Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Raspunsuri de Vlad Fratiman


Vlad FratimanVlad Fratiman
9 iunie 2020 la 21:25
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Si ca un argument in plus, cand am fost la service in iasi, mi-a umblat si la b-tension baiatul de acolo. Nu a stat cu smecheria aia de plastic, a facut reglajul la ochi. Si mergea perfect.
Acel plastic este pentru cei extrem de migalosi, care fac un ritual din intreținerea bicicletei. Dar na, pentru cine vrea, go ahead.
Vlad FratimanVlad Fratiman
9 iunie 2020 la 21:17
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Găsești pe ebay, dar nu cred că îți trebuie. În manual cei de la Sram vorbesc de o distanță de 14 mm. Este postat un document pe la începutul topicului. Faci două linii pe o foaie de hârtie la distanța respectivă și reglezi. Nu e centrală atomică hai să fim serioși.
Am explicat cum afectează acele reglaj schimbarea vitezelor.
Dar dacă vrei musai să folosești un astfel de tool, mai bine mergi la un service. Este o operație de cinci minute. Dacă nu ai service atunci pot să îți cumperi, dacă crezi că aceasta este soluția.
Părerea mea este că risipești bani inutil.
Vlad FratimanVlad Fratiman
8 iunie 2020 la 13:47
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Gelu, categoria TA s-a mutat pe la 1500+
Daca vrei sa scapi si de SX, mai pui ceva. Deci mai actualizeaza si tu preturile :)
Vlad FratimanVlad Fratiman
7 iunie 2020 la 22:08
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
JDM Al Khalid: Discutia este despre hardtailuri de XC. Ca tu pierzi timpul citind bullshitul de marketing al lui Specialized e doar problema ta. Te rog sa imi spui ce plus valoare a adus comentariul tau.
Era doar o observație, nu aveam intenția să aduc plus valoare, dar mulțumesc că, în stilul tău caracteristic, îmi dai dreptate. Mă gândeam că bat câmpii.
Eu am pretenția, că atunci când citesc informații pe o pagina a unui producător celebru, la care apropo plătești destul preț de prestigiu, să găsesc informații mai departe de "bullshitul de marketing" de care vorbești. Dacă și Specialized o dă în bălării, atunci recomand cu căldură orice model rockrider de la Decathlon.
Și oricum, într-adevăr nu mai este pe nicăieri, că dacă e cu ADN de trail, bănuiesc că s-a dat că pâinea caldă :)
Vlad FratimanVlad Fratiman
7 iunie 2020 la 20:06
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Unde o fi ADN-ul de trail (după descriere) la chisel cu fork la 100mm, HTA la 70 de grade și reach de 440mm la marine L, eu nu înțeleg. Pare un XC standard. Dar în sfârșit, cât trăiește omul învață.
Vlad FratimanVlad Fratiman
5 iunie 2020 la 11:28
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Si deci tu ai rezolvat problema indoind dintii de pe pinion?
Vlad FratimanVlad Fratiman
4 iunie 2020 la 19:26
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Scuze, nu am vrut să sune așa (că ești fraier). Dar ești clientul perfect din perspectiva firmei în sensul că aceasta scapă de un produs cu probleme (estetice să zicem). Dacă toți ar întoarce marfa, ar fi nasol pentru firme. Ti-ai făcut calculele tale (care nu zic că nu sunt ok), dacă ești mulțumit, e foarte bine. Însă, ți-ai sumat un risc, asta nu înseamnă că ești fraier. De fapt, în viață, dacă am trăi după reguli stricte, cred că ar fi totul extrem de monoton. Eu, ce crezi, că m-am potolit după faza cu aragazul? Țin minte vreo 2-3 săptămâni :)
Vlad FratimanVlad Fratiman
4 iunie 2020 la 19:13
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Ionut, dupa ce fac bicicleta, vin pana la tine în oraș (chit că îmi ia vreo 3-4 zile) să dai berea, de acord? :)
Deci, nu este nici un b-tension sau altceva legat de reglaje.
Problema b-tension se manifestă altfel: fie nu poți urca pe pinionul mare (reglaj complet aiurea), fie schimbare lentă în special de pe mare pe mic, adică un shifting mai lent.
Parktool (dacă nici ăștia nu știu ce vorbesc eu mă las de ciclism și mă apuc de moto :) ): https://youtu.be/y3x13dD0UiQ

