Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugăm să te loghezi
|
Nu ai cont? Creează cont acum
DirtBike Logo

Se vand pe OLX biciclete furate?


Bogdan Marius

Trimite mesaj
Posturi: 7
Subiecte: 1

#376119 13 decembrie 2016 la 14:08

eu nu am zis ca e furata,dar cum ti se pare diferenta de pret

Dan Dinoiu

Trimite mesaj
Posturi: 362
Subiecte: 2

#376120 13 decembrie 2016 la 14:12

te-ai uitat cumva pe site-uri similare si in alte tari? si ma refer la tarile unde sunt destul de multi cei care cumpara SH, si nu tari dezvoltate unde cei ce-si permit bitze scumpe le iau noi.

NU, nu tin cu aia care vand furaciuni, pur si simplu nu-mi place cand ne victimizam atat si ca nicaieri nu-i ca la noi...


Bogdan, voiam sa nu iti raspun, nu vreau sa starnesc un flame pe tema astea cu victimizarea, dar totusi....:

... da, m-am uitat si prin Germania cat am fost student, si prin Spania, Franta, Anglia, dupa aceea, pe unde am stat mai mult sau am prieteni localnici, nu romanashi de-ai nostri. Da, se cumparata biciclete furate, dar din acelea de 25-100 euro, nu din astea de 2-3000. La Berlin, de afacerea asta se ocupa mafia bulgara. Pot sa iti spun, insa, ca daca iti vine ideea sa scoti la vanzare 10 biciclete care fac 3000 de euro, dar tu le dai cu 400-600, ai sanse mari sa te trezesti cu politia la usa. Si atunci o sa intelegi de ce "ai nostri" le aduc in tara, si le vand la Targu Jiu, si nu le vand acolo de unde le fura, pe mai multi bani... furaciunile de 2-3000 de euro sunt aduse si vandute la noi cu un bun motiv... Asa cum spunea si bietul Eduard mai sus, hotii incearca cu acte false si serii masluite pt ca localnici nu incurajeaza furturile; se feresc sa cumpere biciclete scumpe furate pt ca daca se afla au belit-o. Solidaritatea si responsabilitatea sunt virtuti incomparabil mai cultivate in societatea occidentala, a fost un caz in Anglia, imi pare rau ca nu mai gasesc acuma linkul, cand dintr-un magazin local detinut de o familie s-au furat biciclete de peste 100.000 pounds,... exact cand magazinul trecea prin greutati financiare si nu aveau acoperire prin asigurare... opinia publica a fost ultragiata si oamenii vorbeau sa faca o cheta ca sa acopere valoarea stocului furat. Despre asta vorbesc eu aici, despre solidaritate versus complicitate, despre responsabilitate versus indiferenta ...

ultima modificare: 14 decembrie 2016 la 16:20

+1
Bogdan Nicolae

Trimite mesaj
Posturi: 651
Subiecte: 12

#376121 13 decembrie 2016 la 14:16

mai omule... mai citeste odata mesajul la care m-ai citat.
am spus ceva de tari...

este vorba de faptul ca NU suntem singurii in care aces "fenomen" este prezent.

si am mai spus ca NU vorbim despre tarile mai dezvoltate (pe care le-ai enumerat) ci de altele ca romanica unde acest fenomen este posibil datorita "greutatilor" financiare.

atat.
NU sustin furaciunile, nu sustin pe astia care le vand, samd. pur si simplu nu-mi place cand unii ca tine incep sa se vaite da ca vezi doamne doar la noi se intampla.

PS: asa putin ontopic, sunt unii care aduc bitze cumparate de la licitatia organizata de politie in alte tari. adica bitze furate, recuperate si nerevendicate. de alea ce parere mai ai? trebuie sa ramana in depozitul politiei si sa nu le ia nimeni?

ultima modificare: 13 decembrie 2016 la 14:21

Dan Dinoiu

Trimite mesaj
Posturi: 362
Subiecte: 2

#376122 13 decembrie 2016 la 14:23

Bogdane, te citez din nou: "NU, nu tin cu aia care vand furaciuni, pur si simplu nu-mi place cand ne victimizam atat si ca nicaieri nu-i ca la noi..." Te intreb: sti vreo tara din UE in care se vand biciclete furate din Romania? Pentru ca eu stiu o tara numita Romania in care se vand biciclete furate de peste tot unde ajung conationalii nostri. Nu degeaba suntem pe locul doi, dupa magrebieni, la numarul de puscariasi detinuti in UE. Si sti ceva? Faptul ca ei sunt in puscarii are legatura cu faptul ca unii de aici cumpara furaciunile lor... Hai ca am lungit-o prea mult, ai priceput tu :)

P.S.: ALEA CUMPARATE LA LICITATIE AU ACTE!

ultima modificare: 13 decembrie 2016 la 14:28

+1
Bogdan Nicolae

Trimite mesaj
Posturi: 651
Subiecte: 12

#376123 13 decembrie 2016 la 14:44

omg... e vorba de faptul ca nu suntem singura tara in care se vand bitze furate din ge, fr, etc...

