Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugam sa te loghezi | Nu ai cont? Creeaza cont acum
  • Truvativ
  • Dracula BMX
  • Lichidari de stoc la
  • reducerile continua

Este un dezavantaj?

Sondaj de opinie

Este un dezavantaj? (129 voturi)
  • DA!
  • NU!
Marian Alexandru

Trimite mesaj
Posturi: 119
Subiecte: 25

7 iunie 2010 la 15:25

la furcile manitou este un dezavantaj ca au potcoava in spate?

Marian Alexandru

Trimite mesaj
Posturi: 119
Subiecte: 25

7 iunie 2010 la 15:26

daca da din ce cauza?

Felix Stroescu

Trimite mesaj
Posturi: 142
Subiecte: 1

7 iunie 2010 la 15:28

Nu, deloc. Cei de la manitou spun ca e mai mica tensiunea asupra ei ceea ce o face mai rigida si automat mai rezistenta.

ultima modificare: 7 iunie 2010 la 15:34

Radu Cilinghir
Moderator

Trimite mesaj
Posturi: 373
Subiecte: 7

7 iunie 2010 la 16:19

burebista_109: Nu, deloc. Cei de la manitou spun ca e mai mica tensiunea asupra ei ceea ce o face mai rigida si automat mai rezistenta.
Pai pun pariu ca nu ziceau ca o face mai slaba si usor de rup. :)) Cine ar zice ca e mai prost produsul lor decat altul :))

Felix Stroescu

Trimite mesaj
Posturi: 142

7 iunie 2010 la 16:29

Perfect de acord. Dar totusi cred ca nu tine doar de marketing. Cred ca daca ei nu ar fi considarat ca e mai rezistent nu ar fi schimbat forma, care de altfel, acum o gasesti si la DT swiss, probabil ca nu din intamplare.

ultima modificare: 7 iunie 2010 la 16:29

Codrut Marinescu

Trimite mesaj
Posturi: 313
Subiecte: 5

7 iunie 2010 la 16:54

pai in cazul asta imi montez si io domain-ul invers sa fie mai rezistent :))

ca hendea nu se mai da

Trimite mesaj
Posturi: 229

7 iunie 2010 la 17:18

desi ma dau pe bmx am un gand care poate e sf...dar daca e prea moale furca...potcoava din spate nu poate atinge cauciucu?

Alexandru Pufan
Redactor

Trimite mesaj
Posturi: 180
Subiecte: 16

7 iunie 2010 la 17:33

Potcoava e pe lowere, nu pe upere... partea aia e fixa

Anthony Voinea

Trimite mesaj
Posturi: 176
Subiecte: 8

7 iunie 2010 la 17:45

hendea: desi ma dau pe bmx am un gand care poate e sf...dar daca e prea moale furca...potcoava din spate nu poate atinge cauciucu?no offense dar m-am c*cat pe mine de ras cand am citit asta:)) :)) :)) nu te condamn daca esti bmx-er:)) later edit:))

ultima modificare: 7 iunie 2010 la 17:45

Szili Nemeth

Trimite mesaj
Posturi: 130

7 iunie 2010 la 18:10

hendea: desi ma dau pe bmx am un gand care poate e sf...dar daca e prea moale furca...potcoava din spate nu poate atinge cauciucu?
cred ca vroia sa intrebe daca nu atinge cadrul :) :-/

