Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Raspunsuri de Teodor Jagate


Teodor JagateTeodor Jagate
20 februarie la 21:37
Rockshox monarch rc3 plus
Discutii tehnice / Furci si amortizoare
Așa se mișcă, e normal. Se blochează ceva de genul 90%. Și al meu e la fel.
Teodor JagateTeodor Jagate
17 februarie la 15:21
Top firme componente/accesorii
Discutii tehnice / Echipamente si Accesorii
Despre produse și utilizarea lor sunt 1000 de elemente de discuție. Cuiva, un produs de top poate crăpa rapid din proastă folosință, altcuiva va ține o veșnicie. TOTUL este relativ. Un produs ieftin poate fi mai bun ca unul scump din prisma prețului și tot așa. Exemplu, cineva ia lanț de 200 de lei că e scump și bun și îl ține nu știu cât, altcineva ia patru lanțuri ”proaste” la un sfert de preț fiecare, dar triplează timpul de folosință. Și tot așa. Fiecare are un punct de vedere personal, celebra ”IMO”, plus că absolut fiecare firmă practică celebrul ”marketing”. Și, stau și mă gândesc, când se vor strânge aici vreo 50-70-100 de pagini de produse bune sau proaste și mii de opinii ale utilizatorilor, e cam greu să alergi prin ele ca să vezi ce și cum. Plus că ți-am dat exemplul Shimano care face produse ieftine și execrabile și scumpe dar genial de bune și durabile. Vorba lui Călin Neagu, un top al produselor care crapă, brusc și pe neașteptate, merge :) Măcar știm de ce să ne ferim.
”Topul gunoaielor ”:) Așa ar merge. Deși, cum spuneam, dacă i-a crăpat cuiva, nu înseamnă că au crăpat TOATE, în același timp. Relativ...ca universul, sunt toate...
Teodor JagateTeodor Jagate
17 februarie la 09:57
Top firme componente/accesorii
Discutii tehnice / Echipamente si Accesorii
Am așa, firme:
Shimano, nota 0
Shimano, nota 5
Adică am produse Shimano și execrabile și excelente. Deci, ce facem aici? Că e aceeași firmă și e și bună și proastă, ”simultan și în același timp”. Pe asta cum o notăm?
Teodor JagateTeodor Jagate
17 februarie la 09:51
Incape maxxis ardent 2.4 pe furca srsuntour xcr 100mm?
Discutii tehnice / Roti
Că era și greu să transformi cu Google. Dacă ai 61 mm gaură între brațe, încape, dacă nu...nu. Plus, marja de noroi, evident. Nu e muuult mai simplu să măsori GAURA? Restul vine de la sine, lățimea anvelopei care încape acolo. Spor

https://www.google.com/search?q=2%2C4+inch+in+cm&rlz=1C1RLNS_roRO776RO776&oq=2%2C4+inch+in+cm&aqs=chrome..69i57j6j0.3149j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Teodor JagateTeodor Jagate
14 februarie la 18:22
Incarcare harti pe GPS Garmin
Discutii diverse / Discutii diverse
Victor, daca vrei harta de Romania pe Open Street Map, da-mi un email in privat. Are vreo 260 de MO. Vezi daca ai memorie destula pe aparat.Sau mai am versiunea redusa de vreo 60 de MO, dar nu e chiar toata tara.
Teodor JagateTeodor Jagate
12 februarie la 20:07
Ulei lant
Discutii tehnice / Biciclete
”Am cumparat squirt chain lube 15ml”

Pai de...dacă e tubul mic, dai mai cu zgârcenie :)) De aia se duce repede. Dă-i mai cu spor, Marine! Dar sigur mai avea ceară destulă, ceara nu se vede lucios, la fel ca uleiul, dar e acolo.
Teodor JagateTeodor Jagate
12 februarie la 20:04
Ulei lant
Discutii tehnice / Biciclete
Treaba e simplă, folosește tot tubul și apoi treci pe ulei și gata. Nu mai asculta la oameni care folosesc de ani de zile ceară...mama ei de ceară :) Aici fiecare își expune ideile și fiecare decide PENTRU EL ce idei va prelua SAU NU. Simplu. Doar nu obligă nimeni pe cineva să facă ceva. Fiecare expune ce a folosit sau ce a citit.