Sorin Ion

Trimite mesaj
Posturi: 1

#376133 14 decembrie 2016 la 07:03

Bogdan Marius: eu nu am zis ca e furata,dar cum ti se pare diferenta de pret
Scuze dar este o apreciere gresita. Cine vrea sa vanda, stabileste un pret mult scazut fata de cel initial. In bazarul nostru cei mai multi pun preturi incredibil de mari pentru niste obiecte cu grad de uzura. De aceea diferenta pare mare. Uitati-va pe Ebay ce preturi pun altii.

Dan Dinoiu

Trimite mesaj
Posturi: 362
Subiecte: 2

#376134 14 decembrie 2016 la 07:15

omg... e vorba de faptul ca nu suntem singura tara in care se vand bitze furate din ge, fr, etc...

Bogdan, ok am editat, am scos fraza care te enerva.

boris sirob

Trimite mesaj
Posturi: 2642
Subiecte: 12

#376135 14 decembrie 2016 la 08:49

Sorin Ion: Bogdan Marius: eu nu am zis ca e furata,dar cum ti se pare diferenta de pret
Scuze dar este o apreciere gresita. Cine vrea sa vanda, stabileste un pret mult scazut fata de cel initial. In bazarul nostru cei mai multi pun preturi incredibil de mari pentru niste obiecte cu grad de uzura. De aceea diferenta pare mare. Uitati-va pe Ebay ce preturi pun altii.E un paradox romanesc! Bicicletele si piesele noi (rotile Mavic, in special) sunt la jumatate sau o treime de pret fata de magazin, piesele uzate sau vechi sunt aproape la fel de scumpe ca atunci cand erau in magazin....

E si bisnita din partea unora, care profita de cei ce nu cunosc piata si preturile, dar poate ca cei ce cumpara cu bani munciti nu prea vor sa vanda pe nimic, iar cei ce fur.....aaaa, "primesc cadou" n-au nicio problema sa puna preturi mici, ca ei tot castiga enorm!

Mladen Numele contine caractere neacceptate

Trimite mesaj
Posturi: 1062
Subiecte: 7

#376136 14 decembrie 2016 la 09:31

Vladimir Lazar: In general daca pierzi actele la un produs poti cere factura pentru ca bazele de date trebuie pastrate iar facturile nu se pierd la distribuitor, daca n-au chef sa-ti dea o alta copie inseamna ca le e lene sau au o gestiune de tot rahatul, toate actele trebuie sa le pastreze orice magazin ca doar asa poti dovedi veniturile tale. Un simplu mail nu strica niciodata, ca n-au ei chef asta e nesimtire dar factura trebuie sa fie acolo forever.
Dacă n-ai cumpărat bicicleta ca persoană juridică atunci cel mai probabil ai primit bon fiscal.
A căuta un anumit bon printre rolele cu bonuri nu-i treabă de 5 minute, deci să nu te mire de ce te refuză.

Bogdan Marius: aici poti gasi seria cadrului,exista forum se poate discuta in schimb pe olx nu e nimic

Stefan Balea:
Dar, de exemplu, mi se pare utila chestia de la dirtbike cu seria cadrului...


Pe bazarul de pe dirtbike.ro nu mai îi obligatorie seria la postarea unui anunţ cu bicicletă întreagă.
... din păcate...

Bogdan Nicolae

Trimite mesaj
Posturi: 651
Subiecte: 12

#376137 14 decembrie 2016 la 10:19

si daca ar fi, nu-i impiedica sa puna bitze furate. daca prin afara oamenii nu-si bat la cap sa raporteze furtul astfel incat politia sa le returneze bitza daca o recupereaza, fiti siguri ca nu le pun nicaieri intr-o baza de date.
iar cele furate de la noi sigur nu ajung pe dirtbike.

