Ulei pe disc !
|
Vornicu Constantin (komy) Posturi: 230 Subiecte: 7 |
6 august 2010 la 12:18 Salut baieti ! Am incercat sa ung suspensia , si din greseala s-a prelins pe disc..eu n-am observat , am mers cu ea , si la prima frana a inceput sa scartaie..si mi-am dat seama. Prima oara am incercat sa sterg cu spirt discul si placutele .. si nu a mers. Aseara ( la recomandarea cuiva ) am dat cu smirghelul pe placute , si am sters discul cu spirt , care intre timp , s-a inegrit ..tot punand frane .. si mai scartaie , dar foarte putin . Ceva idei ??
|
| Citeaza |
rADU ![]() Posturi: 15 Subiecte: 2 |
6 august 2010 la 13:02 gaseste un degersant puternic gen acela folosit pt curatat aragaze "triumf" parca se numeste.spala cu o carpa insistent discu si placutzele (placutzele ar fi bine sa le lasi la inmuiat in solutie cateva ore)clateste bine repeta operatiunea de 2/3 ori si gata. Cu fiertu discului nu stiu ce rezolvi pt ca uleiu nu se dizolva in apa |
| Citeaza |
|
6 august 2010 la 13:09 Problema e ca nu pot demonta placutele..e frana Shimano Alhonga .. insa totusi o sa le sterg cu acea solutie . Astept si alte idei , multumesc |
| Citeaza |
|
Pal Octavian Posturi: 1 |
6 august 2010 la 13:19 spalare cu apa calduta si sapun,(am incercat cu Dove si face minuni).
|
| Citeaza |
|
6 august 2010 la 13:27 pai nu prea pot sa dau discul jos..e prea complex...ziceam sa il sterg direct de acolo , cu o solutie ceva... daca nu merge cu o solutie de curatat incerc si cu sapun ... apropo , solutia aceea triumf , este praf sau lichid ? recomandati si o alta solutie ?
|
| Citeaza |
rADU ![]() Posturi: 15 Subiecte: 2 |
6 august 2010 la 13:35 lichid se vindea in niste sticle galbene .Intreabo pe mama ta sigur stie :)).Daca nu axion crema si ala e foarte bun sau ciff .Sunt mai bune decat diluantu sau petrolu |
| Citeaza |
|
6 august 2010 la 13:40 ok , multumesc. am sa incerc cate ceva din ce mi-ati recomandat . revin cu rezultate :) |
| Citeaza |
|
Bogdan (N) Posturi: 287 Subiecte: 9 |
6 august 2010 la 14:01 Daca folosesti triumf foloseste manusi de cauciuc sau o sa iti doresti sa fi folosit |
| Citeaza |
|
WTF ya yo ? Posturi: 124 Subiecte: 9 |
6 august 2010 la 14:05 De ce va complicati ?! Pe o vata pui lichid sanitar sau palinca de 80 grade :) Asa am facut si eu :) |
| Citeaza |
|
6 august 2010 la 14:51 am curatat cu cif , si discul si placutele , si astept sa vedem rezultatele..la prima vedere tine cum tinea inainte , si nu mai scartaie..dar nu ma grabesc..ca asa am facut si cu spirtul si tot scartaia peste o ora , doua...cand banuiesc ca spirtul se evaporase..
|
| Citeaza |
|
Goe (Florentin P) Posturi: 80 Subiecte: 7 |
6 august 2010 la 14:58 Da cu diluant pe disc |
| Citeaza |
|
binderu nu mai foloseste db-ul Posturi: 58 |
6 august 2010 la 16:24 cumpara niste motorina de la benzinarie, merge sigur.
|
| Citeaza |
|
Zozo Posturi: 131 Subiecte: 7 |
6 august 2010 la 21:47 parca sa mai discutat de vreo 3 ori |
| Citeaza |
|
6 august 2010 la 23:03 Zozoka..daca nu ma ajuti , nu te mai baga..te rog frumos.
