Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugam sa te loghezi | Nu ai cont? Creeaza cont acum
  • Alpina
  • Dracula BMX
  • Lichidari de stoc la
  • reducerile continua

Care frana este mai buna pentru spate?

Paul Grama

Trimite mesaj
Posturi: 64
Subiecte: 1

30 august 2010 la 22:15

Ce frana imi recomandati pentru spate: Hayes Mx-2 (mecaninca) sau Hayes NINE (hidraulica)?

ZAMA BOSS

Trimite mesaj
Posturi: 168
Subiecte: 10

30 august 2010 la 23:19

clar mx2

robert costin

Trimite mesaj
Posturi: 93
Subiecte: 6

30 august 2010 la 23:25

eu am hayes mx2 si tzine super bn nu mia facut mai nici o problema pana acum despre celalalta nuj prea multe mai asteapta si alte pareri

Zamfir Razvan .

Trimite mesaj
Subiecte: 23

30 august 2010 la 23:37

eu zic hayes nine .
deoarece eu am vazut multe bikeuri de freeride/am si chiar dh cu hayes nine .
si asta inseamna ca tine la coborari si dinastea .
deci e mai rezistenta decat hayes mx-2 din mai multe motive .

Zamfir Razvan .

Trimite mesaj

30 august 2010 la 23:38

uite aici la acest membru -> http://www.dirtbike.ro/membri/livsubbas/

*-anDrEiz0R-*

Trimite mesaj
Posturi: 331
Subiecte: 8

30 august 2010 la 23:42

Cum sa preferi o frana mecanica in locul unei frane hidraulice? Cum?

George Anghelescu

Trimite mesaj
Posturi: 441
Subiecte: 20

30 august 2010 la 23:51

Hayes Nine, evident. Frana hidraulica este mai puternica ca si mecanica tot timpul, nu conteaza cat reglezi tu un BB7 sau BB5 sau MX-2 sau mai stiu eu ce, nu o sa fie niciodata de comparat aceste 2 categorii de frane.

@Andrei9.81: Eh.. Am pe cineva in oras care a dat 2 frane hidraulice Tektro Auriga Comp noi-noute, de 2 zile complete pe un BB5 folosit mai mult..

Barbu Claudiu

Trimite mesaj
Posturi: 135
Subiecte: 10

31 august 2010 la 00:00

juyce 3 este cea mai ok frana caliate pret

Alexandru Has

Trimite mesaj
Posturi: 645

31 august 2010 la 00:07

deci...am avut hayes nine, hayes mx2, juicy 3, bb5. hayes nine are modulatie mai buna ca juicy 3. in plus mi se pare mult mai rezistenta. merge la dirt/street si freeride...nu prea merge pt. dh deoarece se incalzeste ff repede. oricum, este o frana mai buna decat orice mecanica.

sa nu mai aud prostii gen...o frana mecanica e mai usor de intretinut...la franele mecanice se rod sabotii mai repede, se incalzeste mult mai repede, cablul se intinde, mansonul (conducta) cablului trebuie sa fie in permanenta lubrefiata, sabotul fix trebuie reglat tot timpul (altfel se indoaie discul)etc etc etc...o frana hidraulica trebuie aerisita cam o data la 2 ani si schimbate placutele (in functie de cum franezi) cam o data pe an

ultima modificare: 31 august 2010 la 00:14

isty (Stefan Barkoczi)

Trimite mesaj
Posturi: 22

31 august 2010 la 00:10

eu recomand MX 2-ul deoarece si eu am avutsi am fost sooper multzumit

Sebastian - Ionut Badescu

Trimite mesaj
Posturi: 700
Subiecte: 7

31 august 2010 la 00:22

Cum puii mei sa spui "mx-2 clar"? ba baiatu...cat te'ai dat cu franele alea ca sa ajungi la concluzia asta? si mai ales, cum?? Poti sa iti pui mama cablurilor si camasilor, ca tot nu ai sa ajungi sa o reglezi cum trebuie...apoi gandeste'te ca Nine'ul apasa din ambele parti, pe cand de Mx-2-ul dintr'o singura parte. Daca am reusi sa eliminam toate erorile de reglaj, toate impuritatile de pe discuri, si mai ales, sa avem ceva cu care sa masuram forta cu care apasam pe maneta, niciodata nu ai sa reusesti sa faci o hidraulica, cu o mecanica. Punct!

