Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Bicicleta treking electrica Yamaha Haibike Sduro 5.0 an 2017


Gheorghe Dencan

Trimite mesaj
Posturi: 3
Subiecte: 1

#402860 18 septembrie la 22:11

Multumesc pentru privilegiul de a ma primi in rindul iubitorilor de biciclete. Am 67 de ani si merg pe bicicleta de la 7 ani. A fost si este principalul mijloc de locomotie pentru mine,fie iarna,fie vara.
Baieti, decurind,am achizitionat o bicicleta treking electrica marca Haibike,motorizare Yamaha,model Sduro 5.0, an 2017.
Am achzitionat-o fara baterie ,fara display. Am cumparat ambele accesorii.La punerea in functiune a display-ului,acesta porneste normal,dar dupa 3-4 secunde se stinge.Am pus un alt display de la alta bicicleta ce functioneza,acelasi lucru se intimpla.
Bateria care am cumparat-o,este incarcata full. Toate cele 4 LED-uri se aprind.Tot asa,dupa 3-4 secunde ,si celelalt display,cel al bicicletei functionale,s-a stins.
Concluzia este simpla : display-ul nu ramine aprins, din cauza bateriei.Am pus bateria de la bicicleta functionala pe bicicleta mea . Merge fara probleme
.Care este cauza ? Desi bateria mea este incarcata,la pornirea display-ului,dupa 3-4 secunde ,acesta se stinge .
Va multumesc.

Calin Neagu

Trimite mesaj
Posturi: 2511
Subiecte: 8

#402864 19 septembrie la 06:18

Electricele ce se vând așa, fără baterie/ display cel mai probabil sunt furate de afară.
Ori ăla știa că are probleme și de asta ți-a vandut-o așa..

Fa ce poți și returneazo... cine știe ce incompatibilitate are.
Sau daca zici că merge cu o baterie folosește-o cu aia.

ultima modificare: 19 septembrie la 06:23

Gheorghe Dencan

Trimite mesaj
Posturi: 3
Subiecte: 1

#402865 19 septembrie la 08:19

Poate nu am fost destul de clar.
Am pus pe bicicleta mea ,o baterie care am primit-o de proba de la bicicleta unui prieten si functioneaza perfect. Deci, bicicleta ce am cumparat-o ,este perfect functionala.
Am pus bateria ce am cumparta-o la mina a doua, pe bicicleta prietenului si display-ul de pe bicicleta lui s-a stins.
E simplu de dedus ca bateria ce am cumparat-o eu,are ceva probleme.
De aceea vreau sa intreb, daca pe o bicicleta,modelul celei din titlul topicului ,care este functionala, se pune un display si o baterie noi, compatibile cu modelul,aceasta ar trebui sa functioneze,fara o setare ,sau alta operatie ?
Multumesc.

Gelu Vlad

Trimite mesaj
Posturi: 1088
Subiecte: 2

#402867 19 septembrie la 10:05

Ce baterie ai pus? Originala Yamaha sau aftermarket? E noua sau ai cumparat-o de pe piata secundara (olx). Asta e simptom clar de baterie aftermarket sau contrafacuta. Cauza e ca display-ul Yamaha nu accepta baterii aftermarket sau contrafacute pentru ca pot sa ia foc cand le incarci/descarci si dupa aia se trezesc cu procese pe cap. Alt motiv este ca isi protejeaza investitia. O baterie Yamaha costa dublu sau triplu fata de una aftermarket. Uneori chiar si produse originale iau foc (vezi incidente cu telefoane Samsung, autovehicule electrice Tesla si Hyundai). Bateriile au de cele mai multe ori in ele un chip ca sa fie recunoscute de restul sistemului. Daca e baterie Yamaha ar putea fi foarte bine sa fie contrafacuta sau defecta. O baterie originala defecta ar trebui sa afiseze un cod de eroare pe display. Daca e baterie originala ar putea avea terminalele murdare. Ia alcool izopropilic, cateva scobitori si curata-le.

https://www.pedelecs.co.uk/forum/threads/third-party-battery-issue-yamaha.28805/

Manual de service:
https://charged.bike/Downloads/x94_series.pdf

ultima modificare: 19 septembrie la 10:21

+1
Gheorghe Dencan

Trimite mesaj
Posturi: 3
Subiecte: 1

#402868 19 septembrie la 20:28

Da, bateria am luat-o de pe OLX,nu este noua,dar parerea mea este ca e fabricata de Yamaha. Nu are nimic in plus,sau in minus fata de bateria ce am luat-o pentru proba de pe o bicicleta functionala.
Evident,am luat legatura cu domnul de la care am cumparat-o,omul mi-a spus ca bicicleta pe care a fost luata a functionat cu aceasta baterie,este cooperant si daca voi curata terminalele bateriei,cum le-am curatat si pe cele ale suportului display si nu porneste,mi-a spus sa i-o trimit inapoi. Omul mi-a spus ca mai are o baterie de 400Wh. Acum voi vedea . Cred ca ma voi reorienta ,am gasit in Spania baterie originala,noua,la 600 euro.
Din start m-am gindit sa iau atit display-ul,cit bateria si incarcatorul originale.
Multumesc specialistilor pentru raspunsurile primite si nu in ultimul rind, celor care au avut amabilitatea sa citeasca subiectul acestui topic.
Multe salutari si succes tuturor in activitate !
dencan

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Discutate recent

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2019 DirtBike.ro