Log-in
Poza saptamanii
Nou in bazar
Adauga raspuns | Adauga subiect | Raspunsuri recente
Abek Unu | Posturi: 36 | Citeaza
08-03-2010 21:54:54
Salut. As avea si eu o intrebare: Eu am acuma frane pe janta destul de bune ( Shimano LX), dar as vrea sa imi iau ceva pe disc. Inafara de franele pe care le schimb, trebuie sa mai schimb butucii si ce altceva? Trebuie sa schimb si spitele? Janta are vreo problema daca o las?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si scuze daca s-au mai facut topicuri de genu sau daca am ceva greseli.
L!V!U | Posturi: 102 | Citeaza
08-03-2010 22:00:56
pentru frana pe disc trebuie schimbate franele
si butucul(asta daca nu ai butucu cu prindee disc), momentan acum ai janta speiala pentru v-brake.Poti sa o pastrezi daca vrei daca nu poti sa le schimbi
ASTA DACA NAI CE FACE CU BANII.Deci nu e obligatoriu sa schimbi janta sau spitele.... spitele chiar nai de ce doar cand iti iei o janta de alt tip(alta forma... cv inalt cum e Double Track atunci iti trebuie spite noi...).
modificat ultima data pe 08-03-2010 22:01:24
Andrei9.81 | Posturi: 286 | Citeaza
09-03-2010 00:11:06
L!V!U: pentru frana pe disc trebuie schimbate franele
si butucul(asta daca nu ai butucu cu prindee disc), momentan acum ai janta speiala pentru v-brake.Poti sa o pastrezi daca vrei daca nu poti sa le schimbi
ASTA DACA NAI CE FACE CU BANII.Deci nu e obligatoriu sa schimbi janta sau spitele.... spitele chiar nai de ce doar cand iti iei o janta de alt tip(alta forma... cv inalt cum e Double Track atunci iti trebuie spite noi...).
Tu vrei sa zici ca nu difera si diametrul butucului ( adica locu unde se "ancoreaza" spitele" ) ? Eu zic ca mai difera 1,2 mm.
Prin urmare ar trebui schimbate si spitele, zic eu...Oricum o sa-ti spuna cei de la bike-shop cand faci spitarea daca vrei sa le schimbi sau chiar trebuie schimbate. Cat despre butuc, daca nu are slot de disc, da trebuie schimbat. Si in primu rand sa ai pe furca urechea de prindere a etrierului, si pe cadru la fel (in caz ca vrei si pe spate)
modificat ultima data pe 09-03-2010 00:11:55
koko_trial | Posturi: 224 | Citeaza
09-03-2010 02:33:07
daca schimba butucul trebuie schimbate si spitele deoarece flansa diferea de la butuc la butuc.
@ l!v!u, mare prostie ai zis, spitele ti le schimbi doar cu butucul, nu cu janta, chiar daca are peretele inalt, niplurile sunt amplasate la fel.
Bam | Posturi: 27 | Citeaza
09-03-2010 11:45:09
eu knd mi-am pus butucl pe spate novatec nu a trebuit sa schimb nici-o spita
rossi46 | Posturi: 32 | Citeaza
09-03-2010 12:47:47
trebuie sa ai:
cadru cu prindere pentru frana de disc
butuc cu prindere de disc
frana pe disc
spitele le schimbi doar daca schimbi janta. daca schimbi butucu spitele raman, nu conteaza dimensiunea flansei ci a jantei. janta poti sa o lasi linistit.
iar ca frana iti recomand un hayes mx2 cele mai bune frane mecanice dupa parerea mea mai ales ca pret si calitate.
modificat ultima data pe 09-03-2010 12:48:06
koko_trial | Posturi: 224 | Citeaza
09-03-2010 12:59:31
eu mi-am schimbat butucul pe aceeasi janta de 2 ori si tot de atatea ori a fost nevoie sa imi schimb si spitele. dimensiunea cercului nu difera, nu mai vorbiti prostii
andyDavids | Posturi: 192 | Citeaza
09-03-2010 16:10:48
L!V!U: pentru frana pe disc trebuie schimbate franele
"pentru frana pe disc trebuie schimbate franele
si butucul(asta daca nu ai butucuL cu prindeRe PE disc), momentan acum ai janta speCiala pentru v-brake.Poti sa o pastrezi daca vrei, daca nu, poti sa O schimbi
ASTA DACA N-AI CE FACE CU BANII.Deci nu e obligatoriu sa schimbi janta sau spitele.... spitele chiar N-AI de ce, doar cand iti iei o janta de alt tip(alta forma... CEVA inalt cum e Double Track, atunci iti trebuie spite noi...)."
in schimb are dreptate cu ce zice, colegul L!V!U 
L!V!U | Posturi: 102 | Citeaza
09-03-2010 16:18:01
Scuze pt greselile de ortografie
da am scris repede si nu m-am mai uitat dupa greseli...
matei_deva93 | Posturi: 73 | Citeaza
09-03-2010 16:31:13
depinde ce butuci ai...in principiu daca e ceva butuc mai tapan nu trebuie schimbat ssi spitele,ca sunt cam la fel,cat despre jenti...nu au nici o legatura cu franele...doar de la disc la v-brake nu merge in cazul in care janta e facuta expree pt disc...banuiesc ca stii si ce frane vrei sati iei...oricum ai de unde alege..
bafta
Adauga raspuns | Adauga subiect | Raspunsuri recente
Cautare
Nou pe forum
Info