Reglare deraior fata


Ruben Poenar

Trimite mesaj
Posturi: 5
Subiecte: 3

#402090 7 august 2019 la 18:41

Salut !
Vreau sa va cer ajutorul la reglarea unui deraior Shimano Tourney pentru foi.
Astăzi am desfăcut cablul de la deraior pentru ca mi se parea cam întins, dar când l-am pus inapoi nu imi mai schimba foile.
L-am întins inapoi, dar schimba foarte greu din maneta (trebuia împinsă cu toată mâna maneta) si pe langa asta, lantul se freca de deraior.
Am desfăcut suruburile ( L si H ) pentru a regla poziția deraiorului, dar ce sa vezi... acum nici nu mai schimba si mai freacă si lantul de deraior.
Cum ar trebuii reglat cablul, deraiorul, (tensiunea cablului).
Bicicleta este GT Aggressor Sport 2017.
Multumesc !

Calin Neagu

Trimite mesaj
Posturi: 5426
Subiecte: 16

#402094 7 august 2019 la 19:49

Salut, reglarea deraiorului fata e MULT mai dificila ca a celui spate.
Mai ales la astea ieftine, unde foile probabil nu-s perfect drepte..
Deci daca n-ai inclinatii si rabdare pt asa ceva mai bine mergi la un service, aia fac in cateva minute ce unui novice ii ia minim 1 ora.. atat mi-a luat mie primul reglaj la un rockrider cu angrenaj cu foile strambe

Altfel cauta pe youtube 'how to adjust front derrailleur"

ultima modificare: 7 august 2019 la 19:57

+2
Marius Valeanu

Trimite mesaj
Posturi: 216
Subiecte: 23

#402142 8 august 2019 la 13:08

N-as zice ca e o treaba dificila doar ca necesita rabdare si un stand de reparatii sau un suport d-ala cum au cel de la Decathlon care-ti ridica roata din spate (https://www.decathlon.ro/suport-spate-bicicleta--id_8241260.html, mi se pare foarte util pentru aproape orice ai de facut la bicicleta, de la spalat la reparatii, inclusiv tren de rulare), e foarte greu (daca nu imposibil) sa-l reglezi cu bicicleta intoarsa invers. Tutoriale, inclusiv in limba romana (reglare schimbator foi in google), sunt din belsug, mare atentie la plasamentul vertical (~ 2mm fata de foaia mare) si paralelismul cu foile, odata ce l-ai fixat corect pe cadru nu e mare branza.

ultima modificare: 8 august 2019 la 15:27

+1
Cristian Marian

Trimite mesaj
Posturi: 932
Subiecte: 5

#402151 8 august 2019 la 15:58

Slabeste cablul,apoi regleaza din cred ca low(daca te uti cu atentie la schimbator ai sa vezi care e surubul ,cel pe care se sprijina schimbatorul liber)umbli la surub pana nu mai atinge de nimic chiar si merge frumos pe foaia mica.apoi prinzi cablul dar sa fie intins si tragi de schimbator sa urce pe foaia/foile mai mari.sa ia grija si la limita de la foaia mare sa nu sara.mai jonglezi usor pe acolo din celalalt surub de reglaj Hai ca nu-i operatie pe creier :) Succes

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

 
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×