Alte reglaje: upper limit, lower limit - cade lanțul de pe casetă (nu cred că e nevoie să dezvolt).
Tensiune în cablu: lanțul tinde să urce pe pinionul mai mare (tensiune prea mare) sau să coboare de pe pinion (tensiune prea mica), dar problema este de același fel de la un anumit pinion al casetei, adică merge până la 3-4 după care începe să agațe din ce în ce mai puternic. Aceasta se rezolvă lejer din reglajul de pe manetă și gata.

Când e problema de aliniament (hanger sau deraior) se manifesta cu probleme de shifting la un anumit pinion sau grup de pinioane, de obicei în interiorul casetei, presupunând că ai făcut restul corect. Eu am văzut ce probleme sunt când urechea nu este aliniată, am trecut prin aliniere făcută de profesionist când a mers perfect, apoi s-a slăbit urechea și au reapărut mici probleme (nu a umblat nici dreq la b-tension), apoi am încercat să mai reglez eu hangerul și făcea ca toți dracii (again, nu m-am atins de b-tension setat de service la Iași) pentru ca în final sa aduc transmisia la stadiul actual în care simt că ceva nu e în regulă pe pinionul 3, în rest merge perfect. Nu mai umblu la ea că m-am săturat, aștept urechea nouă, pierd timpul pe urechea slăbită.
În plus, trebuie ținut cont că transmisia 1x12 este foarte sensibilă la aliniament pentru că pinioanele sunt foarte înghesuite și lanțul este subțire.
Nu exclud nici varianta dintelui îndoit, dar asta ar trebui să se manifeste pe probleme la același pinion indiferent ce reglezi și cum reglezi. Dar statistic vorbind, cam slabe șanse să vezi dinte îndoit.

Totuși, pentru că sunt băiat bun, ca sa las o fereastră de bun simț și pentru opinia colegilor, am să aștept să formulez opinia definitivă după ce îmi ajunge urechea comandată. Poate, cine știe, ai tu dreptate Ionuț și vii la mine (în mai puține zile că bicla ta merge ok) și dau eu berea :)

Vă țin la curent, mai aveți un pic de răbdare!
Vlad FratimanVlad Fratiman
4 iunie 2020 la 18:23
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Hai sa iți zic ce am pățit eu zilele acestea: trec printr-un oras mai mare si cum sunt cam impulsiv la cumpărături, mi se pune pata sa cumpăr un aragaz. Nu era aragazul principal al familiei, trebuia schimbat unul secundar dintr-un garaj. Merg la un magazin mare de electronice, găsesc ceva ce ii place și soției, reducere bună, bag maxim. Cei din magazin îmi explică că era singurul și că este un pic lovit. Zic hai treacă, reducerea era (am văzut pe net produs similar la același magazin în alte părți mai scump), lovitura nu mă deranja (nu se vedea unde ar fi stat), hai că îl iau (impuls).
Ajung acasă, mă dumiresc că lovitura era desul de zdravănă și provenea de la o trântitură pe verticală (cu aragazul în poziție normală ca să zic așa), montez aragazul, fac probă, bang: la arzătorul de la cuptor făcea flacără și unde nu trebuia (greu să explic aici). Ideea este că prezenta risc de booom.
Rezolvarea: bagă drum înapoi la magazinul de unde l-am luat, nu se putea altfel mai simplu, alte magazine din rețea nu îl primeau, 100Km dus-intors, returnat produsul și luat altul din altă parte (marcă diferită, ambalat solid). Nici nu l-am dat jos din mașină când scriu mesajul acesta. Când l-am dus pe cel defect înapoi, am văzut că a apărut în locul celui cumpărat altul (cu pretul fără reducere).

