Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Raspunsuri de Un fost membru


Un fost membru
7 iulie 2020 la 13:33
Dispozitiv centrat
Discutii tehnice / Roti
ciprian preda: Vreau să cred că m-am făcut bine înțeles. Mai explic odată! Distanța dintre jantă și ambele chainstay-uri diferă.

Tu ai mai avut derapaje pe aici dar din pura politete iti raspund. Ai folosit exprimarea "abatere laterală de 5mm, stânga față de dreapta". Stinga si dreapta CUI? Flangeul stinga/dreapta? Capat ax stinga/dreapta? Chainstay stinga/dreapta? Sint trei chestii total diferite.
Nu stiu cine sint Planetbike, dar daca ai aceeasi atitudine si offline, nu e de mirare ca te certi cu ei.
Un fost membru
7 iulie 2020 la 13:28
Suport prins bicicleta pe perete
Discutii diverse / Discutii diverse
Adrian. E vorba si de directia pe care este aplicata o forta si asta e fizica de liceu. Exista fortele aplicatie din exteriorul jantei spre centru, pentru care sint calculate si proiectate jantele si sint cele testate in clipurile tale, fortele care sint exercitate la o utilizare normala a jantei.
Eu vorbesc despre forte aplicate din interiorul jantei spre exterior. Te rog sa imi arati cine testeaza asa ceva? iti spune eu, nimeni. De ce? Pentru ca e irelevant, o roata nu e facuta sa tragi de janta spre exterior. De asta am folosit sintagman forte care nu sint normale.
Am inchis subiectul, fiecare e liber sa isi atirne bicicleta cum vreau. Asta a fost un alt thread in care oameni care nu au skilluri de baza de fizica sint vocali nevoie mare.
Un fost membru
7 iulie 2020 la 11:33
Dispozitiv centrat
Discutii tehnice / Roti
Minu Cristian: Din cate stiu, se foloseste alta unealta sa se vada daca janta e fix pe mijloc. Probabil standul are abatere si nu a verificat si cu un dish tool


Un stand nu poate avea abatere. Un stand este folosit pentru tensionarea corecta a unei roti si evitarea opturilor. Asta se face prin verificarea distantei dintre janta si doua puncte de referinta care nu se pot modifica independent, asta insemnind ca nu poti muta caliperul stinga fara ca cel dreapta sa se miste simetric. Pentru mine e suprinzator cum a aparut o deviere de 5mm.

Vezi linkul de mai jos, nu vad nimic care sa permita reglaje gresite
https://www.youtube.com/watch?v=K9Yma9aGG2k
Un fost membru
7 iulie 2020 la 11:20
Dispozitiv centrat
Discutii tehnice / Roti
Ce inseamna 5mm abatere stinga fara de dreapta? Ai masurat fata de ax sau fata de flange to flange? Roata centrata asa "gresit" cum sustii tu, sta bine in cadru cu distante egale fata de chainstay in stinga si in dreapta?
Un fost membru
7 iulie 2020 la 11:06
Suport prins bicicleta pe perete
Discutii diverse / Discutii diverse
Vrei dovezi pentru ce punct? Fortele care se exercita asupra unei roti? Faptul ca anumite componente pot crapa daca sint supuse la forte anormale? Cere lamuri frumos si iti explic.
Diferenta intre noi este ca eu am retineri in schimb tu esti plin de siguranta. Te las pe tine sa tragi concluzia cine ar trebui sa demonteze explicatiile celuilalt.
Un fost membru
6 iulie 2020 la 16:15
Suport prins bicicleta pe perete
Discutii diverse / Discutii diverse
Robert Chiras: Eu nu inteleg ce fel de stres ar putea fi pe bicicleta daca o tii sprijinita de perete, pe roata din fata sau spate. Adica, bicicleta ne poate tine in carca (si mai ales prin hartoape pentru un MTB), dar nu e in stare sa isi tina greutatea proprie pe o roata?


Hai ca ca iti explic cit esti de penibil cu ironiile tale. O roata de bicicleta este facuta sa absoarba forte care actioneaza din exteriorul jantei , radial, spre butuc (de-a lungul spitelor ca sa pricepi tu). In momentul in care agati o bicicleta de 12-14kg de janta, intr-un montant de circa 1cm diametru, conduci la aparitia unor forte care nu sint normale. In acel moment fortele actioneaza spre exteriorul rotii. Teoretic o roata tensionata corect, ar trebui sa reziste fara probleme dar in nici nu caz din motivul (prost de altfel) explicat de tine.
Iti dau alte exemple.. ghidoanele de bicicleta din fibra de carbon, facute sa reziste la zeci de kilograme aplicate pe capete dar care pot crapa daca le pui end baruri. Tije de sa din fibra de carbon care pot crapa daca stringi qr-ul prea tare. Simplul fapt ca anumite componente pot prelua anumite forte, nu inseamna ca sint indestructivile.
Un fost membru
3 iulie 2020 la 15:09
Suport prins bicicleta pe perete
Discutii diverse / Discutii diverse
Mai bine mergi pe asa ceva
Eviti zone mici de stres, bicicleta sta in pozitia normala.
Un fost membru
3 iulie 2020 la 14:17
Suport prins bicicleta pe perete
Discutii diverse / Discutii diverse
Te referi la ceva gen
As vrea sa spun ca sint fan, dar nu e cazul.
Nu cred ca are furca ce sa pateasca daca o lasi cu presiune in ea, frina nici atit. Dar pur si simplu ideea de a agatat bicicleta de roata mi se pare ciudata.

