Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Acciddent


radu gligor

Trimite mesaj
Posturi: 14
Subiecte: 6

#376836 8 ianuarie la 23:38

Salut. In urma cu o saptamana am avut un accident intr-un sens giratoriu ,soferul a fost declarat vinovat ,eu am primit asigurarea acestuia ca sa imi repar bicicleta ,intrebarea mea este ,o sa imi schimbe cadrul si ergopowerele ?ele au fost zgariate puternic ,cadrul are o zgarietura urata pe furca si pe furca din spate cateva zgarieturi mici si ergopowerele sunt zgariate urat problema e ca piesele au fost noi ,imi e frica ca am raman cu ele asa deoarece nu stiu cate stie un inginer constatator despre biciclete

Cristian Marian

Trimite mesaj
Posturi: 810
Subiecte: 5

#376838 9 ianuarie la 07:28

Vezi la constatare ce zice,dar e ca la masini,ce nu se poate repara se inlocuieste,problema e sa le considere (zgarieturile) ca produse in accident la asta sa ai grija si sa te "lupti".
P.S. Sa mergi cu tatal tau sau cu cineva mai matur si cu experienta .Succes si bine ca nu ai patit nimic!

+1
bogdan coada

Trimite mesaj
Posturi: 85
Subiecte: 9

#376840 9 ianuarie la 08:11

si sa ne tii la curent cu ceea ce rezolvi.

Florian Radu

Trimite mesaj
Posturi: 48

#376842 9 ianuarie la 10:38

Salutare, in situatia mea, s-a deplasat inspecturul de dauna si a facut niste constatari si a intocmit proces verbal. Pentru daunele pe care acesta nu le-a notat, a trebuit sa aduc un deviz tehnic, constatare din service. Spor!

radu gligor

Trimite mesaj
Posturi: 14
Subiecte: 6

#376853 10 ianuarie la 08:21

Am fost azi la un service autorizat si mi-au facut un deviz pentru un cadru nou si ergopowere noi acum trebuie sa ma intalnesc cu un inginer constatator pentru aprobarea lui

+1
bogdan coada

Trimite mesaj
Posturi: 85
Subiecte: 9

#376854 10 ianuarie la 10:22

service autorizat auto? sau de care?

radu gligor

Trimite mesaj
Posturi: 14
Subiecte: 6

#376857 10 ianuarie la 16:37

nu ,service autorizat pentru biciclete ,am fost si au zis ca nu prea am sanse sa primesc piese noi doar pentru cateva zgarieturi :( poate doar ceva bani maxim 1000 de lei

JDM Al Khalid

Trimite mesaj
Posturi: 1921
Subiecte: 12

#376858 10 ianuarie la 17:01

Deci ai fost la "service autorizat pentru biciclete", indiferent ce o insemna asta si baietii sint si juristi in timpul liber de si-au dat seama ca nu primesti banii? Ai vorbit cu cineva de la asigurator? Ce a spus respectivul?
De asemenea, ai fost la politie?

radu gligor

Trimite mesaj
Posturi: 14
Subiecte: 6

#376859 10 ianuarie la 17:19

inca nu am vorbit cu nimeni de la asigurari dar am sa ma intalnesc zilele astea cu un inginer constatator care va decide daca am sa primesc piese de schimb sau nu, am fost si la politie si am primit procesul verbal care arata ca am fost nevinovat si o autorizatie reparatie ,am sa primesc devizul cu piesele care trebuie inlocuite de la magazinul respectiv de biciclete dar factura ajunge pe la suma de 5000 de lei si cei de la magazin/service cred ca nu o sa imi primesc acele piese ,acum astept sa vad ce o sa spuna inginerul constatator

Buzan Silviu

Trimite mesaj
Posturi: 54
Subiecte: 7

#376860 10 ianuarie la 18:09

Ce bicicleta ai avut ?

JDM Al Khalid

Trimite mesaj
Posturi: 1921
Subiecte: 12

#376861 10 ianuarie la 18:29

Nu stiu ce pierzi timpul prin magazine in loc sa mergi la asigurator. Intii mergi la politie, cu pv-ul mergi la asigurator. Asiguratorul iti spune ce ai de facut mai departe.
De asemenea, nu exista nici un fel de "inginer constatator", sint doar niste trepadusi care fac poze si completeaza formulare.

