Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugam sa te loghezi | Nu ai cont? Creeaza cont acum
  • Rema Tip Top
  • Dracula BMX
  • Lichidari de stoc la
  • reducerile continua

Problema Duro

Adrian Sirb

Trimite mesaj
Posturi: 133
Subiecte: 4

4 martie 2010 la 21:48

am un duro de 100mm si gatu furci e prea scurt (adik ajunge la doar 2-3cm peste cuveti/ la jumatea pipei). cum as putea rezolva problema ? chestia cu taiatul gatului si adaugat o bucata de teava o stiu, alte solutii mai sunt ?

mda

Trimite mesaj
Posturi: 136
Subiecte: 8

4 martie 2010 la 22:22

man, inseamna, ca tu ai taiat gatul furcii de cand ai luat-o, nu are cum sa fie prea scurt iar, ca rezolvare, solutia cu sudatul, e singura, dar, nu iti propun sa o faci tu, iti propun sa te duci la cineva care are cunostinte in sudura, ca daca o fce taicatu, cu electrozi si cu aparat de sudat "normal" s-ar putea la primu hop, sa degustezi asfaltul/ tarana ><

Andrei-Darius Medesan

Trimite mesaj
Posturi: 89
Subiecte: 20

4 martie 2010 la 22:37

salut...se pare ca parul furcii a fost scurtat si din aceasta cauza nu mai ajunge pentru a o monta corect...o solutie ar fi sa cumperi un surub mai lung(asta ma refer la surubul care se infileteaza in nuca/floare)si merge sigur dar asta este posibil doar daca parul ajunge si intra in pipa cam 2-3 cm...altfel nu stiu nici o solutie
Sper ca ti-am fost de folos

P Dragos Nicolae

Trimite mesaj
Posturi: 394
Subiecte: 34

4 martie 2010 la 22:38

alt upper

Zozo Ungurean

Trimite mesaj
Posturi: 342
Subiecte: 11

4 martie 2010 la 22:55

cuveti mai mici din ala bikepositive sau daca poti pune integrated sau semi...sau aia cane creek cu 35 lei de la maros ii destul de mica?

Alt cadru ?

Poate poti shimba teava sau pipa pe una de bmx.
Teava poate casesti la suntour pe site dar nu stiu daca o poti shimba :) (eu pot)

Sau eventual poti taia din cadru :)) chestia cu sudatul ii cam fix P_la

batman !!!

Trimite mesaj
Posturi: 2

4 martie 2010 la 23:14

Salutare,urata problema,am fost si eu in aceeasi situatie,din pacate pana la urma a trebuit sa vand furca,un Argyle 302,unui tip care avea cadru cu cuvete integrate si headtube mic,caruia ii venea perfect.Cam nasol ca ai cuvete integrate,asta inseamna ca steertube-ul furcii e chiar foarte scurt.Daca aveai cuvete normale si mai erau si ceva mai inalte,puteai sa schimbi cuvetele (varianta cea mai ieftina).Variantele ar fi :

1.Schimba pipa!Este o metoda relativ ieftina si nu exista riscuri.Cauti o pipa destul de mica si gata.Pipa ta Hussefelt e destul de inalta.Cam nasol ca ai pipa + ghidonul pe oversize.Ai putea sa le vinzi si sa iei ceva gen Funn Rippa sau o pipa de BMX (in general pipele pe 22.2" si 25.4" sunt destul de mici).

2.Poti sa sudezi o alta bucata de steertube,dar NU este recomandat.

Leonardo-Adrian Curca

Trimite mesaj
Posturi: 77
Subiecte: 2

6 martie 2010 la 13:49

un cadru mai mic in fata daca ai noroc daca nu singura solutie este o 2 tevi de diametru exact pentru a prelungi putin tija
alta solutie nu ai sa inlocuiesti cutotul teapa aia e destul de complicat si se face la temperaturi ridicare nestiind cat afecteaza integritatea aliajului acest lucru
;)