Daca ai de gind sa folosesti tavanul, nu mai bine folosesti niste cirlige metalice, invelite in burete gen https://www.dedeman.ro/bucuresti5/izolatie-teava-alfaflex-d-28-x-6-mm-l-2-m/p/2021219 , agati bicicleta de top tube si gata?
Un fost membru
28 iunie 2020 la 13:09
Borseta sa tip triatlon?
Discutii tehnice / Echipamente si Accesorii
Poti cauta pe ebay, uneori gasesti Rockbros prin Europa.
https://www.marosbike.ro/borsete-cadru/borseta-topeak-mondopack-hydro-tc2287b-1-7l.html nu e tentant?
Un fost membru
27 iunie 2020 la 21:51
Through axle blocat
Discutii tehnice / Biciclete
Exista doua piese distincte, acea piesa usor argintie care apare partial desfileta in imaginea https://imgur.com/LFvICWD si thru axleul care este in cadru in imaginea https://imgur.com/rtZpRZG . Thru axleul are o gaura filetata pe mijloc si are acele urme de adeziv. Parerea mea este ca cineva a cazut cu bicicleta aia pe partea stinga pe asfalt, a facut praf capatul thru axleului (probabil era gen QR) si in acel moment fiind in imposibilitatea de a mai scoate roata a trecut la improvizatii crunte.
Au taiat ce a mai ramas din thru axle, au dat o gaura si facut filet si apoi au lipit acel capat care poate fi desfacut cu ceva ce pare o tubulara inverstata (nu stiu care e denumirea exacta). Adezivul a tinut pina acum.

A doua posibilitate este ca ca nici nu a fost thru axleul original acolo, a fost inlocuit cu ceva thru axle cu Hexlox (https://hexlox.com/products/thru-axle-lock) , cineva a furat bicicleta si a fost fortat sa improvizeze ca in prima varianta.
Un fost membru
27 iunie 2020 la 21:08
Through axle blocat
Discutii tehnice / Biciclete
Ai avut bicicleta aia de noua sau e cumparata de la cineva? Pentru ca prima data cind vad un thru axle lipit. Imi pare o improvizatie de doi lei, thru axle-ul si capatul pentru inbus au fost lipite si acel adeziv a cedat.

Ce este substanta alba din imaginea https://imgur.com/rtZpRZG ? E metal abrazat sau e ceva gen adeziv uscat?

Cum incerci sa desfiletezi? Spre stinga sau spre dreapta (vorbind privind perpendicular pe roata pe partea cu frina)? Logica imi spune ca se desfileteaza in sens orar.
Un fost membru
27 iunie 2020 la 14:10
Cat as putea cere pentru urmatoarele doua roti?
Discutii tehnice / Roti
de asemenea... https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-custom-made-26-shimano-m475-mavic-xm-119-disc-wheel-set-635888
Un fost membru
27 iunie 2020 la 11:57
Cat as putea cere pentru urmatoarele doua roti?
Discutii tehnice / Roti
Enorm, eu am vindut cu greu un set de Crossride cu circa 400 lei. Erau mult mai noi, pentru frine pe disc si pe vremea cind 26" mai insemna ceva. Daca obtine 200 lei pe set se poate declara norocos.
Un fost membru
26 iunie 2020 la 22:55
Sunt incepator, va rog nu ma luati la bataie :)
Discutii diverse / Discutii diverse
Dap, poti arunca ala linistit. Pare ceva sticker care ar trebui sa te ajute la reglaj. Ma declar jignit! :)
Un fost membru
25 iunie 2020 la 14:40
Hardtail-uri agresive de trail/all mountain/enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Arata foarte bine cadrul ala, incredibil de simplu. Daca nu exista intaritura de la seat tube, parea un cadru de XC. Problema mea cu genul asta de cadre este ca foarte multi producatori abuzeaza de brace-ul ala intre top tube si seat tube (Dartmoor si On-One fiind doua exemple de pe ultimele doua pagini) si care strica toata linia fluenta a unui cadru. Abordarea tehnica a astora de la Nukeproof mi se pare mult mai placuta ochiului.

