Lansare Gondola Sinaia Mountain Bike Resort – ride & fun!

Comunicat de presa


La începutul verii am dat o tură la Sinaia ca să vedem ce mai mişcă prin urbea regală. Azi ne-a parvenit comunicatul de presă pe care-l aşteptam şi putem anunţa cu mândrie că suntem parteneri la deschiderea Gondola Sinaia Mountain Bike Resort. Sperăm să fie doar prima dintr-o lungă serie de veşti bune!
Am ajuns la momentul în care Transport Urban Sinaia, societate care manageriază telegondola din Sinaia, este în măsura de a anunța lansarea Gondola Sinaia Mountain Bike Resort, primul mountain bike resort oficial din România deservit de o instalație tip telegondolă. Resortul nostru găzduiește în prezent două trasee de coborâre, diferite ca grad de dificultate, stil și geomorfologie - Happy Bear Trail și Old School Trail.

Andrei Crăciun şi Paul Ţoşcă la trenuleţ. foto: Marius Stoianov


Happy Bear Trail este un traseu de downhill veritabil, progresiv și solicitant. Parcursul său măsoara 2,3 km și este foarte interesant prin prisma faptului că traversează două etaje forestiere, conifere și foioase, fapt ce influențează în mod evident și configurația solului. Trail-ul conține elemente naturale și artificiale specifice disciplinei downhill: secțiuni tehnice cu rădăcini, praguri naturale, stânci, sectoare abrupte, dar și porțiuni cu spectaculoase podețe și săritori (kickere, gap-uri, road gap-uri, drop-uri), având dimensiuni de până la doi metri.

Şi Ciupi este unul dintre cei care au muncit la trasee! foto: Marius Stoianov


Old School Trail, fațeta romantică a bike resort-ului, este traseul destinat tuturor categoriilor de rideri, de la începători până la cei experimentați. Măsurând 2,8 km, acesta este compus dintr-un drum forestier și o multitudine de single track-uri (poteci) care îl traversează. Fiecare rider își poate alege liniile marcate cu săgeți galbene, în funcție de nivelul personal de experiență. Pe alocuri presărat cu secțiuni mai abrupte și chiar mai tehnice decât pe Happy Bear, Old School Trail este ideal pentru inițierea în tainele mountain biking-ului, dar și pentru memorabile sesiuni de fun riding.

Andrei Crăciun, clasic prin pădure. foto: Marius Stoianov


Sâmbătă, 21 septembrie 2013, începând cu ora 13.00, la stația inferioară a Telegondolei Sinaia, vom lansa brand-ul Gondola Sinaia Mountain Bike Resort și vom inaugura cel de-al doilea traseu de downhill, Old School Trail. Ulterior acestei lansări, vom deschide și o pagină oficială de facebook dedicată resort-ului, de unde toți iubitorii de mountain biking își pot lua informațiile utile de care au nevoie.

No work, nu fun. Mulţumiri voluntarilor! foto: Marius Stoianov


În weekendul 21-22 septembrie, riderii vor beneficia de o reducere de 50% la abonamentele speciale cu cinci urcări. Prietenii noștri de la RaidExtrem Mountain Bike Team, una dintre cele mai cunoscute echipe de pe scena mountain biking-ului autohton, vor fi prezenți la eveniment pentru a organiza sesiuni de guiding gratuite, la solicitarea riderilor care vizitează Gondola Sinaia Mountain Bike Resort. Aceasta este o bună oportunitate de a face cunoștință cu Cezar Băjenaru, membru al team-ului RaidExtrem și Campion Național al categoriei Open 18+ la Downhill, la ultimele doua ediții ale Campionatelor Naționale.

Airtime la Sinaia. foto: Marius Stoianov


Acest eveniment se va desfășura în parteneriat cu Primăria Orașului Sinaia, partener oficial și tradițional al evenimentelor noastre, și va beneficia de susținerea DirtBike.ro - site dedicat bikingului - și RaidExtrem Mountain Bike Team.

Bogdan Fălcescu, administrator-director general al Transport Urban Sinaia: „Din luna mai, am decis să investim în crearea unor trasee de downhill și, implicit, să susținem practicarea mountain biking-ului în zona Pârtiei Noi de la Telegondola Sinaia. Din nefericire, riderii au reprezentat o categorie de clienți marginalizată până de curând. Am considerat că este timpul să pun capăt acestei maniere bizare de a privi iubitorii mountain bike-ului ca pe niște renegați ai sporturilor montane și, în consecință, am creat proiectul GSMBR. Cred că trebuie să dezvoltăm continuu zona din imediata apropiere a telegondolei și îmi doresc să atragem tot mai mulți turiști la Sinaia, oferindu-le noi modalități de recreere și de petrecere a timpului liber. Gondola Sinaia Mountain Bike Resort este un proiect special, la care am lucrat mult alături de niște parteneri serioși și responsabili, care, deși aflat la început, sunt ferm convins că va deveni un brand important al orașului, în jurul căruia vor gravita atât turiști din orașele țării, cât și din străinătate. Anul viitor resortul nostru va oferi clienților noi facilități și trasee care îi vor face să se întoarcă la Sinaia cu mare plăcere.”


Alte imagini faine de la Marius Stoianov:Contact

- pentru declarații de presă, parteneriate, relația cu media, informații despre eveniment –
Bogdan FĂLCESCU – administrator-director general TRANSPORT URBAN SINAIA
Tel.: 0726.134.416
E-mail: [email protected]

- pentru informații tehnice legate de bike resort – Bogdan SELCIEANU – DEVELOPER
Tel.: 0726.449.994
E-mail: [email protected]

Notă: Fiindcă ştim că la Sinaia au muncit de-a lungul timpului o grămadă de voluntari, le transmitem cu acest prilej respectele noastre cele mai sincere! Noi nu vă ştim pe toţi, dar voi vă ştiţi! Din respect pentru rideri, vom publica lista tuturor celor care au lucrat la noile trasee din Sinaia deîndată ce ne vom informa în această privinţă.

Mulţumiri din nou lui Marius Stoianov pentru fotografiile din acest material!
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×