Alexandru Has

Trimite mesaj
Posturi: 643
Subiecte: 6

7 iunie 2010 la 18:17

nu atinge nici cadru pt. ca uppers sunt cu aprox 3 cm (in functie de model) mai lungi decat la o furca marzo/rs/fox cu aceeasi cursa. de avut in vedere la achizitionare, cand cadrul are o cursa recomandata...si sa raspund si la prima intrebare...am folosit timp de 2 ani un manitou sherman firefly cu hex-lock (ax bolt-on specific pt. manitou). ca si rigiditate, nu se compara cu nimic altceva...argyle...dj...sunt mult sub

ultima modificare: 7 iunie 2010 la 18:21

ca hendea nu se mai da

Trimite mesaj
Posturi: 229

7 iunie 2010 la 21:49

Sandwich: hendea: desi ma dau pe bmx am un gand care poate e sf...dar daca e prea moale furca...potcoava din spate nu poate atinge cauciucu?no offense dar m-am c*cat pe mine de ras cand am citit asta:)) :)) :)) nu te condamn daca esti bmx-er:)) later edit:))
da ca faza e ca mam dat pe cva mtb ...si aproape dadea capat furca si potcoava freca pe cauciuc:))

Organ Donor

Trimite mesaj
Posturi: 524
Subiecte: 22

8 iunie 2010 la 09:15

burebista_109: Perfect de acord. Dar totusi cred ca nu tine doar de marketing. Cred ca daca ei nu ar fi considarat ca e mai rezistent nu ar fi schimbat forma, care de altfel, acum o gasesti si la DT swiss, probabil ca nu din intamplare.

depinde cine are dreptul sa foloseasca tipul ala de potcoava. not that simple... (

Bade Vasile! zis Cioamag

Trimite mesaj
Posturi: 474
Subiecte: 3

8 iunie 2010 la 10:10

hendea: Sandwich: hendea: desi ma dau pe bmx am un gand care poate e sf...dar daca e prea moale furca...potcoava din spate nu poate atinge cauciucu?no offense dar m-am c*cat pe mine de ras cand am citit asta:)) :)) :)) nu te condamn daca esti bmx-er:)) later edit:))
da ca faza e ca mam dat pe cva mtb ...si aproape dadea capat furca si potcoava freca pe cauciuc:))

amice , potcoava e fixa ... deci nu fleaxeaza nci daca bati furca cu , ciocanul

Sunt de aceea parere cu burebista_109 si intr-un "review" am vazut scris ca aceasta forma este oarecum si mai aerodinamica , dar nu am putut intelege cum ,

S-a ales acest design pentru a face furcile manitou mai interesante si pentru a micsora presiunea pusa pe potcoavele normale .

ultima modificare: 8 iunie 2010 la 10:10

Cosmin Florin Craciun

Trimite mesaj
Posturi: 592
Subiecte: 12

8 iunie 2010 la 12:07

Si sa nu uitam ca design-ul potcoavei permite montarea unor cauciucuri destul de groase

Cristian Cucuiet

Trimite mesaj
Posturi: 183

8 iunie 2010 la 14:22

hendea: desi ma dau pe bmx am un gand care poate e sf...dar daca e prea moale furca...potcoava din spate nu poate atinge cauciucu?

evetual bate in cadru, dar nu ajunge pana...

Anghel Florin-Bogdan

Trimite mesaj
Posturi: 63

8 iunie 2010 la 21:49

Manitou are pe spate;Fox ,Rock Shox,Manzochi au pe fata,iar Magura si pe fata si pe spate :)),cine poate explica acest desine(cred ca am scris corect)

Alex Covaci

Trimite mesaj
Posturi: 218
Subiecte: 9

8 iunie 2010 la 22:36

Road Runner: Manitou are pe spate;Fox ,Rock Shox,Manzochi au pe fata,iar Magura si pe fata si pe spate :)),cine poate explica acest desine(cred ca am scris corect)
Se scrie DESIGN pe englezeste =))))

Constantin Alexandru

Trimite mesaj
Posturi: 532
Subiecte: 4

9 iunie 2010 la 00:07

DA o sa mori mai devreme.