A doua pățanie (de vreo lună), este cea cu bicicleta, aflată în derulare, sper să o rezolv, asta o să detaliez pe topicul unde este descrisă problema (transmisie 1x12). Dacă la aragaz, firma de unde am cumpărat nu are nici o vină, la bicicletă lucrurile sunt un pic mai nuanțate, însă o să dezvolt acolo când sper eu să se finalizeze totul.

Ce vreau să spun: este foarte posibil (95%) să fie cum spun mulți, să fie zgârieturi estetice și să rămâi doar cu dezamăgirea. Sau este posibil să regreți mai târziu. Eu sper să nu văd vreun topic gen: zgomot ciudat la furcă ”nouă”. Păreri!
Acestea fiind zise, ești clientul perfect :)
Spor la pedalat!
Vlad FratimanVlad Fratiman
4 iunie 2020 la 12:22
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Este garantat problema de aliniament la ureche sau deraior, dar 99% la ureche, asta dacă nu ai avut-o lovită.
Eu am experimentat pe urechea de pe bicicletă care este slăbită (am să revin cu detalii). O mică diferență făcea să țopăie lanțul pe pinion de nu îți venea să crezi.
Vlad FratimanVlad Fratiman
3 iunie 2020 la 22:40
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Total de acord. Dacă la o bicla de 7000 de lei îmi pun problema că furca a fost schimbată, dă-o naibii.
Ce vrei, după 2-300 de km sa faci service complet la ea? Că să nu mai spun că furca e componenta cea mai pretențioasă.
Deci nu te uita, back si vezi de viață. 7000 de lei nu e o sumă mică pentru nimeni.
Vlad FratimanVlad Fratiman
2 iunie 2020 la 00:16
transmisie 2x11 cu bloc de pinioane 11-46 si foi de 24/34T
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Nu știu ce soluție tehnică este corectă, dat că și uzabilitate cred că soluția pe care o dorești este greșită. La un raport atât de mic vei pedala ușor, dar vei cheltui energie mult mai multă să îți ții echilibrul. Eu la 22 cu 32 (0,68) pe 27,5 plecam foarte greu de pe loc în pantă.
Dacă faci ciclism pentru a te bucura de natură și pentru a face mișcare, să împingi bicicleta nu este o rușine, eu chiar cobor de pe ea deliberat sa mă bucur de natură în zonele mai plăcute. Iar împingând bicicleta fii sigur că faci efort destul.
Eu am 46 de ani și cred că de la o vârstă, efortul fizic ar trebui să fie mai atent gândit. Deja spui că mergi pe plat 30km că să ajungi la.munte, vorbești de elevație de 1500m (enorm imo), poate nu ar trebui să împingi limitele chiar așa de mult.
Pedalatul pe o pantă de 20% nu mai este nici o plăcere, este chin, fie că ai condiție fizică și urci la viteză decentă, fie că faci hamstareala și te bălăngăni pe drum dintr-o parte în alta pierzandu-ti echilibrul cum vrei tu.
Dacă pentru un sportiv de carieră are sens, pentru tine (că și pentru mine sau 90% din cei de pe aici) este orgoliu nejustificat.
Fii atent să nu plătești scump cu sănătatea aceste ambiții! Suntem mai complicați decât bicicleta de sub noi, pot să meargă o mulțime de lucruri prost.
Vlad FratimanVlad Fratiman
29 mai 2020 la 23:56
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Gata, am dat comanda in Lithuania. Am vorbit si cu cei de acolo, a raspuns si Pilo din Israel.
Modelul este D716, platit 27 euro prin paypal, vine prin posta, fara surprize (tara UE), astept cu nerabdare sa vad care e treaba.
Vlad FratimanVlad Fratiman
29 mai 2020 la 22:28
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Am scris celor de la Pilo, probabil vor raspunde dupa luni si am scris celor de la gearmechhanger. In special pentru a clarifica care este modelul corect de hanger. Cei de la gearmechhanger au raspuns prompt si mi-au dat doua poze cu doua modele foarte apropiate (D716 si D397). Am facut masuratori cu sublerul pentru a afla distanta dintre gaurile de fixare pe cadru si am gasit 15,59 (pe poze este 15,57 la D716). Am pus si vizual sublerul la cele doua cote si nu vine bine D397, deci modelul corect pentru mine este D716.
Din pacate, pe international ei lucreaza pe ebay si acolo cand am plasat comanda mi-a dat piesa cu 23£ si transport 20£, ceea ce ma ducea la un total de 43£. Am zis pas.
Am incercat si varianta pe lituania, am ajuns la faza finala de plasare a comenzii pe Romania, ies la 27 de euro, ceea ce este ok. Plata prin Paypal, iarasi ok ca am ceva protectie, totusi le-am scris un mesaj sa vad daca totul este in regula cu livrarea in Romania sa nu ma trezesc cu cine stie ce mesaje ca nu se poate, ca una ca alta, sa astept cu banii blocati prin paypal, e.t.c..
Daca totul este ok, merg pe varianta sit-ului din Lituania.
Sper ca totul sa se termine cu bine.
Vlad FratimanVlad Fratiman
29 mai 2020 la 18:35
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Sa ii contactez pe cei de la Pilo sa vad daca sigur modelul D716 merge la mine. Pe SOShanger spune ca da, pe sit-ul lor nu mentioneaza avalanche-ul. Alt model pe GT care sa semene cu ce imi trebuie mie nu vad pe site la Pilo, deci e posibil sa le fi scapat ceva..
La Pilo ies la 152 de lei, pe gearmechhanger.com ies cu 124 de lei. Daca e sigur bun, comand pe geramechanger (UK) si mai tarziu am sa dau comanda si de doua panarame de pe aliexpress, sa fie de vremuri grele. Sa vad daca primesc cu taxe din UK, valoarea este mica. Pilo pare a fi de prin Israel, deci tot de taxe ma voi lovi.
Vlad FratimanVlad Fratiman
29 mai 2020 la 17:56
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Iau în calcul și CNC
Vlad FratimanVlad Fratiman
29 mai 2020 la 17:56
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Și am găsit și câștigătorul. Toate cotele de pe poză se potrivesc.
#Aliexpress RON 56.73 50%OFF | 2PC Bicycle Derailleur Hanger MTB road Cycling gear hanger dropout for​ GT Avalanche 9R elite 2018 GT Zaskar Carbon GT Xizang
https://a.aliexpress.com/_dUQxvER
Vlad FratimanVlad Fratiman
29 mai 2020 la 17:21
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Modelul găsit de mine pe soshanger, și care pare identic cu cel care îmi trebuie este acesta:
https://soshanger.com/epages/box11137.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/box11137/Products/%22PLO%20PDD%20D716%22

