Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Raspunsuri de Adrian Damian


Adrian DamianAdrian Damian
ieri la 14:58
Pot pune o roata mai groasa pe spate?
Discutii tehnice / Roti

Cel mai simplu e sa intelegi ca acea dimensiune de 2.5 se calculeaza : 2.5x2.54=6.35 cm. Deci balonul acela va avea la tine un diametru de 6.35cm, pe langa care trebuie sa mai ai cativa (5-6)mm de fiecare parte.
Acum tot ce ai de facut e sa masori si vei sti exact.
Adrian DamianAdrian Damian
saptamana trecuta sambata la 23:39
Bicicleta gravel pentru incepatori
Discutii tehnice / Biciclete
In primul rand , indiferent ce tip de bicicleta cauti , trebuie sa fii 100% sigur de marimea care ti se potriveste. Asta e criteriul principal dupa care incepi cautarea, doar nu o sa alegi o bicicleta nepotrivita doar ca arata bine , sau ca are un pret prea bun. Iti pot spune altii, care au facut greselile astea si nu au iesit mai rentabil.
Deci revenind la tine, ai incercat vreo bicicleta(sau mai multe) gravel? Ce modele? Ce marimi? pe care te-ai simtit mai confortabil? Intreb asta pentru ca asa te poti duce pe net sa cauti tabelul de geometrie al acelor biciclete si iti notezi cateva dimensiuni(TT, ST , standover, reach, stack) dupa care stii sa cauti. M de la mtb nu e acelasi cu M de la gravel.
In principiu cand ai bicicleta intre picioare, cu talpile pe sol, ar trebui sa ai ~5cm intre oo si bara de sus.Daca esti urcat pe bicicleta, ar trebui sa ajungi cu mainile pe schimbatoare, fara sa te intinzi prea tare in fata, si teoretic axul ghidonului trebuie sa fie pe acelasi plan cu axul rotii din fata. Dar gasesti pe net multe tutorial video cu bike fit.
Bicicleta pe care ai gasit-o pare cam scumpa, daca negociezi 500 parca mai merge, dar fiindca incepe sezonul, trebuie sa te misti repede. Aproximativ acelasi model de Principia il gasesti la Cluj la un pret mult mai mic. Tot aici e un Bergamont
Esti axat pe cursiera? pentru ca am gasit in Mures un Bergamont gravel cu ghidon drept, cu thru axle la ambele roti si cu franare hidraulica, ce pare misto.
Dace vrei sa iei ceva OK si gasesti prin judetele de langa tine, nu doar in BV, zic ca merita sa faci un drum
Adrian DamianAdrian Damian
8 martie la 21:01
Foaie 38t 104 bcd
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
@Alexandru
Presupun ca esti familiarizat cu conceptul de gear ratio, nu ? Asta e un calculator Bikecalc.com
Din moment ce tu cauti viteza, si ambele casete pornesc cu cate 11dinti, iti ramane de adaugat foaia cea mai mare pe fata care sa iti si incapa in cadru. Acum legat de nr maxim de dinti la pinioane , asta numai tu poti sa stii, in functie de ce rapoarte folosesti(sau nu) acum.
Daca esti prea puternic si nu folosesti ultimele pinioane, introdu datele in acel calculator si vezi ce rapoarte pierzi intre cele doua combinatii : foaie de 36 cu 11-28/30 vs foaie de 34 cu 11-36 si daca e ok pt tine. f36 cu p28 e egal cu f34 cu p26
In principiu as zice sa lasi pinioanele cat mai mari, ca poate ai vreodata nevoie de o viteza mai usoara
Adrian DamianAdrian Damian
26 februarie la 12:48
Optiuni e-MTB FS
Discutii tehnice / Biciclete
Inainte de toate , ai descoperit de la ce iti vine acea durere de maini ? Ai facut un bike fit vreodata? chiar si acela diy acasa, dupa mii de tutoriale de pe net. Ai setat cockpitul corect? Saua la fel, are o singura pozitie care sa ti se potriveasca si pe orizontala si verticala, nu mai sus sau mai jos.
Ce stil de pedalalt ai? Ce ture faci? Cat de lungi?
Parerea mea, neprofesionala, este ca durerea de maini poate sa apara cand ghidonul este prea departe de tine si te intinzi prea mult ca sa ajungi la mansoane, rezultand greutatea corpului impinsa prea in fata.
Ai probat vreun FS ? Ce marci ? ce modele ? ce marimi? Asta doar ca sa-ti faci o parere de ce ti s-ar potrivi tie. Gaseste -o pe aia corecta si apoi cauta-i geometria pe net. Si cu acele informatii te duci sa cauti ce iti intra in buget. Ca degeaba te apuci sa cauti bicicleta dupa specificatii tehnice cand nu stii ce marime iti e buna.
Adrian DamianAdrian Damian
28 ianuarie la 16:03
Sfat achizitie GRAVEL.Buget maxim 7500 de lei
Discutii tehnice / Biciclete
Daca faci o comparatie strict dpdv al designului celor doua cadre , nu cred ca vei gasi prea mari diferente. Geometriile sunt identice , amandoua sunt pline de suruburi pt montare coburi. Daca nu te impresioneaza paleta de culori, si crezi ca va fi un impediment pt tine sa iesi la pedalat cu ea, atunci nu lua in considerare Kona.
Insa daca vrei sa achizitionezi ceva acum si la discount as alege bicicleta care e pe masura. Ca pana la urma vorbim de o unealta care te duce pe carari si e posibil sa se murdareasca dupa primii 50m.

