Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Recomandare lant pentru bicicleta rockrider


Alex Alexandru

Trimite mesaj
Posturi: 1
Subiecte: 1

#402772 saptamana trecuta joi la 16:35

Astazi am incercat sa schimb prima mea pană la bicicleta și nu numai că nu am reușit să pun cauciucul pe roată, însă când am zis să o las așa și să montez numai roata fără cauciuc și să merg cu ea la un băiat care se pricepe, m-am lovit de altă problemă : lantul! Nu am știut să pun cum trebuie și acum s-a încurcat lanțul,a căzut de pe foi și e blocat lanțul intre cadru și pedală ; este și în forma de x și în plus de asta are o bulă sau cum să zic... A făcut lanțul un nod care nu se mai desface. Am montat roata înapoi, dar lanțul e blocat cu totul și oricum voiam să înlocuiesc lanțul, dar nu în aceste circumstanțe. Am forjat lanțul cam 3000 km din Iunie 2019, lună în care am cumpărat bicicleta. Iar de vreo două luni, atunci când pedalam, lanțul scotea un sunet ciudat ca un picurat de apă "pic-pic". Nu era enervant însă nu era normal să facă așa pentru ca atunci când am cumpărat bicicleta nu se auzea. Este și prima bicicletă, nu știu nimic despre biciclete, iar pana am încercat să o repar după tutoriale găsite pe YouTube. Dar nici asa nu a mers momentan. Pot spune că astăzi am fost Dorel în acțiune.

Va rog frumos să îmi recomandați un lanț pentru bicicleta mea. Aceasta este bicicleta :https://www.decathlon.ro/bicicleta-mtb-rockrider-st-100-id_8400336.html


Iar dacă schimb lanț , va trebui schimbat și pinioane și foi și tot ce ține de transmisie? Dacă da, vreau să îmi atașați link-uri cu piesele de care am nevoie.

Vă mulțumesc!

Gelu Vlad

Trimite mesaj
Posturi: 1042
Subiecte: 2

#402773 saptamana trecuta joi la 17:56

https://www.playbike.ro/produs.php?id_produs=50644

Te duci la ei la magazin sa ti-l monteze. Vezi la contact.

Ca sa montezi cauciucul ia-ti niste leviere din plastic. Cele din Decathlon sunt ieftine si bune. Altele nu am folosit dar banuiesc ca sunt ok si de la SKS, Continental, Schwalbe etc.

ultima modificare: saptamana trecuta joi la 21:10

+1
Calin Neagu

Trimite mesaj
Posturi: 2480
Subiecte: 8

#402775 saptamana trecuta joi la 20:55

Alternative la playbike:
- Bikeserv, aproape de Playbike
- Bikelab, in Steagu, zona strazii Baba Novac

Le gasesti usor pe net.

Si pe viitor daca nu te pricepi urmareste intai 1-2 tutoriale pe youtube.. oricum daca lantul nu e prea blocat se salveaza.

ultima modificare: saptamana trecuta joi la 20:57

+1

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Discutate recent

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2019 DirtBike.ro