Lucrăm să îmbunătățim DirtBike.ro. Vă mulțumim pentru răbdare!

Forum

Subiect: Imbunatatiri bicicleta fitness

#11744

Dan I
Postat de Dan I
Subiect deschis de la 22 mai 2023 la 21:05:00
Raporteaza
Salutare,

Am cumparat recent o bicicleta fitness SH (Barracuda Hydra 3) ca sa o folosesc prin oras si pe asfalt. Vreau sa o pun la punct dar si sa cheltuiesc relativ putin ca bicicleta nu a fost scumpa si nici nu vreau sa atraga atentia daca trebuie sa o las legata undeva. Am rezolvat deja cateva probleme si am identificat altele, despre care vreau sa va cer un sfat.

Roata din spate are cateva spite rupte, am scos si masurat una, are 285mm cu 2mm grosime, ma gandesc sa iau Sapim Leader 2mm*286mm si nipluri de 14mm (tot masurate de mine), e in regula? Sau recomandati alta firma/model?

Anvelopa din fata e cam crapata si n-am incredere sa merg prea tare cu ea, nici nu mai tin minte firma producatoare. Pe spate bicicleta are Continental Ride Tour 37-622, sa pun la fel si in fata? Ma bate gandul sa pun chiar 42-622 in fata, ca am foarte mult loc, e o idee buna? Aveti alte propuneri de anvelope fata sub 100 lei?

Lantul e tare uzat, dar inca nu scapa pinioanele, deci vreau sa schimb doar lantul momentan (transmisie Shimano Claris 3x8). Intre Shimano CN-HG40 si KMC X8 ce sa aleg?

Mansoanele sunt unele de spuma de la Decathlon, prea moi pentru mine, sa iau unele ergonomice cu suport pentru palma? Am vazut unele cu 40 lei de la Kellys; cele cu lockon sunt pret dublu, merita diferenta?
https://kellysbike.com/en/grips-c51/token-black-p51833

Dupa atata timp pe MTB, pedalele mici de metal nu-mi mai plac si ma gandesc sa iau flat pedals de plastic cu pini de plastic, ca totusi nu-mi trebuie Nukeproof Electron pana la piata. :P
As lua RFR HQP Race, sunt vreo 60 lei, ati avut alte pedale ok la pretul asta?
https://www.cube.eu/no-en/rfr-pedals-flat-hqp-race/14179

Daca tot am luat la mana punctele de contact, sa zic si de sa, mi se pare prea moale si nu ma sustine destul de bine, sunt obisnuit cu WTB Volt dar nu vreau sa dau atat si pe bicicleta asta, aveti vreo propunere mai ieftina?

In materie de antifurt ce sa caut? As vrea sa-l folosesc si la alte biciclete, deci as da mai multi bani pe asta fata de restul pieselor.

Mersi, spor la pedalat.
Postat de Dan I editat la 23 mai 2023 la 10:22:00
0
0
De ce ai luat bicla in așa condiții, doar sa fi fost super ofertă la 400lei..

Din ce zici e probabil că toată transmisia sa fie uzată ... poate ai noroc și nu scapă nimic cu lanț nou,altfel bagi ceva bani.
Postat de Calin Neagu editat la 23 mai 2023 la 08:04:00
0
0
Mersi mult de raspunsuri.

Calin, am luat bicicleta de la un prieten (cadru 17 inch, am probat si m-am luat dupa standover, care este potrivit pentru mine), am stiut partial in ce stare se afla (stiam ca nu schimba bine pe spate, trebuie sa schimb cablul si camasa, sa indrept urechea de la schimbator), dar am mai descoperit pe parcurs alte probleme, de exemplu spitele care erau rupte dar inca erau prinse de butuc. Trebuia sa verific tensiunea in spite, greseala mea. Am dat 500 lei pe bicicleta, deci n-a fost chiar super oferta de 400 lei, dar nici prea departe, zic si eu. :P

Cu anvelopa din fata mai lata am venit cu ideea de la MTB, vad ca nu se potriveste. Mi se pare cam scumpa anvelopa Marathon Supreme, sa incerc in fata o anvelopa 32c ca sa reduc din greutate fata de 37c? Aveti vreo propunere intre Ride Tour si Marathon Supreme ca pret? Sau merge Ride Tour 32c care are vreo 640g?
Schimbarea de anvelopa fata vreau sa o fac din motive de siguranta, cred ca compusul este imbatranit si nu mai are aderenta asa de buna pe fata, si cum sunt obisnuit cu MTB, parca n-am incredere in balon asa de mic si vechi.