Casca

Trimite mesaj
Posturi: 161
Subiecte: 5

6 martie 2010 la 13:50

Poti sa incerci sa sudezi bagi o bucata de teaba sa intre perfect pe gatu furci 3 cm max si o sali si in afara si dupa aia vi cu alta teava de marimea celei de la gat si o inalti cat vrei dupa aia o sudezi.
prima data sudezi aia de ai bagato in interior cu aia de la furca si dupa ce pui si cealalta o sudezi si aia . eu am incercat la cineva care se pricepe si mio tinut destul de mult si acuma tine
da nu as recomanda ca poti sa te trezesti cu teava in burta sau pe jos:)) daca se rupe
succes
GUM
scuzati greselile

ultima modificare: 6 martie 2010 la 13:51

Adrian Sirb

Trimite mesaj

6 martie 2010 la 14:25

merci de raspunsuri :) am facut o mica imbunatarile totusi ... am scos floarea(ca so rupt) si am bagat un surub lung de sus prin gatu furcii pana jos la lower unde am facut ceva gen piulita in care se strange surubu (la strung)

si cred ca urmeaza o pipa de bmx :)

Cosmin Florin Craciun

Trimite mesaj
Posturi: 592
Subiecte: 12

6 martie 2010 la 22:44

O solutie ar fi sa te duci la un strungar cu o teava cu diametrul exterior de 1,1/8" si diametru interior foarte mic(dar macar cat sa poti trece surubul, care va trebui sa fie destul de lung), si sa o prelucreze astfel incat o parte sa intre in interiorul gatului de la furca, iar restul sa ramana inafara, actionand ca un preglungitor. Prelungirea asta o poti suda de gatul actual desi va necesita ceva finisare, sau daca ai incredere in rasini puternice poti incerca si asa. N-am mai vazut treaba asta la cineva, dar cam asa mi-am imaginat eu ca ar arata o solutie decenta.
Oricum e destul de nasol ca ai taiat gatul asa scurt

Cut once, think twice

*-anDrEiz0R-*

Trimite mesaj
Posturi: 331

6 martie 2010 la 22:56

mdk2club: salut...se pare ca parul furcii a fost scurtat si din aceasta cauza nu mai ajunge pentru a o monta corect...o solutie ar fi sa cumperi un surub mai lung(asta ma refer la surubul care se infileteaza in nuca/floare)si merge sigur dar asta este posibil doar daca parul ajunge si intra in pipa cam 2-3 cm...altfel nu stiu nici o solutie

Asta mi se pare cea mai eficienta solutie, pentru ca daca o sudezi exista riscu in timp sa crape sudura :)

Ia-ti un surub mai lung, infileteaza-l in nuca/floare si strange`l, dar fara distantieri! Daca zici ca iese din cuveti 2,3 cm...aia 2,3 ii bagi in pipa! Si ti-as sugera sa cautu o pipa cu gatul de prindere mai scurt, ca sa prinda mai mult din gatu furcii + surubul acela mai lung, si ai rezolvat problema.

----

Trimite mesaj
Posturi: 49

6 martie 2010 la 22:58

Calare pe 3 iezi un fel de scufitzu rosie cu ochii verzi
Inaintand printr-o ploaie de pietre
Coa*e ma vezi?
Nedumerit de teancu de oameni
Toti cu ceasuri furate
A voi sunteti bande de cartier
Un fel de benzi desenate?
Un fel de ???? frate tipi astia e daia cu acte
Sti tu daia cu sindromu' "da mama cu biciu"
Tranteste repede o poza sa speriem hi 5-ul
Ca baieti astia e tare duri si vor sa ma taie cu briciu'
Da ei n-aude ce zici tu asa ca le iau la picioare X5-ul
Iti ???? in corado catani sa le mai dau un indiciu
Am sa va arat un numar magic daca-mi pot permite
Am nevoie de unul din voi ,benzina si multe chibrite
Apoi devine dramatic
Apar ai mei cu 5 masini negre se dau jos cu bate ,lanturi si un ciocan pneumatic
Unu din ei mai flegmatic scoate un tun de bass gigantic
Si da drumu' la o piesa in timp ce alearga fanatic strigand :

*-anDrEiz0R-*

Trimite mesaj

6 martie 2010 la 22:59

Drip: merci de raspunsuri :) am facut o mica imbunatarile totusi ... am scos floarea(ca so rupt) si am bagat un surub lung de sus prin gatu furcii pana jos la lower unde am facut ceva gen piulita in care se strange surubu (la strung)

Nu face niciodata asa ceva! Sunt de profil, si nu`ti sugerez sa faci asa ceva! Pentru ca tu practic...toata furca o strangi de pipa in tot surubul ala lung..si banuiesc ca are vreo 20-25 cm... tija surubului sa fie cat mai scurta deoarece daca e lunga se poiate indoi foarte repede si ulterior crapa! Deci nu faci asemena prostie...asta doar daca vrei sa te plimbi cu bike`u ala....