Revenind la echipari, singurul dezavantaj la Kona, este ca nu are sistemul de franare hidraulic inclus in shiftere (complet hidraulic). Franarea e actionata mecanic si etrierii sunt doar hidraulici. (de unde si pretul initial mai mic)
Cauta review-uri pt Tektro Hy Road
Adrian DamianAdrian Damian
28 ianuarie la 14:12
Sfat achizitie GRAVEL.Buget maxim 7500 de lei
Discutii tehnice / Biciclete
Daca descrierea la acel Ghost RR este cea adevarata si nu poza , ar fi o alegere buna. Intr-adevar poza e foarte ciudata , pt ca mda , are manete Shimano hidraulice de10viteze Tiagra/GRX, cu deraior Sora de 9. Posibil sa fi existat diferite echipari in cei doi ani ('22-'23) in care au folosit acest design.
Aici am gasit niste poze cu Ghost RoadRage Rival

Insa trebuie sa fii foarte atent la dimensiunea cadrului, pt ca eu la 169cm, mi se potriveste marimea XS a unui RoadRage Base 2021. Posibil , evident , ca la tine sa nu fie aceasta problema.
Intreaba oricum de posibilitatea de retur.
Adrian DamianAdrian Damian
20 decembrie 2023 la 11:28
Boicotarea shimano este necesara?
Discutii diverse / Discutii diverse
S-a trezit troll-ul din tine? Neata si tie.
Insa , un sfat prietenesc : nu mai fuma inainte sa scrii aici
Bafta
Adrian DamianAdrian Damian
4 decembrie 2023 la 12:56
Furca fixa mtb. Viitor gravel?
Discutii tehnice / Furci si amortizoare
@Marius
Pls nu mai recomanda furci de carbon de pe ali , decat daca vin si cu asigurare medicala inclusa :))
Daca citesti review-uri ai sa observi ca multi se plang de proasta calitate si la constructie si la finisaje, dropout-uri si suportii de frana nealiniate, iar in unele cazuri furcile crapa dupa primele utilizari.
In plus dimensiunile axle to crown nu sunt corectate pt furca cu suspensie. La 29er au 474mm, cat e furca mea de 27.5 cu 100mm travel.
Adrian DamianAdrian Damian
4 decembrie 2023 la 12:10
Furca fixa mtb. Viitor gravel?
Discutii tehnice / Furci si amortizoare
@Alexandru
Inteleg ca tu intentionezi sa faci acelasi lucru ca tipul de aici? https://www.dirtbike.ro/forum-biciclete/discutii-tehnice/31-biciclete/36106-modificare-bicicleta/
Ce anume din proiectul asta iti pare tie o modificare usoara ? de buget? astfel incat proiectul final, sa fie totusi o bicicleta decenta? Inteleg ca pe pe YT au aparut multe asemenea conversii, dar filmuletele alea sunt facute ca sa genereze view-uri/bani , nu ca ar fi o idee geniala prin care tu ca utilizator final ai face o economie substantiala, pt ca literalmente NU FACI.
Ca sa te apuci de un asemenea proiect ar trebui sa ai cunostinte serioase despre cadre/geometrii si sa intelegi cum se modifica pozitia pe bicicleta daca montezi drop bar pe un cadru de mtb.
