Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Se vand pe OLX biciclete furate?


boris sirob

Trimite mesaj
Posturi: 2649
Subiecte: 12

#376190 15 decembrie 2016 la 09:42

Sigur nu, pentru ca piesele respective sunt deseori ambalate si au si coduri de bare!

Daca tu vrei sa crezi ca astfel de piese se gasesc la gunoiul fabricii... langa marmota care impacheteaza ciocolata.....

ultima modificare: 15 decembrie 2016 la 10:03

Alex Sandu

Trimite mesaj
Posturi: 677
Subiecte: 5

#376191 15 decembrie 2016 la 10:26

gunoaie... dar nah, cine mai vrea sa traga un loz, mult noroc :))

ultima modificare: 21 decembrie 2016 la 18:13

+2
Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#376192 15 decembrie 2016 la 10:39

Fără doar şi poate, fenomenul velo a prins contur şi în România. Fie că vorbim de forma sa competiţională, fie de cele recreativă sau utilitară. Numărul bicicliştilor creşte an de an, implicit şi numărul bicicletelor. Implicit, creşte şi "oferta" pentru amatorii de dat cu jula. Nr mai mare de biciclete, ocazii mai multe de a fura.
Pornind de la aceste fapte evidente pentru oricine este interesat să le vadă, eu am tot propus în ultimii ani o variantă de încercare de stopare a fenomenului furturilor de biciclete. Probabil că nu am propus cui trebuie. Sau probabil că ideea mea este atât de stupidă, încât nu e de luat în seamă.
Concret: la nivel de Poliţia, avem o serie de departamente, Poliţie Comunitară, Furturi Auto, Moravuri şi care dracu mai sunt ele. Deci, cumva, activitatea poliţiei este defalcată pe diferite specificităţi, ramuri de activitate. La fel de bine se poate constitui un departament, o subdivizie pentru Furturi de Biciclete. Cu siguranţă există şi poliţişti amatori de biciclete, oameni pasionaţi, care se informează şi sunt la curent cu tot ce e nou, cunosc bicicleta, componentele ei, preţuri etc....
Cred că nu e prea greu să se identifice 2-3 oameni per secţie de poliţie, care să aibă ca sarcină de serviciu strict identificarea bicicletelor furate şi reţinerea făptuitorilor.
De asemenea, o bază de date naţională cu toate bicicletele furate şi raportate de către proprietari, administrată tot de poliţie, la care să aibă acces oricine. Astfel, un potenţial cumpărător ar putea verifica dacă bicicleta pe care vrea să o cumpere din Constanţa nu cumva a fost furată la Satu-Mare. Există sau nu în baza de date ? A fost reclamat furtul la poliţie ? Bicicleta e "curată" şi vânzătorul e adevăratul proprietar ? Mai mult, asta i-ar ajuta şi pe poliţişti. Nu cred că ăla din Timişoara ştie ce biciclete s-au furat la Iaşi. Dar are acces la o bază de date din care poate afla. Mai mult, un astfel de demers i-ar descuraja şi pe hoţi. Devine mai complicat să vinzi o bicicletă când şti că ea apare listată undeva unde are acces orice cumpărător.
Deci, două lucruri:
- constituirea unui departament de Furturi de biciclete
- bază de date cu acoperire naţională.

+1
Stefan Balea

Trimite mesaj
Posturi: 144
Subiecte: 7

#376193 15 decembrie 2016 la 11:02

Eu as mai propune promovarea unor materiale care sa te invete sa-ti protejezi bicicleta. Ca multi sunt varza la capitolul asta. Putina atentie si cativa lei in plus pentru un antifurt te-ar scapa de oportunisti.
Teoria antifurtului scump e "oricat te-ar costa e mai ieftin ca alta bicla".