Mladen Numele contine caractere neacceptate

Trimite mesaj
Posturi: 1062
Subiecte: 7

#376142 14 decembrie 2016 la 11:52

Poate că da, poate că nu, dar fără, dirtbike nu mai îi cu nimic mai bun ca olx, sau alte site-uri de gen...

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5060
Subiecte: 48

#376143 14 decembrie 2016 la 12:03

Mladen Numele contine caractere neacceptate: Poate că da, poate că nu, dar fără, dirtbike nu mai îi cu nimic mai bun ca olx, sau alte site-uri de gen...

Greșit, DirtBike e mai bun, fiindcă ține o relație strânsă cu toată comunitatea și încă monitorizează anunțuri și elimină masiv unele dubioase, atât cât îi permit resursele, adică moderatorii și timpul lor. Doar că DirtBike și-a dat seama că nu are de ce să facă poliție, când e treaba altora să se ocupe de asta, în special Asociația Producătorilor și Importatorilor de Biciclete din România, entitate care doarme pe ea de ani buni. Dincolo de asta, obligativitatea seriei devenise o piedică pentru oamenii de bună credință care voiau să-și pună bicicletele la vânzare aici. În rest, șmecherașii falsificau serii și oricum puneau bicicletele la vânzare. Dacă oricum pot să le pună la vânzare și piața oricum cere asta, atunci pentru ce să-ți mai bați capul și să-ți pierzi vremea??? E ca și când ai avea o poartă de un metru și ți se tot fură din curte. Și tu în loc să ridici poarta, îi tot pui yale care mai de care mai sofisticate, când hoțul oricum o sare. Dar când vine musafirul, trebuie să-l ții la poartă 5 minute, ca să descui tu tot, că ăla nu sare, că e de bun simț. Cam așa și aici.

Oricum, problema principală e una de venituri și de educație și cheia se găsește în enunțul subliniat de mai sus.

Mx

+4
Mladen Numele contine caractere neacceptate

Trimite mesaj
Posturi: 1062
Subiecte: 7

#376144 14 decembrie 2016 la 12:06

Maxi, las-o baltă că nici tu nu crezi ce spui.

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5060
Subiecte: 48

#376145 14 decembrie 2016 la 12:49

Las baltă doar discuțiile cu oameni care nu vor și nu pot să înțeleagă românește! ;)

Mladen Numele contine caractere neacceptate

Trimite mesaj
Posturi: 1062
Subiecte: 7

#376147 14 decembrie 2016 la 13:18

Atunci hai să nu să ne mai ascundem.
Se doreşte trafic căt mai mare, deci căt mai multe anunţuri cu atât mai bine, nu contează ce se vinde...
Iar în textul ce la-i scris mai sus poţi înlocui "dirtbike" cu numele oricărui site de vânzări şi textul va rămâne valabil.

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5060
Subiecte: 48

#376148 14 decembrie 2016 la 13:30

După cum am spus: suntem aici unii care încă mai purecăm zi de zi anunțuri și nu e adevărat că nu contează ce se vinde. Doar că ne-am dat seama că să faci poliție cu produse ale cărei sursă de proveniență nu o poți ști sigur 1. nu e treaba noastră 2. e o risipă de energie. Aici moderatorii sunt abordabili și activi în comunitate. Mult succes în a reclama ceva la OLX! Eu încă reîncadrez anunțuri puse greșit din neatenție, corectez titluri scrise greșit (ăstea două fără a-i șicana pe cei care postează greșit, că sigur nu o fac cu intenție), sunt atent la ce și cine intră pe site, șterg fel de fel de conturi dubioase, ale unor indivizi care au făcut măgării pe aici etc. Și nu sunt singurul.

Da, traficul e un criteriu, fiindcă altfel putem închide site-ul și să ne ducem cu toții acasă. Dar nu e adevărat că intră aici orice și oricând, după bunul plac.

Mx

+2
Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#376149 14 decembrie 2016 la 14:36

Maximilian Munteanu: DirtBike și-a dat seama că nu are de ce să facă poliție, când e treaba altora să se ocupe de asta
Maximilian Munteanu: piața oricum cere asta, atunci pentru ce să-ți mai bați capul și să-ți pierzi vremea???