Un asemenea proiect se renteaza doar daca ai deja in colectie vreun cadru si un set de roti super smechere la care tii foarte mult si te incapatanezi sa construiesti pe ele. Si in absolut toate videourile de pe net, la final se explica clar ca din banii care au intrat in proiect iti poti lua o bicicleta gravel Sh fara bataile de cap aferente.
Sunt curios de la ce bicicleta pornesti si ce piese mai ai pe langa .
Pana nu intelegi ce explica tipul asta aici Specialized Gravel Bike - Convert 90's Mountain Bike to Gravel Bike , degeaba te apuci de asemenea proiect.
Iar dupa o cautare pe olx , observ ca se gasesc destule biciclete gravel in jurul sumei de 2000ron, ca doar nu cauti cu bolt-on si full GRX hidraulic pentru buget redus. Chiar sunt si destule biciclete hibride mai ieftine de atat, care reprezinta o fundatie mai buna de la care sa pornesti un asemenea proiect , decat un mtb. Sau cursiere cu disc si spatiu pt anvelope mai generoase.
Adrian DamianAdrian Damian
27 noiembrie 2023 la 22:10
Modificare Bicicleta
Discutii tehnice / Biciclete
Ultimul sfat primit de la Camil, ar fi trebuit sa fie prima chestie pe care TU trebuia sa o gandesti.
Daca vreunul din cunoscuti sau prieteni ti-a bagat in cap ideea asta pe care ai expus-o aici, te rog da-i unfriend si cauta-ti alti prieteni.
Ceea ce vrei tu sa faci e o prostie , din foarte multe puncte de vedere : bani, timp si chiar daca le-ai avea pe astea doua nelimitate, tot o tampenie ar iesi la urma. Mai mult ca sigur ca doar furca fixa, care sa aiba aceeasi dimensiune cu actuala , poate sa te coste cat toata biciclete ta de acum pentru ca nu vei gasi decat de carbon, ca sa nu mai punem la socoteala celelalte piese si faptul ca tu habar n-ai de ele si de nenumaratele incompatibilitati si probleme ce pot sa apara, daca ai porni pe drumul asta.
Vrei cursiera cumpara-ti cursiera. Vrei single speed, ia-ti single speed; e plin Bucurestiul , ai de unde alege.
Lasa ideile de MacGyver, ca iesi mult mai castigat.
Adrian DamianAdrian Damian
26 noiembrie 2023 la 21:03
Bicicleta noua, plata in rate
Discutii tehnice / Biciclete
In situatia asta, daca esti obligat sa iei nou si in rate, sincer nu vad nici o optiune decenta sub 3000.
Cum zicea Calin , tu ai nevoie de o bicicleta hibrida , adica o cursiera cu roti mai groase si ghidon drept. Asta e recomandarea idelala pt oras , naveta si iesiri usoare pe asfalt, pentru ca e mai usoara, svelta , poti accelera mai usor. La transmisie nu conteaza, ia ce gasesti in bugetul tau (2x e transmisia pt oras/asfalt, pe cand 3x gasesti pe mtb de buget).
Nimeni nu zice ca nu ai putea face acelasi traseu si pe un mtb, dar acela e mai greoi ca doar e gandit pt munte, are furca de 2.5kg care de fapt e o pocnitoare si nu face fata daca treci peste o portiune de drum plina cu gropi mici si dese/denivelari , o vei simti ca functioneaza doar cand dai intr-un crater.

