Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugam sa te loghezi | Nu ai cont? Creeaza cont acum
  • Oneal
  • Dracula BMX
  • Lichidari de stoc la
  • reducerile continua

Vopsire-un sfat?:)

multe chestii interesante , numere multe ..

Trimite mesaj
Posturi: 92
Subiecte: 2

29 august 2010 la 18:34

Hoper.Bmx: Salut,nu sunt chiar incepator in ale vopsitului in sensul ca stiu pasii care trb urmati si ce anume trb facut pt ca am vopsit vreo 2-3 cadre,jenti etc.Dilema este urmatoarea:Unde as putea gasi un lac calumea sa tina??Tot iese foarte frumos dar dupa un timp de la "fracare" vopseaua se mai duce pe alocuri.Am vopsit si cu dupli-color(cea mai scumpa),tot am luat de la ei si lacul lasa mult de dorit,Ce spuneti ca ar trebui sa cumpar?Ce fel de lac?Multumesc anticipat!
P.s:Vopsirea am facut-o cu spray!

Mai multe straturi , doar atat :)

ultima modificare: 29 august 2010 la 18:35

Mihalcea Claudiu

Trimite mesaj
Posturi: 8

30 august 2010 la 12:37

NU am avut timp sa citesc toate comenturile dar trebuie sa vezi pe ce baza este facuta vopseaua cu care vrei sa dai si daca e pe baza de apa trebuie sa dai lacul dupa 4 5 ore iar daca e pe baza de diluant 20 30 de minute iar daca e din aia ecologica 8 ore. Si daca respecti timpi acestia nu se mai ia vopseaua si nu se crapa si lacul poti sa il dai in 2-3 manuri(vb. lui Ilie Morohai).

sunt cativa pasi sa vopsesti corect si sa iasa foarte bine.
1. Smirghel de apa Granulatie 400, se matuieste sub apa.
2. Pe o carpa uscata pui benzina si stergi foarte bine toata piesa.
3. Dai cu filler la tub de spray care acopera si umple toate zgarieturile
4. Lasi sa se usuce (cat indica pe tub) apoi se matuieste foarte bine cu Smirghel de apa Granulatie 360 sub apa.
5. Apoi dai iar cu carpa cu benzina.
6. Apoi coloarea dorita si lasi sa se usuce(alege timpul de mai sus in fuctie de ce fel de vopsea folosesti)
7. Si in functie de ce vopsea ai dat iti alegi si lacu daca e pe baza de apa vopseaua la fel si lacul etc.
8. Apoi lasi cel mai bine 24 de ore pana montezi piesa.

albert cojan

Trimite mesaj
Posturi: 11

30 august 2010 la 13:44

ba nici si eo nu sunt cine stie ce destept dar spraiurile nu au in componenta lac?????:-/

Cosmin Muresan

Trimite mesaj
Posturi: 14

30 august 2010 la 15:05

sunt si cu lac si fara lac, in ultimul caz lacul se da separat.
problema pe care o intampinati este urmatoarea: vopselele la SPRAY sunt proaste, supradiluate si de obicei intr-un spray de 400ml exista maxim 250 ml de vopsea, restul e gaz de propagare.
lacurile la spray sunt slabe si diluate, pentru ca sunt lacuri monocomponent, adica se intaresc singure in contact cu aerul, si asta destul de lent. pentru a avea o rezistenta buna sau foarte buna, ideal este sa folositi un lac bicoponent , care se prepara din amestecarea unei parti de lac cu o parte de intaritor (proportiile de amestec variaza in functie de producatori). lacurile bicomponent iarasi sunt de trei feluri : MS-medium solid, HS-high solid si UHS-ultra high solid sau cum i se mai mai spune-lac ceramic. in vopsitoriile profesionale se folosesc de regula lacuri HS care ofera o rezistenta suficienta partilor vopsite. de obicei doua straturi de lac HS e suficient pentru orice cadru. uscarea unui lac HS dureaza de la 30 min -in cabina de vopsit cu uscare termica la 60grade celsius, pana la 8-10 ore in aer liber la ~20 grade celsius.
bineinteles aplicarea se face cu pistol de vopsit profesional, in conditiile in care piesa/cadrul se finiseaza perfect, ca altfel lucrezi degeaba
pentru vopselele fluorescente este obligatoriu sa se dea un strat de vopsea alba inainte, , deoarece vopseaua fluorescenta nu are putere de acoperire este in cel mai bun caz translucida. partea proasta la vopselele fluorescente din spray e ca au un medium de diluare foarte puternic, si daca dai cu ea peste o alta vopsea proaspata o ataca si o increteste. si este sensibila la lumina, nu rezista mai mult de un an, se decoloreaza puternic.
una peste alta, vopsitoria e mai mult o arta, si eu recomand sa mergeti la un atelier specializat unde beneficiati de o lucrare de calitate. bineinteles ca exista si un pret pentru asta, dar de foarte multe ori am intalnit cazuri cand dupa ce s-au chinuit baietii sa vopsesca cu spray-uri tot la un atelier de vopsit au ajuns in final

aici puteti vedea cateva din lucrarile mele http://www.high-vision.ro

ultima modificare: 30 august 2010 la 15:20

crys alex

Trimite mesaj
Posturi: 13
Subiecte: 3

30 august 2010 la 15:35

chiar inaainte sa vopsesti freaca bine bine cadrul cu o carpa bagata in diluand si dupaia lasi umpic la uscat ;)

Apostol.M.Alexandru

Trimite mesaj
Posturi: 338
Subiecte: 30

30 august 2010 la 23:31

App.Cei care aveti cunostinte in ale vopsitului,cine stie o solutie/substanta pentru a da vopseaua jos de pe cadru de aluminiu.Am vazut la discovery,la o emisiune despre reconditionarea vopselii avioanelor,in care se folosea o solutie pentru dizolvarea vopselii de pe fuzelaj.Stie cineva despre ce vorbesc?

Discutate recent

Parteneri

Light Bikes