*-anDrEiz0R-*

Trimite mesaj

6 martie 2010 la 23:01

POlArXxX.RidEr: Calare pe 3 iezi un fel de scufitzu rosie cu ochii verzi
Inaintand printr-o ploaie de pietre
Coa*e ma vezi?
Nedumerit de teancu de oameni
Toti cu ceasuri furate
A voi sunteti bande de cartier
Un fel de benzi desenate?
Un fel de ???? frate tipi astia e daia cu acte
Sti tu daia cu sindromu' "da mama cu biciu"
Tranteste repede o poza sa speriem hi 5-ul
Ca baieti astia e tare duri si vor sa ma taie cu briciu'
Da ei n-aude ce zici tu asa ca le iau la picioare X5-ul
Iti ???? in corado catani sa le mai dau un indiciu
Am sa va arat un numar magic daca-mi pot permite
Am nevoie de unul din voi ,benzina si multe chibrite
Apoi devine dramatic
Apar ai mei cu 5 masini negre se dau jos cu bate ,lanturi si un ciocan pneumatic
Unu din ei mai flegmatic scoate un tun de bass gigantic
Si da drumu' la o piesa in timp ce alearga fanatic strigand :

Frate, de ce nu il ajuti? Decat sa ne insiri noua prostiile tale de pareri,poezii din copilaria ta complexata, mai bine l`ai ajuta cu un sfat pe omu asta....nu sa-ti bati joc de necazul altuia...Ori ii scrii ceva care sa-l ajute ori mai bine taci din "degete"...

----

Trimite mesaj
Posturi: 49

6 martie 2010 la 23:06

De ce te bagi ca o musca in dos?L-ai intrebat daca nu iam dat un help ceva?esti ratat nam avut ocazia sati spun cat de prost esti dar tio spun eu acum direct si irefutabil!Esti ratat;)Lam ajutat.Veziti de hi5-u ala a tau si de pitzipoancele tale alea de pe mess!!RATATULE!!!

*-anDrEiz0R-*

Trimite mesaj

7 martie 2010 la 02:57

Ce porc esti Tu gandesti cand scrii? =))
L`ai ajutat pe dracu :-j mascariciule.

ultima modificare: 7 martie 2010 la 02:57

Adrian Sirb

Trimite mesaj

7 martie 2010 la 10:55

Andrei9.81: mdk2club: salut...se pare ca parul furcii a fost scurtat si din aceasta cauza nu mai ajunge pentru a o monta corect...o solutie ar fi sa cumperi un surub mai lung(asta ma refer la surubul care se infileteaza in nuca/floare)si merge sigur dar asta este posibil doar daca parul ajunge si intra in pipa cam 2-3 cm...altfel nu stiu nici o solutie

Asta mi se pare cea mai eficienta solutie, pentru ca daca o sudezi exista riscu in timp sa crape sudura :)

Ia-ti un surub mai lung, infileteaza-l in nuca/floare si strange`l, dar fara distantieri! Daca zici ca iese din cuveti 2,3 cm...aia 2,3 ii bagi in pipa! Si ti-as sugera sa cautu o pipa cu gatul de prindere mai scurt, ca sa prinda mai mult din gatu furcii + surubul acela mai lung, si ai rezolvat problema.

1. nu mai am floare am surub lung prin gatu furci dintrun capat in altu pe post de floare (macar ala nu se mai rupe ever)
2. deocamdata caut pipa :)) numa ca o sa imi trebuiasca si ghidon

Adrian Sirb

Trimite mesaj

7 martie 2010 la 11:00

Andrei9.81: Drip: merci de raspunsuri :) am facut o mica imbunatarile totusi ... am scos floarea(ca so rupt) si am bagat un surub lung de sus prin gatu furcii pana jos la lower unde am facut ceva gen piulita in care se strange surubu (la strung)