Din toata lista de biciclete enumerate mai sus, doar acel Giant Liv 1 ar fi singura optiune pe care as putea sa o recomand. 2x9 cu franare hidraulica e idela ca punct de pornire
Adrian DamianAdrian Damian
26 noiembrie 2023 la 15:07
Bicicleta noua, plata in rate
Discutii tehnice / Biciclete
@Catalin
Observand directia de utilizare pe care o preferi si luand in considerare sfatul acela , pe care l-ai mentionat mai sus legat de cursiera, te intreb : Ai luat in calcul cursierele SH cu frane pe disc?
Evident , cum a zis Calin, in bugetul tau nu te poti atinge de ceva nou, insa poate ai ceva sanse sa gasesti SH. Tot in categoria de entry level/buget cum e si acel triban 120 mai gasesti ceva modele import UK , Carrera Zelos (este entry levelul magazinului Halfords); pe astea le poti gasi undeva pe la 1500ron sau mai jos.
Acel triban are per total o echipare decenta, daca il gasesti SH la un pret bun, insa are un MARE dezavantaj pt clientii SH, care nu mai beneficiaza de garantia pe viata de la Deca, deoarece cadrul e proiectat prost: si anume are urechea pt deraior turnata/lipita de cadru. Deci daca ai vreun incident care iti poate indoi/rupe acea ureche , iti cam iei adio de la cadru.
Pe de alta parte bicicleta de UK, desi are o echipare inferioara si probabil o greutate mai mare, cadrul are ureche detasabila , care in caz de accident se remediaza cu 40ron.

Ca idee generala du-te si incearca cateva biciclete, urca-te pe ele , vezi cum te simti, sa nu stai nici prea adunat nici prea intins. Vezi care model te atrage mai mult si fii atent si la marimi , sa ai cam 5cm intre bara de sus si oo
Adrian DamianAdrian Damian
17 noiembrie 2023 la 14:57
Shimano saint 800
Discutii tehnice / Roti
de la Shimano cu microspline, ai ajuns la Saint. Foarte tare, e bine ca nu te documentezi deloc inainte sa pui o intrebare.
Nu te limita la Saint, vezi ca au astia de Chris King niste butuci super misto

Apropo: vezi ca ai ramas dator cu explicatia de pe threadul anterior, ca sa intelegem ce vrei tu sa faci.
Adrian DamianAdrian Damian
31 octombrie 2023 la 12:21
Schimbare furca obosita SR XCT30
Discutii tehnice / Furci si amortizoare
Daca vrei raport bun performanta/pret poti sa iei Epixon. Are brate de 32, greutate mult mai mica .Isi va face treaba, am citi in ceva review-uri ca ar fi competitorul lui Pike, evident la mult mai putini bani si mai putin rafinament. Poti sa iei in calcul si Manitou Markhor daca gasesti in bugetul tau.
Daca vrei Rockshox, ia ce gasesti. Dar sa stii ca Judy are 2.5 kg
Adrian DamianAdrian Damian
30 octombrie 2023 la 16:35
Tranzmisie
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
"e cu ratchet cu 36 de dinti"
Nu chiar, e copiat exact sistemul 3 pawl de la Dt Swiss.
Hub service MT410MT401
Adrian DamianAdrian Damian
30 octombrie 2023 la 11:02
Tranzmisie
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
@Gelu
Si eu am fost surprins sa aflu ca exista hub cu microspline si OLD135.
Probabil pentru low budget bikes , sa vanda stocul de cadre vechi?
@Albert
"e mult mai complicat ce am eu fata de ce crezi tu ca am" ... elaboreaza te rog , chiar suntem toti curiosi sa intelegem situatia
Adrian DamianAdrian Damian
29 octombrie 2023 la 23:32
Tranzmisie
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
OK , sa zicem ca e asa cum zici tu .

Raspunsul scurt e ca NU poti face upgradeurile pe care le-ai mentionat anterior pe bicicleta ta; e prea veche pt a accepta noile standarde. Deci daca vrei noile standarde, cumpara bicicleta (mai)noua .

Insa daca depuneai putin efort sa spui mai detaliat care iti sunt neajunsurile si ce iti doresti cu adevarat, puteam explora variante , nici una rentabila $$ , doar ca exercitiu de gandire.
Exsita huburi cu microspline care sa-ti intre tie in cadru , dar nu sunt performante si trebuie sa schimbi toata transmisia la 12 viteze.
Exista sistemul LinkGlide de la Shimano, care e gandit pentru anduranta(e-mtb) , deci e mai grea caseta; pe asta o gasesti in format 11-48, dar si in situatia asta trebuie sa achizitionezi toata transmisia
Daca vrei huburi mai performante ar fi de la DTSwiss 240 cu OLD 135 sa le folosesti in configuratia actuala cu HyperGlide, asta daca mai ai noroc sa gasesti.

