Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Cannondale Coda Ex3


Alexandru Nazare

Trimite mesaj
Cannondale Coda Ex3

#287434 4 iunie 2013 la 09:44

Durata de utilizare: 3 luni;
Domeniu de utilizare: Sosea;

Vin si eu cu o recenzie, care poate fi inclusa in „metode lowcost”, prin valorificarea vechilor brate pedaliere.
Imi doream sa schimb angrenajul de sosea 52/39 (Campagnolo Chorus) cu unul compact 50/34, fara cheltuieli prea mari si nici sa nu depaseasca greutatea celui actual.
Cum nu am dispus de suficient de mult cash, am cautat alte variante de a-mi duce planul la bun sfarsit, pentru ca intre timp vandusem vechiul angrenaj, care nu avea suficienta valoare.
Si aici intervine bunul Maximilian Munteanu, care oferea la donatii, printre altele, si o pereche de brate Cannondale Ex3 (450g), model mai vechi, a caror foi sunt greu de gasit, sau foarte scumpe, datorita BCD-ului; Mi le-a oferit, ii multumesc si acum.
Stiam ca are bratul de foi demontabil, insa nu eram sigur ca ma voi putea folosi de el, de teama sa nu il stric.

Am reusit, totusi sa il demontez, sa separ „steaua” pt foi de brat, si sa constat ca norocul era de partea mea. Canelurile care permit antrenarea foilor odata cu bratul, erau destul de mari si usor de realizat, cu o masina de frezat.

Am trecut la fapte...si dintr-o placa cu grosime de 6 mm din duraluminiu, am conturat o noua „stea” cu BCD de 110mm.
Pentru ca lungimea canelurilor octalink, difera de la sosea la mtb, am scurtat canelurile din brate, ceea ce mi-a permis, si o apropiere a foilor catre cadru.
Am cumparat 2 foi de Sram Red 50/34 (150g) si un monobloc Shimano Dura-Ace pe octalink (170g), la preturi acceptabile (chiar reduse), si am reusit sa finalizez in timp util, gata de montaj, pentru noul sezon.

In concluzie, bicicleta s-a mai usurat (cu aprox. 200g), ca aspect mi se pare mai placut, si ca tinuta de drum, bratele isi fac treaba, si inca foarte bine, incat am de gand sa uzez setul de foi sub aceasta configuratie.

+7


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2022 DirtBike.ro