O sa iau lantul KMC X8 atunci, ca are master link. Si vad mai departe daca trebuie si caseta, sper ca nu. :D

Daca tot am ajuns sa discutam de mansoane, cred ca trebuie sa le corelez cu ghidon, asa cum a zis si Calin. As incerca si un ghidon cu backsweep mai mare, am gasit asta, mersi de sugestie sa caut Ergotec, Gelu. Ce zici, e prea mult 40 grade backsweep? Am pipa de 90mm. Totusi, mi se pare tare ingust la 620mm, chiar si cel actual de 640mm mi se pare mic, venind de la 760mm...
https://www.free-ride.ro/produs/ghidon-trekking-620-32-31-8-mm-ergotec-level-4/
Postat de Dan I editat la 23 mai 2023 la 10:23:00
0
0
E in bazar un set de Marathon supreme folosite la 150lei.

Privind ghidonul, în oraș am ghidon drept de 55cm, era 58 da l-am scurtat.
Uneori și eu as vrea ghidon cu backsweep serio, deci merită încercat.
Postat de Calin Neagu editat la 23 mai 2023 la 11:23:00
0
0
Zici ca merita anvelopele alea de pe bazar pretul? Am mai luat doar o data de pe bazar de la o persoana cu recenzii multe, si am platit in avans. Cu transport, ajung sa platesc 175 lei in total, cat crezi ca mai tin alea? Nu pierd din confort daca trec la 32c de la 37c?

Daca e sa privesc lucrurile obiectiv, nu a fost intr-o stare buna bicicleta, dar am fost constient de asta. Problemele la roata din spate cred ca sunt de la o tura la care am fost si eu acum vreo 4 ani, a sarit prietenul asta intr-un sant ca sa evite o masina si a lovit bordura, de unde au aparut spitele indoite/rupte, urechea de la deraior, etc. Eu am considerat ca se rezolva destul de usor. Bicicleta nu a mai fost folosita prea mult recent, mai nou nu o folosea deloc. Poate mai era loc de negociat, eu am estimat ca mai trebuie sa dau 65 lei pe lant, 10 lei pe un cablu schimbator, 30 lei pe spite (sa iau mai multe in caz de ceva) si eventual o anvelopa fata cu 90 lei, deci in total vreo 200 lei.

Am stat de exemplu sa curat tot deraiorul din spate si sa-l ung, am reglat schimbatorul, am observat ca schimba perfect in sus dar in jos nu schimba, dupa care am ajuns la concluzia ca de la maneta se misca cablul dar pana la schimbator se blocheaza undeva intr-o portiune de camasa. Asta o rezolv curand. Am reglat si franele mecanice, erau contaminate placutele si le-am degresat, acum prind mult mai bine. Mai trebuie sa ma ocup de roata spate dar alt defecte nu prea vad, in afara de cele estetice. Ca am eu in cap faptul ca vreau alte pedale, mansoane, sa si ghidon e doar un lucru de confort, poate nu sunt eu obisnuit cu pozitia asta.

Am fost la o tura de 35km ieri si n-am avut probleme deloc, oricum am luat bicicleta asta sa mai merg la lucru pe vara 10km dus-intors cand am chef ca sa nu folosesc MTB prin oras. Si sa mai merg la cate o tura mai lunga ocazional pe asfalt.
Postat de Dan I editat la 23 mai 2023 la 11:35:00
0
0
Atunci e bine, ma gandeam ca o duci la service pt orice operatiune, iar treaba asta te-ar USCA !!!

Da imo merita anvelopele... intrebi sa nu aiba ceva probleme si aia e.
Postat de Calin Neagu editat la 23 mai 2023 la 11:55:00
0
0
Si privind mansoanele daca iei ghidon cu backseep inca nu lua mansoane ergo, posibil sa fie ok cele rotunde.
Postat de Calin Neagu editat la 23 mai 2023 la 12:04:00
0
0
Parca as merge pe varianta cu o anvelopa noua pe fata, n-as schimba inca anvelopa de pe spate ca nici nu fac performanta cu bicicleta asta. Prin oras e in regula, ma deplasez pe strazi secundare, nu ma bag prin trafic si nu am nici un semafor in drum. O sa caut una de 35c de trekking din cele recomandate de voi. Inteleg ideea cu greutatea anvelopei, dar parca nu-mi vine sa dau atatia bani momentan, cumva incerc sa gasesc un echilibru intre variante, nici cele mai ieftine, nici cele de top.

O sa caut alt ghidon atunci cu backsweep in jur de 25 grade, adevarul e ca nu e graba momentan cu asta, mai intai probleme tehnice sa le rezolv.

Da Calin, daca era vorba sa merg la service nici nu luam bicicleta ca nu avea sens financiar. Asa mai mesteresc si eu in garaj o ora-doua si am motiv sa ma documentez cum se repara cate ceva. Plus ca mai cumpar cate o scula sa le am si pentru MTB daca e nevoie.