+1
Teodor-Mihail Sivu

Trimite mesaj
Posturi: 619
Subiecte: 33

#376862 10 ianuarie la 20:19

Pune si niste poze.

Urmeaza toti pasii legali, mai mult de atat nu cred ca ai ce sa faci. Daca nu esti multumit si crezi ca esti dezavantajat cu ce ti ofera asiguratorul si ai timp si bani, il poti da in judecata pe cel vinovat de producerea accidentului pentru a ti recupera pagubele.

In ipoteza in care cadrul si restul pieselor sunt intacte structural si doar zgariate, 1000lei ar fi o suma echitabila. Daca au si indoituri atunci eu cred ca ar trebui inlocuite cu unele noi.

ultima modificare: 11 ianuarie la 01:41

Radu Velicu

Trimite mesaj
Posturi: 591
Subiecte: 54

#376888 11 ianuarie la 22:54

Greu sa treci peste devizul serviceului. Din moment ce tu nu deti un atestat conform caruia poti face un asemenea deviz nu poti delibera asupra corectitudinii acestuia. Prin urmare firma asiguratoare nu are incotro decat sa dea frau liber demersurilor facute si sa achite reparatiile. Daca serviceul este acceptat de firma asiguratoare atunci ei decid ce si cum.

Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#376890 11 ianuarie la 23:21

Conform legii, tamponarea soldată DOAR cu pagube materiale se anunţă la societatea de asigurări (constatator) în termen de 48 de ore. Telefonic. Firma constatatoare face o programare când să vă prezentaţi la sediu (care, de regulă, se află în incinta unui service auto cu care asiguratorul are contract de reparaţii) pentru a da declaraţii. Amândoi, atât vinovatul, cât şi păgubitul. Înţeleg că au trecut demult cele 48 de ore. Ai anunţat la firma care a emis poliţa de asigurare a şoferului ?
De asemenea, în momentul producerii incidentului, trebuia încheiată acea Înţelegere amiabilă între tine şi şofer, unde sunt trecute datele de identificare ale fiecăruia, cât şi daunele materiale rezultate în urma tamponării. Fără înţelegerea respectivă niciun agent constatator nu te bagă în seama. Ai o astfel de Înţelegere ?
Mai mult, în urma unei înţelegeri amiabile, vinovatul trebuie să pună la dispoziţia păgubitului copii după buletin, talon, permis conducere. Le cere agentul constatator. Ai copii după actele şoferului ?
Spui că şoferul a fost declarat vinovat. De cine ? S-a deplasat poliţia la faţa locului ? Ai un proces verbal încheiat de poliţie ?
Pe ce bază ţi-a dat şoferul asigurarea lui ? Doar aşa, "ia-o şi descurcă-te" ? E egală cu zero, atâta timp cât nu există Înţelegerea amiabilă.
Presupunem (prin absurd) că unui agent constatator i se face milă de tine şi te invită pe la el. Cum îi dovedeşti că pagubele de la bicicletă sunt rezultatul unei tamponări cu un şofer oarecare ?

JDM Al Khalid

Trimite mesaj
Posturi: 1921
Subiecte: 12

#376893 12 ianuarie la 09:58

Intelegerea amiabila poate fi incheiata doar intre posesori de polite RCA. Ce treaba un biciclist cu asta? De asemenea, chiar daca ar fi fost vorba de doi posesori RCA, ce cauta expresia "trebuie incheiata" !? Intelegerea amiabila este o procedura facultativa, poti merge linistit DOAR la politie. Daca ai fi avut ceva experienta cu asa ceva, ai sti ca inclusiv politistii recomanda evitarea "amiabilei" si e bine sa mergi direct la politie.

Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#376896 12 ianuarie la 11:35

Înţelegerea amiabilă este o formă de constatare a daunelor care se realizează direct între părţile implicate tocmai pentru a se evita deplasarea la poliţie pentru orice rahat de oglindă spartă, bară înfundată, portieră zgârâiată. E perfect legală procedura şi are ca scop tocmai degrevarea organului de poliţie, eliminarea cozilor infernale de la birourile de Accidente Uşoare.
Da, este o procedură facultativă, dar legală şi se evită deplasarea la organul de poliţie.
Sigur, acum poliţia recomandă evitarea, dar din oftică, pt că s-au prins cum stă treaba: soferi băuţi care produc accidente, neacordări de prioritate, treceri pe roşu etc. Pentru toate astea, poliţia dădea amenzi şi ridica permise. Acum nu prea mai au cum, şoferii încheie amiabila, poliţia rămâne cu buza umflată. Atâta vreme cât amiabila e legală şi acceptată de orice societate de asigurări, poliţia o cam suge.
Şi da, am avut de-a face cu aşa ceva, dar nu am avut nicio treabă cu poliţia. Nici nu s-a pomenit de poliţie, vinovatul şi-a recunoscut vina, a fost încheiată amiabila, eu m-am prezentat la agentul constatator, mi-am reparat maşina cu rca-ul vinovatului şi cu asta basta. Nicio poliţie, nu ore întregi de stat la coadă. Rapid, comod. Ce recomandă poliţia, să stăm pe la uşile lor cu orele ?! Ca să facă exact ce am făcut eu în 20 de minute ?!

Alin Ilie

Trimite mesaj
Posturi: 9

#376899 12 ianuarie la 12:36

"soferul a fost declarat vinovat ,eu am primit asigurarea acestuia ca sa imi repar bicicleta"
"am fost si la politie si am primit procesul verbal care arata ca am fost nevinovat si o autorizatie reparatie"

Atata timp cat exista un proces verbal eliberat de politie discutia despre "amiabila" este egala cu zero.

"Fără înţelegerea respectivă niciun agent constatator nu te bagă în seama" - Total gresit, exista proces verbal eliberat de politie

La ce firma are asigurarea vinovatul?
Agetul poate incerca se te faca cu serviceul de biciclete ca nu-i convine lui si vrea service autorizat de producatorul bicicletei

Pe amiabila te freaca agentul cum vrea el, cu proces verbal eliberat de politie il freci tu pe el cum vrei
Ex: amiabila - trage de tine sa iti inpuna unde sa repari masina
proces verbal - o repari unde vrei tu (service autorizat sa fie)
Cadrul mai este drept? A fost verificat?

ultima modificare: 12 ianuarie la 12:40

JDM Al Khalid

Trimite mesaj
Posturi: 1921
Subiecte: 12

#376901 12 ianuarie la 12:56

Exact cum zice Alin. cu amiabila asiguratorul te freaca pe toate partile, inclusiv poate considera amiabila nula in caz ca exista suspiciuni de frauda. PV-ul eliberat de politie nu poate fi contestat de asigurator decit in instanta.

Alin Ilie

Trimite mesaj
Posturi: 9

#376903 12 ianuarie la 13:15

@radu gligor
Tu esti bine, ai patit ceva?
Ce ai rezolvat?

Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#376904 12 ianuarie la 13:47

Absolut corect, dacă există un pv de la poliţie, discuţia cu amiabila nu îşi are rostul.

În pv sunt trecute şi daunele bicicletei ? Asiguratorul e obligat să ţină cont de tot ce a constatat şi a scris poliţistul în pv. În eventualitatea că se implică să îţi repare bicicleta, asiguratorul nu va repara decât ce a scris poliţia în pv. Nimic altceva.

În afară de copia poliţei de asigurare a vinovatului mai ai vreo copie de la el ? Buletin, permis, talon ? Ai nevoie de ele la agentul constatator. În principiu, e necesară şi prezenţa vinovatului cu maşina lui. Constatatorul întocmeşte un dosar de daună, în care sunt cuprinse pagubele ambelor vehicule implicate. Rămâne de văzut dacă şi cum te înţelegi cu constatatorul.

Al Khalid - tocmai de aceea constatatorul solicită prezenţa tuturor părţilor implicate în eveniment, pentru a constata cu ochii lui dacă pagubele declarate în amiabilă sunt conforme cu realitatea. Evident, dacă ai minţit în amiabilă, constatatorul te înhaţă imediat. Altfel, nu are niciun motiv să declare nulă amiabila.

