Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

subiect inchis Dirtpark nou in Bucuresti


mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#269859 19 decembrie 2012 la 01:31

Onorate cititor, respectabile biciclist,

Vrem sa facem un DIRT park LEGAL - cine se baga?
Nu orice dirt park, ci cel mai mare din Romania. Teren este din belsug, o padure la 20km de Bucuresti. Avem si utilaje.
Caut baieti isteti, cu idei bune, dispusi sa puna mana pe lopata. Rasplata e intrarea gratuita dupa ce deschidem parcul (deschidem la 1 mai 2013).

Voi alege 10 persoane, dar oricine e binevenit in padure pe parcursul construirii.

Ne inspiram din New World Disorder ca sa construim ceva la acele standarde internationale.

In afara de dirt park, proiectul mai are si alte parti, de exemplu un traseu de bike de 30km prin padure - caut si acolo oameni sa ne ajute la testare.

Daca sunteti interesati dati un semn la [email protected] si puneti in subiect cuvantul "DIRT" ca sa nu ratez vre-un mail.

Lant intins!

+8
Florin Nebunake Ghita

Trimite mesaj
Posturi: 216
Subiecte: 4

#269871 19 decembrie 2012 la 11:47

salut. Locul unde se presupune ca va fi dirt parkul este deja achizitionat? daca da, unde? eu ma bag oricand.in plus, nu doar lopeti ne trebuie. daca vrei sa construiesti ceva calumea ne trebuie o vola sau cel putin un bobcat. ideea e ca trebuie mai intai facut un plan, un proiect, o schita ceva.

ultima modificare: 19 decembrie 2012 la 11:52

+2
Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5430
Subiecte: 52

#269876 19 decembrie 2012 la 12:54

Mihai, dacă proiectul e serios, aşa cum vrei să dai de înţeles, atunci nu ar trebui să te bazezi pe un potenţial voluntariat din partea unor oameni de pe un forum pe care nu îi cunoşti, care pot fi în regulă sau ba, pot avea experienţă cu treaba asta sau nu. E păcat de banii tăi. Dacă vrei să iasă treaba, trebuie să iei nişte shaperi experimentaţi, pe care să îi plăteşti. Adică nu cu "intrare gratis" oricât de frumos ar putea părea asta. Asta e ca şi cum ai vrea să-ţi faci casă, ai ce-ţi trebuie, dar în loc să iei nişte zidari de meserie, angajezi vecinii de pe stradă. Ţi-i recomand cu dragă inimă pe oamenii din Ciuc şi pe cei din Sibiu.

Ca fapt divers, a durat ani buni şi nenumărate ore de muncă până ca locurile de dat din Sibiu şi din Ciuc să capete forma dorită.

Termenul "dirtpark" e oricum foarte relativ. Nu cred că putem vorbi de vreun dirtpark în cazul Bucureştiului până acum.

O să-ţi scriu şi un e-mail, ca să mă asigur că vezi ce am scris aici.

Spor!
Mx

ultima modificare: 19 decembrie 2012 la 12:56

+6
Andrei Prodan

Trimite mesaj
Posturi: 81
Subiecte: 10

#269879 19 decembrie 2012 la 13:13

ar fi tare daca ati putea face ceva gen ray's mtb ( www.raysmtb.com ) doar ca outdoor :)\

+1
Un fost membru
Posturi: 12
Subiecte: 1

#269900 19 decembrie 2012 la 17:22

avem deja dirt in buc , foarte tare , rampe si kickere mari ca alea din cluj dar nu stiti voi de ele :))

-5
mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#269905 19 decembrie 2012 la 18:27

Multumesc tuturor,

Utilaje vom avea - nu ne bazam doar pe lopeti.

Florin, categoric trebuie sa avem un plan cat mai bine elaborat si exact asta este si scopul acestui forum.

Maximilian, bineinteles ca putem plati o echipa de shaperi care sa faca ceva de o calitate exceptionala. Dar eu cred ca sunt foarte multi bikeri talentati in Bucuresti, interesati de ceva nou si care sa creeze ceva unic - cred ca daca exista vointa si pasiune se pot realiza lucruri extraordinare: http://apropotv.protv.ro/episoade/43222/pagina-1.html

De atatea ori am facut cu cativa baieti rampe in parcuri (ilegal), mai bune sau mai putin bune. Dar mereu satisfactia a fost maxima. Pe acelasi principiu vreau sa formez si aici o echipa - voluntariatul, chiar daca in Romania este nedezvoltat, adauga valoare lucrurilor. Poti sa faci ceva urias cu un buget minim, si de ce sa nu incercam!

