Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Cadrele de fier si rugina


Eduard Motoi

Trimite mesaj
Posturi: 606
Subiecte: 22

#320566 30 iunie 2014 la 05:35

Salutari. Am inceput sa ma intreb in ultimul timp care e relatia dintre cadrele de fier si rugina. Incep prin a spune ca desi am vazut o gramada de biciclete vechi cu cadre din fier(multe cu vopseaua originala), nu-mi amintesc sa fi vazut prea multe cu puncte de rugina, si ma intreb de ce. Din experienta personala, pot spune ca am acasa un cadru cu tubulatura Columbus fabricat prin 1983 care, desi a fost revopsit la un moment dat, acum incepe sa prezinte cateva puncte de rugina pe cadru si mai multe pe furca.

Pe de alta parte, am si un cadru Centurion(Germania) fabricat prin 1990 care, desi are vopseaua originala care a sarit in mai multe locuri, nu prezinta nici un semn de rugina. Acum 7 zile am petrecut circa 20 de minute in ploaie deasa, dupa care am lasat bicicleta sa se usuce. Din nou, pur si simplu nu a aparut rugina nici pe metalul expus unde a sarit vopseaua- ceea ce mi se pare putin ciudat.

Pana si pe jantele din aluminiu au aparut mici pete(si pe pipa de la Columbus), semne tipice ale coroziunii specifice aluminiului, dar cadrul nu are nimic, in afara de vopseaua decolorata si sarita.

Adica, nici tabla de Audi nu rezista dupa ce metalul e expus, de ce la cadrele din fier de la biciclete ar fi altfel? O explicatie ar fi aliajul folosit, desi nu sunt in masura sa spun cum afecteaza elementele constitutive ale aliajului rezistenta coroziva.

O sa pun capat aici observatiilor mele, cu o intrebare: Cat de normal e ca un cadru din fier sa rugineasca, si cam dupa ce interval de timp dupa fabricare e normal sa apara primele puncte de rugina?

Stefan Cangri

Trimite mesaj
Posturi: 41
Subiecte: 2

#320567 30 iunie 2014 la 06:08

Multi producatori au diferite metode de protectie.
La cele care nu ruginesc sunt sigur ca au fost tratate intr-un fel, cel mai probabil baie de zinc.

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Discutate recent

Parteneri


Termeni și condiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2021 DirtBike.ro