Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugam sa te loghezi | Nu ai cont? Creeaza cont acum
  • RockShox
  • Dracula BMX
  • Lichidari de stoc la
  • reducerile continua

Vopsire-un sfat?:)

Tudorescu Alex

Trimite mesaj
Posturi: 217
Subiecte: 11

21 iulie 2010 la 13:36

Salut,nu sunt chiar incepator in ale vopsitului in sensul ca stiu pasii care trb urmati si ce anume trb facut pt ca am vopsit vreo 2-3 cadre,jenti etc.Dilema este urmatoarea:Unde as putea gasi un lac calumea sa tina??Tot iese foarte frumos dar dupa un timp de la "fracare" vopseaua se mai duce pe alocuri.Am vopsit si cu dupli-color(cea mai scumpa),tot am luat de la ei si lacul lasa mult de dorit,Ce spuneti ca ar trebui sa cumpar?Ce fel de lac?Multumesc anticipat!
P.s:Vopsirea am facut-o cu spray!

ultima modificare: 21 iulie 2010 la 13:38

Bogdan Perghel

Trimite mesaj
Posturi: 315
Subiecte: 9

21 iulie 2010 la 13:58

ori dai multe multe multe multe straturi de lac ori vopsesti electrostatic!

Stefan Olteanu

Trimite mesaj
Posturi: 103
Subiecte: 2

21 iulie 2010 la 14:08

poti sa intrebi pe la un atelier de vopsitorie, care ar fi cel mai bun lac....
sau sa mergi chiar acolo sa il aplice.

Cosmin M (comy)

Trimite mesaj
Posturi: 134
Subiecte: 10

21 iulie 2010 la 16:15

sigur dai cu smirghel inainte si dai si cu grund? indepartezi praful urmat dupa smirgheluire ?nu inteleg dc nu ar merge bn

Radu-Teodor Stoian

Trimite mesaj
Posturi: 791
Subiecte: 23

21 iulie 2010 la 18:38

sprayurile in general chiar si duplicolor sunt vopsele pt retush.. nu tin in timp pe suprafete mari. se usca rapid adica sunt pe baza de rasini sintetice cu uscare rapida..
pt bike ai vrea ceva vopsea speciala.. gen la masini.. le vopsesc le baga in uscatoare..sau mergi undeva calumea si o faci cu camp electrostatic..
alea tin cel mai bine..
lacu nu prea are treaba.. vopseaua de spray e slaba.
eu folosesc spray numai pe chestii marunte..gen o maneta de frana.. un etrier etc.
bafta la vopsit

Tudorescu Alex

Trimite mesaj

21 iulie 2010 la 18:47

comy: sigur dai cu smirghel inainte si dai si cu grund? indepartezi praful urmat dupa smirgheluire ?nu inteleg dc nu ar merge bn
Pai-1.Smirgluiesc suprefatza cu 2 feluri de smirglu(mai dur,mai putin dur)
2.Dau cu diluant sa se duca praful.
3.Aplic 2-3 straturi de grund.
4.Aplic 4-5 straturi de vopsea.
5.Apliic 4-5 straturi de lac.

ultima modificare: 21 iulie 2010 la 18:47

stefan mutu (peeketus)

Trimite mesaj
Posturi: 536

21 iulie 2010 la 22:21

Hoper.Bmx: comy: sigur dai cu smirghel inainte si dai si cu grund? indepartezi praful urmat dupa smirgheluire ?nu inteleg dc nu ar merge bn
Pai-1.Smirgluiesc suprefatza cu 2 feluri de smirglu(mai dur,mai putin dur)
2.Dau cu diluant sa se duca praful.
3.Aplic 2-3 straturi de grund.
4.Aplic 4-5 straturi de vopsea.
5.Apliic 4-5 straturi de lac.

multa vopsea ! 2-3 e de ajuns

Cristian Cucuiet

Trimite mesaj
Posturi: 183

21 iulie 2010 la 22:33

tre sa smirgaluiesti si pe grund si pe vopsea sa prinda ultimul strat, altfel se cojeste la lovituri; o granulatie fina.
e necesara cam o saptamana pt tot procesul, mai ales lacu se usca f greu.

PaPy

Trimite mesaj
Posturi: 16
Subiecte: 8

21 iulie 2010 la 23:30

ar fii o idee vopsirea electrostatica dar nus in ce conditii o poti face, iar alta o poti vopsi la pistol/compresor cu un lac mai gros in cateva straturi si revenit odata la ceva vreme.Spor la dat!

ca hendea nu se mai da

Trimite mesaj
Posturi: 229
Subiecte: 1

22 iulie 2010 la 01:36

ori vopsire electrostatica ori in camp electromagnetic....ori dai lac acolo straturi multe

Ionut Nex

Trimite mesaj
Posturi: 66
Subiecte: 6

22 iulie 2010 la 10:48

Daca ai posibilitatea sa vopsesti electrostatic , nici sa nu stai pe ganduri ,dar daca nu poti asa ...mai este si varianta clasica la spray

