Longevitate în excelență - Steve Peat -

Cu toții trebuie să realizăm că este important să cunoaștem personalități precum Steve Peat. De ce? Răspunsul l-am primit acum ceva timp la ora de istorie, când ne întrebam profesorul: „De ce trebuie să învățăm istorie?” Ei bine, a cunoaște istoria și personajele ei, ne ajută să ne identificăm și să ne putem crea o imagine destul de bine conturată a viitorului, trăind prezentul și cunoscând trecutul. Practic, fără Steve Peat și implicările sale, sportul ar fi arătat cu totul diferit.

Legenda vie însăși
sursa: pinkbike.com

Probabil totuși că nu există un împătimit al acestui sport, care să nu fi auzit cel puțin o dată numele Steve Peat, dar haideți să vedem ce stă cu adevărat în spatele acestui nume:
Steve Peat este unul dintre cei mai cunoscuți și de succes rideri de pe planetă. La 41 de ani, acesta are un trecut ce acoperă mai bine de 25 de ani de racing la cel mai înalt nivel, participând la peste 100 de etape de Cupă Mondială, clasându-se pe podium la peste jumătate dintre acestea, cu un palmares impresionant, cu victorii la 9 campionate ale Marii Britanii, 2 campionate europene, 3 serii ale Cupei Mondiale, 17 etape de Cupă Mondială și un campionat Mondial câștigat la vârsta de 35 de ani.

Cheers!
sursa: pinkbike.com

Steve Peat, „Peaty” sau „Sheffield Steel” este un rider profesionist de downhill, născut în 17 iunie 1974 în Chapeltown, Sheffield, Anglia, este însurat cu Adele Croxon și împreună au 2 băieți, Jake și George.
Cariera sa a început la Saracen, unde se dădea alături de Rob Warner, înainte ca la jumătatea anilor 90 să se mute în echipa MBUK. La sfârșitul anilor 90, Steve s-a dat pentru GT Bicycles, iar între 2002 și 2005 pentru Orange, alături de care a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Fort William, din 2005. În anul 2006, a fost recrutat alături de Josh Bryceland, Greg Minnaar și Cedric Gracia în echipa lui Rob Roskopp: Santa Cruz Syndicate, pentru care se dă și astăzi.
Steve susține: „nu am avut prea multe înainte să încep să particip la concursuri. Mountain biking-ul, mai exact cursele de downhill m-au ajutat să devin ceea ce sunt astăzi. Nu pot spune că am avut vreun obiectiv în materie de racing, pur și simplu am trăit zi după zi, cursă după cursă, bucurându-mă. Am fost complet fericit să stau liniștit și să las bicicletele facă asta pentru mine.”

Acel moment când...
sursa: wontbackdownfilm.com


Steve este cel mai mic dintre cei 3 băieți ai familiei și a primit prima sa bicicletă la vârsta de 2 ani de la frații mai mari ai săi „obișnuiam să construim rampe, iar frații mă trimiteau pe mine să le testez prima dată, fapt pentru care am fost poreclit - Kamikaze Kid” - Steve Peat

La vârsta de 16 ani, a început să participe la concursuri de cross-country la un club local, ceea ce a dus la obținerea unei sponsorizări din partea Langsett Cycles. Abilitățile sale pentru partea gravitațională l-au adus în atenția celor de la Kona UK, alături de care a câștigat Campionatul Marii Britanii din 1993. De aici, Peat a fost pus să aleagă între a continua munca de zi cu zi ajungând instalator și a risca pentru a deveni un rider profesionist de downhill. Putem ghici cu toții ce alegere a făcut Steve atunci.
„Iubesc să concurez pe bicicleta mea. Iubesc să aud beep-urile de la start, să-mi fac linii pe traseu, să setez bicicleta ca să se simtă perfect în condiții diferite, să trec linia de sosire, să aud zgomotul mulțimii, să semnez autografe, să urc pe podium, să beau șampania. Pentru mine, toate sunt parte din viața mea.„ - Steve Peat

Băieții familiei Peat, prin 1977
sursa: wontbackdownfilm.com

Steve și bicicleta sa, înainte de noi
sursa: wontbackdownfilm.com

Steve Peat se declară încântat de aventura pe care cele două roți i-o oferă și susține că mountainbiking-ul l-a salvat de părțile negative pe care viața ți le poate arunca. Se simte norocos că și-a făcut familie, prieteni și fani în urma deceniilor de practicare a acestui sport.
„Într-un sport care a evoluat atât de dramatic încât este de nerecunoscut față de originile sale – Steve a fost capabil să țină pasul cu toate schimbările.” wontbackdownfilm.com

Concurează de 25 de ani, călătorind prin lume, descoperind noi trasee, încercând să obțină cei mai buni timpi pe trasee dificile de downhill.
„Concurând la cel mai înalt nivel am obținut totul, dar a fost nevoie să dau totul pentru asta.”
- Steve Peat
Stil cât pentru toți
sursa: pinkbike.com

Steve a înființat acum 7 ani Steve Peat Syndicate, un concept nou pentru riderii de downhill și de curând și pentru cei de enduro. Steve Peat Syndicate (SPS) reprezintă o echipă cu intrare, în sensul în care riderii cumpără un pachet, pe baza căruia ei primesc de la o echipă specializată susținere, antrenament și echipament, gândite să ducă la evoluția acestora în ceea ce privește atât racingul cât și distracția.

Mentor și antrenor de caractere
sursa: pinkbike.com

Din 2012, Peat prezintă This is Peaty, un serial documentar în 3 sezoane despre viața sa din timpul concursurilor, prietenii si colegii săi de la Santacruz Syndicate. Serial pe care îl puteți viziualiza pe canalul documentarului.Peat anunță că 2016 va fi ultimul sezon competițional în care va mai participa. Totuși, sezonul trecut el nu a putut să participe la concursuri din cauza unei accidentări, nereușind astfel să acumuleze punctele necesare pentru a participa la Cupa Mondială în 2016. Astfel, două opțiuni îi sunt disponibile : fie strânge punctele în Campionatul Australiei și/sau al Argentinei, fie va participa la prima etapă a Cupei Mondiale în echipamentul național, ca urmare a reglementărilor UCI ce impun un minim de 30 de puncte pentru a putea participa la Cupa Mondială.

Putem afirma deci, că Peat este unul dintre cei mai importanți rideri din scurta istorie a mountainbiking-ului, omul care a inspirat și inspiră în continuare atât de multe generații, legenda vie care stă în top de mai mulți ani decât unii dintre noi au astăzi.

Concentrat, puțin stresat, relaxat!
sursa: pinkbike.com

Întotdeauna distracția contează!
sursa: pinkbike.com

Un trio cel puțin distractiv
sursa: pinkbike.com

Steve și Rob, prieteni apropiați
sursa: pinkbike.com

personalized stuff
sursa: pinkbike.com

personalized stuff
sursa: arhivă personală

Cu ceva timp în urmă
sursa: wontbackdownfilm.com

de la crosscountry la downhill
sursa: wontbackdownfilm.com

Steve la GT, făcând ceea ce îi place
sursa: wontbackdownfilm.com

Old school is so cool!
sursa: wontbackdownfilm.com
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×