Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Raspunsuri de Maximilian Munteanu


Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
3 iunie 2020 la 00:43
Marime cadru L sau XL
Discutii tehnice / Cadre
Să cauți un L generos ca reach și să înțelegi că ai neșansa de a fi mai înalt decât media și și că bicicleta o să fie cu atât mai scurtă cu cât e mai veche. Stai cuminte și vânează, așa am făcut și eu. Intense-ul meu e un L normal, nu subdimensionat, pentru era lui (2012), dar e depășit de mai toate bicicletele noi.
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
2 iunie 2020 la 10:03
Roti enduro 29
Discutii tehnice / Roti
Uite aici:

https://eu.huntbikewheels.com/collections/mtb-wheels/products/hunt-trailwide-mtb-wheelset
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
2 iunie 2020 la 07:34
SLX 10-51 in loc de Sram 11-50 (pinioane) / deraior Shimano in loc de Sram
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
NU! Fiindcă una e cu interfață nouă Microspline (Shimano), iar cealaltă e cu interfață veche (SRAM). Nu știu de ce ai vrea să faci așa ceva, oricum, că nu are sens. Pentru dintele ăla în plus? Pentru ăla în minus? Cobori așa blană? Ar trebui să schimbi caseta cu totul.

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
2 iunie 2020 la 07:29
Pinioane dintr-o bucata
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
Nu există pinioane dintr-o bucată decât superscumpe. Dar tot nu pricep ce exact e defect la caseta ta, canelurile? Ar trebui să te despăgubească vânzătorul.

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
2 iunie 2020 la 07:27
Marime cadru L sau XL
Discutii tehnice / Cadre
Depinde de producător. Multe biciclete sunt încă prea scurte și și riderii de M se dau cu L, deci mai bine XL. Deși, depinde, cum spuneam, de marcă. Teoretic, la 1.86 m ești la limită pentru un L, așa ar fi logic să fie. Dar cum cele mai multe sunt mici, e bine să te uiți la XL-uri. Și și așa mărimea asta e orientativă. Caută datele de REACH, că ele contează cel mai mult! Pentru DH la înălțimea ta, nu are sens să te uiți la nimic sub 460 mm reach. Poate doar dacă ai mâinile disproporționat de scurte.

Și nu, nu ”ar trebui” să fie mai multe mărimi în România. Pentru cine să fie? Pentru care scenă? Pentru care rideri? Pentru care concursuri? Pentru ăia care cumpără SH din Anglia de pe PinkBike și se bucură la Hope și Saint, când ei nu știu bunnyhop? Sau pentru ăia care glorifică Canyon, YT și ce se mai vinde pe internet, dar în același timp au pretenția ca magazinele și industria locală să organizeze și să sponsorizeze curse? De ce să ții biciclete de downhill pe stoc în România în general? Nu ai de ce! E suicid comercial, mii de Euro blocați pe degeaba. Magazinul meu local e unul care vinde destul de bine biciclete de toate felurile, inclusiv unele destul de scumpe. Cred că în ultimul an am văzut la ei maxim trei biciclete noi de DH. Celelalte două magazine relevante de la noi nici nu cred că au avut bițe de DH noi în ultimii trei ani. Cred că asta spune totul. Dar mno, sigur o să se înghesuie anul viitor Canyon, YT și Commencal, poate Radon, să organizeze aici o serie de curse de DH pentru clienții lor rumâni!

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
2 iunie 2020 la 07:15
Youth
Evenimente / Downhill
Salut. Nu.
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
2 iunie 2020 la 07:12
Diferente intre hollowtech si hollowtech 2
Discutii tehnice / Elemente de transmisie
JDM Al Khalid: Nu iti bate capul cu detalii despre Hollowtech I. Standardul ala a murit acum 10 ani.
Angrenajul ala e perfect compatibil cu bottom bracketul ala.


What he said.

Cu o singură mențiune: Hollowtech nu era inițial un standard, ci o tehnologie. Mai precis se referea la brațe de angrenaj goale pe dinăuntru și primele au fost XTR M950 din 1997, care avea și interfață pe caneluri, ce avea să se numească Octalink. Doar că în 2000 au apărut brațele Deore XT și Deore LX goale pe dinăuntru și pe caneluri și denumirea Hollowtech a început să se confunde cu brațele goale pe dinăuntru și cu interfață pe caneluri. Interfața pe caneluri separat se numește Octalink. Au existat însă și brațe Deore pe pătrat care erau însă Hollowtech, seria M510. Ce vreau să spun e că nu orice Hollowtech e și pe caneluri.

