Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Marime cadru L sau XL


Mihai Avram

Trimite mesaj
Posturi: 8
Subiecte: 3

#407680 2 iunie la 00:55

Salut! Vreau sa lamuresc odata si pentru tot deanuna ce marime sa aleg.
Am 1.86 si ma tot gandesc daca sa aleg un L sau un XL. Sincer, e dezamagitor ca din 142 biciclede de DH sunt doar 3 cu marimea XL. Observ ca in Romania gasesti mai greu marimea XL. Sub L nu discut, nici nu cred ca se pune problema.
Deci, ce e de facut, sa fac o bicicleta pe piese? Sa aleg una L? Chiar nu stiu. Sunt cateva cu marimea L destul de interesante, dar totusi, nu la fel de accesibile ca cele de la M in jos, ciudat, zici ca toti riderii sunt maxim L, ar trebuii sa fie mai multe marimi in Romania, dar ce sa facem.
Seara faina!

. bibi

Trimite mesaj
Posturi: 3387
Subiecte: 14

#407684 2 iunie la 01:36

La 1,86 mergi pe L!

+1
Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5735
Subiecte: 66

#407688 2 iunie la 07:27

Depinde de producător. Multe biciclete sunt încă prea scurte și și riderii de M se dau cu L, deci mai bine XL. Deși, depinde, cum spuneam, de marcă. Teoretic, la 1.86 m ești la limită pentru un L, așa ar fi logic să fie. Dar cum cele mai multe sunt mici, e bine să te uiți la XL-uri. Și și așa mărimea asta e orientativă. Caută datele de REACH, că ele contează cel mai mult! Pentru DH la înălțimea ta, nu are sens să te uiți la nimic sub 460 mm reach. Poate doar dacă ai mâinile disproporționat de scurte.

Și nu, nu ”ar trebui” să fie mai multe mărimi în România. Pentru cine să fie? Pentru care scenă? Pentru care rideri? Pentru care concursuri? Pentru ăia care cumpără SH din Anglia de pe PinkBike și se bucură la Hope și Saint, când ei nu știu bunnyhop? Sau pentru ăia care glorifică Canyon, YT și ce se mai vinde pe internet, dar în același timp au pretenția ca magazinele și industria locală să organizeze și să sponsorizeze curse? De ce să ții biciclete de downhill pe stoc în România în general? Nu ai de ce! E suicid comercial, mii de Euro blocați pe degeaba. Magazinul meu local e unul care vinde destul de bine biciclete de toate felurile, inclusiv unele destul de scumpe. Cred că în ultimul an am văzut la ei maxim trei biciclete noi de DH. Celelalte două magazine relevante de la noi nici nu cred că au avut bițe de DH noi în ultimii trei ani. Cred că asta spune totul. Dar mno, sigur o să se înghesuie anul viitor Canyon, YT și Commencal, poate Radon, să organizeze aici o serie de curse de DH pentru clienții lor rumâni!

Mx

+6
Mihai Avram

Trimite mesaj
Posturi: 8
Subiecte: 3

#407722 3 iunie la 00:30

Pai da, dl. Maximilian, dar noi ce facem? Unde gasim cadre XL cand acestea sunt rare la noi si mai costa enorm pentru cine vrea sa se apuce de DH. Uitati-va si dvs, cum am zis, din n anunturi, doar 3-4 marime XL si alea din carbon cu preturi mari. Ziceati dvs. de maini, nu le am scurte, cred ca nici dvs. la 1.91 nu le aveti scurte, deci stiti cum e. Ce e de facut, sa fac pe piese? Sa caut ce anume?

ultima modificare: 3 iunie la 00:34

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5735
Subiecte: 66

#407723 3 iunie la 00:43

Să cauți un L generos ca reach și să înțelegi că ai neșansa de a fi mai înalt decât media și și că bicicleta o să fie cu atât mai scurtă cu cât e mai veche. Stai cuminte și vânează, așa am făcut și eu. Intense-ul meu e un L normal, nu subdimensionat, pentru era lui (2012), dar e depășit de mai toate bicicletele noi.

Mihai Avram

Trimite mesaj
Posturi: 8
Subiecte: 3

#407820 4 iunie la 11:10

Recomandati o anumita marca sau asprecte?

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5735
Subiecte: 66

#407834 4 iunie la 12:48

Nu. Contează mult ce buget ai și ce e pe piață și de unde vrei să cumperi.

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Discutate recent

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2020 DirtBike.ro