Pare a fi făcut tot de Pilo. In orice caz am prindere cu două șuruburi de cadru.
Și am uitat într-adevăr de fascinantul AliExpress. Cele de la pilo par zdravene, dar cam scumpe.
Cred că am să încerc ceva de pe AliExpress, oricum in China sunt făcute cele de pe bicicletă.
La prețul de AliExpress merită încercat.
Vlad FratimanVlad Fratiman
29 mai 2020 la 14:34
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Găsesc ureche de schimb dar este pe la 130 RON. Cu transport mă duc la 150 RON ceea ce este destul de mult.
Site-ul soshanger mi-a transmis că nu trimit in Romania pentru că au avut probleme cu livrarea.
Am trimis un email și la extreme riders să văd ce spun și ei dar parcă am emoții să cumpăr ureche originală. Îmi este teamă să nu fie un lot cu probleme. mai dau și bani și rămân cu problema în continuare nu este vesel deloc.
De aceea parcă aș fi mers pe o variantă CNC.
Deci nu prea știu ce să fac.
Există cineva specializat pe facut hangere CNC prin zona?
Vlad FratimanVlad Fratiman
28 mai 2020 la 21:45
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Ionut este posibil. Dar vreau sa incerc si varianta cu CNC-ul. Adica, na, acum am ramas intr-o ureche si mai vreau una, de rezerva.
Nu e nimic rau in asta. Tu cum ai procedat? Cat a costat?
Vlad FratimanVlad Fratiman
28 mai 2020 la 20:18
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Urechea este indreptata, montez deraiorul, demontez si o gasesc din nou stramba. Deci nu cred ca este vreo problema de reglaj, pur si simplu materialul si-a pierdut rezistenta, lucru de altfel normal avand in vedere ca este un aluminiu casant
Vlad FratimanVlad Fratiman
28 mai 2020 la 19:49
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Pai atunci cum de azi dimineata mergea ok sa zicem 95% si acum nu mai merge deloc, singura interventie fiind la ureche. Doar nu e nava spatiala o bicicleta.
Vlad FratimanVlad Fratiman
28 mai 2020 la 19:24
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Ok, revin cu vesti .... proaste
Am dat jos deraiorul, am pus tija cu ax de butuc pe ureche si am masurat. Aveam ceva diferente am tras usor pana am adus reglajul la milimetru. Pus la loc schimbatorul, schimba mai prost ca inainte. Dat jos, masurat din nou, gasesc din nou diferente. Reglez din nou, pun la loc cu finete ca si cum ar fi fost bomba, nici o treaba. Dau jos, iar diferente. Concluzia, materialul s-a slabit si practic se deformeaza sub tensiunile normale din schimbator. De aici si probleme fine sesizate anterior, care probabil s-ar fi agravat in timp. Urechile astea nu prea suporta indrepari, sunt facute dintr-un aluminiu casant. Odata ce s-a deformat o arunci, chiar daca nu s-a rupt.
Zic hai sa pun urechea originala cu care a venit bicicleta. Daca la prima aveam dieferenta de 5mm intre diametre opuse, la asta aveam vreo 2 cm pe verticala. Incerc sa indrept incetisor, nici o treaba. Trag mai tare, se rupe urechea, conform normei.
Bun zic, am aflat macar ca functioneaza in caz de impact.
Am pus la loc urechea care a ramas intreaga, am mai incercat o indreptare usora, pus pe bicicleta, topaie lantul pe pinioane parca e la discoteca.