Urechea am indreptat-o ochiometri momentan, o puneam pe o masa plata, dupa care am prins-o in menghina si am tras cu mana cate putin, mai verificam pe masa, tot asa pana cand nu se mai misca (balansa) in plan orizontal (am avut si o ureche identica dreapta de pe MTB cu care sa compar). Nu e chiar perfect, dar e suficient. Ma gandeam sa incerc si varianta asta, n-am avut timp inca:
https://www.youtube.com/watch?v=sWdO4dnu18g

Va multumesc pentru sfaturi, chiar imi plac discutiile astea cu voi, mai invat si eu ceva.

Cred ca o sa merg pe cateva etape clare ca sa nu le amestec pe toate:
1. Probleme urgente: schimbare lant, schimbare cablu+camasa, inlocuire spite, servisare butuci
2. Schimbare anvelopa fata: 35-622, noi sau SH
3. Modificari ergonomice: pedale, saua, ghidon, mansoane

P.S. Da, e o aventura, nu poti sa faci un subiect nou decat daca modifici sursa paginii in browser ca sa pui un titlu, ca e dezactivat campul altfel, chiar daca ai selectat categoria. Treaba cu spatierea am observat-o si inainte de actualizarea la interfata de pe site.
Postat de Dan I la 23 mai 2023 la 13:21:00
0
0
Sa nu arunci lantul vechi imediat, daca restul transmisiei e uzata cu el il mai folosesti pana schimbi cu totul.

La cauciuc, da, fiecare cum crede, dupa ce merg de multi ani pe anvelope de calitate as da diferenta, 100lei/ anvelopa pt ceva bun care rezista muuuulti ani dpmdv sunt bani folositi cu cap.
Postat de Calin Neagu editat la 23 mai 2023 la 14:41:00
0
0
Revin si eu dupa cateva zile.
Inca lucrez la etapa 1 din plan, am primit piesele si sculele necesare si am facut revizie la butucul din fata, am inceput sa inlocuiesc spitele pe roata din spate. Urmeaza restul, adica revizie butuc spate, curatare caseta+foi, schimbare lant, schimbare cablu.

Intre timp, ma tot gandesc la anvelope. Nu inteleg inca ce este mai important, sa fie greutatea mica sau rezistenta la rulare mica? Vreau sa folosesc bicicleta in principal in oras si pe asfalt, deci nu cred ca e asa de importanta performanta offroad si nici viteza maxima. Cred ca m-ar ajuta sa accelerez mai repede, cum zice Calin, dar vad ca foarte multe anvelope de oras sunt tare grele... care e treaba? E mai importanta protectia anti-pana pe genul acela de anvelopa?

M-am uitat la recomandarile voastre:
Schwalbe Energizer Plus are vreo 735g, nu e cam mult? Dar are rezistenta la rulare mica, din cate vad.
Vittoria Randonneur scrie ca are 640g la specificatii, dar in descriere scrie ca are 790g, nu imi dau seama care e de fapt. Oricum, nu ar trebui sa caut sub 500g daca tot schimb anvelopele?
Cele de la Michelin WildRun'R nu sunt doar pentru MTB 29 inch?
Panaracer Pasela Protite par interesante, doar ca am citit ca au protectie de sidewall subtire ("The "400D Light Extra Cord" is the weakest casing material we've seen yet."), conteaza treaba asta in oras? Ca la pret imi convine modelul si ca greutate e sub 500g varianta 700x35c; in total platesc 250 lei cu transport cu tot.
https://www.bicyclerollingresistance.com/tour-reviews/panaracer-pasela-pt

Am vazut acest ghidon pe bazar, oare merita incercat?
https://www.dirtbike.ro/bazar/ghidon-treking-ktm-line-640mm-479675
Postat de Dan I editat la 28 mai 2023 la 21:07:00
0
0
Mersi Gelu, am vazut si Marathon Racer dar nu eram sigur de rezistenta la rulare, aveau un scor mai slab decat Pasela. Tu ce ai alege? Vad ca anvelopa Marathon Racer e mai buna doar in materie de protectie anti-pana (si le-am gasit pe rosebikes.de mai ieftine), in schimb, la rulare si greutate Pasela e anvelopa mai buna.
https://www.bicyclerollingresistance.com/tour-reviews/schwalbe-marathon-racer-2015

Sau ma uit prea mult la recenzii si nu prea conteaza diferentele astea?

Ma mai uit putin si la alte variante, dar cred ca o sa iau acel ghidon+mansoane in final.
Postat de Dan I la 29 mai 2023 la 06:44:00
0
0
Banuiesc ca nu participi cu bicla asta la turul Frantei, alege sa fie rezistent la pana, diferenta de greutate Racer vs Pasela nu te va lasa uimit atat de mult, decat usor cu risc mare de pana mai bine putin mai greu dar fara griji.
Postat de Alexandru M la 29 mai 2023 la 07:28:00
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.