De la anu voiam sa incep o campanie de trimis email-uri magazinelor prin care sa le recomand sa-si instruiasca clientii. Am gasit material foarte util la Kryptonite: https://www.kryptonitelock.com/en/proper-lock-up/bicycle-lock-up.html

Ar merge o adaptare pentru Romania. De exemplu, 80% din biclele de care am auzit ca sunt furate sunt luate din scara blocului.

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5063
Subiecte: 48

#376195 15 decembrie 2016 la 11:46

Stefan Balea: Eu as mai propune promovarea unor materiale care sa te invete sa-ti protejezi bicicleta.

Acum vreo 12 ani am scris materialul ăsta:


http://www.dirtbike.ro/forum-biciclete/discutii-diverse/5-furturi/14132-nou-ultrasenzational-superoferta-cateva-sfaturi-despre-cum-sa-nu-vi-se-fure-bicicletele/


Dincolo de asta, noi am mai avut o campanie serioasă pe tema lăsatului bicicletei pe scară:


https://www.facebook.com/DirtBikePunctRo/photos/a.194630577265709.52342.104516582943776/494588807269883/
Dar poate ar trebui să reluăm toată ăstea, după cum spui. O să mă gândesc la asta!

Mx

ultima modificare: 15 decembrie 2016 la 11:46

+1
Stefan Balea

Trimite mesaj
Posturi: 144
Subiecte: 7

#376196 15 decembrie 2016 la 12:07

Ar cam trebui mentinuta continuu o companie de genul, apar tot felul de newbie care nici n-au idee ce ii asteapta, mai ales ca fenomenul velo este in plina crestere, cum zicea si Vladone.

Aici pe forum poate ar ajuta un topic ne-editabil pinned in capul listei care sa contina ceva text si imagini care iti explica pe scurt "care e treaba". Nu stiu cat de mult afecteaza asta bunul mers al forumului / sitului / business-ului dirtbike.

Ca sa iti dai seama cand esti in zona de risc trebuie sa te pui in pielea hotului: Cand isi asuma riscuri, cat are de gand sa mestereasca la antifurtul tau, unde ii este mai usor si unde mai greu sa fure, despre furtul de oportunitate sau cel premeditat, etc.

Si prezumtia ca Orice antifurt se poate sparge, rolului lui este sa incetineasca furtul, nu sa-l impiedice.

Legat de poza, pe langa mesaj ar trebui si niste date concrete (" xx% din biciclete sunt furate din scara blocului" ).

boris sirob

Trimite mesaj
Posturi: 2649
Subiecte: 12

#376198 15 decembrie 2016 la 12:27

Alex Sandu: arata bine in poze dar hai ca iti zic eu cum se prezinta situatia in realitate, ca a cumparat un prieten de pe olx, in ciuda sfatului meu sa stea cuminte - de fapt a incercat sa cumpere, ca a trebuit sa le trimita inapoi,.. vanzator din "bucuresti", pachetul a venit de la constanta, janta pe fata nu avea tratamentul laser pe suprafata de franare, janta spate avea opus valvei la "incheietura" matritei un inceput de delaminare. deci gunoaie. dar nah, cine mai vrea sa traga un loz, mult noroc :))


Anuntul respectiv a fost si aici, si inca pe mai multe conturi aparute peste noapte. Eram moderator si am cerut politicos niste explicatii despre pretul neverosimil. Raspunsul: pizde si dumnezei. Conturile au fost inchise, anunturile s-au mutat pe olx si amatorul de ieftineli a muscat momeala.

+1
Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#376210 15 decembrie 2016 la 14:21

Un astfel de demers pentru conştientizarea riscurilor nu poate avea succes decât dacă se adresează masei largi a bicicliştilor. Ce ne spune experienţa DB a ultimilor ani ?! Că un număr destul de limitat de membrii accesează forumul, un număr şi mai mic de membrii participă la discuţii şi, mai ales, că foarte mulţi, dacă nu chiar majoritatea, descoperă forumul după ce li s-a furat bicicleta.
Ar putea fi implicate magazinele de biciclete în acest demers ? M-aş mira să accepte. Ele nu au decât de câştigat de pe urma furtului de biciclete, sunt destui care dau fuga şi îşi cumpără alta. La fel, învăţând biciclistul să nu îşi lege scula pe te miri unde înseamnă o scădere a numărului de antifurturi vândute.
La fel şi în cazul Asociaţiei Importatorilor de care amintea Maximilian. Furtul de biciclete reprezintă o afacere pentru ei, există o cerere potenţială de biciclete noi care să le înlocuiască pe cele furate.