Nu face niciodata asa ceva! Sunt de profil, si nu`ti sugerez sa faci asa ceva! Pentru ca tu practic...toata furca o strangi de pipa in tot surubul ala lung..si banuiesc ca are vreo 20-25 cm... tija surubului sa fie cat mai scurta deoarece daca e lunga se poiate indoi foarte repede si ulterior crapa! Deci nu faci asemena prostie...asta doar daca vrei sa te plimbi cu bike`u ala....

mah ... nu stiu ... am mai vazut chestia asta la 2 bikeri din arad ... (se dau la dirt si inca serios...) si pana acuma nu au nicio problema ...

si pe langa asta ii o fenta ... strangi surubu cat iti trb sa fie de stransa furca pe cuveti si apoi dupa ce ai strans pipa ii mai dai un pic drumu la surubu ala lung ... nu f mult ... asa o idee numa

Adrian Sirb

Trimite mesaj

7 martie 2010 la 11:02

asa arata sistemu pe post de floare:

http://img689.imageshack.us/i/hkjlhk.jpg/

http://img291.imageshack.us/i/dsci0002hkjl.jpg/

si dopul de pe lower ii asa ceva:

http://img3.imageshack.us/img3/3992/31817706.jpg

ultima modificare: 7 martie 2010 la 11:03

swiss milk chocolate with raisins and honey and almond nougat.

Trimite mesaj
Posturi: 2

7 martie 2010 la 11:11

Andrei9.81: Drip: merci de raspunsuri :) am facut o mica imbunatarile totusi ... am scos floarea(ca so rupt) si am bagat un surub lung de sus prin gatu furcii pana jos la lower unde am facut ceva gen piulita in care se strange surubu (la strung)

8-|

Acela se numeste "head-lock" si e o modalitate buna de a strange bine headtube-ul.Multi rideri fac chestia asta,chiar si cei care se dau DH si nu apar probleme.

Oricum,asta nu iti va rezolva problema,trebuie sa schimbi neaparat pipa,asta fiind cea mai sigura si mai ieftina metoda.

*-anDrEiz0R-*

Trimite mesaj

7 martie 2010 la 17:07

Toblerones:

Oricum,asta nu iti va rezolva problema,trebuie sa schimbi neaparat pipa,asta fiind cea mai sigura si mai ieftina metoda.

Corect.

Cat despre faptul ca se folosesc multi de chestia asta..or fi dar iti zic ca nu e indicat sa faci asa ceva, te pui in pericol. Si in plus vad ca ai surub nici subtire dar nici gros. Acum Dumnezeu cu mila

Spor la dat si ai grija, cautat`ti alta pipa in primu rand.

Adrian Sirb

Trimite mesaj

7 martie 2010 la 22:03

is in cautare de pipa si de ghidon :))

Savant de renume mondial

Trimite mesaj
Posturi: 250

7 martie 2010 la 22:53

o sa-mi sariti in cap precis DAR
mi se pare o idee foarte proasta sa-ti iei alta pipa. Ori ca ai pipa inalta de 1 metru ori ca ai pipa inalta de 2 cm zona de contact dintre pipa si gat e fix aceiasi, singura chestie care-ti trebuie tie e un surub mai lung

Adrian Sirb

Trimite mesaj

8 martie 2010 la 16:48

tot_mircea: o sa-mi sariti in cap precis DAR
mi se pare o idee foarte proasta sa-ti iei alta pipa. Ori ca ai pipa inalta de 1 metru ori ca ai pipa inalta de 2 cm zona de contact dintre pipa si gat e fix aceiasi, singura chestie care-ti trebuie tie e un surub mai lung

surub mai lung am ... (~20cm) prin gatu furcii, acuma ma interesez de gat nou, ca am vb cu cineva care o facut asa ceva pe duro (o schimbat gatu)

si faza cu pipa mai scunda ii buna ideea ... pipa mea are inaltime de 5cm sau ceva in genu ... si in pipa teava intra numa vreo 2cm juma... deci surubu de sus nu are nici un rost ... (ca sa stranga) ... daca ii mai scunda pipa atunci si surbul de sus o sa prinda ( sa zicem pipa de 3,5cm prinde brici)

da' oricum schimb gatu furcii numa sa fac niste bani

florinache imi spun prietenii

Trimite mesaj
Posturi: 50
Subiecte: 1

8 martie 2010 la 17:19

cu o pipa de BMX ai incercat?

