Primul concurs XC desfăşurat indoor – Călătorie Spre Centrul Pământului

De la organizatorul evenimentului desfăşurat la cea mai mare altitudine, TrasnAlpin Bike Marathon 2.171 m, avem acum concursul organizat la cea mai mare adâncime, Călătorie Spre Centrul Pământului.

Duminică, 24 februarie, eşti aşteptat la salina Slănic Prahova pentru a coborâ cu bicicleta la o adâncime de 208 metri şi pedala în cea mai mare viteză prin sălile frumoasei mine de sare. Evenimentul este primul de acest fel din România şi nu ne-am mira să fie şi primul din Europa.

La vale prin tunelul de exploatare!


Concurenţilor li s-a pregătit un traseu excelent, lung de 3 km, care îi va purta nu doar prin marea sală a salinei, zonă cunoscută în care turiştii au acces, ci vor pedala şi pe tunelul special de acces auto în mină, zonă dedicată exclusiv exploatării sării şi loc ce va fi acum cucerit de biciclişti. Mai mult, participanţii nu vor coborî în mină cu liftul obişnuit rezervat turiştilor ci o vor lua la vale pe „spirală” 208 metri în adâncime şi 3,1 km distanţă. Grupul de participanţi va fi asistat cu maşini de însoţire, va fi ca într-o aventură! Traseul de concurs este în întregime luminat însă cei care vor lua startul vor fi obligaţi să se doteze cu lumină albă în faţă şi roşie în spate. Avantajul acestui concurs este ca nu contează care sunt condiţiile meteo de la suprafaţă. Bicicliştii vor concura la o plăcută temperatură constantă de 12 grade. În plus, dacă participi, în salină va putea să intre gratuit încă o persoană alături de tine.

Organizatorii pot asista, pentru această primă ediţie, un număr maxim de 200 concurenţi. Traseul de 3 km va fi parcurs de mai multe ori într-un timp limită de 70 minute. Cine face mai multe ture câştigă. Cei 200 vor participa în două manşe fiecare cu câte 100 de ciclişti. Planul este ca primii 50 de concurenţi din cele două manşe, care au făcut cele mai multe ture în cel mai scurt timp, să se califice pentru finală. Astfel vom avea încă un concurs cu alţi 100 ciclişti, manşă care va dura doar 60 minute. Însă planul de desfăşurare este încă în discuţii aşa că staţi aproape pentru a fi la curent cu ultimele modificări.

Sezonul a început aşa că unge-ţi lanţul şi începe-ţi antrenamentul. Se anunţă un an plin de concursuri!
 
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×