Frana pe disc.
|
Barz Mihai Posturi: 46 Subiecte: 5 |
8 martie 2010 la 21:54 Salut. As avea si eu o intrebare: Eu am acuma frane pe janta destul de bune ( Shimano LX), dar as vrea sa imi iau ceva pe disc. Inafara de franele pe care le schimb, trebuie sa mai schimb butucii si ce altceva? Trebuie sa schimb si spitele? Janta are vreo problema daca o las?
|
| Citeaza |
|
¨˜”°º•™L!V!U™•º°”˜¨ Posturi: 110 Subiecte: 1 |
8 martie 2010 la 22:00 pentru frana pe disc trebuie schimbate franele:) si butucul(asta daca nu ai butucu cu prindee disc), momentan acum ai janta speiala pentru v-brake.Poti sa o pastrezi daca vrei daca nu poti sa le schimbi;) ASTA DACA NAI CE FACE CU BANII.Deci nu e obligatoriu sa schimbi janta sau spitele.... spitele chiar nai de ce doar cand iti iei o janta de alt tip(alta forma... cv inalt cum e Double Track atunci iti trebuie spite noi...). |
| Citeaza |
|
*-anDrEiz0R-* Posturi: 331 Subiecte: 8 |
9 martie 2010 la 00:11 L!V!U: pentru frana pe disc trebuie schimbate franele:) si butucul(asta daca nu ai butucu cu prindee disc), momentan acum ai janta speiala pentru v-brake.Poti sa o pastrezi daca vrei daca nu poti sa le schimbi;) ASTA DACA NAI CE FACE CU BANII.Deci nu e obligatoriu sa schimbi janta sau spitele.... spitele chiar nai de ce doar cand iti iei o janta de alt tip(alta forma... cv inalt cum e Double Track atunci iti trebuie spite noi...).
|
| Citeaza |
|
Codrut Marinescu Posturi: 313 Subiecte: 5 |
9 martie 2010 la 02:33 daca schimba butucul trebuie schimbate si spitele deoarece flansa diferea de la butuc la butuc.
|
| Citeaza |
|
ZAMA BOSS Posturi: 168 Subiecte: 10 |
9 martie 2010 la 11:45 eu knd mi-am pus butucl pe spate novatec nu a trebuit sa schimb nici-o spita
|
| Citeaza |
|
Andu Posturi: 34 Subiecte: 1 |
9 martie 2010 la 12:47 trebuie sa ai:
|
| Citeaza |
|
Codrut Marinescu Posturi: 313 Subiecte: 5 |
9 martie 2010 la 12:59 eu mi-am schimbat butucul pe aceeasi janta de 2 ori si tot de atatea ori a fost nevoie sa imi schimb si spitele. dimensiunea cercului nu difera, nu mai vorbiti prostii |
| Citeaza |
|
andy davids Posturi: 192 Subiecte: 14 |
9 martie 2010 la 16:10 L!V!U: pentru frana pe disc trebuie schimbate franele:) si butucul(asta daca nu ai butucu cu prindee disc), momentan acum ai janta speiala pentru v-brake.Poti sa o pastrezi daca vrei daca nu poti sa le schimbi;) ASTA DACA NAI CE FACE CU BANII.Deci nu e obligatoriu sa schimbi janta sau spitele.... spitele chiar nai de ce doar cand iti iei o janta de alt tip(alta forma... cv inalt cum e Double Track atunci iti trebuie spite noi...).
|
| Citeaza |
|
¨˜”°º•™L!V!U™•º°”˜¨ Posturi: 110 Subiecte: 1 |
9 martie 2010 la 16:18 Scuze pt greselile de ortografie:)) da am scris repede si nu m-am mai uitat dupa greseli... |
| Citeaza |
|
mateu Ungureanu Posturi: 88 Subiecte: 3 |
9 martie 2010 la 16:31 depinde ce butuci ai...in principiu daca e ceva butuc mai tapan nu trebuie schimbat ssi spitele,ca sunt cam la fel,cat despre jenti...nu au nici o legatura cu franele...doar de la disc la v-brake nu merge in cazul in care janta e facuta expree pt disc...banuiesc ca stii si ce frane vrei sati iei...oricum ai de unde alege..;) bafta |
| Citeaza |
|
toma istvan Posturi: 75 Subiecte: 3 |
10 martie 2010 la 13:50 daca SPITELE SE POTRIVESC LA ACEL BUTUC SI JANTA POTI LASA |
| Citeaza |
|
- Posturi: 11 |
12 martie 2010 la 01:40 E o prostie cu schimbatul spițelor.Toți prietenii mei pe care ?i știu cu bike-urile ( Full-uri, HardTrail, Trial chiar și mod ) pe nici unu dintre ei nu i-am văzut măcar odată să ?și schimbe setul de spițe atunci c?nd au trecut de la V-Brake la disc. Shimbi spițele doar din lipsă de ocupație sau dacă vrei un nivel mai performant al spițelor. |
| Citeaza |
|
Maximilian Munteanu Editor in chief Posturi: 2011 Subiecte: 19 |
12 martie 2010 la 01:54 ...de fapt spitele conteaza foarte mult in ecuatia franei pe disc, fiindca ansamblul rotii este supus la o solicitare (cuplu) mai mare decat in cazul unei frane pe janta. Practic, in tensiunea adecvata a spitelor sade rezistenta rotii, iar niste spite proaste (sau o roata spitata/centrata aiurea) vor ceda mai devreme sau mai tarziu. Inca de cand au inceput sa castige teren franele pe disc in lumea MTB, cei mai reputati wheelbuilderi, printre care Gerd Schraner de la DT sau oamenii de la Whizz Wheels din Germania, spre exemplu, intareau rotile cositorind intersectiile de sarcina ale spitelor, in functie de felul in care erau spitate rotile (in 3 sau in 4). Bineinteles, aici nu este cazul, dar poate e important de stiut ca spitele nu sunt nici ele chiar asa o componenta banala, ci chiar printre cele mai importante, care tin bicicleta pe roti! :)
|
| Citeaza |
|
Radu-Teodor Stoian Posturi: 790 Subiecte: 23 |
12 martie 2010 la 03:22 si in caz ca nu stii cum arata un butuc cu prindere disc.. uitate la el in lateral daca are o chestie mai mare cu 6 gauri in ea..
|
| Citeaza |
|
Barz Mihai Posturi: 46 Subiecte: 5 |
12 martie 2010 la 22:17 Stiu cum arata un butuc cu prindere pe disc..:))
|
| Citeaza |