Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugam sa te loghezi | Nu ai cont? Creeaza cont acum
  • Topeak
  • Dracula BMX
  • Lichidari de stoc la
  • reducerile continua

Strungul,o rezolvare?

Gabi Muscan

Trimite mesaj
Posturi: 246
Subiecte: 11

9 septembrie 2010 la 19:45

am desfacut de curand furca si vreau sa ii fac alte capace la arcuri.ori din fier ori din plastic,sau fac filet cu pas mai mare la furca.ii recomandat?

Sebastian - Ionut Badescu

Trimite mesaj
Posturi: 700
Subiecte: 7

9 septembrie 2010 la 20:08

Ar fi o idee sa iti faci alte butoane la o furca care are deja butoane, dar din plastic...toti stim ca plasticul nu e intocmai bun pentru a fi transformat intr'o piesa filetata.
Ideea e sa le faci din ceva care sa nu fie atat de maleabil pe cat e plasticul, dar nici din fier brut parca nu merge...imagineaza'ti doua boturi de fier pe fiecare brat...cantaresc mai bine de 100 de grame fiecare. Orienteaza'te spre ceva din aliaj de aluminiu sau chiar cupru...chiar daca si cuprul e greu.

Eu, la un Dart One, am stricat hexagonul de 24 de pe buton, si nu mai reuseam sa desfac furca, si am dat o gaura in el, cu un birghiu de 12 din cate imi amintesc, si am pus un surub de 15 acolo, prins cu o piulita si o contrapiulita... practic acuma aveam nevoie de o cheie de 15 sa desfac furca, nu una de 24...insa acelasi filet prost de plastic a ramas...in care nu aveam nici cea mai mica incredere.

http://www.dirtbike.ro/foto/dh-freeride/42-sv-freeriders/10741-rock-shox-dart-one-costom-steel-butons-home-made.htm

Sa ai spor la Coimu tuning'arit!

Matei Marcu

Trimite mesaj
Posturi: 267
Subiecte: 1

9 septembrie 2010 la 20:41

mgx_xtreme13: am desfacut de curand furca si vreau sa ii fac alte capace la arcuri.ori din fier ori din plastic,sau fac filet cu pas mai mare la furca.ii recomandat?
Strungul salveaza situatia ;)

ZAMA BOSS

Trimite mesaj
Posturi: 168
Subiecte: 10

9 septembrie 2010 la 20:59

normal ca merge asa am facut si eu la furca mea

ZAMA BOSS

Trimite mesaj
Posturi: 168
Subiecte: 10

9 septembrie 2010 la 21:02

ale mele le-am facut din fier dar mai bine recomand bronzul

Palcu Sebastian

Trimite mesaj
Posturi: 2

9 septembrie 2010 la 23:46

nu ar merge ebonita? e un material tare si rezistent ,dar si usor! Just an idea....

Bogdan Nistor

Trimite mesaj
Posturi: 58
Subiecte: 9

10 septembrie 2010 la 10:16

Mai greu de gasit ebonita.
Aluminiu e perfect.
Eu le-am facut din inox.
Doar strung-ul te salveaza (si pasul filetului e special, nu merge pe genunchi facut).
Rscpt

Gabi Muscan

Trimite mesaj
Posturi: 246
Subiecte: 11

11 septembrie 2010 la 09:44

eu o sa fac filet cu pas normal si in furca,bucse noi la arcuri,si reglaje de abia astept!

Discutate recent

Parteneri

Light Bikes