Silviu Gheorghe

Trimite mesaj
Posturi: 166

9 iunie 2010 la 00:40

hasu: nu atinge nici cadru pt. ca uppers sunt cu aprox 3 cm (in functie de model) mai lungi decat la o furca marzo/rs/fox cu aceeasi cursa. de avut in vedere la achizitionare, cand cadrul are o cursa recomandata...si sa raspund si la prima intrebare...am folosit timp de 2 ani un manitou sherman firefly cu hex-lock (ax bolt-on specific pt. manitou). ca si rigiditate, nu se compara cu nimic altceva...argyle...dj...sunt mult subbai sincer..am avut manitou si mie hex-lock-ul ala mi se pare putin prost gandit. adica int- o parte se strange dropout-ul furcii bine, il strange chair axul..nici nu mai conteaza alea 2 imbusuri de jos. dar in cealalta parte..axul se plimba liber prin dropout..si trebuie strans numai din alea 2 imbusuri; daca te dai la street trebuie stranse tare pt ca se mai misca..si daca e strans prea tare se fisureaza..cum am vazut la multi.
@hendea: cauciucul era de vina..am avut un prieten cu manitou axel si cauciuc tioga de 2.35 si ii atingea potcoava de cauciuc cand se lasa pe furca..

ultima modificare: 9 iunie 2010 la 00:41

Alexandru Has

Trimite mesaj

9 iunie 2010 la 01:03

slv_bike: hasu: nu atinge nici cadru pt. ca uppers sunt cu aprox 3 cm (in functie de model) mai lungi decat la o furca marzo/rs/fox cu aceeasi cursa. de avut in vedere la achizitionare, cand cadrul are o cursa recomandata...si sa raspund si la prima intrebare...am folosit timp de 2 ani un manitou sherman firefly cu hex-lock (ax bolt-on specific pt. manitou). ca si rigiditate, nu se compara cu nimic altceva...argyle...dj...sunt mult subbai sincer..am avut manitou si mie hex-lock-ul ala mi se pare putin prost gandit. adica int- o parte se strange dropout-ul furcii bine, il strange chair axul..nici nu mai conteaza alea 2 imbusuri de jos. dar in cealalta parte..axul se plimba liber prin dropout..si trebuie strans numai din alea 2 imbusuri; daca te dai la street trebuie stranse tare pt ca se mai misca..si daca e strans prea tare se fisureaza..cum am vazut la multi.
@hendea: cauciucul era de vina..am avut un prieten cu manitou axel si cauciuc tioga de 2.35 si ii atingea potcoava de cauciuc cand se lasa pe furca..

deci...hex lock e facut sa reziste la torsiune (ca si atunci cand ti roata de fatza intre genunchi si tragi intr-o parte si alta de ghidon). in timpul torsiunii, bratele furcii tind sa se indoaie in sensuri diferite, unu in fatza, celalalt in spate. un bolt-on normal, rotund, permite miscare bratelor, pe cand hex loc, prin profilul hexagonal nu permite rotirea. nici bratele unui pedalier nu se rotesc de capul lor, chiar si pe un monobloc patrat, nu? intr-adevar drop-outul e putin mai prost gandit cel putin la modelele mai vechi...dar nu e buna prea multa forta pentru a strange acele suruburi. dupa cum spuneai...daca le strangi prea tare, la urma risti sa le crapi...un compromis ok, spun eu, daca stii sa te porti frumos cu acele suruburi si daca vrei o furca foarte rigida

delete me!

Trimite mesaj
Posturi: 76

9 iunie 2010 la 01:05

Sincer din punctul meu de vedere, singurul dezavantaj cu potcoava in spate, e poate la footjam, dar cu timpul te obisnuiesti.
---
Lapierre DH-720 2010

Sebastian Sinescu

Trimite mesaj
Posturi: 102

9 iunie 2010 la 12:49

Manitou? mai non-flexy datorita potcoavei atasata in ''spatele'' bratelor? ...where do you come from ? :) Awaiting deployment >:)

Alexandru Has

Trimite mesaj

9 iunie 2010 la 17:41

mai de graba datorita formei...hmm...incep sa ma satur de topicu asta...:))