Veniti cu idei, le punem pe foaie, intr-un plan, il discutam impreuna, il analizam si vom gasi metoda cea mai eficienta si optima pentru a putea fi accesibil pentru majoritatea, si incepatori, si avansati.

Terenul este achizitionat cum am mai spus, este intr-o padure de langa Bucuresti, Proiectul are foarte multe elemente in afara de dirt parc (traseu de xc, o zona de aventura parc, un traseu de alergat etc.) dar prefer sa discutam asta fata in fata.

Sa speram ca va iesi ceva bun intr-un final.

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5430
Subiecte: 52

#269942 20 decembrie 2012 la 00:47

Mihai, nici o problemă. Credeam că abordarea este alta. Etica locului de dat realizat de cei care îl folosesc este o componentă esenţială pentru sportul nostru şi mi-ar plăcea să o văd pusă în practică peste tot. Cu supărările asumate, nu ştiu cine are experienţa pentru a face un dirtpark în sensul adevărat al cuvântului în Bucureşti dar sunt de acord cu tine că trebuie să apuci treaba de unde pentru a învăţa şi a evolua. Pe mine mă miră puţin cum un oraş cu Bucureştiul nu a reuşit să cristalizeze încă nişte oameni care să realizeze că datul la lopată este esenţial pentru dezvoltarea lor ca rideri şi ca indivizi, dar timp mai este, că nu au intrat zilele în sac.

Trail-urile ilegale sunt altă componentă esenţială a mişcării şi ţin de ideea punk-rock DIY. De ce atâtea aprobări? Du-te şi fă. Şi apoi când cineva strică ce ai făcut, fă din nou, şi din nou, şi din no. Numai aşa poate fi apreciată valorea muncii. De aceea multe dintre spot-urile celebre de dirt din lume sunt complet ilegale şi ajung să fie recunoscute oficial doar după ce capătă o notorietate care nu poate fi negată şi trebuie acceptată. Ca fapt divers, ţin minte cum vorbeam la telefon pe fix cu Mitzu prin 1999-2000 şi îmi spunea de misiunile lui nocturne prin parcurile din Oradea. Cam despre asta este vorba. Dacă aveţi un spaţiu unde nu vă poate spune nimeni că nu aveţi voie, cu atât mai bine.

Nu ştiu în ce măsură Nandi este relevant ca exemplu, fiindcă el e din Ciuc şi acolo a avut de la cine învăţa şi se inspira, dar tot filmul lui e remarcabil oricum.

Dacă aveţi nevoie de documentaţie, pot pune la dispoziţie una-alta. Am avut la un moment dat treabă cu dirtpark-ul din Cluj făcut în Hoia şi mai am ceva text care poate fi folosit în sensul acesta. Memorii tehnice, explicaţii pe larg şi aşa mai departe.

Spre deosebire de alte aiureli pe care le-am mai auzit, asta sună mai cu picioarele pe pământ şi mai realizabilă. Bun aşa!

Spor la treabă!
Mx

Tibi Ionita

Trimite mesaj
Posturi: 125
Subiecte: 4

#269945 20 decembrie 2012 la 01:05

NU ne-ai spus unde este mai exact locul...

mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#270013 20 decembrie 2012 la 14:11

Tiberiu-George Ionita: NU ne-ai spus unde este mai exact locul...


Intentionam sa va spun mai multe despre proiect cand ne intalnim. Locatia este in padurea Ciocanesti, la N de Buftea. Coordonate google earth: 44 37 18.27 N 25 52 54 21 E
Parcul va avea alt nume: Codrii Vlasiei (Ciocanesti nu e foarte muzical). Este o padure de 10km pe 4km (in punctele cele mai mari), are deja cateva drumuri forestiere si parcelare dar mai vreau sa amenajez si altele pentru bike, ca sa fac un traseu lung, 30km.

In padure se ajunge cel mai usor din DN1A, prin Buftea, com. Crevedia, apoi satul Cocani. Este drum asfaltat pana la intrarea in padure. Cautati Cocani pe google maps sau earth si padurea este cea din vestul satului.


Maximilian Munteanu: Mihai, nici o problemă. Credeam că abordarea este alta. Etica locului de dat realizat de cei care îl folosesc este o componentă esenţială pentru sportul nostru şi mi-ar plăcea să o văd pusă în practică peste tot. Cu supărările asumate, nu ştiu cine are experienţa pentru a face un dirtpark în sensul adevărat al cuvântului în Bucureşti dar sunt de acord cu tine că trebuie să apuci treaba de unde pentru a învăţa şi a evolua. Pe mine mă miră puţin cum un oraş cu Bucureştiul nu a reuşit să cristalizeze încă nişte oameni care să realizeze că datul la lopată este esenţial pentru dezvoltarea lor ca rideri şi ca indivizi, dar timp mai este, că nu au intrat zilele în sac.