Dar, daca la configuratia actuala cu 42/32/24 fata si 11-34/36 pe spate simti ca ai nevoie de pinioane mai mari , eu ti-as sugera sa iesi mai des, sa dezvolti piccioarele alea.
Spor
Adrian DamianAdrian Damian
29 octombrie 2023 la 20:07
Tranzmisie
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
@Albert
Daca vezi ca nu se vinde bicicleta, curat-o mai bine , fa-i niste poze mai bune, eventual schimba lant caseta ca sa arate super shiny, iar daca nici asta nu functioneaza mai scade din pret.
Nu e nevoie sa deschizi un topic nou unde intr-o fraza de 3 randuri reusesti sa scrii tot atatea aberatii, doar ca sa obtii mai multe vizualizari la anunt. Nu esti primul care face asta.

Refuz sa cred ca nu bate internetu pana la tine, sau ca nu stii sa folosesti google ca sa cauti niste informatii de baza, cum ar fi o fisa tehnica a unui hub microspline.
Adrian DamianAdrian Damian
24 octombrie 2023 la 11:59
1x10 vs 1x12
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Nu ai specificat daca pe sosea , colegii tai au tot mtb sau te compari cu cei care au transmisii de sosea/gravel; pentru ca nicicodata nu vei putea egala raportul de sosea 50/52x11 cu transmisiile de mtb cu foaia de max 48 de dinti , pe cele vechi 3x.
Daca folosesti un calculator de rapoarte si introduci valorile actuale de pe bicicleta, vs ce iti doresti (36/10x51) o sa descoperi ca 32x46 are acelasi raport ca si 36x51. O sa castigi putin la 36x10, dar aici trebuie sa iei in calcul ca va fi nevoie sa schimbi si butucul din spate ca sa acomodezi caseta de 10x51.
Fa-ti niste calcule sa vezi daca nu iesi mai bine cu transmisie 2x
Adrian DamianAdrian Damian
9 octombrie 2023 la 11:31
Alegere bicicleta
Discutii tehnice / Biciclete
Ce sa faci cu 29er L la 175cm ?
"Am avut un L (AM) si nu mi-a displacut" - Dar ti se potriveste ? Asta e cel mai important. Stii ce e un bike fit ? Cauta putin pe net , ca sa poti sa-ti faci singur.
Mergi la concursuri de vrei carbon ?
Adrian DamianAdrian Damian
18 septembrie 2023 la 14:47
Schimbare butuc pedalier si angrenaj 3x9
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
In primul rand trebuie sa te asiguri ca nu a stricat filetul din cadru in care montezi monoblocul pedalier, daca zici ca are ceva joc. Dupa ce il demontezi pe cel initial si esti convins ca totul e inca ok, te poti gandi la inlocuire.
In codurile vechilor piese : UN100 (73x122.5mm) ai dimensiunea cadrului in zona monoblocului. Aceasta dimensiune de 73(pe care o poti masura si tu cu sublerul) e compatibila evident cu noul tip de monobloc si pedalier pe care le doresti. Cand le montezi, tu va trebui sa renunti la distantierele care se gasesc in cutia monoblocului si o sa ai nevoie de o cheie specializata pentru acest tip de monobloc.
Daca nu te pricepi , ma gandesc ca poti apela oricand la un service.