ABSOLUT CORECT !
Mă bucur să văd că, în sfârşit, DB şi-a reconsiderat poziţia şi a ajuns la acea logică pe care eu o tot susţin de ceva ani. NU E TREABA NOASTRĂ SĂ FACEM POLIŢIE, INVESTIGAŢII, ANALIZE. Atâta vreme cât avem organe abilitate care au ca sarcină de serviciu şi furturile de biciclete şi revânzarea lor sub formă de bişniţă ! ANAF, Poliţia, Procuratura, Poliţia Vamală, ONG-uri care, cică, militează pentru drepturile cicliştilor, Federaţia de Ciclism etc.... Culmea, multe dintre acestea sunt plătite din banii noştri. Să le facem noi treaba ?! Noi nu putem decât semnala fenomenul, mai departe e treaba lor. Îi doare-n p***, ba, pardon, şi pe noi la fel !
Povestea aia "dacă cumperi, încurajezi hoţii, le faci vânzare, vor fura în continuare" să o spuneţi cui vreţi, nu mie ! Procentul de încurajare venit de la cumpărător e de cel mult 20%. Restul de 80% vine de la organe. Eu, ca şi cumpărător (sărac, de cele mai multe ori), nu pot decât să speculez şi să profit de astfel de "oferte".
E imoral ? Da, o fi ! Ştiţi cum e cu moralitatea asta ? Nu cumpăr, că e furată. Aşa, şi ?! Nu o cumpăr eu, vine altul mai imoral, care nu are nicio mustrare de conştiinţă, şi o cumpără el. Cine e fraierul ?! Cine a rămas cu buza umflată ?! Vânzătorul bişniţar şi samsar şi-a vândut "marfa" ?! Da ! Cumpărătorul imoral s-a ales cu ceva de calitate ?! Da ! Eu cu ce m-am ales ?! Cu p***. Cine a pierdut aici ?! Eu, că sunt moral !
Nu merită atâta efort ! Într-o ţară de rahat, în care unii fură miliarde şi trăiesc regeşte fără să-i întrebe nimeni nimic, într-o ţară în care organele sunt fie incompetente, fie indiferente, într-o ţară în care Statul conduce societatea către imoralitate, nu merită să mai fii moral. Pentru că mori de foame. Da, dar am murit cinstit ! Bine, mori tu cinstit, eu vreau să trăiesc 100 de ani bogat !

Încurajez furtul de biciclete şi bişniţa ?! Nu ! Dar mi se rupe-n paişpe de samsari, de cumpărători, de bicicletele furate şi revândute !

+1
boris sirob

Trimite mesaj
Posturi: 2642
Subiecte: 12

#376150 14 decembrie 2016 la 14:45

Hm, nu stiu ce gandesc sau fac altii, dar daca merg cu tramvaiul si langa mine e un mosneag caruia ii iese portofelul din buzunar, eu nu i-l iau. Nu ma gandesc deloc ca daca nu i-l iau eu, sigur i-l ia altul si eu sunt "fraier".

Vladone, sper sa nu ti se fure niciodata bicicleta. Dar daca cumva se intampla iti promit ca nu voi spune ca mi se rupe in 14.....

ultima modificare: 14 decembrie 2016 la 14:47

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5060
Subiecte: 48

#376151 14 decembrie 2016 la 14:47

Vladone, just for the record, Federația n-are treabă cu cele de mai sus, ci cu promovarea sportului. Iar federația nu e finanțată din banii noștri, ci este practic o asociație de cluburui private care cotizează la ea. Uneori primește finanțare de la minister, dar nu și în era asta, când conturile-i sunt blocate, datorită furtișagului grupa mare al fostei conduceri. Sunt niște procese pe rol aici. În orice caz, n-are treabă Federația Română de Ciclism cu educarea pieței din România. O problemă vecină ar fi riderașii care se dau pe biciclete furate și mai fac și bișniță cu din ăstea, dar asta e deja altă discuție.

Cu perspectiva ta morală nu sunt de acord, dar am tot scris despre asta. Cert e că noi nu putem decât să educăm piața, nu să îi dăm o direcție, că așa avem noi chef. Nu ne stă nouă în putere.

Mx

Bogdan Nicolae

Trimite mesaj
Posturi: 651
Subiecte: 12

#376152 14 decembrie 2016 la 14:54

Vladone Nasta: Într-o ţară de rahat, în care unii fură miliarde şi trăiesc regeşte fără să-i întrebe nimeni nimic, într-o ţară în care organele sunt fie incompetente, fie indiferente, într-o ţară în care Statul conduce societatea către imoralitate, nu merită să mai fii moral. Pentru că mori de foame. Da, dar am murit cinstit ! Bine, mori tu cinstit, eu vreau să trăiesc 100 de ani bogat !
ai uitat de aia multi care fura catre putin...
si ai uitat de aia mai "batrani" care au furat de au rupt ... unii scoateau piese noi de ARO si pe masini puneau piese vechi, altii furau gresie si faianta de la fabrica unde lucrau, si exemplele pot continua. si astia erau muncitorii de rand, nu directori sau mai stiu eu ce.

cine crezi ca i-a invatat cu mita pe diversi (doctori si aia de la institutiile publice)? - noi.