Nu ştiu în ce măsură Nandi este relevant ca exemplu, fiindcă el e din Ciuc şi acolo a avut de la cine învăţa şi se inspira, dar tot filmul lui e remarcabil oricum.

Dacă aveţi nevoie de documentaţie, pot pune la dispoziţie una-alta. Am avut la un moment dat treabă cu dirtpark-ul din Cluj făcut în Hoia şi mai am ceva text care poate fi folosit în sensul acesta. Memorii tehnice, explicaţii pe larg şi aşa mai departe.

Mx


Maximilian, orice documentatie va ajuta enorm! Mutumim.
Sunte de acord ca nu avem experienta necesara in Bucuresti asa ca in vestul tarii, dar asa cum zici si tu, trebuie sa incepem de undeva.
Dupa parerea mea, proiectul asta ar trebui sa entuziasmeze pe multi, la urma urmei avem un teren la dispozitie unde putem face ce vrem noi, LEGAL, deci nu vine primaria dupa o zi si darama tot! si cei implicati vor putea veni oricand dupa deschidere - este dirtul lor la urma urmei!

Ne inspiram si noi de la cei din Sibiu, din Ciuc, de la Nandi si invatam, ca doar si ei au inceput de undeva.

As vrea sa avem o prima intalnire duminica sau luni.

Mihai

+3
Popovici Popovici

Trimite mesaj
Posturi: 13
Subiecte: 4

#270016 20 decembrie 2012 la 15:52

un park de trial langa ?

Robert Dumitru

Trimite mesaj
Posturi: 136
Subiecte: 6

#270017 20 decembrie 2012 la 16:01

Mihai, te rog frumos sa nu mai dezgropi celelalte topicuri despre dirtpark in Bucuresti. Unele erau din 2011. Cel in care discutam acum capteaza atentia cel mai eficient. Multumesc pentru intelegere.

-1
victor balan

Trimite mesaj
Posturi: 250
Subiecte: 4

#270020 20 decembrie 2012 la 17:22

super si cand se va incepe lucrarea?! martie , aprilie? pana atunci nu cred ca e posibil de lucrat acolo! oricum admir ideea si sper sa se realizeze cat mai curand. chiar daca e ceva mai departe de bucuresti dar e bine ca se face si promit sa vin la voluntariat in primavara neaparat !

Florin Nebunake Ghita

Trimite mesaj
Posturi: 216
Subiecte: 4

#270021 20 decembrie 2012 la 17:24

bai si dirt park-ul vrei sa il faci tot acolo? nush, zic si eu, e ceva de mers pana acolo

victor balan

Trimite mesaj
Posturi: 250
Subiecte: 4

#270022 20 decembrie 2012 la 17:27

pana in 25-45 km se poate merge si cu bicicleta faci 1 ora maxim 2 ore daca se realizeaza o sa fie masina pana acolo de ce nu. distanta e in functie de traseu si pozitia initiala in bucuresti

ultima modificare: 20 decembrie 2012 la 17:32

mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#270023 20 decembrie 2012 la 17:36

Pentru transport speram sa gasim o modalitate , poate cu o masina care sa poata lua si bicicletele.vedem stiu ca distanta e o problema si o sa orezolvam.

mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#270037 20 decembrie 2012 la 20:29

George Trial: un park de trial langa ?

vino cu o propunere concreta, cu specificatii de proiect si facem. Serios.

Florin Nebunake Ghita

Trimite mesaj
Posturi: 216
Subiecte: 4

#270040 20 decembrie 2012 la 20:39

cred ca cu parcul de trial e simplu, niste paleti, niste scanduri, eventual o caroserie de masina si se rezolva

mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#270061 21 decembrie 2012 la 01:53

Florin Nebunake Ghita: cred ca cu parcul de trial e simplu, niste paleti, niste scanduri, eventual o caroserie de masina si se rezolva
Fa un traseu concret si trimite-mi-l pe me mail. Ca sa pot face un necesar de materiale.

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5430
Subiecte: 52

#270071 21 decembrie 2012 la 10:38

Trialiştii se pot gospodări singuri când vine vorba de trasee. Cred că au nevoie de mai mulţi paleţi, nişte bobine mari de cablu, scânduri, cuie şi teren de joacă. :)

+7
Florin Nebunake Ghita

Trimite mesaj
Posturi: 216
Subiecte: 4

#270150 22 decembrie 2012 la 04:08

apropo, ai zis cumva ca e o padure acolo? asta inseamna ca putem dobori niste copaci? ma gandeam la niste shore-uri ca in canada

-1
Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5430
Subiecte: 52

#270163 22 decembrie 2012 la 10:25

Da-da, hai să mai masacrăm nişte copaci pentru o tâmpenie, de parcă nu tăiem destul!