Mă rog, slavă cerului că a trecut era pătrat/ISIS/Octalink, 'tu-i mama ei!

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
1 iunie 2020 la 23:13
Roti enduro 29
Discutii tehnice / Roti
Alex, ca posesor de Foxy 29, care nu a rulat nici un metru cu DT-urile E1900 care veneau standard cu bicicleta, îți pot spune următoarele:

1. Ar trebui să urmărești să îți faci niște roți de calitate în general, nu musai mai ușoare. Vrei ca roțile să ruleze bine și să fie durabile și rigide torsional. Contează mult cum te dai, dacă ești ciocan și nimicești jante sau mai degrabă reținut, nu sari și mergi încet. Eu am renuțat la ce-ți spuneam fiindcă 28 de spițe la 1.91 m și stilul meu de dat nu suna a idee bună, dar știu oameni care au roțile ălea și au ținut destul de bine.

2. Caută butuci buni, jante bune, nu te zgârci la spițe și în nici un caz nu lăsa un neica-nimeni să-ți facă roțile, că asta e la fel de important ca și suma componentelor. Degeaba ai butuci King și jante Reserve, dacă le spițează Ionică, care n-a mai făcut decât roți de Rich Bike. Ca reper, eu mă dau cu butuci Hope Pro 4, cu jante DT EX511 și 32 de spițe Sapim D-Light cu nipluri Polyax de aluminiu, montate și centrate de un om cu experiență. Au 2000 km de dat, inclusiv un sezon de enduro, juma de specială pe jantă, fără inserție, 2 spițe rupte, un rulment spart și CushCore spate din iulie încoace. Mă declar mulțumit. Cu CushCore de la început poate le-aș fi făcut cu XM481. Butuci la fel de buni sunt și cei de la DT, doar că eu am avut filme coloristice. Orice DT cu ratchet e bun. Pentru figuri, Industry 9, Onyx, Chris King etc. Dacă mi-aș permite din nou Chris King, mi-aș pune ieri. Ia însă în calcul că mai sunt firme care fac butuci buni. Novatec-urile scumpe merită, mai ales variantele cu Cantilever pe care nu le prea găsești, Race Face Vault, dar și noile NukeProof cu engagement rapid.

3. Nu ignora seturile de roți făcute de-a gata. Băieții ți-au dat sfaturi bune mai sus. Dacă iei DT, vezi să fie cu ratchet. Alfel, Hunt și-au construit o super reputație pe roți făcute deștept și ți le pot livra cu tot cu cauciucuri faine. Superstar au și ei o gamă interesantă de mix and match. Și probabil mai sunt opțiuni.

4. Nu pricep de ce e așa important să fie asimetrice jantele. Detaliul ăsta, care te limitează mult și poate fi mai degrabă gimmick, e mai puțin important decât să ai jante de calitate, care pot fi simetrice, asimetrice, cu capse, fără capse etc. WTB-urile, din ce știu eu, sunt din material moale. Mai bine uiți de ele. Studiază și jantele de la Dartmoor, NS și Spank, că s-ar putea să găsești lucruri interesante acolo.

5. Poți scăpa de roțile actuale, după ce le faci pe ăstea, ca să mai amortizezi din bani. Eu, spre exemplu, căutam astă toamnă un set de roți de 29” cu jante de 30 mm și butuci boost și nu avea nici dracu' așa ceva, deci mi-am făcut custom pe ieftineală: jante Octane One, butuci DiamondBack și spițe Leader, de mi-au ieșit sub 150 EUR setul. Dar încă nu m-am dat cu ele și nu am mari pretenții, că sunt roți de rezervă, făcute pe buget. Ce vreau să zic e că deja există piață pentru OEM-uri.

6. A propos de economisit grame, tu ai o gașcă de metal inutil în brațele ălea SX. Cred că găsești Shimano SLX sau chiar XT pentru Boost la prețuri rezonabile. Altfel, văd că ai schimbat pipa cu una mai lungă. Nu o vinde pe cea cu care a venit bicicleta, că s-ar putea să tragi concluzia că mergea mai bine cu ea. Pe testate zic.