Si cu asta am incheiat, pierd timpul, concluzia e clara, urechile sunt proaste. Nu stiu daca mai contactez firma de unde am luat ca saracii nu au nici o vina. Sa imi trimita alta ureche proasta e pierdere de vreme pentru mine si de bani pentru ei. Asta e, GT avalanche din 2020 suck din cauza nenorocitului de hangher.
Status curent: bicicleta arata ca o bicicleta dar nu functioneaza. Trebuie ureche competenta.

Hai sa vedem varianta CNC, Povestiti-mi care treaba.

L.E. daca avetir ecomandari de CNC bun din Iasi care se ocupa de asa ceva dati-mi de veste. In rest trebuie sa ma descurc cumva cu posta/curierat.
Vlad FratimanVlad Fratiman
28 mai 2020 la 14:52
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Pai de acolo este problema am văzut clar după ce au reglat la service.
Acum vreau doar să o reglez mai precis. Sper că nu este un material prea moale care să se deformeze doar la solicitările normale ale deraiorului.
In legătură cu CNC-ul, bănuiesc că au proiectul original al urechii. Ca să faci măsurători pe urechea existentă să le bagi un program de proiectare să obții modelul mi se pare cam imposibil de scos ceva precis,
deși dacă stau bine să mă gândesc cel mai important este profilul care vine pe cadru. Restul poate să fie în anumite toleranțe modificat. Cei care se ocupă cu asta au și scule adaptate la nevoia reproducerii unei astfel de piese. nu e chiar greu de făcut un model pe baza piesei fizice dacă vrei până la urmă. În sfârșit nu îmi pun problema aceasta momentan. O să văd ce situație găsesc după ce pun tool-ul pe ureche. Poate chiar astăzi, că e vremea asta meseriașă de toamnă :)
Vlad FratimanVlad Fratiman
27 mai 2020 la 14:19
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Merci, am sa vad. Deci nu e pas normal?
Ax de la butuc cu conuri?

