Lucrăm să îmbunătățim DirtBike.ro. Vă mulțumim pentru răbdare!

Forum

Subiect: Spite moi roata spate dupa un sezon

#11918

Bogdan Habicher
Postat de Bogdan Habicher
Subiect deschis de la 6 februarie 2024 la 09:38:00
Raporteaza
Salutare,

Anul trecut în martie am luat un ebike Scott Strike 930, pe 29". Sezonul trecut am făcut în jur de 1500 km cu ea. Acum, înainte de începerea noului sezon, am luat lanț, plăcuțe frînă spate și anvelopă spate, noi. Sînt relativ greu, am 103 Kg, bicicleta e grea, are 27 Kg, deci se ajunge la limita de 120 Kg doar din rider + bike. Față / spate rulez Maxxis Minion DHF 29 x 2.5, EXO, sîrmă, pe care le umflu destul de tare. Ieri cînd am schimbat anvelopa spate, am identificat aprox. 5-6 spițe puțin mai moi și una moale rău. Ochiometric, janta nu pare să aibe opt și nici nu s-a ovalizat. Am strîns spițele cu problemă, începînd cu cîte un o jumătate de tură pînă cînd tensiunea din ele "pare" similară cu tensiunea din celelalte spițe. Am luat la verificat toate spițele și am mai strîns cîte un sfert de tură pe cele care mi s-au părut mai moi. Janta e ok, nu s-a descentrat, pot să mă dau așa cu ea sau e absolut obligatorie o vizită la service pentru verificarea tensiunilor din spițe cu aparat dedicat?

Am căutat aparat pentru măsurarea tensiunii însă e out of stock - http://tinyurl.com/ycx7pc8t

Ms. Stimă.
Postat de Bogdan Habicher editat la 6 februarie 2024 la 13:52:00
1
0

Sunt multe variabile cand vine vorba de spite. Greutatea ta, modul cum te dai, cat sari, ce spite sunt etc. recomand sa mergi la cine a care stie ce face, ca sa nu te trezesti faultat nasol.

Postat de Lucian Escu la 29 martie 2024 la 22:50:00
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.