PS : daca luati in considerare varianta de a invata sa mesteriti la bicicleta, exista truse cu scule pentru a-i putea face o mentenanta minima; gasesti chiar la Decathlon pe la 2-300 ...aici sunt cele mai accesibile.
Adrian DamianAdrian Damian
13 septembrie 2023 la 13:59
De la singlespeed la mai multe viteze
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Fara suparare, dar pretul cerut de tine e cam dublu fata de ce se gaseste pe piata pt aceeasi Fixie Inc sau similar. Nu e nici un otel superior, nici Aventon sau Dosnoventa.
Poate iti gasesti "clientul" oricum . Spor !
Adrian DamianAdrian Damian
5 septembrie 2023 la 13:04
Reparatie / inlocuire transmisie. Please help
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Daca vrei pe viitor sa inveti sa mesteresti singur la bicicleta , merita sa achizitionezi treptat scule cu care sa poti face mentenanta de baza. Zic treptat , pentru ca poate fi scump sa le iei pe toate o data. Ocazional , la Lidl apar piese si accesorii de bicicleta, si chiar parca aveau un set complet cu scule. Cred ca si la Decathlon poti gasi seturi de scule la preturi rezonabile.
Dar pentru momentul de fata, tu trebuie sa te decizi daca vrei sa achizitionezi de acum si sculele, sau mergi acum intr-un service local... vezi ce preturi au ei si cum te pot ajuta, sau daca gasesti tu piesele mai ieftin , sa te ajute doar cu montajul.
Daca ai gasit la Playbike angrenajul ala cu interfata power spline, poti lua tot de acolo restul, sa nu platesti transport din alte parti.
Pinioane de 9
Lanturi de 9

Daca tot faci revizie acum poti schimba si cabluri, camasi , placute de frana.
Adrian DamianAdrian Damian
4 septembrie 2023 la 18:29
Modificare bicicleta
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Ce inseamna la tine "...si mai multe pinioane" ?... vrei sa-i faci upgrade la 1x11 sau 1x12 ??
Adrian DamianAdrian Damian
4 septembrie 2023 la 00:15
Reparatie / inlocuire transmisie. Please help
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Dar acum trei saptamani cand ai observat ca a murit BB-ul si a trebuit sa comanzi de afara, nu ai observat ca toata transmisia e expirata , sa te fi orientat catre ceva Shimano, care se gaseste mai usor ?
Cauta ceva modele de angrenaje Hollowtech 3x10, la care gasesti si monobloc usor si ieftin. E posibil sa gasesti si SH in stare buna.
Adrian DamianAdrian Damian
2 septembrie 2023 la 10:23
recomandare cursiera
Discutii tehnice / Biciclete
Ca sa fac o gluma de inceput, nu trebuie sa te deplasezi prea mult pentru una OK Sh pt ca in zona voastra Arad /Timisoara e plin de biciclete faine si superfaine aduse din afara.
Acum, ce trebuie sa faci tu este sa mergi sa proezi una doua biciclete, chiar daca nu gasesti decat Sh pe marimea ta. Sa-ti dai seama ce model/marime de bicicleta iti vine cel mai bine. Uita-te pe net, sunt o gramada de videouri cu bike fitting, ca sa-ti faci o idee la ce sa fii atent cand probezi.
N-ai specificat daca,in varianta de bita noua, vrei sa o iei din Ro, sau te bagi si la comenzi online.
Oricum, prima data stabileste marimea, in functie de asta cauti modele, iar ulterior, daca ai de unde tria, te putem ajuta sa alegi echipare sau material cadru.
In principiu cauta cadru de aluminiu cu echipare mai buna.
Ierahia de la Shimano : 105 < Ultegra< Dura Ace
Adrian DamianAdrian Damian
1 septembrie 2023 la 11:10
Probleme sa
Discutii tehnice / Cadre
Nu se recomanda sa porti lenjerie de nici un fel pe sub colantii cu bazon. Sunt ganditi/proiectati in asa fel incat sa stea in contact cu pielea. Rolul principal e sa amortizeze contactul dintre oase si sea, apoi materialul din care e facut acel bazon(pun accent aici pe ce a zis Gelu, ca e bine sa ai o pereche de pantaloni mai de calitate cu un bazon bine gandit) trebuie sa indeplineasca doua roluri : sa nu retina umezeala , sau sa o disipeze cat mai rapid si sa previna frecarea, care poate duce la iritatii. Daca folosesti o lenjerie pe sub acesti pantaloni , adaugi cusaturi suplimentare care vin in contact cu pielea si care pot duce la frecare/iritatii. Exista si anumite creme care se pot folosi suplimentar pe langa acesti pantaloni , daca faci constant drumuri lungi si tot ai parte de iritatii.
Vezi aici ce zic baietii de la GCN si GMBN legat de acest aspect; cred ca sunt in masura sa dea sfaturi :
GCN
GMBN
Adrian DamianAdrian Damian
26 august 2023 la 10:04
Recomandare bicicleta
Discutii tehnice / Biciclete
Daca iti place, daca ti-e buna, daca nu ai alta optiune si vrei sa achizitionezi ceva cat mai repede, da merge. Isi va face cu succes treaba.
Mie personal nu-mi place modelul asta, Cube Hyde, pt ca e greoaie, cat un mtb decent. Daca cauti pe net, aceasta bicicleta vine si cu un suport in spate pentru a pune diverse genti pe ea. Probabil e gandita ca o bicicleta de naveta.
Ce ti-am recomandat eu sunt biciclete hybride, mai zvelte si usoare cam pana la 10.5kg.
Dar asta e doar preferinta mea, pentru ca detin o cursiere si stau la bloc.
Pana la urma e important sa iti placa tie.