L.E. am verificat pe urechea de rezerva si intr-adevar nu se potriveste filetul cu un surub normal. Merci de pont, puteam sa stric urechea, are si pasi putini, e pe aluminiu, era usor de stricat.
Vlad FratimanVlad Fratiman
26 mai 2020 la 22:32
Probleme reglaj 1x12 Sram SX
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Nu erau rotițele, era urechea de la schimbător.
Acum schimbă corect dar tot nu sunt pe deplin mulțumit. Am cel puțin un pinion la care simt că nu este în regulă. Când pedalez simt ca și cum lanțul nu calcă corect pe pinion, se simte în pedalier. Se aude și un mic zgomot.
Weekendul acesta improvizez un tool pentru aliniat urechea, că nu este mare filozofie și mai verific încă o dată. Posibil să mai trebuiască un reglaj fin.
Am să revin cu vesti.
Vlad FratimanVlad Fratiman
24 mai 2020 la 22:35
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Am si vandut-o, deși cu ceva regret că am obiceiul să mă atașez de lucruri.
Momentan sa am timp să mă dau cu ce am, o sa vad in viitor dacă se justifică și o bicla de gravel.
Că idee mi-ar plăcea.
Daca se trece la asfaltare puternică în mediul rural, devine o opțiune foarte tentantă și justificată.
Vlad FratimanVlad Fratiman
24 mai 2020 la 19:12
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
No, asa pareau, e clar ca ai rabdare sa studiezi astea in amanunt Gelu.
Oricum, ieri am reusit o tura de 25 Km. De cand nu am mai fost s-a asfaltat un traseu pe care il faceam frecvent, in propotie de 80% :). Dar asfalt fain, coala. Acuma trebuie sa imi iau cursiera :)
Ce am remarcat ca nu am mai simtit amorteala in brate la fel de repede ca la RR520, de fapt aproape deloc. Cred ca pe RR520 stateam prea aplecat, fiind un numar (XL) mare in mod normal pentru mine. Aveam o banuiala in privinta asta, de aceea eram si cam reticient la ideea cu Mondraker Chrono (atunci cand analizam optiunea asta). De ce am luat XL, pai cand am vazut L-ul, parea pre inghesuita pentru statura mea, ceea ce ma duce cu gandul ca geometria de la RR520 nu e grozava.
Bicicleta e ca un tanc, zbor pe zone unde in trecut incetineam serios (a mai ramas si drum prost), suspensia este ok, franele imi ajung dar tot nu imi place transmisia cum schimba, o problemuta la pinionul 11, am sa ii fac un reglaj si eu cu un tool de indreptat urechea improvizat. Am vazut pe youtube o idee pe un canal RJ The bike Guy de astfel de tool, am sa o pun in aplicare.
Vlad FratimanVlad Fratiman
23 mai 2020 la 20:12
Pedalez in gol
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Reglat deraioare?
Am.2 rock Rider 320 în familie merg brici, ce e drept de 2 ori pe an. :)
Vlad FratimanVlad Fratiman
23 mai 2020 la 15:09
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Durerea nu a fost în palme sau încheietura ci la umăr. Am încercat și terminale din acelea (coarne) dar nu m-au incantat in mod deosebit. Sunt mai potrivite la ghidoane înguste, eu acum am 780mm, vreau sa vad cum mă simt, nu tai încă nimic.
Mai întâi să încep să fac ture standard de 20-30km, apoi sa vad daca mai merge sa mă duc mai mult. Deocamdată sunt în afară formei obișnuite. :)

Și da, mă mai trezesc câteodată că involuntar strâng ghidonul prea tare. :)

Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2021 DirtBike.ro