Am mai folosit asta, cu rezultate foarte bune și e și acesibil la preț. E și un video acolo pe pagină în care mai explică omul câte una alta despre ceară și cum prelungește viața COMPONENTELOR, nu numai a lanțului.

https://www.bikexpert.ro/accesorii/produse-intretinere/lubrifiant-finish-line-ceramic-wax-lube_2

Uite ce spune inițiatorul topicului.
”Salut,ce ulei de lant sa folosesc pentru orice tip de vreme? am avut numai uleiuri care lasa urme negre pe sistemul de transmisie ca o mazga si e neplacut mai ales dupa fiecare spalare (m-am saturat) am impresia ca n-am facut nimic.”
- Crezi că numai el a pățit asta? Presupun că toți am pornit de la ulei, prim dată când ne-am gândit sau am aflat că lanțurile se mai și ung.
Teodor JagateTeodor Jagate
12 februarie la 09:22
Ulei lant
Discutii tehnice / Biciclete
Idea cea mai importantă la ceară față de ulei este că-ți protejează pinioanele și folile incomparabil mai bine. Nu trebuie să te gândești acum că ceara îți mărește durata vieții lanțului cu nșpe mii de km, nu va face asta, va mări ceva ceva, dar va mări cu foarte mult spre extraordinar durata pinioanelor și foilor, care sunt incomparabil mai scumpe ca un lanț. Lanțul, pe lângă uzura externă, adică rolele lanțului peste foi și pinioane, are și uzura internă, role peste nit, unde nu prea ajunge nici ceară nici uleiul, doar să-l scufunzi cu totul și să-l lași ceva timp la uns, pentru cine vrea să facă chestii din astea extreme. Eu, personal, folosesc varianta foi+pinioane scumpe (relativ) și lanț ”cel mai” extrem de ieftin. Mai bine arunc lanțul după 1500-2000 max km. Mă refer la MTB, că la cursieră, na, nu cred că apuci să schimbi pinioane vreodată, dacă folosești ceară :) Deci, din punctul meu de vedere, e cam irelevant că duce 100 sau 200 de km, fără ungere. Acum, na, poate sunt oameni care țin mai mult la lanț decât la pinioane...

Pe cursieră, Squirt ceară duce minim 200 de km fără altă adăugare de ceară. Testat de mine, două ture, 100+100 km. Și mai era ceară destulă pe lanț pentru ungere în liniște și pace.

Și cel mai important, de când folosesc ceară, nu am mai auzit, vreodată, în orice condiții, acel ronțăit specific lanțului neuns pe pinioane, cum se auzea în cazul uleiului. Și nici nu am mai cărat bidonașul cu ulei după mine. Știți și voi cum e treaba cu bidonașul :)
Teodor JagateTeodor Jagate
11 februarie la 17:38
Ulei lant
Discutii tehnice / Biciclete
:))))) Ce glume bune dspre ceară. Dacă știai cu adevărat ce este ceara, știai ca NU afecteaza discul sau placuța, așa cum face uleiul. Dacă vrei, iți fac un test, dau pe disc să vezi ce se întâmplă :) Dar Toma, nici dacă vede nu crede...Ceara se spală absolut ușor cu apă chioară și o cârpă. Uleiul...nu.
Teodor JagateTeodor Jagate
10 februarie la 20:09
Ulei lant
Discutii tehnice / Biciclete
Squirt...booooooon, am folosit, super, da' se termină a naibii de repede :) Dar mai bun ca el , tot un fel de Squirt, dar mai elaborat, mai durabil, mai curat, mai neuzabil, mai ușor de aplicat, mai...mult, că are juma' de kil :)

