Log In
Pentru a putea posta mesaje te rugam sa te loghezi | Nu ai cont? Creeaza cont acum
  • Alpina
  • Dracula BMX
  • Lichidari de stoc la
  • reducerile continua

Shock pe aer

Radu Velicu

Trimite mesaj
Posturi: 426
Subiecte: 47

2 septembrie 2010 la 18:12

Buna ziua. Am achizitonat de curand un shock X-fusion o2 de 165 mm .L-am primit desumflat si nu pot sa il intind nici cum cu mana.Am inteles ca trebuie umflat la o presiune foarte mare gen 18 atm. El a fost umflat la 15 atm si dupa ce am tras si am invartit putin de el a iesit cam jumate .Daca o sa il umflu la 18-19 atmosfere ar trebuii sa se intinda singur? Cum functioneaza mai exact shocku?El are o camera negativa care il tine strans iar eu trebuie sa il umflu in pozitiv?As vrea putin primcipiu de functionare daca mil poate explica cineva si de ce nu vrea sa se intinda decat sub asemenea presiuni.Va rog postati doar daca stiti cv si nu va bagati in seama doar de dorul de a posta

Codrut Marinescu

Trimite mesaj
Posturi: 313
Subiecte: 5

2 septembrie 2010 la 18:31

daca te ajuta cu ceva...

http://www.x-fusion-shox.com/userfiles/manuals/X-Fusion-Users-Manual_rev_A.pdf

daca nu ma insel daca avea 2 camere, ar trebui sa aiba si 2 valve.

ultima modificare: 2 septembrie 2010 la 18:32

Alex Ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 39
Subiecte: 4

2 septembrie 2010 la 23:27

Fiind pe aer shock-ul nu ai cum sa-l extinzi deoarece valva este inchisa si se deschide doar cand conectezi pompa de aer. Ceea ce incerci tu sa faci este sa creezi VID dar ai sa descoperi ca este foarte greu, mai ales ca spui ca are doua incaperi de aer, anume cea negativa. Este ca si cum ai trage de valva unei seringi atunci cand tii degetul mare lipit de buza.
Cauta un manual pe site-ul producatorului si mergi la un shop sa-ti umfle shock-ul la presiunea potrivita greutatii si sag-ului, ar trebui sa fie specificate in manual. Intai se introduce aer in camera pozitiva si apoi in cea negativa. Cea negativa e un soi de rebound.

Ah si felicitari de achizitie :)

Radu Velicu

Trimite mesaj
Posturi: 426
Subiecte: 47

3 septembrie 2010 la 17:15

Am avut curiozitate sa desfac shocku si am observat cateva lucruri. el nu poate fi montat decat tot pistonu care este introdus in "canistra" cea ce duce la presurizarea aerului intre capatul canistrei si piston.Asta il tine strans.Pe de alta parte reboundu in sine are un arc relativ puternic.Stiu ca la furci cel putin nu exerctia nicun fel de presiune.El a fost umflat la 18 atm dar nu sa intins complet si era foarte rigid.Sa fie de la rebound?

Alex Ionescu

Trimite mesaj
Posturi: 39
Subiecte: 4

3 septembrie 2010 la 23:58

Decat sa ne dam cu parerea mai bine il duci la service. Chiar daca e ceva defect la el, doar din vorbe si presupuneri nu prea ai cum sa-i dai de cap. Sunt o gramada de pasi si unelte specializate necesare ca sa desfaci un shock. Nu stiu daca a fost cea mai buna decizie sa te apuce curiozitatea sa-l desfaci

X-fusion nu sunt prea darnici cu manuale si nici macar cu un blown out view.