NOI astia "de jos" suntem vinovati in primul rand de starea in care se alfa tara noastra. nu doar aia de "sus" care fura miliarde. nu aia trebuie sa ne educe... noi trebuie sa ne educam. atat pe noi insine cat si pe aia de langa noi.

dar tot ce facem(majoritatea) e sa ne plangem de mila si sa ii acuzam pe aia de la "conducere" si ne mintim ca daca aia ar fi oameni seriosi si nu ar mai fura, ar putea face minuni si tara se va pune pe picioare.

si mai sunt aia cativa care inteleg rahaturile de mai sus si incearca in zadar sa faca ceva in directia buna.

+7
Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#376160 14 decembrie 2016 la 17:19

boris sirob: Hm, nu stiu ce gandesc sau fac altii, dar daca merg cu tramvaiul si langa mine e un mosneag caruia ii iese portofelul din buzunar, eu nu i-l iau. Nu ma gandesc deloc ca daca nu i-l iau eu, sigur i-l ia altul si eu sunt "fraier".
Vladone, sper sa nu ti se fure niciodata bicicleta. Dar daca cumva se intampla iti promit ca nu voi spune ca mi se rupe in 14.....


Ba, din contră, îi atragem atenţia moşului că îi cade portofelul. Nu îl furăm. Nu la astfel de exemple m-am referit, Boris. Nu la astfel de oportunităţi.

Dacă mi se fură bicicleta ?! Mi-aş trage două perechi de palme pt că am fost bou şi mi-aş vedea de drum. Nu aş apela la forum să mă ajute pt că eu am fost cretin. Mă refer strict la mine, pt că ştiu cum stă treaba cu furatul de biciclete şi pt că în permanenţă şi dintotdeauna am insistat să nu se lase bicicletele legate şi nesupravegheate.

Bogdan, eu nu am făcut nicio referire la ăia de la conducere care fură. Am spus că unii, oportunişti şi "imorali", au furat miliarde. Nu că ei ar face parte din sistemul de conducere.
Ai perfectă dreptate, pe vremea lui Ceauşescu, angajatul de rând fura pe rupte. După Revoluţie, nu a mai existat producţie industrială, nu am mai avut ce fura din fabrici şi uzine. Mergeau "oportuniştii" în Germania şi furau din magazine aparate video, casetofoane, walkmen-uri şi ce mai cerea piaţa românească. Asta până s-a prins neamţul cum stă treaba şi a luat măsuri să nu se mai fure. Deci ia uite că se poate ! De ce se fura şi se fură în continuare la noi ? Exact pt cei care ar trebui să vegheze să nu se fure nu îşi fac treaba. Ba din contră, de multe ori chiar ei fură. Sau sunt complici la furt, aşa cum era portarul de la fabrica Aro cu angajaţii care scoteau pivoţi din fabrică. De ce ? Pt că avea şi el nevoie de piese, nevoi, griji şi sărăcie. Sau era beţiv şi o stică de ţuică mită era fericirea vieţii lui. A cui e vina că portarul fura şi el sau era beţiv ? Nu cred că a angajatului, a mea, a ta, a noastră, ci a conducerii care a pus pe post un astfel de individ. Deci, până la urmă, cum o dăm, cum o întoarcem, tot la conducere ajungem. Repet, incompetenţă sau indiferenţă !

Ce nu face organul ?
Caz concret, mai clar de atât nu cred că poate exista: Piaţa Unirii, în faţă la magazin, trotuar tranzitat de mii de oameni zilnic, stand de biciclete. Eu cu bicicleta aşteptând pe cineva. Vânzătorul de la ziare îmi atrage atenţia să nu o las nesupravegheată, pt că din acel stand de pe trotuar se fură zilnic biciclete, ba chiar 3-4 pe zi. Bun, zic, şi poliţia... un flagrant, o supraveghere, un hoţ prins ? Nu, zice, pe poliţie o doare-n cur.
Trageţi voi concluziile !

boris sirob

Trimite mesaj
Posturi: 2642
Subiecte: 12

#376165 14 decembrie 2016 la 19:05

Vladone, asa o fi fost la Aro.