https://bikershop.ro/spray-lant-motociclete-putoline-in-romania/8619-putoline-tech-chain.html
Teodor JagateTeodor Jagate
10 februarie la 18:17
Nipluri si spite
Discutii tehnice / Roti
No...m-am prins acum. Mulțumesc.
Teodor JagateTeodor Jagate
10 februarie la 17:06
Nipluri si spite
Discutii tehnice / Roti
Ideea e că nu mi s-a rupt vreouna Laser în porțiunea de mijloc de 1,5mm, pocnesc doar în cea groasă de 2mm de sus, fix sub niplu sau puțin mai sus de J cu 1-2mm, dar tot de 2 mm grosime. Da nu înțeleg de ce se foarfecă fix acolo, la niplu, la ambele biciclete. Ultima spiță ruptă la MTB, urcam cu 8-10 la oră, prin pădure, fără stres, fără să forțez ceva și a pocnit chiar sub niplu, tot în porțiunea groasă de 2mm. Eu asta nu înțeleg, crapă, dar cum naiba crapă fix unde sunt mai groase, nu unde sunt mai subțiri.
Teodor JagateTeodor Jagate
10 februarie la 13:06
Nipluri si spite
Discutii tehnice / Roti
Ca să nu mai fac alt topic, scriu aici problema.

Îmi sar spițele din nipluri sau se rup fix de la ieșirea din niplu sau 2-3 mm mai sus de J bend, la cursieră. La MTB vin la fiecare tură cu cel puțin o spiță ruptă, recordul este de 3 rupte la tură, spițe 2-1,8-2 straight de la Sunringle. Se rup, cum spuneam, sub niplu sau lângă butuc, niciodată la mijloc, unde sunt subțiate. La cursieră dacă nu se rup la ieșirea din niplu sau la J, sar spițele din niplu, deși sunt înfiletate la maxim, adică nu se vede filetul la exterior, adică exclus să prindă doar câteva spire. La MTB am nipluri de aluminiu cu spițe de la Sunringle Charger Pro, straight, La cursieră spițe Sapim Ultralight, 2-1,5-2, nipluri aluminiu Sapim. Am 90-96 de kile, de obicei. Ceva sugestii?
Teodor JagateTeodor Jagate
6 februarie la 23:27
Frane, daca nu ai suport de prindere
Discutii tehnice / Frane
”DOAR un cap de inginer în poate face”. Respect inginerul din el, poate nu te-ai prins :) Nu și proiectul.

Ok, mai tai un 0. Așa e bine, 0.001% dintre cicliști? Adică vreo 3 din 50.000.
Teodor JagateTeodor Jagate
6 februarie la 09:52
Frane, daca nu ai suport de prindere
Discutii tehnice / Frane
@Minu Cristian
Tu ai postat aici în deplină conștiență că ceea ce ai făcut tu nu poate face decât 0,0001% dintre cei care dețin o bicicletă în Romania, nu? Eu am postat un adaptor SIMPLU, pe care îl poate cumpăra și folosi oricine, pe orice bicicletă. Tu ai făcut ceva imposibil pentru toți. Deci, care este câștigul celorlați? Niciunul. Da, se poate, dar va face cineva așa ceva? Nu. Se poate pune și furcă de motocicletă pe bicicletă, nu-i bai, ca și proiesc personal, au făcut-o și alții, dacă tot SE POATE. Ai dat o soluție generală și folositoare pentru ceilalți? Nu, e doar un proiect personal, pe care DOAR un cap de inginer în poate face.

”In mare, nu mi s-a parut foarte dificil tot procesul, doar volum de munca maricel si nevoie de rabdare cu carul, ca sa fiu sigur ca respect toate cotele.”
Nu mi-o lua în nume de rău, dar mă îndoiesc că ai ajutat cu ceva pe cei de întreabă de un simplu adaptor.


Încă o dată, soluția simplă și universală, pentru toți, adaptorul pentru cadrul fără prindere de etrier:

https://www.joom.com/ro/products/1509452462979650325-186-1-26193-2850435928
Teodor JagateTeodor Jagate
3 februarie la 20:30
Foaie 32T
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
”,Doresc sa schimb foaia din mijloc de la blocul pedalier Marvel Prowheel 22-32-44t.E de la bicicleta cu 3x10 viteze”.

”Scrie pe angrenaj= 40-30-22 bcd 96 mm.”