Stefan Balea

Trimite mesaj
Posturi: 144
Subiecte: 7

#376248 16 decembrie 2016 la 11:08

Vladone, tu cam ti cu ursu adica... Politia e evil, corporatiile sunt evil, magazinele sunt evil... cine nu e? Bineinteles ca fiecare isi vede interesul, ca institutie / corporatie, ca doar n-o sa stea sa ne intrebe pe fiecare in parte ce parere avem de procedurile lor de lucru sau de planul lor de business pe anul urmator. Mai intervine si profilul moral si etic al persoanelor care alcatuiesc organizatia cu pricina. Adica sa presului ca un magazin se bucura ca ti se fura bicla e o aberatie, ba dimpotriva! biclele furate fac concurenta (cea mai) mare magazinelor!

JDM Al Khalid

Trimite mesaj
Posturi: 1921
Subiecte: 12

#376249 16 decembrie 2016 la 11:20

Vladone Nasta: Un astfel de demers pentru conştientizarea riscurilor nu poate avea succes decât dacă se adresează masei largi a bicicliştilor. Ce ne spune experienţa DB a ultimilor ani ?! Că un număr destul de limitat de membrii accesează forumul, un număr şi mai mic de membrii participă la discuţii şi, mai ales, că foarte mulţi, dacă nu chiar majoritatea, descoperă forumul după ce li s-a furat bicicleta.
Ar putea fi implicate magazinele de biciclete în acest demers ? M-aş mira să accepte. Ele nu au decât de câştigat de pe urma furtului de biciclete, sunt destui care dau fuga şi îşi cumpără alta. La fel, învăţând biciclistul să nu îşi lege scula pe te miri unde înseamnă o scădere a numărului de antifurturi vândute.
La fel şi în cazul Asociaţiei Importatorilor de care amintea Maximilian. Furtul de biciclete reprezintă o afacere pentru ei, există o cerere potenţială de biciclete noi care să le înlocuiască pe cele furate.


Boss, tu traiesti in tara in care salariul mediu net pe economie este 2000 lei. Daca tu la 2000 lei ai impresia ca cineva isi spune "mi-au furat bicicleta, fuck it, cumpar alta" te inseli amarnic. Cea mai ieftina bicicleta decenta si noua e ceva btwin si pina si ala este 800-900lei.

Adrian Damian

Trimite mesaj
Posturi: 379
Subiecte: 7

#376250 16 decembrie 2016 la 12:07

Nu te contrazic legat de salariul mediu pe economie. Poate ca acesta e tras in jos de un procent foarte mare de salarii sub aceasta limita. Categoric cei cu 2000 lei nu sunt clientii amintiri de Vladone. Dar sa nu uitam ca exista multe alte domenii de activitate care depasesc de cateva ori acea suma. Bussiness, sales ,IT, banking, unii doctori, antreprenori, corporatisti etc. ...iar ei pot sa reprezinte doar 10% din populatia tarii. Deci tot rezulta un numar impresionant de potentiali cumparatori , care la randul lor sa alimenteze piata furturilor.

JDM Al Khalid

Trimite mesaj
Posturi: 1921
Subiecte: 12

#376253 16 decembrie 2016 la 12:21

Ok. sa zicem ca salariul mediu pe economie e usor irelevant. Dar, sa discutam cu datele din 2015.