Dar acum, managerul de la fabrica Mavic Orastie, oare ce scuza mai are ca nu isi bate capul cu scurgerea de roti, butuci, spite si saboti? Ca numai cine e "prost" cumpara din magazin cu 1500E, restul, inclusiv unii sportivi, iau de la "sursa" Cosmic carbone Elite cu numai 500E!

+1
Marius Marcus

Trimite mesaj
Posturi: 609

#376167 14 decembrie 2016 la 19:34

nu asa "o fi fost". asa a fost.

http://www.4tuning.ro/alte-stiri-auto/reportaj-povestea-nespusa-a-marcii-aro-fabrica-de-spagi-si-datorii-colosale-21772.html


o poveste trista, ca multe altele din romania si industia romaniei.

ultima modificare: 14 decembrie 2016 la 19:35

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5060
Subiecte: 48

#376169 14 decembrie 2016 la 19:58

Vladone, nu există un singur adevăr, dar există o tonă de nuanțe. Pe asta cu ”pe poliție o doare în cur” să i-o spui lu' cucu' sau românului standard care e programat să urască orice instituție fără a judeca prea mult. Adevărul din teren e însă un pic diferit. Pe ăia de la Unirii îi doare în cur? Poate. Pe ăia cu care am recuperat eu câteva biciclete nu-i durea, și asta fiindcă le-am dat informațiile trebuincioase și am încercat să fiu eficient. Acum o lună și ceva i s-a furat unui băiat din Poiană bicicleta. Am găsit-o în scurt timp pe OLX (ca să vezi!), el a informat poliția și poliția a rezolvat cazul fără ca el să se miște din județ, deși părăsise Brașovul. Evident, nici pe polițiștii ăia nu-i durea în cur.

Și, mai departe, judeci dar nu-ți dai seama, orice persoană căreia i s-a furat bicicleta și găsești by default că este vinovată. Las-o încolo de treabă! Uite, acum 14-15 ani aveam un Santa Cruz, probabil singurul din țară. Pentru a strânge bani pentru cadrul ăla mâncasem aproape un an iaurt cu pâine la facultate. Apoi a trebuit să aștept până să mă dau cu el, că fusesem operat la mână și am avut 9 luni de ghips în total. M-am dat cu bicicleta aia fix trei săptămâni, printre altele la balcaniada de 4X din anul ăla și cam atât. Apoi am plecat de capul meu în Austria la Mondiale, ca să-mi îndeplinesc un vis și să scriu despre ce e acolo. În timp ce eram la Kaprun cineva a intrat la mine casă și mi-a furat bicicleta din cameră. Ai mei, mai bătrâni, mai bolnavi și puțin atenți, uitaseră și ei să închidă poarta o singură dată de când mă știu. În sistemul de blamare, eu oare unde mă situez? Sunt un bou care a meritat să i se fure bicicleta, fiindcă n-a legat-o de pat, în casă? Au fost ai mei complici de-ai hoțului? Arr fi trebuit să-i ard pe rug? Deci hai să lăsăm cinismul ăsta deoparte, că n-ajută pe nimeni. O infuzie de tact, de înțelegere și de empatie însă poate fi de folos!

Ah, și până nu uit, ia în calcul și contingentul de bicicete care e furat din afara țării cu buna știință a proprietarului, de cele mai multe ori un magazin, care încasează niște bani de asigurare pe niște marfă pe care nu era capabil să o vândă!

Cam atât de la mine
Mx

Vladone Nasta

Trimite mesaj
Posturi: 1474
Subiecte: 1

#376172 14 decembrie 2016 la 21:00

Maxi, întotdeauna am apreciat părerile tale, de regulă ele sunt asemănătoare cu ale mele, dar, aşa cum spui şi tu, e chestie de nuanţă.
Referirile tale la furat bicicleta pot intra în categoria "accident", "eveniment nefericit", "întâmplare nefericită". Da, se poate întâmpla oricui şi sunt alături de cei cărora li se fură bicicletele din casă, de pe balcon, din magazia încuiată, în general din locuri care se încadrează la intrarea prin efracţie.
Când mă exprim, încerc să o fac cât mai clar cu putinţă. Şi în cazul de faţă am fost cât se poate de clar: biciclete legate aiurea şi/sau nesupravegheate. Pe stradă, de stâlpi, de balustrada de pe scara blocului... Mi-a tăiat antifurtul, a tăiat stâlpul etc... Nu voi empatiza niciodată cu infantilii care au impresia că bicicleta e în siguranţă legată de un stâlp cu un antifurt cât şiretul de la pantof.