Degeaba vii tu si imi spui ca recomanzi mx-2 ca ai mai avut si a mers bine...daca nu te'ai dat cu Nine, degeaba. E ca si cum as veni eu sa recomand Loganul in defavoarea unei cine stie ce masina huspita...ca deh...recomand ca am avut, cand nici macar nu mi'am lasat amprenta pe masina aia scumpa. Mai degraba ai tacea de tot!

Ala de ziceai ca nustiu care a dat Auriga noi noute pe bb5 folosit...pai e la mintea gainii ca bb5-ul care e folosit mai mult, totodata sa fie rodat si sa aiba placutele "obisnuite" cu discul, sa tina mai bine; dar ia fa treaba asta si cu Auriga'urile si apoi spune.

Iarasi am vazut ca ati dat repede exemplu pe nustiu care cu un Woodbumble sau nustiu ce B1 era...cu Mx-2'uri... chiar crezi ca daca i'ai da niste Nine'uri moca te'ar refuza?:) hai sa fim seriosi...

ultima modificare: 31 august 2010 la 00:25

Alex Vee

Trimite mesaj
Posturi: 51

31 august 2010 la 00:35

:)) depinde destul de mult si de placutele pe care le alegi si de discuri, m-am dat cu Nine cu placutele originale si m-am dat si cu MX-2 cu placute SuperStar si manete Shimano Deore LX (alea care au prinderea la sufa pe levier)si sincer mi-a placut mai mult MX-2-ul dar cum a spus si "His Infernal Majesty" mai depinde si de impuritatile de pe disc sau de pe placute, de reglaj care intr-adevar e mai dificil de realizat la mecanice si trebuie facut cam des. Din proprie experienta te sfatuiesc sa nu te zgarcesti la placute.
Si daca vrei mai multe review-uri intra pe mtbr.com si mai citeste si pe acolo.

ultima modificare: 31 august 2010 la 01:52

*-anDrEiz0R-*

Trimite mesaj
Posturi: 331
Subiecte: 8

31 august 2010 la 00:56

His Infernal Majesty: Cum puii mei sa spui "mx-2 clar"? ba baiatu...cat te'ai dat cu franele alea ca sa ajungi la concluzia asta? si mai ales, cum?? Poti sa iti pui mama cablurilor si camasilor, ca tot nu ai sa ajungi sa o reglezi cum trebuie...apoi gandeste'te ca Nine'ul apasa din ambele parti, pe cand de Mx-2-ul dintr'o singura parte. Daca am reusi sa eliminam toate erorile de reglaj, toate impuritatile de pe discuri, si mai ales, sa avem ceva cu care sa masuram forta cu care apasam pe maneta, niciodata nu ai sa reusesti sa faci o hidraulica, cu o mecanica. Punct!

Corect, iti trebe sa faci sala de fortza sa franezi cu o mecanica. Pana si pe v-brake franezi mai usor.

ride 0n: juyce 3 este cea mai ok frana caliate pret

Am eu de vanzare daca vrea careva si e mult mai buna decat un MX2 :)) Dar totusi cum sa preferi mecanica in locu hidraulicei!?

ultima modificare: 31 august 2010 la 00:57

Rakosi Zoltan (Zola)

Trimite mesaj
Posturi: 42
Subiecte: 1

31 august 2010 la 01:57

hayes nine:))de p vremea lu bunicu:))ii expirata demult

calin stefanescu

Trimite mesaj
Posturi: 145
Subiecte: 4

31 august 2010 la 09:39

eu nu iti recomanda nici un hayes mai ales nine care e din 200 si putin :)) si mx2 :-?? fara modulatie... mai bine iti iei un juicy 3.5 sau juicy 5 sau daca ai bani un elixir 5 ;)acum... tu alegi ce iti place