Florin, trail-urile de tip "North Shore" sunt un produs rezultat dintr-un mediu foarte special: pădurea umedă din jurul Vancouver-ului. Ştii care a fost motivul pentru care builderii de acolo au folosit soluţia asta? Printre altele şi pentru a proteja natura şi a o lăsa aşa cum e, elementele de lemn devenind un bypass. În nici un caz tăind copacii de acolo. În prea multe alte locuri de dat, genul ăsta de arhitectură e inutilă şi gratuită. Prostalăii de nemţi care pun botul la orice şi-au făcut din ăstea o droaie la început de ani 2000, dar cele mai multe sunt perfect degeaba (de exemplu o scândură suspendată la 20 cm peste pământ, când te poţi da foarte bine şi pe ce e dedesubt - ce tare!). M-am dat pe ceva ce se scremea să fie North Shore undeva printr-o ţară de la Mediterana şi am avut senzaţia că nu există nimic mai stupid pe planetă. Ştii sentimentul ăla când asculţi o manea sau Taxi sau Voltaj fără să vrei şi ţi-e ruşine de ruşinea lor? No, cam aşa!

Dacă vrei să-ţi faci North Shore, sponsorizează cheresteaua, dar nu tăia nici un pom pentru un moft prostesc! Mai bine plantează 10!

Mx

+12
mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#270293 24 decembrie 2012 la 00:23

O sa fie si o zona de trial pentru ca teren este si
materialele stiu ca nu sunt foare costisitoare.

mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#270373 24 decembrie 2012 la 19:16ultima modificare: 25 decembrie 2012 la 00:20

mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#272398 12 ianuarie 2013 la 17:05

cu toate ca este foarte din scurt, maine la ora 13 dau o tura pe la padure cu cei interesati sa vada locatia si proiectul.daca nu aveti cu ce ajunge va pot lua cu masina dar asta ar insemna sa ne intalnim in buc mai devreme.daca sunt doritori pentru acesta prima intalnire sa ma anunte si organizam un punct de intalnire.

Andreea Manole

Trimite mesaj
Posturi: 3
Subiecte: 1

#272460 12 ianuarie 2013 la 20:36

Scuze ca poate ma bag aiurea in discutie, dar deh..nu ma pot abtine. Pentru mine, si este doar parerea mea ideea de a face un trail intr-o padure este sa te folosesti de ceea ce ai acolo si sa incerci cat mai mult sa eviti taierea copacilor. In viitor, atunci cand o parte a trail-ului va fi facuta....cred ca lumea va fi bucuroasa sa vad ca frunzisul copacilor apara de ploaie sau prea mult soare. Doare sa vezi cum ploaia iti darama constructiile si stii ca in loc sa faci modificari sau sa construiesti lucruri noi stai si repari. Ore de munca pierdute de pomana. In alta ordine de idei, credeam ca trail trebuie sa fie cat mai underground.

@jan constantin nicolaescu - daca tot exista m-ar interesa sa stiu si eu :). caut de zor ceva in Bucuresti.

mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#272482 12 ianuarie 2013 la 23:19

daca vrei sa vi maine sa vezi padurea si proectul poti venii.te iau cu masina

Andreea Manole

Trimite mesaj
Posturi: 3
Subiecte: 1

#272567 13 ianuarie 2013 la 22:27

buna. din pacate, daca mie imi era adresat mesajul.....l-am vazut cam tarziu si era mult prea din scurt . dar tare mi-ar placea sa-mi spui una alta despre proiect ;)

victor balan

Trimite mesaj
Posturi: 250
Subiecte: 4

#272569 13 ianuarie 2013 la 22:48

Astazi am fost cu mihai si inca niste oameni la locatie si am vazut despre ce e vorba. Ce pot sa spun e ca nu ne trebuie decat dorinta si implicare, e un loc foarte frumos cu foarte mult potential si nu e departe de bucuresti! Pacat ca nu au venit si alti oameni. Implicarea e cheia succesului, sper din tot sufletul sa ducem la bun sfasit acest proiect si sa promovam velosportul si acest ritm de viata!

+4
mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#272574 13 ianuarie 2013 la 23:36

am masurat la pas poienita si are 75 de pasi cu 150, dar daca este nevoie o marim.insa trebuie sa avem un plan bine pus la punct.

ultima modificare: 13 ianuarie 2013 la 23:51

+1
mihai ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 1

#272577 13 ianuarie 2013 la 23:53ultima modificare: 14 ianuarie 2013 la 16:44

+6

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Discutate recent

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2019 DirtBike.ro