"83% din angajaţii din România au salarii cuprinse între 975 de lei brut pe lună (nivelul salariului minim pe economie) şi 2.415 lei brut pe lună (nivelul salariului mediu pe economie), arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Inspecţia Muncii.
De asemenea, 13% din salariaţi câştigă între 2.415 lei brut pe lună şi 5.000 de lei, în timp ce numai 4% din angajaţii din Ro­mânia au salarii mai mari de 5.000 de lei brut pe lună."

Daca tu ai impresia la un salariul de 5000lei, sa arunci 900lei si sa spui fuck it este usor, iti spun eu ca te inseli.

Exista categoria celor cu salarii bune si care isi cumpara bicicleta care reprezinta mai mult de un salariu lunar dar astia sint cei pasionati si foarte rar vei vedea biciclete scumpe furate. Singurul caz de care imi aduc aminte e acela cu Gianturile alea furate din ceva hotel, am dat chiar eu link acum ceva timp. In general vei vedea biciclete sub 2000lei furate din motive evidente, chiar daca posesorii sint pasionati de doua roti, nu isi permit mai mult. In momentul in care ti-ai permis o bicicleta de 2000lei e clar ca veniturile tale lunare sint tot in zona aia si ai strins bani 3-4-5 luni. Deja cind salariul coboara sub 1500lei, iti este imposibil sa mai stringi ceva, esti la limita saraciei.

Stiu, este o situatie trista si poate analiza mea este usor cinica, dar asta este situatia, sintem o tara teribil de saraca.

ultima modificare: 16 decembrie 2016 la 12:23

+2
Adrian Popescu

Trimite mesaj
Posturi: 27
Subiecte: 4

#381863 6 mai la 12:42

Salutare,

Ce parere aveti de acest anunt: https://www.olx.ro/oferta/vand-bicicleta-ktm-sedona-race-ID8u01t.html#1a791a5557

Este prezent atat pe OLX, okazii cat si pe FB. User este nou nout pe toate platformele...

Alex Sandu

Trimite mesaj
Posturi: 677
Subiecte: 5

#381864 6 mai la 13:18

bicicleta aia are minim 7 ani vechime, dupa frane poate chiar si mai mult... dupa piesele din diverse generatii poate fi si facuta din bucati. pretul e absolut normal pentru echipare si rotile de 26". omul are o singura bicicleta la vanzare, nu pare analfabet... nu vad absolut nimic suspect.

Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#381870 6 mai la 15:17

JDM, deşi nu îmi place, sunt total de acord cu tine în ceea ce priveşte salariul mediu şi posibilităţile românilor.
Întrebarea e simplă: de ce nu îşi protejează românul de condiţie medie bicicleta ? Da, răspunsul e clar: pentru că suntem tâmpiţi ! Pt că trăim cu acea impresie idioată că "mie nu mi se poate întâmpla". Mi se pare absolut aberant să dau 1000 de lei dintr-un salariu de 2000 pe o bicicletă pe care, apoi, o las legată pe te miri unde. Deci, ori suntem idioţi, ori ne lăsam furaţi pt că avem bani să ne luăm alta, nu ne pasă dacă ne-o fură, alta !

Spre mulţumirea mea, anul ăsta încă nu am văzut niciuna spânzurată de vreun stâlp. Poate, totuţi, am început să ne deşteptăm. Sau poate nu... e abia început de sezon, mai e până în noiembrie. Aştept cu interes şi curiozitate anunţurile de genul "S-a furat...."

boris sirob

Trimite mesaj
Posturi: 2649
Subiecte: 12

#381889 6 mai la 20:44

KTMul acela e in regula pentru ca are un detaliu semnificativ: marimea! Si inca mare! 53cm!

De obicei bisnitarii evita sa precizeze marimea pentru ca asta restrange plaja de cumparatori. De aceea vor spune de exemplu ca "e potrivita pentru inaltimi cuprinse intre 1,65 si 1,85"!!

+1

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Discutate recent

Parteneri


Termeni și contiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2017 DirtBike.ro