Spor!
Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
1 iunie 2020 la 20:58
Achizitie bicicleta Enduro
Discutii tehnice / Biciclete
S-a vândut Habit-ul. Scuze.
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
1 iunie 2020 la 16:48
Recomandare HT All-mountain, geometrie enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Groundhog Day e un concept. Cum că totul se repetă. Mai există un thread dedicat cu bițe din ăstea.
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
1 iunie 2020 la 15:39
Hardtail-uri agresive de trail/all mountain/enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Îmi lipsește un angrenaj și un schimbător spate. Momentan iau Scout-ul și dacă văd că mă ia flama cu HT de 29”, atunci o fi vreme să tăt iau și P7 de 29”.
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
1 iunie 2020 la 13:32
Shock de 190 / 200 pe 165 ?
Discutii tehnice / Furci si amortizoare
E o prostie să schimbi shock-ul cu unul mai lung. Detalii mai sus.
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
1 iunie 2020 la 12:07
Recomandare HT All-mountain, geometrie enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Groundhog Day?
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
1 iunie 2020 la 12:05
Hardtail-uri agresive de trail/all mountain/enduro
Discutii tehnice / Biciclete
La mine povestea e un pic alta, că nu aveam musai NEVOIE de un P7 de 2001 sau de când dracu' o fi ăla (că mi-e lene să caut). L-am luat ca omagiu pentru un prieten drag care s-a dus prematur dintre noi și ne-a lăsat cu inimile frânte.

El și-a dorit mult timp un P7 și tot povesteam despre chestia asta acum vreo 7-8 ani, iar pe atunci era ceva mai complicat cu cumpăratul din UK decât acum și nici P7-le nu era tocmai ieftin. Dar era o chestie care plutea în aer. În anul respectiv niște oameni din grupul nostru comun de prieteni au fost cam muiști și nu ne-au spus de cadoul pentru el, prietenei mele și mie, prin urmare am rămas pe din afară. M-am enervat și am comandat un trepied, că știam că asta-i trebuia, deși era peste bugetul de cadou la comun. Fix după ce am comandat trepiedul, am găsit aici în bazar... un Orange P7 la un preț foarte, cu Tora, Deore, ceva roți WTB și naiba mai știe ce piese. Am stat un pic și m-am gândit, dar n-aveam cum ocoli treaba. Nu erau bani puțini, cu tot cu prețul bun, dar nu eram nici mai bogat cu ei, nici mai sărac fără ei. Dar mi-am spus că ai probabil o dată în viață ocazia să-i faci cuiva cadou FIX ce-și dorește și nici nu speră că va găsi accesibil prea curând. Deci am comandat bicicleta, mi-a venit, m-am uitat la ea ca prostul, am pus-o la punct și i-am pus piese mai bune pe ici pe colea și am orchestrat cadoul. I-am cerut omului cheile de la casă la modul: ”Coae, ai încredere în mine? Dacă da, dă cheile și nu pune nici o întrebare, du-te și plimbă-te câteva ore, că am treabă la tine, poate cu curve, poate cu arme, poate cu cocaină, naiba știe...” Mi le-a dat, nu a întrebat nimic, eu m-am dus, am pus bicicleta într-o cameră, am acoperit-o cu un cearceaf și i-am lăsat o scrisoare. Evident, toată treaba a fost un hit.

La câțiva ani după, am dat în bazar peste P7-le ăsta și mi-am zis că trebuie să-mi fac și mie unul, pe post de omagiu. Era echipat mid level, cu ceva Manitou Magnum și XT și discuri mecanice, dar i-am făcut roți cu Hope și am la el grosul pieselor, trebuie doar să-l asamblez. Doar că mai am în curte 3 bițe pentru donat, una a gagică-mii și încă trei la reparat pentru prieteni, că toată lumea a luat-o razna cu biciclete zilele ăstea, futu-i pandemi mă-sii. Dar cam asta e treaaba, pe scurt... Acum încep să mă gândesc că poate mai bine renunț la Scout și-mi iau un P7 nou, să știu o treabă... Goddamnit!

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
31 mai 2020 la 22:04
Achizitie bicicleta Enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Eu spun doar că e mult bullshit în cataloage și trebuie asumată chestia asta. Și că poți vedea dincolo de asta și poți să le spui și altora ce e de halit și ce nu. Faptul că team riderii Trek s-au dat ani de zile pe biciclete cu una sau chiar două mărimi peste cele care erau teoretic pentru ei și totuși ei au stat lejer și nu au modificat nimic la sizing spune multe. Oamenii nu sunt cu toții educați ca să poată decide după unghiuri și lungimi, dar ar fi de bună credință să poți să mergi în magazin și dacă ești de L să nu fii nevoit să iei XL, fiindcă marca X nu și-a actualizat sizing-ul. Și asta e important fix pentru mărimea o simți, cum bine zici.