Radu Cilinghir
Moderator

Trimite mesaj
Posturi: 373

31 august 2010 la 09:49

Logic ca o frana hidraulica dar totusi la street/dirt nu-ti trebuie o frana mega puternica, ci doar sa te opresti din mers, mai ales cand ai doar una pe spate. Eu as zice ca un MX-2 ar trebui sa-ti fie de-ajuns pentru ca un Hayes Nine iti va bloca mereu roata si iti va f*te de tot cauciucul

Alex Covaci

Trimite mesaj
Posturi: 218
Subiecte: 9

31 august 2010 la 09:57

Hayes nine ca doar e hidraulica

Alexandru Has

Trimite mesaj
Posturi: 645

31 august 2010 la 18:47

orbil ce citesc pe aici...deci...franele mecanice, daca reusesti sa le reglezi foarte bine, sa n-aiba nici o problema, etc, de obicei lucreaza dupa principiul ON / OFF. nu prea exista cale de mijloc. acum, m-am dat pe vreo 2 juicy 3...si sincer lucrau cam la fel...putere mare, modulatie zero. juicy 5 lucreaza ceva mai bike. de elixir nu stiu mare lucru. am avut mx-2 cu discuri de 160 si de 203. sincer mi-au placut mai mult decat bb5/bb7juicy3. apoi am avut hayes nine atat varianta XC cat si cea HD. varianta xc e decenta, putere ok, modulatie destula. varianta hd e ceva mai puternica, oferind aceeasi modulatie. daca nuu te dai la fr/dh, hayes nine in varanta hd e foarte buna. zicea cineva pe aici ca sunt depasite...doar pentru ca nu se mai fabrica, nu inseamna ca sunt frane proaste.

ultima modificare: 31 august 2010 la 18:47

Țiff Horea

Trimite mesaj
Posturi: 261

31 august 2010 la 19:05

Hayes Nine nu era frane proaste, am avut si eu destule, erau foarte fiabile si merge-au bine cu placute koolstop(cele stoc intrau in fade foarte repede)!

Ave-au si cateva dezavantaje:
-pistoanele daca prinde-au un pic de mizerie se blocau si nu mai merge-au ambele la fel de mult
-ave-au la maneta un dop mic de plastic ce acoperea gaura blader-ului si cu timpul de la atatea aerisiri cum se tot scotea si se baga dopul acela, blader-ul se uza acolo si trebuia schimbat, si sa nu amintesc ce usor se pierde acel dop mic!:))
-trebuia sa pui loctite pe push rod-ul de la maneta ca avea obiceiul sa se roteasca si ajunge-ai cu maneta in ghidon
-ca si modulatie nu state-au asa bine, erau mai mult on/off ca si de altfel majoritatea hayes-urilor

In rest merge-au bine, tine-au la abuz foarte bine, nu am reusit sa le vin de hac in nici un fel!

Daca ai ceva hardtail de street/dirt si vrei neaparat o frana hidraulica pe spate atunci mergi cu incredere pe nine(am avut si eu mai demult pe hardtail pe spate), iar daca vrei mecanica eu iti recomand MX-2, am avut si eu si e bestiala ca forta de franare!

Numai bine!

ultima modificare: 31 august 2010 la 19:06

Radu-Teodor Stoian

Trimite mesaj
Posturi: 791

31 august 2010 la 20:01

deci daca faci street nu merita sa investesti intr-o fraan hidraulica.. parerea mea., o frana mecanica o sa-si faca treaba. mx2 fiind chiar ok

pt restu.. sincer.. m-am dat si cu bb7 si cu hayes nine..
bb7 ma multumea incredibil.. apoi am zis sa trec si eu pe hidraulica pt ca toata lumea zice ca is mai bune..
am terminat mai mult de juma de placute pana m-am enervat si am pus inapoi bb7.
nine avea modulatie foarte buna..dar puterea de franare scadea in momentul cand se incalzea. ajungeam la baza muntelui cu mana franta..
sincer bb7 e mai ok decat hayes nine. (da.. am folosit-o cu discuri hayes)