Dai prima data pe cadru cu decapant (decanol) lasi vreo 2 ore sa isi faca solutia efectul , apoi vi cu bormasina cu perie de sarma (in loc de burghiu se pune ala , costa vreo 5 lei) . Dupa ce ai dat vopseaua jos , o sa mai ramana ceva defecte din fabrica , dai cu smierghiel (hartie abraziva ...cum vrei sa ii spui) de granulatie mare (mai aspru) ,dar foarte usor ca sa nu iti manance din material ca dupa se vede urat . Apoi dai cu smierghiel de granulatie mica (foarte fin)

Dupa ce ai facut asta ... cumperi un magic alb (ca ala este si mat si prinde si cel mai bine , sa nu iei deloc duplicolor ca ala iti face super nasol cadrul . Vopsesti de la distanta in 2 straturi. Dupa ce ai facut asta vi cu vopseaua buna (culoarea pe care o doresti) ii dai vreo 4-5 straturi , lasi interval de 20 min intre ele ca sa se mai usuce , apoi vi cu vreo 5-6 straturi de lac (fi atent , lacul se aplica dintr-o mana , sa nu dai fas dupa fas ...ca se face urat dupa , asta daca vrei sa iti iasa oglinda)

Dupa lasi si tu vreo 6-7 ore la uscat , montezi bike-u cu f mare grija , daca ai cum sa il lasi intr-o camera unde e foarte cald , e perfect , apoi have fun la ride

Macovei Stefan

Trimite mesaj
Posturi: 16
Subiecte: 1

23 iulie 2010 la 12:52

daca vrei sa vopsesti cu sprayul ai mare grija la distanta, sa nu ti se scurga vopseaua. si inca ceva...te sfatuiesc sa dai cu smirghel fin din start, pentru a nu ramane urme pe cadru(dureaza mai mult, dar macar nu risti).

Bogdan Nistor

Trimite mesaj
Posturi: 58

23 iulie 2010 la 19:31

Cromeaza-l la Cugir!

Bogdan Nistor

Trimite mesaj
Posturi: 58

23 iulie 2010 la 19:32

hendea: ori vopsire electrostatica ori in camp electromagnetic....ori dai lac acolo straturi multe
Da da...super tare....incearca in camp magneto-hidro-dinamic...rulles ;)

Cristi Gavrila

Trimite mesaj
Posturi: 350
Subiecte: 18

23 iulie 2010 la 21:59

Salut, ca sa nu portnesc alt topic, am o janta cromata de pe care a inceput cromul sa se umfle si sa sara. Cum ar trebui sa procedez ca sa o vopsesc si sa tina cat de cat vopseaua (stiu ca pe crom nu prinde bine). Ma gandea sa dau cu peria de sarma bagata in bormasina ca sa inlatur cromul si dupa sa vopsesc, credeti ca o sa mearga?

Tudorescu Alex

Trimite mesaj

23 iulie 2010 la 22:49

Janta mea de spate a fost tot crmo si sa facut la fel...eu am procedat in felul urmator..am luat un shmirglu p80(aspru) si am dat pe janta prima data unde prinde frana..sa dus tot..ok..acolo unde e sarit cromul am luat un spaclu si lam rascait tot dupa care am dat cu smirglu pana sa facut fin(p80).Dupa am luat un smirglu p400(foarte fin) cu apa..si am dat pt retus inca o data peste tot(smirglu+apa=mai fin) si dupa am inceput vopsirea:)...o sa iasa fain..preferabil dupa ultimul strat de lac laso 1 zi la uscat..;).Succes!

Cristi Gavrila

Trimite mesaj
Posturi: 350
Subiecte: 18

23 iulie 2010 la 23:01

Aveai janta data jos sau era spitata? Sper sa reusesc sa o curat si printre spite:) a durat mult?;))

Tudorescu Alex

Trimite mesaj

24 iulie 2010 la 13:50

Despitzata...nu te chinui asa..

Constantin Stefan-Rares

Trimite mesaj
Posturi: 10
Subiecte: 2

24 iulie 2010 la 17:01

scoti vopseaua cu decapant il smirgeluiesti cu smirghel fin ii dai un strat de vopsea alba mata la spray sau gri deschis ceva Montana apoi dai cu sprayu in 2 straturi montana de care culoare vrei lasi sa se usuce apoi dai cu lac sub forma de spray il lasi sa se usuce si ii pui un sticker pe headtube :) eu asa am facut cu al meu

stefan mutu (peeketus)

Trimite mesaj

29 iulie 2010 la 22:11

ca sa nu fac topic nou , are cineva idee cum ce sa imi vopsesc cauciucurile lateral alb ? am incercat vopsea la cutie , dar nu se usuca , doar atunci cand se prinde praful si se inegresc . multumesc !