Bucla aia de la cablu sub bottom bracket este de la drop post?
Un fost membru
22 iunie 2020 la 10:12
Rockshox RL clamp
Discutii tehnice / Furci si amortizoare
Este un intinzator de cablu si nu e chiar un inel. Am crezut ca vorbesti de ceva siguranta mecanica cum au unele furci mai vechi FARA remote lockout. eg. https://assets.varitec.ro/product/815/product_images/1022/large_din472-111.jpg
Piesa aia este specifica per model si per anumiti ani. De exemplu pentru Recon Silver 2013-2014 are codul 11.4018.011.001
https://www.veloruf.de/n/Sram.html?id=50000317&art=95698243

Ce Recon ai? An si model?
Un fost membru
19 iunie 2020 la 18:04
Rockshox RL clamp
Discutii tehnice / Furci si amortizoare
Poplock si Pushlock sint cele doua tipuri de manete de remote lockout de la Rockshox care folosesc cablu. Tu ai pierdut o piesa care tine cablul in maneta sau la prinderea de furca?
Ma uit la o bicicleta la indemina si nu imi dau seama care e acel inel.
Un fost membru
19 iunie 2020 la 15:22
Rog o parere avizata
Discutii tehnice / Biciclete
Deja o lalaim offtopic. Nu stiu in ce vinzari lucrezi dar esti pe aratura si dovedesti o crasa lipsa de notiuni de economie si vinzari.

Sa crezi ca un dealer mercedes are adaos 40% e o fabulatie. Cel mai probabil au undeva la 5-10%.

" De exemplu, adaosul practicat de firma la care lucrez eu e sub 10%. De ce ? Pentru sunt valori mari." Ce legatura este intre adaosul comercial si "valori". Despre ce valori e vorba? Ca firma cauti un adaos comercial care sa iti maximizeze profitul. Asta inseamna sa gasesti un echilibru intre volumele pe care le ai si adaosul comercial. Daca firma la care lucrezi tu ar putea sa aiba aceleasi volume cu adaos de 20%, vrei sa spui ca nu ar face asta?

Alta faza. Cind vezi reduceri mari, nu inseamna ca reducerea e suportata doar de dealer. In general sint suportate in masura egala de catre dealer si de catre importator. Evident asta se aplica la piata alba si fara intermediari.

Nu stii cu cit cumpara un dealer o bicicleta, tu doar presupui ca daca face reducere 30% el tot are profit. Cum poti sa dovedesti asta? El poate cumpara 20 biciclete cu 5000 lei, vinde 15 cu 6000, vinde 5 cu 4000 lei. Consideram toata diferenta ca profit (desi e partial incorect) si asta inseamna ca este 10.000 pe plus.

Alta chestie, conceptul de rebate iti suna cunoscut? La cumparaturi de la importator de peste 100.000 lei, dealerul primeste bonus 20.000. Asta inseamna ca grija lui principala este sa atinga pragul, poate chiar sa vinda fara adaos comercial, grija lui e sa impuste bonusul.

"Ca nu poti merge de exemplu cu adaos de 30% daca vinzi pixuri. Sau poti face asta in conditiile in care cantitatea minina/comanda e un tir. ". Ce te opreste sa faci? Ce legatura este intre cantitatea cumpara si adaosul comercial aplicat? In general este exact invers, cind lucrezi cu volume mici aplici adaosuri mari. Nu poti sa vinzi Patek Philippeuri sau AP sau Vacheron Constantine cu adaos de 5% pt ca mori de foame. Realistic ajungi sa vinzi 1-2 ceasuri pe luna. Asa ca mergi pe adaosuri mari.
Un fost membru
19 iunie 2020 la 14:20
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
another one... https://www.dirtbike.ro/bazar/bicicleta-oras-438215
Un fost membru
18 iunie 2020 la 20:52
Hardtail-uri agresive de trail/all mountain/enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Sun Ringle Duroc 40, 36mm IW, 550 grame?
Sun Ringle Duroc 35, 31mm IW, 515 grame?
Un fost membru
17 iunie 2020 la 23:21
Rog o parere avizata
Discutii tehnice / Biciclete
Poti sa te uiti pe https://www.salden.nl/fietsen-en-frames/race/raceframes.html
Au diverse cadre decente la reduceri, Willier, Cinelli, Carerra, Bataglin.