Andrei Radoi

Trimite mesaj
Posturi: 733
Subiecte: 15

31 august 2010 la 20:10

His Infernal Majesty: Cum puii mei sa spui "mx-2 clar"? ba baiatu...cat te'ai dat cu franele alea ca sa ajungi la concluzia asta? si mai ales, cum?? Poti sa iti pui mama cablurilor si camasilor, ca tot nu ai sa ajungi sa o reglezi cum trebuie...apoi gandeste'te ca Nine'ul apasa din ambele parti, pe cand de Mx-2-ul dintr'o singura parte. Daca am reusi sa eliminam toate erorile de reglaj, toate impuritatile de pe discuri, si mai ales, sa avem ceva cu care sa masuram forta cu care apasam pe maneta, niciodata nu ai sa reusesti sa faci o hidraulica, cu o mecanica. Punct!

Degeaba vii tu si imi spui ca recomanzi mx-2 ca ai mai avut si a mers bine...daca nu te'ai dat cu Nine, degeaba. E ca si cum as veni eu sa recomand Loganul in defavoarea unei cine stie ce masina huspita...ca deh...recomand ca am avut, cand nici macar nu mi'am lasat amprenta pe masina aia scumpa. Mai degraba ai tacea de tot!

Ala de ziceai ca nustiu care a dat Auriga noi noute pe bb5 folosit...pai e la mintea gainii ca bb5-ul care e folosit mai mult, totodata sa fie rodat si sa aiba placutele "obisnuite" cu discul, sa tina mai bine; dar ia fa treaba asta si cu Auriga'urile si apoi spune.

Iarasi am vazut ca ati dat repede exemplu pe nustiu care cu un Woodbumble sau nustiu ce B1 era...cu Mx-2'uri... chiar crezi ca daca i'ai da niste Nine'uri moca te'ar refuza?:) hai sa fim seriosi...

@ infernal - cam tot ce spui aici pe forum spui foarte bine , dar nu pricep ceva. de ce te mai obosesti sa le explici tuturor " pro riderilor " care isi dau cu parerea ca gresesc? sunt N oameni de genul , care isi lauda marfa dar nu numai , nici macar nu au testat alte frane ( prieteni etc. ) Iti pierzi timpul! totusi , faptul ca stai sa explici peste tot , sa invete oricine .. este de apreciat!

@ hori1k - ma scuzi ca iti fac o asemenea remarca , dar nu stii sa scrii aveau si mergeau? credeam ca e un mistape, dar vad ca e peste tot.

Farkas Zsolt

Trimite mesaj
Posturi: 39
Subiecte: 12

31 august 2010 la 20:18

Mx 2 baiete 100%

1. low cost
2. nu ai prea multe probleme cu el
3. nu tre aerisit
4. nu tre schimbat lichidu
5. un MX2 setat bine mere aproape ca un Nine ...

ultima modificare: 31 august 2010 la 20:19

Andrei Radoi

Trimite mesaj
Posturi: 733
Subiecte: 15

31 august 2010 la 20:30

outsider: Mx 2 baiete 100%

1. low cost
3. nu tre aerisit

cat de des schimbi tu licidu si aerisesti frana? cred ca mai rar decat schimbatul franei cu totul asa ca iti pica argumentele.

Marius Obreja
Moderator

Trimite mesaj
Posturi: 598
Subiecte: 11

31 august 2010 la 21:22

outsider: Mx 2 baiete 100%

1. low cost
3. nu tre aerisit

Poate pentru dirt/street o sa faci remarcile astea. O frana hidraulica nu e asa mare filozofie, aerisirea si schimbarea lichidului o poti face linistit o data la 2 ani, e suficient. Placutele se tocesc ceva mai greu decat la una mecanica (am avut un Juicy 5 candva si placutele n-aveau aproape nimic dupa 6-7 luni).