Agilitatea de care spui e un pic supraevaluată și o biță e manevrabilă când stai bine pe ea și mărimea potrivită. Mega-ul ăla e fain că e XL, dar mie mi-ar fi plăcut să aibă un L cu reach-ul ăla și un XL cu ceva mai mare.

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
31 mai 2020 la 21:20
Hardtail-uri agresive de trail/all mountain/enduro
Discutii tehnice / Biciclete
What happened? Ce e cu P7-le ăla? Mi-aduce aminte că am un P7 în beci pe care tot zic că-l fac...
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
31 mai 2020 la 21:17
Achizitie bicicleta Enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Dude, hai să lasăm vrăjelile de catalog cu ”ce e recomandat”, că ălea sunt dume super vagi. Dacă te iei după ce spun ăia, o bicicletă M e bună de la 1.75 m la 1.95 m, că așa-și fac ăia plajele. Ce contează e REACH-ul, atât!

Chestia cu jucăușă e altă dudă. Câți oameni se dau ”jucăuș”? Câți din România crezi că se știu da suficient de bine cât să fie relevant ”jucăușul” ăla? Crezi că zburdă lumea pe trasee cu tabletop-uri trase până-n umăr și cuttie-uri și nu știu ce, cum vedem în montaje? Fii serios, lumea la noi de abia știe să dea manual și bunnyhop. Te-ai mira câți super rideri de enduro se dau jos în pădure și văd un buștean peste potecă. Deci hai să nu mai repetăm mecanic ce citim pe la alții, că nu e chiar așa. Când ești vecin cu 1.90 m aproape orice bicicletă e prea mică. Și spun asta din propria experiență. Mult timp bicicletele ăstea cu care ne dăm serios prin pădure au fost stupid de mici, de scurte, și de abia acum geometriile încep să se apropie de adevăr și să nu mai fie nevoie să iei mărimea mai mare tot timpul. Trek și Santa Cruz sunt notorii pentru biciclete scurte. La Santa Cruz cred că și acum e un gap stupid de reach între L și XL. Cred că L-ul e pe la 470 și XL 510, și nimic între. Iarăși, Sorin Părău e un om de statură medie și se dă de ceva timp cu L pe Nukeproof Mega. În viața reală vrei o bicicletă bine proporționată și aia e o bicicletă lungă, end of story.

Mai dregrabă aș spune că nu pricep ce caută pentru un om așa înalt toate bițele ălea cu roți mici de 27.5”, când 29” e mă-sa, dar mna, o fi chestie de buget... La 8000, totuși, aș lua Habit-ul ăla de aici din bazar și aș ști o treabă. Aia aș face eu.

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
30 mai 2020 la 23:35
Achizitie bicicleta Enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Am 1.91 m și singurul L care e de luat în calcul pentru mine e ăla pe care-l am, de la Mondraker, cu reach de 490.

Tot ce e în lista de mai sus e mic ca naiba, în afară de YT. Vezi să aibă reach peste 460. Chart-ul pe care l-am găsit eu zice că 458, deci la limită... Nukeproof-ul e mic, vezi poate are Zotyo ceva mărime extra mare la Trek, deși m-aș mira, că sunt mici ale naibii și Trek-urile.
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
30 mai 2020 la 16:15
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Laurentiu Zotta: Nu trolez, asta mi-a spus patronul unui service renumit din bucurești, dar care vinde si piese+accesorii, dar și ceva biciclete.

E firesc ca oamenii să aleagă bicicleta și după aspect și culoare.
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
30 mai 2020 la 15:58
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
Daniel Alin Popa: Santa Cruz în colaborare cu Scott ediție limitata :))

https://www.olx.ro/oferta/bicicleta-santa-cruz-in-colaborare-cu-scott-editie-limitata-IDdHms2.html#ca70eb2d28


Message sent!

”Bună ziua! Din ce an este această ediție limitată? Aveți cumva alte informații despre ea? De exemplu, cred că seria ar fi utilă. Sau numele modelului. M-ar interesa pentru colecția personală, că mai am un Scott și două Santa Cruz-uri. Mulțumesc.”
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
30 mai 2020 la 10:23
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Laurentiu Zotta: Vopseaua vinde bicicleta!

Mdap, de fapt e destul de importantă în procesul de vânzare, că te poate face să-ți dorești sau nu un produs. Iar când te supracomplici și rezultatul e prost e limpede că nu prea știi ce faci. Știu că tu doar trollezi, dar eu despre lucrurile ăstea vorbesc: simplu și curat > inutil de complicat.

