Probleme frana Hayes Stroker Ryder
Ion Marin ![]() Posturi: 19 Subiecte: 3 |
2 septembrie 2010 la 19:43 Am cumparat o frana din asta ,second,cu o problema cunoscuta:conducta era smulsa din maneta.Ok,am ajuns acasa si am incercat sa atasez conducta,insa am constatat ca e o problema:sistemul de fixare nu-mi crea impresia de robustete si etanseitate.Am fixat-o si am umplut instalatia cu ulei:evident la compresia manetei scapa ulei pe la conducta fixata asa de nesigur.Am incercat sa gasesc pe google un tutorial de montare insa nu gasesc pentru acest model,iar alte modele au sisteme diferite.Piesele de le am implicate in aceasta operatiune sunt aparent cele potrivite si in numar suficient(am comparat cu informatiile din cartea tehnica a franei ,data jos de pe site Hayes,in format .pdf),insa ceva imi scapa..!Poate e cineva priceputeanu ,sau lovit de problema si ma poate ajuta si pe mine!Multumesc anticipat!P.S.:Stiu si singur ca solutia cea mai buna e sa merg la service autorizat,insa service-ul meu de familie e momentan inchis pe motiv de concediu si incerc sa o rezolv in comunitatea noastra;nu gasim solutie,evident tot la service o sa ajung! |
| Citeaza |
|
victor ion Posturi: 690 Subiecte: 19 |
2 septembrie 2010 la 20:24 da asa sa faci sa t duci la service cel mai bine!
|
| Citeaza |
Ion Marin ![]() Posturi: 19 Subiecte: 3 |
2 septembrie 2010 la 22:21 Mda,hai ca m-am prins singur!Stutul de fixare a conductei are o parte mai lunga ce se introduce in tubul central al conductei si o parte cu diametrul interior ,mai mare sau egal cu diametrul exterior al conductei astfel incat sa imbrace portiunea ei terminala pe o distanta de 3-4 mm.Sub presiunea surubului final,piesa asta cilindrica cu capete conice ce imbraca conducta,se deformeaza plastic in portiunile conice,apasand si strangand uniform si circular conducta.In cazul meu incercam sa introduc conducta in piesa deja deformata,practic,de unica folosinta.Asadar trebuie sa merg la magazin si sa imi iau aceasta piesa de racordare,noua,folosirea piesei vechi nefiind posibila(decat cu problemele specificate deja:scurgere de lichid-frana inadecvata)!Topic Inchis! |
| Citeaza |