Te hotărăști, odată, ce angrenaj ai, MAI EXACT? Vrei informații, dar bagi oamenii în ceață cu informațiile oferite de tine. Mai bine pui o imagine.
Teodor JagateTeodor Jagate
26 ianuarie la 22:54
Ulei lant
Discutii tehnice / Biciclete
Pentru ORICE vreme...CEARĂ. Recomand cu mare căldură, din tot sufletul. Ulei = marketing.

Auzi Gelule, dacă aș face ca tine cu lanțul, aș arunca bicicleta la gunoi a doua zi :) Mi se pare enorm de muncă ce faci tu pentru un lanț. Eh...sentimente, alea, alea :)
Teodor JagateTeodor Jagate
18 ianuarie la 11:08
Frane, daca nu ai suport de prindere
Discutii tehnice / Frane
https://www.joom.com/ro/products/5b51720b8b2c3701a98e8e92
Teodor JagateTeodor Jagate
18 decembrie 2020 la 17:40
Cat de uzate sunt pinioanele de la caseta din imagine?
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Ok.
Teodor JagateTeodor Jagate
18 decembrie 2020 la 17:33
Cat de uzate sunt pinioanele de la caseta din imagine?
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
”Mai poate fi folosita o vreme?” Dezvoltă, ce înseamnă ”o vreme” la tine. Dacă un om îți vinde o casetă de 700 de lei cu 200 de lei, clar nu e nouă și nici în stare perfectă, PERFECTĂ e una nouă, deja când cineva îți spune că o casetă care clar are ceva mii sau zeci de mii de km că e PERFECTĂ, nu se aprinde un bec? Dacă îți sare cu lanț nou pe unul sau două pinioane, ce faci? O dai înapoi, deși clar nu o va accepta și vei posta aici că ai luat țeapă? Repet, e casetă de 700 lei, vândută cu 200 lei. E riscul tău.

Aici ai imaginea ei, NOUĂ. Compară cu cea veche și vezi dacă se aseamănă.
https://www.kerobike.ro/media/catalog/product/cache/1/image/99fdb716186e7274e10ac50061b0b4dd/2/1/2133030224.jpg
Teodor JagateTeodor Jagate
18 decembrie 2020 la 17:20
baieuri si spite legate.
Discutii tehnice / Roti
Dă și tu o poză, egoistule, să nu murim proști. Că doar ești primul DIN LUME care a făcut asta, nu fii egoist să ții doar pentru tine...Bagă poza cu...bomba. ”Citez din tine ”ca sunt o bomba”.
Teodor JagateTeodor Jagate
20 noiembrie 2020 la 07:47
Roti 2.6 pe 27.5plus
Discutii tehnice / Roti
Atunci e buna treaba :)
Teodor JagateTeodor Jagate
19 noiembrie 2020 la 13:48
Roti 2.6 pe 27.5plus
Discutii tehnice / Roti
Ca să nu fac topic nou, postez aici subiect nou:

Cauciuc 2,25 pe jantă de 40mm intern, MTB. Cam ce ar putea să fie? A pus cineva, a folosit?

Eu merg cu cameră și presiune 2,5-3,5 bari permanent, ca să avem toate detaliile importante. Întrebarea este despre potrivire jantă cu cauciuc, nu despre presiune.
Teodor JagateTeodor Jagate
13 noiembrie 2020 la 00:14
Pareri Recon silver rl 150mm? (Cum se compara sektor tk 140mm?)
Discutii tehnice / Furci si amortizoare
”vreau sa stiu daca rezista”