Bogdan (N)

Trimite mesaj
Posturi: 287

30 iulie 2010 la 15:34

Peeketus: ca sa nu fac topic nou , are cineva idee cum ce sa imi vopsesc cauciucurile lateral alb ? am incercat vopsea la cutie , dar nu se usuca , doar atunci cand se prinde praful si se inegresc . multumesc !
Cauciucurile nu se "vopsesc" cu vopsea... cumpara-le direct gata si scapi de o treaba.. altfel nu cred ca ai cum sa le faci.

stefan mutu (peeketus)

Trimite mesaj

30 iulie 2010 la 22:17

Ogaru: Peeketus: ca sa nu fac topic nou , are cineva idee cum ce sa imi vopsesc cauciucurile lateral alb ? am incercat vopsea la cutie , dar nu se usuca , doar atunci cand se prinde praful si se inegresc . multumesc !
Cauciucurile nu se "vopsesc" cu vopsea... cumpara-le direct gata si scapi de o treaba.. altfel nu cred ca ai cum sa le faci.

normal , ca bani sunt fara numar

M. Cristian

Trimite mesaj
Posturi: 101
Subiecte: 7

1 august 2010 la 08:49

Hoper.Bmx: Salut,nu sunt chiar incepator in ale vopsitului in sensul ca stiu pasii care trb urmati si ce anume trb facut pt ca am vopsit vreo 2-3 cadre,jenti etc.Dilema este urmatoarea:Unde as putea gasi un lac calumea sa tina??Tot iese foarte frumos dar dupa un timp de la "fracare" vopseaua se mai duce pe alocuri.Am vopsit si cu dupli-color(cea mai scumpa),tot am luat de la ei si lacul lasa mult de dorit,Ce spuneti ca ar trebui sa cumpar?Ce fel de lac?Multumesc anticipat!

Nu exista asa ceva tub aerosol de vopsea care sa iti reziste.
Te duci frumos la o vopsitorie auto si o faci frumos cu pistolu...
Dar daca o dai cu tub,pasi ar fi urmatorii: daca vopseaua originala e in stare buna adica sa nu fie sarita,iei o laveta braziva si freci cadru pana aplatizezi vopseaua ca sa iti adere vopseaua din tub pe cadru,pe urma lavete antistatice si diluant,pt a'l degresa, de 2-3 ori,pe urma daca ai un pistol de aer cald incalzesti cadru (tot cadru) pt a nu'ti curge vopseaua si intr'un final dai 1 strat de vopsea il lasi 1 ora 2 mai dai un strat,dar 2 tuburi pt un cadru si 1 de lac dar trebuiesc date la interval indelungat si lasat cadru o saptamana la uscat!!!!!!! e cel mai imp,vopseaua se uscuca in totalitate dupa aprox o sapt!

David Matyas-Metz

Trimite mesaj
Posturi: 179

1 august 2010 la 10:57

Hoper.Bmx: Salut,nu sunt chiar incepator in ale vopsitului in sensul ca stiu pasii care trb urmati si ce anume trb facut pt ca am vopsit vreo 2-3 cadre,jenti etc.Dilema este urmatoarea:Unde as putea gasi un lac calumea sa tina??Tot iese foarte frumos dar dupa un timp de la "fracare" vopseaua se mai duce pe alocuri.Am vopsit si cu dupli-color(cea mai scumpa),tot am luat de la ei si lacul lasa mult de dorit,Ce spuneti ca ar trebui sa cumpar?Ce fel de lac?Multumesc anticipat!

La noi in cluj poti gasi intr-un magazin de vopsele lacuri Body, care dupa parerea mea sunt cele mai bune, si eu cu acelea vopsesc, 100ml e 25 lei sau cat,deci nici nu e scump, ei bine,e scump fata de lacul normal in spray care este 19.9 lei 600 ml, dar asta te tine mai mult la loviturisi orice, numai nu uita sa degresezi cadrul inainte de-al lacui;)

Vlad (Airwave) Stefanescu

Trimite mesaj
Posturi: 180
Subiecte: 13

24 august 2010 la 13:15

as vrea sa va intreb ce mai trebuie sa fac? acum cadrul meu e smirgheluit si dat cu grund spray,iar maine il voi da cu vopsea dupli color galben fluorescent.e necesar sa mai dau cu lac dupa vopsea?

Andrei Roberto Oprisor

Trimite mesaj
Posturi: 353
Subiecte: 3

24 august 2010 la 13:20

da

Mihai Phetcu

Trimite mesaj
Posturi: 101
Subiecte: 5

24 august 2010 la 13:30

nu am stat sa mai citesc ce au zis ceilalti, insa incearca cu spray de graff BELTON, e 18 lei la shop`ul din targoviste Turn Bike. nu trebuie sa mai dai cu lac dupa, deoarece vopseaua este foarte densa.

Vlad (Airwave) Stefanescu

Trimite mesaj
Posturi: 180
Subiecte: 13

24 august 2010 la 13:53

deci acum am cadru doar cu grund,e necesar sa ii scot impuritatile,dandu-l nu niste diluant?sau dau cu vopsea direct peste grund?

ocsi ocsi

Trimite mesaj
Posturi: 8

24 august 2010 la 21:27

sal prima data ar trebui sa dai jos culoarea cu cromofag dupa acea sa pui grund si dupa acea vopsesti cu spreiu si la urma dai cu lac uitate la mine la profil si eu asa am facut cadrul

Teodorescu Genutu

Trimite mesaj
Posturi: 107
Subiecte: 10

24 august 2010 la 22:04

animal tom white b-)