|
| Citeaza |
|
ca hendea nu se mai da Posturi: 229 Subiecte: 1 |
7 august 2010 la 00:11 desi is bmx er....iti pot zice sa iei un cola la un l sa torni pe disc si pe locu ala unde s placutzle...te dai oleaca pana se usca si repeti faza de 2 3 ori pana se gata cola u sau pana merge ca inainte si gata fara motorina degresant sau diluant:))) |
| Citeaza |
|
Cornel Barba Posturi: 308 Subiecte: 5 |
7 august 2010 la 00:21 hendea: desi is bmx er....iti pot zice sa iei un cola la un l sa torni pe disc si pe locu ala unde s placutzle...te dai oleaca pana se usca si repeti faza de 2 3 ori pana se gata cola u sau pana merge ca inainte si gata fara motorina degresant sau diluant:))) |
| Citeaza |
|
Dudescu Daniel (AMN) Posturi: 13 Subiecte: 2 |
7 august 2010 la 00:23 OverSpeeD: Salut baieti ! Am incercat sa ung suspensia , si din greseala s-a prelins pe disc..eu n-am observat , am mers cu ea , si la prima frana a inceput sa scartaie..si mi-am dat seama. Prima oara am incercat sa sterg cu spirt discul si placutele .. si nu a mers. Aseara ( la recomandarea cuiva ) am dat cu smirghelul pe placute , si am sters discul cu spirt , care intre timp , s-a inegrit ..tot punand frane .. si mai scartaie , dar foarte putin . Ceva idei ??
|
| Citeaza |
|
ca hendea nu se mai da Posturi: 229 Subiecte: 1 |
7 august 2010 la 02:24 ba pe cate discuri am turnat cola...toate so curatzat si o prins frana de doamne feri... |
| Citeaza |
|
7 august 2010 la 02:35 pai am dat putin cu smirghelul pe placute ,apoi am curatat cu cif , discul tot cu cif si acum nu mai scartaie.. totusi , tre sa mai cobor o vale cu frana ca sa se incinga bine discul si sa dispara uleiul... |
| Citeaza |
|
Adrian Sirb Posturi: 133 Subiecte: 4 |
7 august 2010 la 14:00 stergel bine cu o carpa cu gazolina sau diluant. am avut si eu aceleasi probleme cu mx2u' (cauta Probleme MX2 in forum si mai gasesti cateva variante) |
| Citeaza |
|
florinache imi spun prietenii Posturi: 50 Subiecte: 1 |
7 august 2010 la 14:12 cea mai buna solutie sa cureti discu e alcool tehnic. diluantul e uleios, iar pur, cif, etc sunt alunecoase.cat despre placute, daca au apucat sa suga uleiul sunt adio, orice ai face nu o sa iti mai tina frana ca inainte. curata discul cu alcool si cumpara niste placute noi( daca vrei sa iesi mai ieftin cumpara unele facute sub licenta, gen baradine, sunt ok) |
| Citeaza |
|
Sergiu Raul Posturi: 120 Subiecte: 6 |
7 august 2010 la 14:14 Corneliosv: hendea: desi is bmx er....iti pot zice sa iei un cola la un l sa torni pe disc si pe locu ala unde s placutzle...te dai oleaca pana se usca si repeti faza de 2 3 ori pana se gata cola u sau pana merge ca inainte si gata fara motorina degresant sau diluant:))) |
| Citeaza |
|
Lucan Dennis Georgian Posturi: 167 Subiecte: 9 |
7 august 2010 la 15:03 Si eu am folosit cola pe o janta de trial. Tinea la fel ca smoala, doar ca sa pus praful extrem de repede.
|
| Citeaza |
|
8 august 2010 la 20:52 Problema e ca la mine , placutele nu se pot schimba..cel putin asa am inteles de la un nene la un service .. Frana e shimano alhonga..deocamndata sunt multumit cum tine frana...dar daca e posibil sa schimb placutele..am sa le schimb. |
| Citeaza |
|
Alex Helon Posturi: 27 |
8 august 2010 la 21:33 Sterge-l !
|
| Citeaza |
|
9 august 2010 la 09:41 Deci , ma poate lamuri cineva daca se pot sau nu schimba placutele ? |
| Citeaza |
|
Sergiu Raul Posturi: 120 Subiecte: 6 |
9 august 2010 la 13:56 Indiferent de modelul de frana, u Break, V beak, Disc ... la toate se pot schimba sabotii/placutele ...
|
| Citeaza |
|
Tomi Nagy (TOMass) Posturi: 112 Subiecte: 11 |
9 august 2010 la 18:16 Si mie mi s-a intamplat la un alt bike:-s am incercat cu spuma activa etc.dar tot nu a prins ca inainte...
|
| Citeaza |
|
robert costin Posturi: 93 Subiecte: 6 |
10 august 2010 la 14:01 am avut si eu problema asta.... poti scapa de ea intr`un sg fel arde discul apoi stergel foarte bine cu alcool tehnic nu cu diluant el este facut pe baza de ulei ... dak nu merge repeta faza cu alcolul si arsul de cateva ori bafta |
| Citeaza |
|
10 august 2010 la 16:23 Momentan s-a rezolvat , frana tine cum tinea .. ( cel putin asa imi amintesc .. nu m-am bucurat de ea decat o saptamana ) .
|
| Citeaza |