De asemenea, cunosc şi preocupările, să le zicem aşa, şi întâmplările şi colaborările tale cu poliţia. Eu spun una, tu spui alta. Două (sau mai multe) situaţii contrare una celeilalte. Ce înţelegem de aici ? Că organul îşi face treaba pe alocuri. Când vrea, dacă vrea, dacă e împins de la spate. Deci sarcinile de serviciu sunt facultative. Iar aici vorbim de poliţie, care, de bine, de rău, tot mai face câte ceva. Dar nu doar poliţia e parte implicată în combaterea fenomenului. Celelalte organe sunt inexistente. În Anglia, poliţia organizează licitaţii cu bicicletele recuperate şi nerevendicate de proprietari. Ceea ce înseamnă că se ocupă şi recuperează. În România de câte asemenea licitaţii aţi auzit ? Eu de niciuna. De ce ? Oare de ce ?!
Acum vreo 2 ani vorbeam cu un ofiţer de poliţie. Nu are nicio treabă cu furturile, dar are acces la anumite rapoarte ale poliţiei. Îmi spunea că în perioada de vară sunt înregistrate cel puţin 50 de furturi lunar în Bucureşti. Pe baza reclamaţiilor depuse la poliţie de către păgubiţi. Câte dintre ele au fost recuperate ?! Niciuna ?! 2-3-4 ? Bună treabă !
Pe acest forum sunt reclamate săptămânal furturi de biciclete. Oare s-au strâns câteva sute de topicuri ? Câte dintre acele biciclete au fost recuperate ?

Boris, un exemplu similar îţi pot da şi eu. Supermarket-urile aruncă zilnic sute de kilograme de alimente degradate. Fructe, carne, lapte etc. De ce ? Pentru că îşi permit să le treacă la "pierderi", profitul e atât de mare încât pierderile zilnice sunt nesemnificative. Mai putem adăuga şi impozitul de toată ruşinea pe care îl plătesc pe profitul fals declarat, plus alte inginerii financiare care le ajută să îşi acopere pierderile. Exact acelaşi lucru se întâmplă şi la Mavic. Câştigurile sunt atât de mari, bazate pe o mână de lucru ruşinos de prost plătită, ingineriile financiare sunt la ordinea zilei, încât acel profit acoperă toate scurgerile din fabrică. Oare de prost a venit Mavic în România ?! Mână de lucru ieftină, legi puţine şi interpretabile, organe incompetente şi puturoase, trai pe vătrai în românica.
Pe bune acum, voi chiar aveţi impresia că toate multinaţionalele astea au venit să ne îmbogăţească ?! Pe noi, ca salariaţi,şi pe statul român ?! Nu le interesează decât propriul buzunar. Când statul intervine şi începe să se strângă gura pungii, îşi fac bagajele şi pleacă pe la alţii, unde pot continua matrapazlâcurile pe care le fac acum în România.

+1
Alex Sandu

Trimite mesaj
Posturi: 674
Subiecte: 5

#376179 15 decembrie 2016 la 00:09

nu va mai excitati prea tare cu mavic, am auzit ca pleaca in bulgaria ;)

Stefan Balea

Trimite mesaj
Posturi: 144
Subiecte: 7

#376180 15 decembrie 2016 la 00:35

Vladone, generalizarile pentru diverse categorii de oameni, profesii si companii iti duc discursul in derizoriu.
Normal ca o companie isi urmareste cresterea profitului, ca doar nu face fapte de binefacere.
Normal ca exista politisti mai buni si alti mai putin buni. Sunt OAMENI, sunt diferiti, si ca in oriunde sunt mai multi cei slabi decat cei buni.

Daca te pui in situatia lui, o sa-ti dai seama ca el nu are absolut nici un folos daca intervine sau nu. Luna trece, leafa vine, si nu- da nimeni nici un premiu sau bonus, basca ca se mai pune prost cu vreo gasca de indivizi care nu prea dau pe la biserica, se gandeste si el, are familie, copii. Mai ales cand este tratat cu scarba de concetateni, nu are nici o tragere sa faca pe eroul.