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
30 mai 2020 la 09:24
Problema vanzator Silverback Superspeed
Discutii tehnice / Biciclete
Salut Victor. N-am citit tot în detaliu, dar am reținut două chestii:

Mai întâi despre marca Silverback despre care ”încă nu s-a auzit în România”. Sorry, dar Silverback ca marcă e cam nimeni. Sau aproape nimeni E marcă aspirantă cu cadre client din orient. Deci nimic special.

Doi, că ”nu a fost băgată în seamă reclamația ta”. Să mă ierți, dar am rămas doi moderatori pe aici. O să mă uit imediat peste anunțul cu pricina și dacă e cazul, îl fac invizibil. Totuși, a propos de atitudine, te rog frumos lasă un titlu postării și repostează mesajul inițial. E frumos să ne asumăm ce postăm. Te rog.

Merci!
Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
30 mai 2020 la 09:17
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Nu e nici o rușine, corect! Good for you!

Ce mă amuză pe mine însă e că lumea încă se așteaptă să vină reducerile acum la început de sezon, să împuște deal-uri bune. Man, anul ăsta nu o să fie nici un fel de reducere! :))) Cred că nu o să mai aibă lumea ce să vândă, că gap-ul ăla de 2 luni de producție în China lovește fix acum. Se topesc bicicletele din magazine. Poate așa o să învățăm să fim ceva mai calculați și mai recunoscători, deși vorbesc prostii mai mult ca sigur.

A propos, ieri mă uitam la cel mai ieftin Cannondale Trail, echipat cu Tourney, și-mi dădeam seama că e absolut decent pentru cât costă și că oamenii care-și iau asemenea biciclete oricum doar se plimbă. Primești un cadru bun, frâne hidraulice, gume okay, piese bunuțe. E destul pentru plimbare. Nu mi se pare nimic greșit la bicicleta aia și și arată foarte bine. Dacă arunc un ochi la mărci aspirante, gen Cross sau Sprint, îmi vine să vomit. Nu știu cine dracu' desenează bicicletele ălea, dar jur că-mi vine mie să mă apuc de product management de biciclete și sigur îmi iese mai bine: culoare simplă, logo de dimensiune medie peste, fără nume autiste alfanumerice de modele. gata! Dungi aiurea în culori ”complementare” să-i pui lu' mă-ta! #sorrynotsorry

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
27 mai 2020 la 12:07
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
Laurentiu Zotta: Klein n-a murit de fo' douaj' de ani, dupa ce l-a violat Trek?

Ba da, doar că nu cred că ”viol” e termenul potrivit, mai degrabă prostituție de nevoie cu pretenții de lux, după care luxul a ajuns la nivel Alivio. E ca și când frumoasa școlii, care era și bogată și deșteaptă pe deasupra, după ce termină Yale, se mărită cu un chirurg și intră în pâine într-un job de 200K pe an, Jaguar decapotabil and all that jazz, se trezește că-i moare soțul, averea lui erade fapt a familiei care n-o înghite și averea propriei familii se volatilizează și ea și colac peste pupăză rămâne și fără job, deci acceptă unul mai modest și începe să se amestece printre plebei.

Klein e foarte mișto, dar puriștii (și cu asta mă refer la mai mult decât fanboys cu ochelari de cal de pe Retrobike) spun că de fapt Klein a început să facă niște compromisuri de calitate încă de ceva timp înainte să fie preluați de Trek și lumea să înjure bietele Pulse-uri, care nu aveau nici o vină. Pentru ăștia merită atenție doar ce are logo ”Mountain Klein” și un pic după și argumentele lor sunt de luat în seamă. Dar mă rog, și așa Kona și Klein nu sunt în aceeași ligă și spun asta în condițiile în care Kona mi-e mai simpatică decât Klein, ca marcă. Kona e totuși o marcă mainstream care avea niște vârfuri din titan, dar totuși nu e Merlin sau Moots sau Seven, regi ai titanului. Că Klein e rege peste aluminiu, clar.