Marius Marcus

Trimite mesaj
Posturi: 609

#376906 12 ianuarie la 14:15

Valdone, ai mai avut accident? doar ce scrie politia crezi tu ca se repara? serios? in care tara?
Se prezinta ambii la sigurator, se investigheaza si atunci se hotaraste ce anume se schimba/ repara pe asigurare. In cazul masinilor chiar se merge mai departe si se pot trece la dosar alte piese(care nu se vad la prima vedere din exterior), care se constata a fi defecte in urma demontarii si inceperii reparatiei. Despre ce vorbim aici?
Te inhata pe dracu, wtf man?
poate daca intri la frauda si te prinde ca ai inscenat sau a facut ala asigurarea dupa accident, etc.

ultima modificare: 12 ianuarie la 14:55

-1
Laurentiu Anton

Trimite mesaj
Posturi: 523

#376911 12 ianuarie la 15:02

CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,CONSTATATORUL,

TE INHATA IMEDIAT!!!!

-2
Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#376913 12 ianuarie la 15:24

Marius, eu mă refeream strict la subiectul de faţă. Ce a scris poliţia referitor la daunele bicicletei.
Da, la autoturisme se merge mai în profunzime, pot fi daune ascunse care nu se observă decât după demontare. Acolo e altă treabă, sunt piese călare peste alte piese. La o bicicletă ce dracu poate fi ascuns şi inaccesibil unei prime analize ?!

Plus că nu eu am lansat ipoteza cu înhăţatul. Explică-i lui Khalid cum stă treaba.

+1
radu gligor

Trimite mesaj
Posturi: 14
Subiecte: 6

#376918 12 ianuarie la 19:27

Am copie dupa talonul si buletinul vinovatului (copie dupa permis nu am pentru ca ia fost luat de politie) am procesul verbal in care scrie daunele provocate si cei de la service au scris in deviz asa „Cadrul din carbon prezinta urme de lovituri ca urmarea unui soc mecanic si zgarieturi in zona trenului posterior si furca fata
Cadrul datorita materialului compozit din care este confectionat si anume fibra de carbon ,recomandarea noastra este de a fi inlocuit .poate prezenta fisrui care pericliteaza viata utilizatorului ,avand in vedere ca aceasta bicicleta este profesionala si implicit este exploatata ca atare !!!Viteza de rulare si stresul mecanic la care este supusa bicicleta ,prezinta risc major de rupere!Nu ne asumam riscul unei reparati! ”deci maine ma duc la asigurator sa vad ce rezolv

Laurentiu Anton

Trimite mesaj
Posturi: 523

#376919 12 ianuarie la 19:36

ce sa rezolvi? Cervelo scrie pe tine!

-1
Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#377627 28 ianuarie la 07:42

Deci, cum s-a terminat ?

+1
radu gligor

Trimite mesaj
Posturi: 14
Subiecte: 6

#377697 30 ianuarie la 22:13

inca astept raspunsul celor de la asigurari

radu gligor

Trimite mesaj
Posturi: 14
Subiecte: 6

#379439 8 martie la 21:39

deci dosarul meu a fost aprobat !! 4750 de lei trebuie sa primesc dar trebuie sa mai astept sa mai caute ei ceva oferte mai ieftine .

+2
Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#379442 8 martie la 23:16

O veste bună. Deci se poate, cel puţin până în punctul în care ai ajuns tu. Trecem cu vederea că a durat 3 luni, iar cu banii tăi le schimbai în 24 de ore. Şi de acum înainte cât mai durează ? Caută ei un cadru mai ieftin ? Bun. Se ocupă şi să-l comande, aducă, plătească costuri de transport etc ?

radu gligor

Trimite mesaj
Posturi: 14
Subiecte: 6

#379458 9 martie la 16:32

ei doar gasesc o oferta mai ieftina si o sa imi de-a cati bani am cerut sau daca au gasit ei o oferta mai ieftina cati bani imi trebuie sa imi cumpar oferta lor ,nu cred ca gasesc ei o oferta mai ieftine am cautat si eu cadre carbon si sub 4500 de lei nu gasesti

+1

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Discutate recent

Parteneri


Termeni și contiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2017 DirtBike.ro