Da, si eu am "mustrat" pe toti cei care isi lasa bicicleta la intamplare, si leaga o bicicleta de 1000EU legata cu un antifurt de 50 lei. Astia ii tin in bransa pe hoti.
Mai ales sunt ofticat ca au pretentia ca cineva sa ii ajute, dar de multe ori nici nu se sinchisesc sa depuna plangere la Politie, pentru ca dureaza prea mult si "oricum nu face nimic Politia". Politia face, dar ei? ei nu, ca sunt prea ocupati.

Si da, cred ca daca 20% din buyeri refuza biclele "suspecte" e mai nasol pentru ciorditori. Probabil orice comerciant stie asta, te arde buza. Poate nu dai coltu' dar sigur simti.

Putem dezbate ore in sir, oricum am deviat mult subiectul... de la bicle pe OLX la piese de ARO... ciudat e ca exista o legatura acolo. Aia suntem noi, oamenii.

ultima modificare: 15 decembrie 2016 la 00:37

Maximilian Munteanu
Editor in chief

Trimite mesaj
Posturi: 5060
Subiecte: 48

#376181 15 decembrie 2016 la 02:27

Vladone, în bună parte de acord cu tine. Și da, și eu le toc creierii celor care-și lasă bicicletele aiurea. Până la nivelul când le fac eu cadou un lacăt sau exagerez cu tonul și ei se supără pe mine.

Altfel, nu am mare lucru de adăugat. Doar că pentru a avea o poliție mai bună, mai eficientă, trebuie să îi dăm o șansă, să avem încredere, să fim proactivi. Asta ne face niște mai buni cetățeni. Cu încrederea, a propos, stăm cam așa:Iar despre Mavic am de spus doar atât: ce e scos dn fabrică e de multe ori ceva ce nu ar trece de controlul lor de calitate. Că sunt găinării vezi din faptul că rar apar jante, mai voluminoase prin natura lor, și deseori doar butuci și mărunțișuri.

Corporațiile lui Pește Prăjit sunt ce sunt, dar nici să le demonizăm nu ajută. Mi se pare ridicol să avem pretenții de binefacere de la ele. N-ar trebui să ne îmbătăm cu iluzia asta.

Voie bună!
Mx

Mladen Numele contine caractere neacceptate

Trimite mesaj
Posturi: 1062
Subiecte: 7

#376188 15 decembrie 2016 la 09:31

Maximilian Munteanu: După cum am spus: suntem aici unii care încă mai purecăm zi de zi anunțuri și nu e adevărat că nu contează ce se vinde. Doar că ne-am dat seama că să faci poliție cu produse ale cărei sursă de proveniență nu o poți ști sigur 1. nu e treaba noastră 2. e o risipă de energie. Aici moderatorii sunt abordabili și activi în comunitate. Mult succes în a reclama ceva la OLX! Eu încă reîncadrez anunțuri puse greșit din neatenție, corectez titluri scrise greșit (ăstea două fără a-i șicana pe cei care postează greșit, că sigur nu o fac cu intenție), sunt atent la ce și cine intră pe site, șterg fel de fel de conturi dubioase, ale unor indivizi care au făcut măgării pe aici etc. Și nu sunt singurul.
Deci există moderatori, activi, abordabili, dar aceştia nu se ocupă de anunţuri cu posibile furăciuni deoarece nu-i treaba lor să facă poliţie, şi se ocupă cu reîncadrarea anunţurilor, corectarea greşelilor de ortografie, mai şterg căte un cont dubios, etc...


Maximilian Munteanu: Da, traficul e un criteriu, fiindcă altfel putem închide site-ul și să ne ducem cu toții acasă. Dar nu e adevărat că intră aici orice și oricând, după bunul plac.
Doar că în cazu de faţă traficul nu-i "un" criteriu, ci îi "the" criteriul.

vali preda

Trimite mesaj
Posturi: 320
Subiecte: 6

#376189 15 decembrie 2016 la 09:32

Am impresia ca piesele care pica la fabrica testul CTC sunt cele scoase tiptil pe poarta fabricii. Cateva grame in plus, fisuri microscopile, vopsea in alta nuanta, piesa e respinsa si meseriasul o ia de la gunoi si o vinde, ca oricum e noua.

-1

Adaugă răspuns


Log in pentru a adăuga comentarii sau înscrie-te ca membru

Parteneri


Termeni și contiții | FAQ | Despre cookie | Membri | Logo | Advertising | Contact © 2007 - 2017 DirtBike.ro