Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugam sa te loghezi | Nu ai cont? Creeaza cont acum
  • Truvativ
  • Dracula BMX
  • Lichidari de stoc la
  • reducerile continua

avid juicy 3 vs hayes stroker ryde

tyby

Trimite mesaj
Posturi: 20
Subiecte: 3

3 septembrie 2010 la 20:26

am deschis acest topic deoarecevrea sa vad ce credeti despre aceste frane

Marius Visan

Trimite mesaj
Posturi: 33
Subiecte: 4

3 septembrie 2010 la 20:32

am folosit juicy 3 dar le-am schimbat cu hayes stroker ace.nu exista grad de comparatie intre ele.juicy are 2 pistoane pe cand hayes-ul ACE are 4 .nu stiu sa spun cate are RYDE-UL.dar as merge pe hayes.acum depinde si pe unde te dai .bafta

tyby

Trimite mesaj
Posturi: 20
Subiecte: 3

3 septembrie 2010 la 20:36

eu ma dau la downhill

Alexandru Has

Trimite mesaj
Posturi: 645
Subiecte: 6

3 septembrie 2010 la 20:41

pentru dh in adevaratul sens al cuvantului niciuna nu e buna. acuma na...exista oameni in romania care se dau la ``downhill`` si cu avid bb5.
stroker ryde nu e cunoscuta tocmai pentru fiabilitate iar juicy 3 se incalzeste foarte repede. daca mai pui ceva bani poti lua un stroker trail. ala ar trebui sa-si faca treaba cat de cat. daca e musai sa alegi intre stroker ryde si juicy 3, eu zic juicy, dar cu mari retineri, si asta doar pentru ca are forta de franara mai mare.

Sebastian - Ionut Badescu

Trimite mesaj
Posturi: 700
Subiecte: 7

4 septembrie 2010 la 11:44

Visan? ce a intrebat asta si ce ai raspuns tu? Tu compari Ace'ul cu Ride'ul? Sunt exact pe capetele liniei Stroker, in directii opuse.

Hasu, Ace'ul ba chiar e frana de downhill; are 4 pistoane, fiecare cu posibilitatea separata de a fi reglat, plus reglajul din maneta, reglaj de reaching. E o frana mai mult decat buna. Sorinel pe Ace se da...la Piatra Neamt avea un Ace pe fata si un Trail pe spate.

Stroker Ride are doar 2 pistoane, plus ca nu mai are reglajul de pe maneta, ba chiar fiind singura frana din seria Stroker fara acest reglaj (toate celelalte il au); insa totusi ai posibilitatea sa reglezi reaching'ul cu un imbus de 0.5 sau cat e acolo. Ca putere, sa zicem ca are putere, insa are un "fading" extraordinar, iar la viteze foarte mari, puterea aia care o avea la viteze mici, pare'se ca s'a pierdut undeva intre maneta si ertrier. Iarasi se incalzeste foarte tare, are placutele destul de mici ca suprafata, iar lucrul asta o cam omoara.

Juicy 3, are deasemenea 2 pistoane, iarasi are posibilitatea de a regla reaching'ul cu un imbus de 0.5 sau cat e el, iarasi are o forta destul de bunicica la viteze mici, insa la viteze mari, maneta iti da o senzatie de plasticitate. M'am dat pe o frana proaspat aerisita (aerisita, nu cu uleiul complet schimbat), si nu imi dadeam seama cand placutele ajungeau pe disc; cei drept se poate sa fi fost prost aerisita...insa overall, m'a facut sa ridic putin spranceana la ea.

Juicy 5 si Stroker Trail le'as pune cam in aceeasi oala, insa cu ziar mai sus as ridica Stroker Trail'ul pentru reglajul de reaching pe care'l are in plus fata de Juicy 5; la Juicy 5 se poate regla doar cu imbusul de 0.5. Ca putere, ambele sunt destul de puternice. Multi romanasi se dau downhill pe serios cu Jiucy 5 sau Stroker Trail. Pe mine cel putin, ma mananca in fund sa trec pe 160mm...dar sunt sigur ca in cateva zile imi trece:)). Iarasi, Stroker Trail, are pistoanele ceva mai oversized, iar suprafata placutelor e destul de maricica.

