De la singlespeed la mai multe viteze


Adi M

Trimite mesaj
Posturi: 4
Subiecte: 1

#426217 9 august la 14:05

Salut. Am o intrebare, daca ma puteti ajuta. Am o bicicleta single speed fixie.inc si imi cam da batai de cap faptul ca are doar o viteza. Imi place mult bicicleta si nu as vrea sa o schimb. In mare parte e decent de pedalat, dar ocazional am de urcat dealuri (Cluj) si la deal e prea greu de pedalat, la vale prea usor. Este vreo solutie de a avea macar 2 viteze, una mai usoara pentru urcat si una mai grea pentru coborat si mers constant ? Multumesc

Un fost membru
Posturi: 4205
Subiecte: 5

#426218 9 august la 15:35

Da, se numeste Sturmey Archer. Probabil ca nu ai rutare pentru cablu de scbimbator si atunci va trebui sa iei varianta cu schimbat viteza cand pedalezi in spate. De exemplu Pegas echipeaza modelul Pegas Clasic cu butucul respectiv cu doua viteze.
Sturmey Archer S2, 2 viteze integrate, 36H

ultima modificare: 9 august la 15:37

ALIN BOLOGA

Trimite mesaj
Posturi: 30
Subiecte: 11

#426505 10 septembrie la 10:48

Pai daca ai un single speed si pe care-l poti schimba in fixed gear de ce sa-i strici farmecu si sa i pui viteze? Mai bine cauti un fixed gear calculator(surplace) si iti adaptezi raportu (foaie/pinion) si rezolvi treaba. Acum depinde si ce stil de pedalat preferi. Eu,merg pe un fixed si am 48/14 si 165mm lungime brat pedalier,plec mai greu de pe loc dar la drum intins,in cadenta merge treaba cu pedalatul. Sunt curios ce angrenaj si pinion ai tu

Adi M

Trimite mesaj
Posturi: 4
Subiecte: 1

#426534 13 septembrie la 13:06

Pedalierul e cel de fabrica, de fixie.inc. Nu am idee ce rapoarte are, dar oricum, chiar daca schimb rapoartele sa-mi fie mai usor la deal, tot va fi prea usor de pedalat la vale, nefiind un oras plat. Intre timp am mai vorbit cu persoane de la service-uri de biciclete si mi-au spus ca nu se pot pune viteze datorita cadrului. Am pus-o oricum la vanzare si voi cauta ceva de trekking/gravel. Va multumesc !

Adrian Damian

Trimite mesaj
Posturi: 1052
Subiecte: 13

#426536 13 septembrie la 13:59

Fara suparare, dar pretul cerut de tine e cam dublu fata de ce se gaseste pe piata pt aceeasi Fixie Inc sau similar. Nu e nici un otel superior, nici Aventon sau Dosnoventa.
Poate iti gasesti "clientul" oricum . Spor !

Un fost membru
Posturi: 4205
Subiecte: 5

#426537 13 septembrie la 15:08

Stai in Zorilor sau de ce vrei sa urci dealuri cu ea? Ti-e teama ca daca ii schimbi rapoartele faci spin out cand ii dai blana la vale in oras printre masini? Fii mai bine stresat ca ii dai pedala, nu poti frana in timp util si te accidentezi. Deci chiar te avantajeaza un raport mai mic, mai ales ca ai si ruperi de ritm la semafoare si treceri de pietoni. Clujul e plin de soferi nebuni care pot sa te omoare, pietoni inconstienti care risca sa se sinucida si curieri pe bicicleta din Asia sau Africa, care circula ca la ei acasa. Cu ultimii avem noroc ca s-au mai obisnuit soferii sa mearga cu mai multa bagare de seama pe langa biciclisti, sa nu mai depaseasca la milimetru si sa nu mai claxoneze "preventiv".

O fixie inc in stare buna ca a lui e pe acolo, desi eu n-as plati banii aia pe asa ceva cand poti sa-ti cumperi o cursiera clasica, mult mai utila. E drept ca nu e asa cool si nu poti juca bike polo pe ea.

ultima modificare: 14 septembrie la 10:41

Adi M

Trimite mesaj
Posturi: 4
Subiecte: 1

#426565 19 septembrie la 09:52

Adrian Damian: Fara suparare, dar pretul cerut de tine e cam dublu fata de ce se gaseste pe piata pt aceeasi Fixie Inc sau similar. Nu e nici un otel superior, nici Aventon sau Dosnoventa.
Poate iti gasesti "clientul" oricum . Spor !

tocmai pentru ca imi place, n-am pus-o s-o vand repede, daca nu reusesc sa o dau la pretul asta o pastrez si nu ma deranjeaza.

Adi M

Trimite mesaj
Posturi: 4
Subiecte: 1

#426566 19 septembrie la 09:57

Gelu Vlad: Stai in Zorilor sau de ce vrei sa urci dealuri cu ea? Ti-e teama ca daca ii schimbi rapoartele faci spin out cand ii dai blana la vale in oras printre masini? Fii mai bine stresat ca ii dai pedala, nu poti frana in timp util si te accidentezi. Deci chiar te avantajeaza un raport mai mic, mai ales ca ai si ruperi de ritm la semafoare si treceri de pietoni. Clujul e plin de soferi nebuni care pot sa te omoare, pietoni inconstienti care risca sa se sinucida si curieri pe bicicleta din Asia sau Africa, care circula ca la ei acasa. Cu ultimii avem noroc ca s-au mai obisnuit soferii sa mearga cu mai multa bagare de seama pe langa biciclisti, sa nu mai depaseasca la milimetru si sa nu mai claxoneze "preventiv".
O fixie inc in stare buna ca a lui e pe acolo, desi eu n-as plati banii aia pe asa ceva cand poti sa-ti cumperi o cursiera clasica, mult mai utila. E drept ca nu e asa cool si nu poti juca bike polo pe ea.


de obicei traseul pe care il fac cu bicicleta e pe la fabrica de bere sau plopilor. Nu am probleme cu franarea, conduc zilnic si masina prin cluj si am invatat cat de cat sa intuiesc ce vor sa faca ceilalti. Oricum prin oras de obicei aleg traseul cu pista de biciclete sau mai putin circulat de masini, chiar daca e putin mai lung. Si da, fac spin out la vale, spre Floresti de exemplu, unde ma ajuta sa merg cu viteza ca sa tin pasul cu traficul

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

 
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×