Dezvoltă expresia.
Teodor JagateTeodor Jagate
8 noiembrie 2020 la 20:35
Sfaturi curatare lant
Discutii diverse / Discutii diverse
Poți să-l cureți și cu aur, tot 1500-2500 km te ține la MTB. Așa că...șervețele umede și 0 efort. Câți bani dai pe produse de curățare, îți iei lanț nou.
Teodor JagateTeodor Jagate
1 noiembrie 2020 la 22:55
Lockout nefunctional dupa servisare (la magazin)
Discutii tehnice / Furci si amortizoare
Încet încet le înveți. La ce prețuri astronomice au deja, nici nu vreau să mă gândesc peste 5 ani ce prețuri vor fi.
Teodor JagateTeodor Jagate
28 octombrie 2020 la 08:36
Transmisie 2x9 to 1x9, nelamurire lungime lant.
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Eu folosesc cele mai ieftine lanțuri de pe piață, ceva cu Z11 parcă de la KMC și acum am SRAM PC1110 de 11v pe ambele, MTB și cursieră, ambele cu echipare Shimano.. Le iau când le prind sub 50 de lei bucata. Mai am lanțuri acasă pentru vreo 2 sezoane încă :) M-am lămurit și cu lanțurile, orice le-ai face, mai mult de 2500 de km nu țin, la MTB mă refer. Așa îl iau ieftin, mă doare undeva de el, nu -l curăț decât foarte rar și la 1500 până în 2000 de km îl schimb. Eu nu am cumpărat vreodată lanț Shimano, din motive de...preț.

Patina se poate întinde și mai mult decât arată în poză. Poți ridica de ea cu mâna și ai să vezi cursa totală. Noi ne-am învățat (și eu am făcut așa o perioadă) să lăsăm lanțurile ceva mai lungi, crezând că dacă avem pinioane de 36 sau peste trebuie mult mai multe zale. Acuma nu trebuie să scoți zale ci la următorul lanț pui mai puțin cu o za, de ex.
Teodor JagateTeodor Jagate
27 octombrie 2020 la 22:04
Transmisie 2x9 to 1x9, nelamurire lungime lant.
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Pentru orice transmisie de 10s luați lanț de 11s, credeți-mă, merită din plin, schimbă mult mai bine. Folosesc deja de 3 ani lanț de 11s pe transmisie de 10s. Numai cuvinte de laudă. Restul...MARKETING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Chiar dacă patina deraiorului ajunge să fie PARALELĂ cu bascula spate tot e ok, are un arc care permite așa ceva și chiar mult mai mult. Faptul că nu ați văzut așa ceva nu înseamnă că nu merge. Treceți dincolo de MARKETINGUL de rahat al producătorilor.

Foloseam la cursieră deraior spate Ultegra 6800, patina scurtă care, pe site-ul producătorului e dat ca fiind compatibil cu MAXIM pinion 28t. Eu l-am folosit pe 32t, fără nici cea mai mică problemă. Acum am deraior Dura-ace 9000 cu pinion de 32t, deși, pe site-ul producătorului scrie clar că nu merge cu pinion mai mare de 28t. MARKETING, cum spun mereu. Am loc inclusiv de pinion de 34t dacă vreau să pun.
Teodor JagateTeodor Jagate
27 octombrie 2020 la 08:27
Transmisie 2x9 to 1x9, nelamurire lungime lant.
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Și la mine stă fix la fel pe 42s și e poziția normală.
Teodor JagateTeodor Jagate
25 octombrie 2020 la 22:19
Rapoarte transmisie
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
”Am nevoie de sfatul vostru,al profesionistilor! merci!” Nu este nici un profesionist pe aici, suntem niște băieți care ne ajutăm reciproc cu sfaturi din ce am mai învățat de pe Tube, de pe forumul acesta minune și din experiența proprie sau de la alții. Auzi, da câte kile ai? Și kâte kile are bicicleta? Că dacă ai un trekking de 15 kile și tu aștepți să zbori la deal pe așa ceva, nu va merge în veci, poți să ai și pinion de 42t. Bicicleta aia nu e făcută să meargă repede, ci să mergă încet, mai ca pentru moși și recreere, așa. Dacă te mai și întreb de greutatea roților sigur te bag în ceață. Nu degeaba ăia care merg repede au roți de 1200g, 1400G, 1500g, etc. Dacă tu ai roți de 2 kile jumate și ai cauciucuri de 1 kil bucata și vrei să mergi ȘI repede, nu la transmisie trebuie să lucrezi. Și mai depinde de ce înseamnă ”REPEDE” la tine, cu bicicleta încărcată. Fiecare ciclist, în funcție de PICIOARELE lui și de ANTRENAMENTUL lui are un mod diferit de a înțelege cuvântul ”REPEDE”.

Discutate recent

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2021 DirtBike.ro