Sa fie clar :
Pentru street/dirt : Recomand cu caldura Hayes MX-2.
Pentru downhill/freeride : Recomand Hayes Nine (a se intelege ca nu-s mare fan Hayes la hidraulice).

ultima modificare: 31 august 2010 la 21:23

Kalman Molnar

Trimite mesaj
Posturi: 31

31 august 2010 la 22:26

bah nu stiu ce sa zic,desper Mx2,ii o frana ok,singura mea nemultumire a fost ca manca destul de repede placutele,(poate din cauza ca erau ceva placute naspa gen promax),inafara de asta era foarte ok,avea o putere de franare foarte buna,bine reglata era in aceas categorie cu bb7.Despre Nine nu prea stiu mai nimica,numai din auzite cai veche ca prinde bn ca nush ce poate,o sa le incerc si io intro zi.Daca vrei ceva ieftin si bun Mx2,daca vrei ceva mai sofisticat Nine,sau daca vrei ceva hidraulic de la hayes,alege mai bn Stroker Trail,si aleas foarte bune.
Cu respect Greddy

Eusebiu Cucu

Trimite mesaj
Posturi: 31

1 septembrie 2010 la 13:29

Nine!

Tom Munkacsi
Moderator

Trimite mesaj
Posturi: 295
Subiecte: 3

1 septembrie 2010 la 15:30

am avut din aman2. mx2-ul tine bine, nu prea e modulabila, oricum depinde mult de combo-ul cablu-maneta.
hayes nine e frana mea favorita, maneta are un "feel" inegalabil (dupa parerea mea), forta de franare e destul de ok.
daca ai banii, mergi pe nine ;)

ps acu vad ca o vrei pe spate...am folosit nine pe fostul meu bike de "dh" si m-a satisfacut in totalitate

ultima modificare: 1 septembrie 2010 la 15:36

Robert Mihail (Piro)

Trimite mesaj
Posturi: 417
Subiecte: 46

1 septembrie 2010 la 16:03

Trebuie sa dau si eu cu parerea considerand ca m-am dat cu hayes mx-2 la aproape toate felurile de dat si concluzia finala e merge mai bine decat jumate din toate hidraulicele pe piata ( reglat adecvat cu placute KoolStop sau EBC sau chiar Fibrax ) la orice in afara de freeride si downhill acolo cu mx-2 eram ca si brakeless cat despre hayes nine nu am avut niciodata ocazia sa le testez cu adevarat dar eu m-am lamurit cu hidraulicele de la hayes in special cu strokerele care sunt niste abominatii chinezesti as putea sa zic. Ma distreaza in mod deosebit obsesia pt Juicy-uri care mi se par iarasi niste rebuturi parca ar fi marzocchi de 2008 si 2009 daca ai noroc sa prinzi lotu bun e totu ok daca nu ghinion! am testat si juicy 3 si juicy 5 si elixir simplu si elixir cr toate m-au dezamagit ca sa nu mai zic ca de altfel franele cu DOT sunt inutile trebuie schimbate des garniturile si uleiu la folosit intensiv. Daca chiar vrei hidraulice super ok indreapta-ti atentia spre magura louise FR si magura gustav , si da imi veti sari in cap ca gustav ca inutil ca nush ce , gustav-u e probabil cea mai geniala frana dupa saint care am vazut-o vreodata. Evident cu cea mai mare caldura recomand si de la shimano de la SLX in sus inclusiv SLX. Cat despre mecanicele BB5 si BB7 ale avid m-am lamurit idem ca pentru Juicy-uri. Sau daca te tine buzunaru te poti gandi la Hope, Atomlab, Gatorbrake si alte ozn-uri la care mai repede visam decat altceva

.

Trimite mesaj
Posturi: 132
Subiecte: 11

1 septembrie 2010 la 18:08

eu am avut hayes nine si pot sa zic ca era impecabila, si maneta lucra perfect, la fel si toata frana, era sensibila(cum imi place mie) si maneta nu isi face joc, nici mx-2 nu e rea, merge cu o maneta fr-7, mx2 nu e pretentioasa, dar nu e la fel de ,,quality'' ca si o frana scumpa... adica se simte o diferenta

Radu Velicu

Trimite mesaj
Posturi: 426
Subiecte: 47

1 septembrie 2010 la 18:47

Pe spate si un v-breake bine regalt iti opreste roata.Mai bun este Nine cu siguranta dar diferenta este minora in puterea de franare lucru pe care nu il pot zice si despre diefrenta de pret

Discutate recent

Parteneri

Light Bikes