Revenind la topicul cardului. Am un BT Flying Blue Premium de la BT si efectiv am o limita de credit de 5000 lei. Nu partea de creditare a fost scopul cererii cardului, asa ca am cerut limita cit mai mica. Eu pot cheltui aia 5000 lei si apoi platesc rate lunar. Cred ca e ceva dobinda, nu stiu procente sau conditii.
Tu banuiesc ca ai acel BT Star si BT spune "Create pentru shopping, cardurile de credit STAR Card pot fi folosite pentru tranzactii la comerciantii din tara si din strainatate". Nu cred ca un comercial din Bantustan deal stie cine e BT si nici nu le pasa. Logica imi spune ca acel comerciant isi primeste suma integral la data tranzactiei si apoi tu te ocupi de rate. Verifica cu BT cum merge si daca poti sa il folosesti pe internet.

Apoi un Google Sheet, adaugi ce componente ai pe lista, faci un total, noi facem review si mai adaugam componente de 3-400 euro pe care tu le-ai uitat in mod sigur si vezi unde ajungi cu o bicla pe bucati.
Un fost membru
17 iunie 2020 la 22:47
Rog o parere avizata
Discutii tehnice / Biciclete
Intrebare stupida. cardul BT nu e ca un card de credit? Adica banca plateste in full catre comerciant si apoi achiti ratele lunar?
Un fost membru
17 iunie 2020 la 17:21
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
Mi-a trimis Mihaita poze cu el... putin mai veche, pe atunci o ardea mai XC...
Un fost membru
17 iunie 2020 la 16:58
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
Nu stiu de ce am impresia ca Mihaita a venit de la Bistrita, calare pe caii aia pe care ii are la vinzare, a dat mucu la tot Brasovul la concursul de sarituri si acum Max are probleme in a digera infringerea. Ce doresc e sa stiu daca Mihaita a luat locurile 1 si 2 in aceeasi proba sau au fost probe de calorifere single crown si calorifere double crown? Norocul Brasovului sau chiar al Romaniei (?!) e ca Mihaita a avut doar doua biciclete ca daca venea cu trei nu mai vedea cineva loc pe podium.
Un fost membru
17 iunie 2020 la 15:27
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
Robert Chiras: Ce parere aveti despre semicursiera asta? :))

https://www.dirtbike.ro/bazar/semicursiera-mosso-2670-tb-pro-437469


Si mai e altul cu o strutocamila identica...jur ca romanul e campion la cumparat cadre total nepotrivite scopului dorit si apoi improvizat mizerii din astea.
https://www.dirtbike.ro/bazar/umf-hardy-four-437877
Un fost membru
17 iunie 2020 la 11:32
Rog o parere avizata
Discutii tehnice / Biciclete
Olympia aia e superba, brand cu istorie dar... mi se pare teribil de mare.
Un fost membru
16 iunie 2020 la 21:09
Cadru Ghost fr northshore
Discutii tehnice / Cadre
Poti face citeva poze bune la headtube? Are o buza mica inauntru sau nu?
AI un subler la indemina? Poti masura diametrul gaurii din headtube atit sus cit si jos?
Un fost membru
16 iunie 2020 la 14:23
Recomandare alegere bare si suport transport bicicleta
Discutii tehnice / Echipamente si Accesorii
Am avut Thule Freeride 530 si au fost proaste. Au capatat joc la pivotul dintre suport si cele doua brate care sustin bicicleta. Gaura cu nit s-a largit, biciclete stateau oblice, atit de mare era jocul. Au rezistat cred ca 7-8 ani cu sub 100 drumuri (marea majoritate de circa 30-40km). Am inlocuit cu nit mai gros, a rezistat si ala putin. Pur si simplu designul este primitiv.Menghina care prinde cadrul mi-a belit vopseaua cadrului. Am ajuns sa merg cu o bucata de neopren intre menghina si cadru dar din cauza jocului, neoprenul ala se rupea relativ repede. 532 au acelasi design, am dubii ca au schimbat ceva.
Am de circa doi ani niste Thule Proride 598 si parca sint ceva mai bine gindite. Pivotul ala e mare, menghina parca e mai bine gindita. Plasticele insa imi par primitive.

In foarte putine cuvinte, Thule nu e sfintul graal.

Poti sa cauti si Peruzzo sau Montblancsa vezi cum se simt la mina. Vezi pivotii cum sint construiti, nit fara sleeve indica clar ca a fost facut sa fie ieftin.
Un fost membru
15 iunie 2020 la 11:39
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1385640444954072&id=100005243898114
Cum sa fii pacalit cu un OP fals?!? A foul and his money are parted every day... cum zice o vorba celebra.
Ma bucur ca si-au recuperat bicicletele dar sint dezamagit ca niste adulti pot fi atit de prosti...
Un fost membru
15 iunie 2020 la 10:44
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
@Max
Anunt al unuia care repara biciclete si recomanda biciclete... mmmmmmkkkkk

Discutate recent

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2021 DirtBike.ro