Ar mai putea fi o directie de mers... daca gasesti un mtb decent echipat si usor --
https://www.olx.ro/d/oferta/bicicleta-29-giant-IDhpz6C.html
la care mai negociezi ,te duci direct intr--un service unde sa-ti faca o evaluare si sa schimbi la ei ce piese mai e nevoie, asta in ideea ca poate pustiului tau o sa-i placa sa iasa pe coclauri si sa-l acompaniezi.
Adrian DamianAdrian Damian
21 august 2023 la 11:09
Recomandare bicicleta
Discutii tehnice / Biciclete
Asta arata destul de fain, si e relativ noua :
https://www.olx.ro/d/oferta/bicicleta-trek-fx3-2023-IDhd2ip.html?isPreviewActive=0&reason=seller_profile&sliderIndex=1
Mai cere niste poze si poate faci un drum
Adrian DamianAdrian Damian
21 august 2023 la 10:44
Recomandare bicicleta
Discutii tehnice / Biciclete
Ok , deci in situatia asta clar nu ai nevoie de mtb , furca cu suspensie mediocra(ce o gasesti pe bicicletele in gama asta de pret) sau frane pe disc. In cazul in care stai la bloc , ma gandesc ca iti revine tie onoarea de a cara bicicletele pe scari. Problema cu care te vei confrunta acum este ca ,fiind final de sezon, nu prea gasesti multe modele. Iar legat de echipari cele de la BTWIN sunt de fapt transmisii Microshift , care functioneaza decent.
Dintre modelele firmelor mari as putea sugera Specialized Sirrus, Orbea Vector, Trek FX ..., dar nu in bugetul tau , decat SH :)
Initial ma gandeam sa sugerez Riverside 120 pentru ca e simpla, usor de servisat ceva la ea, poti schimba cabluri de frana ,camasi si saboti fara prea mare efort financiar, insa pare destul de grea , dupa specificatiile de pe site 14kg. De aceea ma gandeam la ceva SH local, daca gasesti , din aluminiu.

Varianta de buget, daca sunteti la inceput si doriti doar sa faceti putina miscare :
Pt tine : https://www.olx.ro/d/oferta/bicicleta-semicursiera-IDhmTIZ.html
Pt ea: https://www.olx.ro/d/oferta/bicicleta-pinacle-lithium-1-IDg6bjR.html?reason=seller_profile
Se pot gasi si alte modele mai faine, nu stiu daca esti dispus sa faci deplasari mai mari. Oricum , daca gasesti ceva pe olx, care iti place poti scrie aici si ne mai dam si noi cu parerea. In principiu cand cauti ceva SH , te opresti doar la bicicletele care sunt impecabile in poze, iar daca ajungi sa probezi , din nou trebuie sa schimbe vitezele impecabil ,fara trosnituri , fara sunete ciudate si franele iar sa fie bune.

Varianta all-in :
Pt tine: https://www.decathlon.ro/p/bicicleta-mtb-expl500-29/_/R-p-330628?mc=8615848&c=NEGRU
Pt ea : https://www.decathlon.ro/p/bicicleta-mtb-deplasari-st-120-27-5/_/R-p-305496?mc=8602020&c=NEGRU marime S sau XS

Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2024 DirtBike.ro