la 12:43:00
0
0
Din cate mi-ai dat de inteles in primul tau raspuns, pentru dirt jumper nu voi putea gasi decat cu roti cu maxim doua marimi mai mari fata de cele de 26'', dar exprimarea imi sugereaza ca nici acelea nu vor fi potrivite pentru mine. Exista vreo "configurare" potrivita pentru un dirt jumper pentru cineva de inaltimea mea? As dori sa continui cautarea..
Postat de Sebastian Mocanu la 5 mai 2020 la 12:50:00
0
0
@Maximilian da, vreau o bicicleta utila, vreau sa invat sa ma dau.

Raspuns pentru intrebarea adiacenta: am avut un bmx la dispozitie o vara doua cand eram mai mic, am invatat sa urc trepte de diferite inaltimi dand bunnyhop, ma chinuiam din greu cu manual, dar asta nu inseamna ca e prea tarziu sa invat. Ma umplu de energie cand vad un bike de genul si as face orice sa pun mana pe unul, ma rog, in limite legale.

Sunt convins ca posibil sa zic numai anomalii pe aici dar nu am mai avut tangente cu domeniul asta de ani de zile, si nici cand am avut nu m-am bagat prea adanc pentru ca nu imi permiteam. Sunt convins ca va trebui sa mai strang niste bani dar as vrea macar sa stiu spre ce sa ma indrept.

Ti-am cautat bike-ul. E wow. Imi dau seama acum ca nu fac diferenta intre un Quinnie si ce ai tu.

PS: nu am considerat nicio secunda ca e cineva in romania care s-ar putea intretine din dat pe bike
Inteleg ca nu stiu cum sta treaba dar asa e la inceput, nu tre sa ma iei asa in barca ;)
Postat de Sebastian Mocanu editat la 5 mai 2020 la 13:07:00
0
0
Sebastian, nu există bicicletă de street/dirt cu roți de 27.5” sau 29”. Ideea la bicicletele ăstea e să le faci spatele cât de scurt ca să le poți trage la bunny și să le pui ușor în manual. Cu un bike de 27.5” poate mai faci asta, cu unul de 29” nu prea. Sfatul meu e să probezi un bike de street/dirt cu top tube suficient de lung (nu Quinnie), să notezi lungimea și să cauți un bike cu TT mai lung. Posibil să găsești așa ceva pe la bicicletele mai polivalente, hardtail-uri all-around a la Dartmoor Phantom etc. Dar trebuie să pui să studiezi asta un pic. Ca fapt divers, top tube-ul la BMX-ul meu de race e posibil să fie mai lungă decât la Jackal, dar ăla e oricum altă mâncare de pește.

Așa arăta bița mea acum vreo 4 ani, acum are alte roți și alt angrenaj:

Postat de Maximilian Munteanu editat la 5 mai 2020 la 14:58:00
0
0
Aaam inteles, o sa incerc sa ma documentez si eventual sa mai strang niste bani, din cate vad treaba nu sta chiar cum o vedeam eu. In orice caz, multumesc pentru knowledge si spor la dat!
Postat de Sebastian Mocanu la 5 mai 2020 la 20:04:00
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.