seba

Trimite mesaj
Posturi: 76

9 martie 2010 la 00:30

am aceeasi problema si o sa o rezolv avand mz cu o pipa direct mount dar daca tii neaparat sa nu iti iei pipa de bmx sunt niste pipe de la dabomb foarte rezistente care se prind pe cam un cm de teava.

daca tii neaparat sa iti sudezi o teava mai lunga acolo ar fi bine sa o faci in asa fel incat sudura sa fie in headtube adica in cadru deci mai inti bati cuvetele pe teava o tai de la mijloc si acolo sudezi teava noua mi se pare un punct care nu e strasat la forte care ar putea sa o rupa si in funtie de spatiu pe care til permite cadrul in grosime poti aplica intarituri exterioare.cand sudezi profita de faptu ca e o teva si ca e goala pe dinauntru si pune o teva mai subtire prin interior. in felu asta esti sigur ca vei suda drept si daca o poti lasa pe interioru tevi originale e si mai bine ii dai doar niste puncte de sudura mai grosolane sa topesca si din teava mai subtire care e pe interior si aia e mult noroc nu stiu de unde esti daca esti din buc poate o facem impreuna

nu stiu exact cum e teva prinsa de patu furcii sau lower sau upper cum ii ziceti voi dar stiu ca la unele prinderea efoarte dragut ansamblata prin contratie termica.... inca o data sunt foarte dispus sa te ajut pt mai multe idei da-mi add

later edit:
da esti din arad daca ai chef de venit prin buc cauta-ma ok?;) si tine surubu sunt si strangeri asa de cumparat fara floare in furca asa ca tinel ca asta spre deosebire de floricica nu aluneca pe interioru tevii

ultima modificare: 9 martie 2010 la 00:32

seba

Trimite mesaj
Posturi: 76

9 martie 2010 la 00:42

tot_mircea: o sa-mi sariti in cap precis DAR

bai foarte gresit din punctu meu de vedere el are o pipa gen :

http://bikeshopbm.ro/Images/Produse/Pipe/Mari/Bike%20Positive%20Flame.jpg

si ii ajunge teva pana la jumate si ii trebuie o pipa gen:

http://bikezone.ro/gallery/pipa%20da%20bomb%20crown%20mz%20alba.jpg

(la asta ma gandem io dar e pt crown.... e mai firava fara crown voi ce ziceti?)
sau de bmx:

http://www.bicishop.ro/gallery/piese_%20bmx_salt_salt_pro_stem1_web.jpg

dar trebuie sa ai ghidon subtirel

ultima modificare: 9 martie 2010 la 00:43

Alex Vee

Trimite mesaj
Posturi: 51

9 martie 2010 la 02:20

Eu am un Marzocchi Dirt Jumper2 si la fel am cumparat-o de la un meserias care a taiat prea mult din teava. Am cautat o teava de acelasi diametru si a fost sudata la un atelier apoi am folosit o teava de diametru mai mic care sa intre fortat in ea in zona unde a fost sudata, am folosit una de vreo 5 cm lungime, dar trebuie sa o impingi mai jos pt ca trebuie sa ai loc si de floare. Eu am facut operatia asta anul trecut si furca a fost abuzata bine si inca nu au aparut fisuri in zona unde a fost sudata. Sper sa reusesti sa o faci asa daca nu se gasesc tevi noi din cate stiu. Numai bine!

Bogdan Nistor

Trimite mesaj
Posturi: 58
Subiecte: 9

19 aprilie 2010 la 10:43

Salut,

Unde gasesc teava noua? Tot caut, nu gasesc.
Am si eu nevoie.

Faza cu sudatul e carpeala..parerea mea.

Andrei Alic (Batman)

Trimite mesaj
Posturi: 387

19 aprilie 2010 la 12:32

Am eu un fel de adaptor care prelungeste tija furcii :>
L-am folosit cand aveam un RockRider cu tija prea scurta.Daca esti interesat da-mi PM si iti arat si ceva poze.
E ca nou,ptr ca nu l-am folosit decat vreo 4 zile

Later edit

Uite aici poze: http://img691.imageshack.us/g/dscf8922.jpg/
Parerea mea e ca iesi mult mai ieftin asa si nu impune nici un fel de risc...

ultima modificare: 19 aprilie 2010 la 12:42