Cheers.
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
26 mai 2020 la 23:59
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
O să mă fac că nu am văzut că pot coexista Klein și Kona în aceeași frază, chiar și Hei Hei-ul din titan. :)
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
26 mai 2020 la 18:44
Sa mai si radem...
Discutii diverse / Discutii diverse
Românurile își dau filme:

https://www.olx.ro/oferta/bicicleta-pegas-practic-nou-posibil-unicat-in-tara-IDbtkJy.html
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
23 mai 2020 la 11:16
Hardtail-uri agresive de trail/all mountain/enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Dan Dinoiu: Inteleg ce spui, am doua hardailuri cu furci de 120mm... sunt adeptul short travel-ului acolo unde e posibil, si e perfect posibil sa folosesti biciclete short travel cam pe oriunde pe la noi... insa daca maresti un pic viteza, 120mm este un pic cam putin (pe trasee montane)... dar daca tii mortis, pana la urma poti schimba air shaft-ul la Yari-ul ala si cu un minim de cheltuiala si mai multa presiune in furca ai 120mm pe bicla...

P.S.: Saracen are niste hardtailuri f misto... nu stiu insa daca vand cadre...


Nu am nici un motiv să fac modificări din ăstea, pentru că nu are sens să mă complic. Saracen are bițe faine, așa e. Importatorul ar fi avut acces la ceva modele de cadre, dar nu am găsit nimic cu Boost disponibil.
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
23 mai 2020 la 09:46
Hardtail-uri agresive de trail/all mountain/enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Dan Dinoiu: P.S.: @Max, cred ca ai luat decizia buna, totusi. Pe langa faptul ca ar fi fost o prostie sa nu folosesti piesele pe care le ai deja, eu cred ca tie iti trebuie un cadru pentru o furca de 130-150mm, nu pentru 120....

Dap, cum ziceam, intercompatibilitatea mi-era un criteriu esențial. Pe de altă parte, mă încânta și idee de bicicletă mai ușurică și cu o furcă mai mică. Gândurile mele despre hardtail newschool fun plecaseră de la un bike de XC cu geometrie mai modernă, vorbisem cu prieteni care importă ceva de un Saracen, pe care să pun roțile de mi le făcusem de rezervă. Și pe de altă parte, eu m-am dat destul de mult pe hardtail de 26” cu furcă de 110-120 mm prin pădure; acolo mi-am cules stilul de dat și aș am evoluat mult.

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
22 mai 2020 la 21:39
Hardtail-uri agresive de trail/all mountain/enduro
Discutii tehnice / Biciclete
Îmi pare super bine că a bicicleta aia a ajuns la cineva care să o aprecieze. La 1.91 m ai mei și cu un soft spot pentru oțel, a trebuit să mă tot conving să nu o iau. Motivul principal probabil că e faptul că am aici un set de roți nou pe Boost și un Yari nou de 150 mm. Am pornit pe filmul de hardtail pe ideea că vreau ca piesele să fie intercompatibile cu bița de enduro, în orice eventualitate. De fapt, am plecat de la un set de roți de rezervă pentru Foxy, apoi am realizat că am destule piese bune pentru încă o bicicletă, mai am nevoie de un cadru și de un schimbător spate în clipa asta. Îmi pare bine că am rămas la principiul inițial și repet: îmi pare tare bine că a ajuns unde trebuie bicicleta asta. BRAVO!

Ah, și thread-ul ăsta și oamenii de aici mi se par una dintre cele mai faine chestii de pe site-ul ăsta în clipa de față, chihihi!

Mx
Maximilian MunteanuMaximilian Munteanu
22 mai 2020 la 14:47
Achizitie hardtail 29
Discutii tehnice / Biciclete
Marius, tu pari un tip de bun simț și de bună credință. Mă aștept să înțelegi că nici o marcă nu are build kit-uri după cum ne dorim exact. Depinde de N factori, dar de regulă de DISPONIBILITATE. Fiecare echipează cu ce crede el că e bine sau cu ce are disponibil în parts bin. SLX-ul și XT-ul de 12 sunt relativ recente și deja foarte disputate. O marcă mică cum e Mondraker are probabil alt acces la ăstea decât una mare cum e, să zicem, Giant, care face alte negocieri wholesale. Dar ideea de bază e că bicicleta e un ansamblu omogen și că multă lume pune prea mult accent pe schimbătoare, când cadru, furca și roțile sunt mult mai importante. Cum spuneam, rar găsești fix combinația dorită gata echipată pe bike.

Mai dau un exemplu: deși eram super curios de Eagle de 12, anul trecut am schimbat transmisia mea nouă GX de pe Mondraker-ul meu cu Shimano Deore XT de 11. Dar asta după ce am adunat informații și m-am convins că era exact ce-mi trebuie și și azi sunt împăcat cu alegerea făcută.

Lumea ia căcaturile ăstea de schimbătoare prea în serios.

Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2021 DirtBike.ro