As putea face o comparatie si as zice asa: Stroker Ride = Juicy 3; Stroker Trail = Juicy 5; Stroker Carbon = Juicy 7; Stroker Gram = Juicy Ultimate; Stroker Ace = Code 5. Pentru Code simplu nustiu ce sa pun pe talgere; Custav ar fi, dar ala nu mai e din seria Stroker. (later edit, defapt Gustavul e de la Magura; rusine sa'mi fie)

Anyway, nu ai sa te faci nicidecum de ras cu niciuna dintre frane. Daca pui un 185/180 pe fata si 160 pe spate, ai sa ai mai mult decat destula forta de franare si sunt sigur ai sa fii multumit. Sanatate

ultima modificare: 4 septembrie 2010 la 13:31

Alexandru Has

Trimite mesaj

4 septembrie 2010 la 15:00

1. nu ai cum sa compari code cu stroker ace, parerea mea...am avut acum cateva luni o comparatie live, chiar intre code 5 si stroker ace, si stroker a iesit mult mai bun (code s-a incalzit atat de tare ca s-a deformat o garnitura, si a iesit tot uleiul din ea, pe cand stroker abia daca a avut o urma de ``fade``; placutele erau aceeasi compozitie, de la aceeasi firma)
2. m-am dat pre vreo 3 stroker ryde diferite...pur si simplu n-au putere...chiar si pe teren plat.
3. juicy 3 e bite initial mai puternic, fade-ul fiind ceva mai bland decat la stroker ryde

offtopic: nu inteleg de ce imi explici mie ca ace-ul e frana de DH, si cu ce se mananca..am doua!! trebuie sa fie un motiv destul de bun sa cumperi 2 frane (deloc ieftine) din alea, nu? :))

ultima modificare: 4 septembrie 2010 la 15:01

vlad vlad

Trimite mesaj
Posturi: 46
Subiecte: 2

4 septembrie 2010 la 22:24

hayes stroker ryde is mai bune la downhill...acuma tu stii.salut:)

Matei Marcu

Trimite mesaj
Posturi: 267
Subiecte: 1

4 septembrie 2010 la 22:41

ironhorsedownhill: am deschis acest topic deoarecevrea sa vad ce credeti despre aceste frane
MX4

Sebastian - Ionut Badescu

Trimite mesaj
Posturi: 700
Subiecte: 7

4 septembrie 2010 la 22:56

Am vazut ca ai... chiar crezi ca nu m'am uitat pe profilul tau inainte de a scrie?:))
Ce am zis acolo, e doar o parere personala, o linie de comparatie facuta de mine. Niciuna nu se pot compara in mod direct, fiecare avand avantaje si dezavantaje, insa comparatia pe care am facut'o, am facut'o luand in seama categoria de clienti pe care au tintit'o cand le'au produs si le'au introdus pe piata.

Tudor Costin
Moderator

Trimite mesaj
Posturi: 551
Subiecte: 15

5 septembrie 2010 la 22:21

Eu am mers cu Stroker Trail si emrg foarte fain cit timp nu se blocheaza pistonul si folosesti placute Hayes. Ride-ul are suprafata de frinare putin mai mica si nu au un sentiment grozav. Eu unul iti recomand Avid. Am elixir acum si merg foarte bine deci eu unul trag concluzia ca in general frinele Avid merg mai bine decit cele Hayes,fiecare cu avantaje si dezavantaje insa nu mai trec niciodata pe Hayes.

calin stefanescu

Trimite mesaj
Posturi: 145

5 septembrie 2010 la 23:42

What brand of brakes are riders using to wear out those tires with?

Shimano 47%
Avid 29%
Formula 15%
Hope 6%
Hayes 3% cam in acesta ordine sunt brand`urile cu care se dau baietii mari http://www.pinkbike.com/news/world-champ-stats-2010.html

ultima modificare: 5 septembrie 2010 la 23:43

Alexandru Has

Trimite mesaj

6 septembrie 2010 la 03:12

verde: What brand of brakes are riders using to wear out those tires with?

Shimano 47%
Avid 29%
Formula 15%
Hope 6%
Hayes 3% cam in acesta ordine sunt brand`urile cu care se dau baietii mari http://www.pinkbike.com/news/world-champ-stats-2010.html

dude... in general baietii mari se dau pe produse apartinand firmelor care ii sponsorizeaza...sam hill probabil ar putea sa se dea si pe avid bb5, la cat franeaza...aici e vorba de regular everyday normal guy care are nevoie de o frana cat de cat buna, pe care sa nu dea o caruta de bani. asa puteai sa zici direct...ia-ti magura gustav, si ai rezolvat problema...aia opreste si un autobus...

Cristian Cucuiet

Trimite mesaj
Posturi: 183

6 septembrie 2010 la 10:44

pai riderii profesionisti folosesc produse top-line, intre alea nu sunt diferente mari din punct de vedere al performantei, totul se reduce la preferintele lor personale sau, cum zicea si hasu, echiparea pe care le-o ofera sponsorul.

calin stefanescu

Trimite mesaj

7 septembrie 2010 la 16:34

si daca sponsoru e AVID in nici un caz nu o sa ii dea bb5 ii da ce e de top.si sam hill franeaza putin dar la viteze foarte foarte mari deci trebuie o frana destul de ok.

calin stefanescu

Trimite mesaj

7 septembrie 2010 la 16:34

si ei la cati sponsori au ... de acum si-i aleg cum vor ei parerea mea ...

Discutate recent

Parteneri

Light Bikes